Tiril på 9. og Lotta på 13.plass i U23 VM

Tiril og Lotta Udnes Weng. Foto Erik Borg, NSF

U23 VM i sveitsiske Goms fortsatte fredag med Skiathlon kvinner 7,5+7,5, med to løpere fra Nes. Lotta Udnes Weng er på bedringsvei og stilte til start for første gang i årets U23 VM. Tvillingsøster Tiril har gjennom sin seier på sprinten og sin 8.plass på 10km klassisk, vist at hun er i form.

Tiril lå lenge på tredjeplass på den klassiske delen, men inn til skibytte hadde hun falt ned til en 8.plass, 37 sekunder bak ledene Natalia Nepryeva fra Russland, mens Lotta lå på 16.plass, 1.minutt og 25 sekunder bak.

Dessverre klarte ingen av de norske å gå seg betraktelig opp på resultatlista, og endte til slutt på 9. og 13.plass. Tiril Udnes Weng ble nok en gang beste norske med sin 9.plass, 2 minutter og 42 sekunder bak vinneren Anastasia Sedova. Russland tapetserte pallen og hadde fire blant de fem beste. Lotta ble nest beste norske da hun skøytet inn til en 13.plass, 3 minutter og 7 sekunder bak den russiske vinneren.

U23 VM avsluttes lørdag med 4×3,3 km stafett. En øvelse hvor Norge har hatt for vane å gjøre det godt.