Sluttreferat: FUVO og Hauerseter delte poengene

FUVO har hatt en tung uke med tap i cupen og mange skader. FUVO-trener Ørjan Heiberg fikk Kristian Edøy Hansen skadet under oppvarmingen til midtukekampen mot Gjelleråsen. Ørjan Hopen måtte stå over, tross feilaktig rødt kort. Ting ble ikke bedre av at Preben Finstad hinket rundt på krykker og Sondre Emilsen ikke var 100%. I tillegg var ikke Julian Paulsen tilgjengelig. Dette gjorde sitt til at FUVO-treneren måtte tørke skoene av en gammel ringrev i form av Armin Sistek. I tillegg gjorde Jens Ihler sin debut fra start og Chris Lundhaug spilte sin første kamp fra start på godt over ett år.

Brenna sendte hjemmelaget i ledelsen like før pause

FUVO har møtt Hauerseter mange ganger, og alle kampene har hatt både nerve og temperatur. Lørdagens seriepremiere ble på ingen måte noen høydare. Vertene startet riktignok best, men skapte svært lite foran Joakim Foureaux i Hauerseter- buret. I stedet kom gjestene til kampens første mulighet etter et kvarter spill. Et vådeskudd ble slått i stolpen og ut av Andre Thomsen.  Noen minutter senere slo Kim Brenna et frispark fra kanten av sekstenmeteren som Foureaux måtte gi retur på, men som reddet opp i selv før noen FUVO-spillere rakk frem med en tå.

FUVO prøvde, men det gikk ofte litt for sakte. Fredrik Nilsen kunne sendt hjemmelaget i ledelsen etter et fint innlegg fra Armin Sistek, men avslutningen gikk rett på keeper. FUVOs goalgetter, Kim Brenna, ble godt pakket inn av gjestenes midtstoppere, men ett minutt før pause vartet hjemmelaget opp med dagens godbit. En liten flikk av Armin Sistek endte hos Simen Nordnes, som på sin side dro skuddfinte to ganger, før han sendte kula til Brenna, som banket ballen i mål.

Hauerseter måtte avslutte kampen med 10 mann

Vertene gikk utpå matta i andre og styrte kampen de første minuttene. Så kontret Hauerseter og Andre Thomsen måtte trå til med en glimrende beinparade. På den påfølgende corneren endte ballen til slutt ute hos Stian Pettersen, som feide kula i mål fra 18 meters hold.

Hjemmelaget tok imidlertid tilbake iniativet i matchen, og etter snau times spill fikk gjestenes Vetle Steen Andersen sitt andre gule kort. Dermed fikk seriefavoritten muligheten til å spille den siste halvtimen med en mann mer. FUVO kom til en del innlegg, men det var sjelden nok spillere inne i boksen. I tillegg kom man til flere frispark på kanten av sekstenmeteren, men heller ikke disse avslutningene gode nok. Vertene jaget seiersmålet, men kom aldri til den helt store målsjansen. Dermed ebbet kampen ut med 1-1 og poengdeling.

Alt i alt en kamp under pari for Ørjan Heiberg sitt mannskap.

Det er imidlertid ikke noe nytt at FUVO sliter i seriepremieren på hjemmebane. De tre siste årene har laget spilt en uavgjort og tapt to. Men det er ingen tvil om at FUVO-gutta er mye mer skuffet enn motstander Hauerseter, hvor enkelte jublet for 1-1 og ett poeng.

1-1 44 min Kim Brenna

1-1 54 min Stian Pettersen

FUVO: Andre Thomsen, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Marius Nordby, Jens Ihler, Ole Kristian Myhre, Fredrik Krogsæter, Simen Nordnes, Armin Sistek og Kim Brenna.

Innbyttere: Martin Taugbøl, Baktiar Rzaev og Sondre Emilsen.