Tilbakeblikk: R&Å til topps i Nesmesterskapet 1986

Bildet av vinnerlaget R&Å anno 1986        Foto :Raumnes

For 32 år siden gikk Raumnes & Årnes til topps i Nesmesterskapet etter en dramatisk finale mot FUVO som måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Dette var for øvrig første gangen R&Å ble Nesmestere, 10 år etter at det ble arrangert for første gang i 1976.Før de blåkledde tok sitt første napp i pokalen, hadde allerede Fenstad SK, Fenstad FK, Haga og FUVO tidligere vunnet mesterskapet.

R&Å-trener Willy Leikvangmoen og hans gutter kronet en meget god sesong med 2.plass og opprykk fra 5.divisjon. Laget tapte kun en kamp, men spilte hele elleve uavgjort og måtte dermed se Ull/Kisa foran seg på tabelltoppen.

Nesmesterskapet 1986

At R&Å skulle gå til topps i 1986 var ingen selvfølge, og veien dit var kronglete nok. I semifinalen mot FF Nesbuene stod det 2-2 etter 90 minutter, men de grønne og hvitstripede hadde enda muligheten til å lage en skikkelig skrell, da de fremdeles hadde en handicapstraffe igjen. Den sjansen klarte de ikke å ta vare på, det ble heller ikke scoret noen mål i ekstraomgangene, dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.  Avgjørelsen falt da Nesbuene misset på sitt fjerde, og Roy Andersen satte inn R&Å sitt femte.

Finale: R&Å- FUVO  1-1 (7-6) etter straffesparkkonkurranse

Selve finalen mellom erkerivalene ble beskrevet som knallhard og var til tider preget av stygge fellinger. Kampen så lenge ut til ebbe ut med 1-0 til FUVO, etter scoring av Robert Tranum like før pause. Men ti minutter før slutt dukket Sten Jørgensen opp inne i boksen etter en corner og utlignet til 1-1, som også ble sluttresultatet. Det ble ingen mål i ekstraomgangene, dermed var det duket for nok et straffesparkdrama. Begge lagene scoret på sine fem første, men der Sten Jørgensen satte inn sitt for R&Å, misset Tore Thomsen for FUVO. Dermed kunne R&Å-spillerne slippe jubelen løs.