Sluttreferat: Gjelleråsen sendte FUVO hodestups ut av cupen

Etter å ha vært “bedre” enn Gjelleråsen de siste 15 årene, var det litt rart for FUVO å være underdogs i cupkampen som fant sted onsdag kveld. Rekruttlaget til FUVO plasserte seg sågar foran hjemmelaget så sent som i 2015. Men i 2018 befinner plutselig Gjelleråsen seg i 3.divisjon, men nesbuene er å finne i 4.divisjon for første gang siden 2001.

Gjelleråsen gikk til pause med en fortjent tomålsledelse. Kampen hadde ikke passert tre minutter før den første ballen satt i nota bak FUVO-keeper Andre Thomsen. Et innlegg fra høyre ble kontant satt i mål av Markus Kaasa.

Hjemmelaget fikk med målet kampen inn i sin bane. FUVO sleit med å komme skikkelig oppe i Gjelleråsen spillerne og det ble litt for store rom mellom lagdelene. Preben Finstad kom til bortelagets største sjanse etter et drøyt kvarter spill, men tverrliggeren stod i veien. Etter halvspilt omgang hadde vertene nok en ball i nota, men dommeren blåste frispark til FUVO. Bortelaget kom mer med i kampen i siste tredjedel av omgangen,men sleit fremdeles med å komme til de store sjansene. Sekunder før dommeren skulle blåse av til halvtid, så smalt ballen i hånda på en FUVO-spiller. Thomsen var etter ballen,men akkurat ikke nok til å forindre Kaasa fra å sette inn sitt andre for dagen, denne gangen fra straffemerket.

Det var mer glød i gjestene fra start etter pause, og etter 51 minutter reduserte Kim Brenna. Kaptein Stian Westeheim tok med seg ballen oppover og serverte en fin ball til Brenna, som banket inn sitt første mål for sesongen fra 18 meters hold.

Målet ga FUVO ny giv, men dessverre skulle det kun gå noen få minutter før Gjelleråsen økte til 3-1. Jonas Mathisen fikk ballen på venstrekanten, og bestemte seg like godt for å curle ballen i motsatt hjørne. Målet gjorde sitt til at piffen gikk ut av FUVO-spillerene, mens den ga hjemmelaget ekstra go.

Med snaue tjue minutter igjen å spille skrudde Joakim Hjelkerud inn 4-1 på et frispark fra like utenfor sekstenmeteren. Ti minutter senere kom Arben Fera seg fri på høyrekanten og curlet inn 5-1 fra inne i boksen. Like etterpå fikk Ørjan Hopen direkte rødt kort, etter en takling som fra undertegnede sin plass, så veldig streng ut. Tre minutter før slutt var ydmykelsen total da Gjelleråsen gikk opp i 6-1. Denne gangen var det Mihkku Måsø som skrudde inn et frispark fra 17 meters hold.

6-1 var kanskje et par mål for mye, men Gjelleråsen vant en fullt fortjent seier, mot et FUVO-lag som skuffet stort over hele linja.

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre , Stian Westerheim,  Sondre Emilsen , Marius Nordby, Fredrik Nilsen, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Julian Paulsen, Preben Finstad og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Chris Lundhaug for Sondre Emilsen og Jens Ihler for Preben Finstad.