Amund Grøndahl Jansen med god innsats i Paris-Roubaix

Fredag ble Amund Grøndahl Jansen kåret til «Årets mannlige utøver» på Kultur- og idrettsgallaen.  Søndag var nesbuen med på å prege et av de største endagsrittene i form av Paris-Roubaix.

Han fortalte til TV2 sporten etter løpet at han var litt irritert på seg selv over at han satt litt for langt bak da gruppen hans ble delt ,og han  ikke klarte å være med gruppen som kjempet om en topp 10 plassering.

TV2-ekspert og tidligere verdensmester, Thor Husovd, var meget fornøyd med den 23-åringen, som ble Norges beste syklist i løpet.

Peter Sagan vant løpet, hvor Amund Grøndahl Jansen syklet inn til en 16. plass, 3 minutter og 7 sekunder etter vinneren.

Her er litt info fra Kultur- idrettsgallaen.

ÅRETS MANNLIGE UTØVER

Amund Grøndahl Jansen

Jansen startet å sykle for Nes Sykkelklubb som 12-åring. Etter en imponerende sesong som sisteårs U23-rytter for Joker Icopal og landslaget i 2016, ble 23-åringen hentet av LottoNL-Jumbo. I 2017 skulle han bryne seg mot proffene. I det nederlandske laget har nordmannen fått flere muligheter til å kjøre for egne sjanser, men han har også figurert som opptrekker for lagets stjernespurter. Han var innblandet i finalene i stort sett alle ritt han kjørte i høstsesongen. Den første proffseieren har heller ikke vært langt unna.