Oppsummering Romjulsturneringen i Neshallen 2017

Oppsummering Romjulscupen i Neshallen 2017

Storfavoritten FUVO gikk som forventet seirende ut av Romjulscupen, men de måtte nesten ned i kjelleren for å slå et hardtkjempende og løpsvillig Team Nes juniorlag i finalen. Underdogsen scoret på fire av fem handicapstraffer ,og økte til 5-0 etter et par minutter. FUVO satte opp tempoet og i løpet av noen minutter reduserte de tre ganger, men igjen slo ungguttene tilbake, og til pause stod det 6-3. Team Nes kjempet tappert i hele andre omgang, men fire minutter før slutt feilet de og Oskar Wang satte inn 7-6 målet.

I bronsefinalen hadde man en like stor favoritt i Bygdelaget, men også de måtte kjempe lenge før det løsnet helt på tampen av oppgjøret. Hvam misset på tre av fire straffer, men økte til 2-0 på selvmål etter kun to minutters spill. Midtveis ut i første omgangen reduserte Sabri Khattab, men Hvamsingene holdt unna til pause.

I andre omgang byttet Bygdelaget keeper. Ut av målet gikk Henning Torgnesskar og inn kom Sabri Khattab. Hvam ble spilt lave, og halvveis ut i omgangen tappet Torgnesskar inn 2-2. Hvam kjempet med nebb og klør, men fire minutter før slutt, så var det slutt. Simen Liro sendte Bygdelaget i ledelsen for første gang,.Da gikk lufta ut av de gulkledde, og Marius Solhaug og Arne Holter fikk æren av å sette inn kampens to siste mål med korte mellomrom.

Kort oppsummert alle lag:

FUVO: Favoritten leverte varene. Satte scoringsrekord med 22-3 over Haga, og var turneringens klart beste lag.  Terningkast 5

Team Nes jr: Turneringens store positive overraskelse. Løp som forventet mye, men vartet også opp med mye fint spill. Ekstremt gode på straffer. Fortjent 2.plass. Terningkast 6

Bygdelaget: Skuffet i åpningskampen mot Team Nes jr, som riktignok scoret på 4 av 5 straffer. Men de slapp også inn fem spillemål. Dette gjorde sitt til at det kun ble Bronsefinale. Leverte heller ikke spill opp mot det de har levert tidligere år. Terningkast 3

Hvam: Leverte som forventet. Kunne muligens rystet FUVO i innledende og Bygdelaget i Bronsefinalen, hvis de hadde scoret på alle handicapstraffene. Terningkast 4

Fenstad SK: Fikk det som forventet tungt mot FUVO, men knuste Hvam i den andre innledende og fulgte Hvam til døra i den siste innledende, men måtte til slutt se seg slått. Terningkast 4

R&Å: Manglet brødrene Elvethun Hansen, pluss sikkert et par til, men var alt i alt turneringens skuffelse. Ble Liggende under med fem mål før matchen startet mot Team Nes, og var aldri i nærheten av å slå de unge guttene som til slutt vant kampen 8-2. Terningkast 2

Skogbygda: Holdt ok følge med R&Å, men fikk det tøffere enn forventet mot Team Nes jr, som kun hadde ett straffespark å gå på.  I den siste innledende ble de rett og slett smadret av Bygdelaget. Terningkast 2

Haga: Turneringens minste tropp gjorde nok sitt til at de ikke var i nærheten av poeng. Ledet riktignok 2-0 over Hvam i den første matchen, og holdt lenge følge, men måtte til slutt se seg slått med 6-3.  Fikk det tøffere enn forventet mot Fenstad Sk og ble smadret av FUVO. Positivt er at de satte tre av fem straffer mot FUVO og ledet kampen 3-0 før den startet. Terningkast 2