FUVO spilte uavgjort i årets første treningskamp

Sola skinte på Li Kunstgress da Gjelleråsen lørdag formiddag tok i mot FUVO til årets første treningskamp. FUVOs nordlending, Kristian Edøy Hansen, stilte tross 11 kuldegrader, selvfølgelig i shorts. Gjestene fra Nes manglet mange fra den første 11éren vi tror laget stiller med i seriepremieren. Med forfall fra lagets tre keepere, måtte man også låne keeper av Gjelleråsen.

Målløst til pause

FUVO la opp til stram defensiv organisering, noe som førte til at hjemmelaget hadde mye ball.  Gang på gang prøvde Gjelleråsen å doble på kantene, men vi noterte kun en stor målsjanse de første 45 minuttene. En corner ble hoppet over at to spillere før tredjemannen banket til fra straffemerket. Men en god inngripen av FUVOs innlånte keeper, gjorde sitt til at lagene gikk til pause med 0-0.

«Bakti» reddet uavgjort

Gjelleråsen gikk ut i hundre i andre omgang og presset FUVO på defensiven det første kvarteret. Etter rundt 55 minutter tok laget ledelsen etter at Stian Westerheim måtte gi frispark på kanten av sekstenmeteren. Frisparket ble slått inn mot nærmeste femmeter der Marius Pande kom på et fint løp og banket ballen i mål. Vertene fortsatte å presse de neste minuttene, men nesbuene kom etter hvert mer med i kampen igjen. Etter halvspilt omgang vartet bortelaget opp med kampens godbit da Baktiar Rzaev curlet ballen ut til Jens Ihler på venstre siden, som på sin side spilte Kim Brenna igjennom. Brenna tok med seg ballen ned til dødlinja før han la inn foran mål til Rzaev, som dunket ballen opp i hjørnet fra femmeters hold. ?

Gjelleråsen, som i fjor rykket opp til 3.divisjon, og som har som ambisjon å heve seg der, kunne med litt mer dyktighet satt et par baller nettet, mens FUVO hadde et par brukbare skudd som kunne gått inn. Men alt i alt så var det nok FUVO som var mest fornøyd med at kampen sluttet 1-1. FUVO avsluttet for øvrig kampen med tre juniorer og en første års.

FUVO -trener Ørjan Heiberg var fornøyd med hvordan gutta gjorde jobben sin.

• Gutta fulgte kampplanen til punkt å prikke. Med de forutsetningene vi hadde, så la vi opp en plan der Gjelleråsen ville ha ballen mer enn oss, men der vi nektet de rom fra 20 meter og inn. Det var mange urutinerte som fikk prøve seg i dag, og disse gjorde alle sammen en god match. Sånn sett var jeg fornøyd med hva vi fikk ut av kampen. Det var uansett deilig å endelig komme i gang med kamper, avslutter Heiberg.

Ut fra FUVOs forutsetninger så gir vi kampen terningkast 4

FUVO stilte med følgende lag:  Lars (Keeper fra GIL), Marius Nordby, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Sebastian Wang, Martin Taugbøl, Fredrik Nilsen, Jens Ihler, Julian Paulsen, Baktiar Rzaev og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Ovar Skjevdal, Per Anders Vågan og Marius Vikane.