Sluttreferat: Fortjent seier til FUVO

Rælingen prøvde i forkant av kampen å tirre på seg FUVO-folket med å legge ut en twitter melding om at den mest overvurderte klubben møtte den mest undervurderte. Bakgrunnen for meldingen lå i at Rælingen stod med seks poeng på to kamper, mens FUVO kun stod med ett etter en kamp.

Nå skulle det raskt vise seg at FUVO var flere hakk bedre enn vertene i de første 45 minuttene, og ledet fortjent 2-0 til pause. FUVO-trener Ørjan Heiberg la opp til en kampplan hvor gjenvinning og ettertrykk var viktige punkter. Dette klarte Heiberg sine disipler å gjøre til gangs i første omgang. Første omgangen var faktisk noe av det bedre laget har prestert i hele år.

God første omgang av FUVO

FUVO og Baktiar Rzaev kom tidlig en god mulighet, men avslutningen var for svak. De neste minuttene følte lagene litt på hverandre, før FUVO tok tak i kampen og fikk til en del gode kombinasjoner sentralt. Det sammen med et godt ettertrykk gjorde sitt til at laget klarte å feste et grep om kampen.

Kampen var i ferd med å passere halvtimen da FUVO tok en fortjent ledelse. Målet kom etter at laget klarte å opprettholde trykket i et angrep. Ballen endte til slutt hos Simen Nordnes på høyre siden, som la inn foran mål til Julian Paulsen, som stupheadet bortelaget i ledelsen. Like etterpå hadde Baktiar Rzaev en ball i nota, men den ble korrekt avblåst for offside.

Hjemmelaget hadde god kontroll på FUVOs goalgetter Kim Brenna, men skapte svært lite offensivt selv. Dødballene som ble lagt inn i boksen, hadde FUVO-keeper Andre Thomsen full kontroll på. Like før pause slo nykommer Ole Kristian Myhre en glimrende bakromsball til Brenna, og denne gangen klarte ikke Rælingen forsvaret å gjøre annet enn å løpe etter. Og vipps så gjorde Brenna det han har gjort så mange ganger før, han dunket kula i goalen.

Etter 45 stort sett gode minutter fra FUVO sin side, kunne de gå i garderoben med en fortjent 2-0 ledelse.

Ørjan Hopen med en «Hopen spesial»

FUVO startet andre omgangen med å gå rett i strupen på hjemmelaget, men Kim Brenna klarte ikke overliste vertenes keeper Atle Wilhelmsen. Like etterpå rotet FUVO til for seg selv på en det som kunne blitt en meget god kontring. Så tok Rælingen over og kom til flere nesten sjanser. Bakerst hos FUVO stod Andre Thomsen en meget god kamp og ryddet opp i alt som glapp gjennom forsvaret. Etter en drøy times spill vartet Thomsen opp med kampens til da største prestasjon. Et innlegg fant veien til innbytter Erik Thorud, som fra fem meters hold headet ballen mot det som så ut til å være en utligning, men med et tigersprang lå Thomsen langflat og fikk slått ballen tilside for mål. I denne perioden hang ikke FUVO-spillerne med i det hele tatt. De tapte de viktige duellene og ble løpende imellom.

Men etter 70 minutter måtte Rælingen gjøre et keeperbytte. Atle Wilhelmsen måtte forlate banen med et kutt i hodet etter en duell. Inn i Rælingen buret kom den tidligere LSK og Lørenskog-keeperen, Andreas Fjelstad. To minutter senere ble Armin Sistek dyttet i ryggen på vei mot vertenes sekstenmeter. Fra 23 meters hold klinket Ørjan Hopen til med en Hopen spesial, helt oppe i vinkelen. Det føltes nok ekstra surt for Rælingen, som hadde tatt over iniativet i kampen, og luktet på et mål i en god periode.

Like etterpå satte innbytter Jens Ihler ballen i mål, men også denne gangen var linjemannen oppe med flagget, dog var denne muligens en feil avgjørelse. Helt på tampen av oppgjøret ble Kim Brenna spilt alene med keeper, men avslutningen gikk rett på Fjelstad. I det neste angrepet var det keeperen på den andre siden av banen som trådde til med en god redning. I det dommeren var i ferd med å ta fløyta til munnen reduserte Eirik Sannum til 1-3 etter litt klabb og babb inne i boksen.

FUVO-trener Ørjan Heiberg konstaterte at lagets hans vant en fortjent seier, etter en meget god første omgang og en tidvis rotete andre omgang.Han var riktignok litt irritert over det sene reduseringsmålet, men først og fremst var han fornøyd med at gutta dro i land en fortjent trepoenger

0-1 27 min Julian Paulsen

0-2 45 min Kim Brenna

0-3 72 min Ørjan Hopen

1-3  90 min Eirik Sannum

FUVO: Andre Thomsen, Ole Fredrik Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug,  Fredrik Nilsen, Ørjan Hopen,  Simen Nordnes, Julian Paulsen , Baktiar Rzaev og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Jens Ihler, Martin Taugbøl, Sondre Emilsen og Fredrik Krogsæter