FUVO bekreftet sin posisjon som best i bygda

Nærmere 200 tilskuere trosset sprengkulden og tok seg tid til å overvære cupoppgjøret mellom FUVO og R&Å på Funnefoss kunstgress fredag kveld.  Publikum rakk knapt nok å finne plassene sine før FUVO Baktiar Rzaev og Simen Nordnes hadde sendt vertene opp i 2-0 ledelse.

To kjappe scoringer

Kampuret viste 3 minutter og FUVO hadde fått den pangstarten de drømte om, mens R&Å hadde fått den marerittstarten de fryktet.  Allerede etter 1 minutt satt den første ballen i buret. En litt ivrig Mads Elvethun Hansen laget frispark litt innpå egen banehalvdel. Frisparket ble slått til Kim Brenna, som fosset fra oppasseren sin før han la inn til Baktiar Rzaev, som hælsparket ballen over målstreken.

Et drøyt minutt senere fikk Simen Nordnes ballen 20 meter fra mål, og med en herlig lobb sendte han hjemmelaget opp i 2-0. Like etterpå kunne Ørjan Hopen lagt på til 3-0, men avslutningen gikk rett på R&Å-keeper Stian Linderoth-Jensen.

FUVO holdt tempoet oppe i første halvdel av første omgangen, men gjestene kriget seg etter hvert mer inn i kampen. R&Å var først og fremst farlige på dødballer, noe som må sies å være litt overraskende, da FUVO burde være de overlegne med tanke på fysikken til spillerne.

Kald og lite spennende 2.omgang

FUVO hadde allikevel god kontroll de første 45 minuttene, men til tros for FUVO-trener Ørjan Heiberg sin advarsel om at R&Å ville komme ut i hundre, virket det som om FUVO-spillerne ble tatt litt på senga. Gjestene tok styringen mot et FUVO-lag som virket stresset.  I det kampen passerte timen, ble Lasse Holum Hansen sendt igjennom alene med Andre Thomsen i FUVO-buret, som vartet opp med en meget god redning. På den påfølgende corneren raget Simon Petersen høyest og stanget inn reduseringen. Som sånn sett var fortjent.

Det tok allikevel ikke mange minuttene før FUVO på nytt var to mål foran. Et frispark fra Ørjan Hopen ble stusset videre av en R&Å-spiller til Julian Paulsen, som pirket ballen over streken.  Med målet gikk piffen litt ut av bortelaget, som aldri klarte å skape nerve i kampen igjen. Nærmest var de fire minutter før slutt, men nok en god redning fra Thomsen forhindret scoring.  Dermed ebbet kampen ut med 3-1 til FUVO og videre avansement i cupen.

Best på FUVO var Simen Nordnes og Baktiar Rzaev, mens Eivind Solhaug og Simen Holter var best hos R&Å.

FUVO: Andre Thomsen, Marius Nordby, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Ole Kristian Myhre, Fredrik Nilsen, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Baktiar Rzeav og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Sondre Emilsen og Martin Taugbøl

R&Å: Stian Linderoth-Jensen, Magnus Midling Larsen, Simon Pettersen, Simen Holter, Patrick Andreassen,, Eivind Solhaug, Robin Rognerud, Patrick Elvethun Hansen, Lasse Holum Hansen, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen.

Benyttede innbyttere: Jørgen Aaserud og Øyvind Hofsrud