Tre fotballhistorier fra gammelt av

Denne ukes historier fra FUVO-boka er nesten 50 år gamle og er fra tiden da bl.a. Roger Myrbråten og Terje Tønnesen var unge og lovende.

1969 Romeriksmestere i lilleputtklassen: FUVO – LSK 3-0

Nede fra venstre: Roger Myrbråten, Audun Bentsen, Rune Skaarer, Terje Tønnesen, Morten Strøm og Per Ola Fuglu. Stående fra venstre: Tom Brotangen, Edvin Tore Bach-Gansmo, Torgeir Fjeld, Yngvar Fossum og Lars Unes. Innbyttere i kampen var Geir Korsvoll, Frank Fossbråten og Jens Nyerød.

Juniorlaget tapte kretsmesterskapet i siste match, mens guttelaget tapte finalen mot Høland. Lilleputtlaget ble redningen da de klinket til med 3-0 seier over Lillestrøm SK i finalen på Åråsen stadion.

FUVO viste fra start til slutt at de ville vinne finalen, koste hva det koste ville. Etter å ha nådd fire finaler tidligere i 1969 uten å ha vunnet en eneste, så fikk gutta endelig lønn for strevet. Det var en fantastisk kampvilje Nes-representantene la ned for dagen. Laget sjokket LSK med å ta ledelsen allerede etter 5 minutters spill ved Edvin Tore Bach-Gansmo. To minutter senere utnyttet samme spiller en tabbe i hjemmelagets forsvar, og dermed stod det 2-0. Før pause var Lars Unes på plass da en krossball kom, og han gjorde ingen feil. Ballen ble satt i nettet og dermed 3-0 til FUVO etter halvspilt kamp.

Dette resultatet gjorde nok sitt til at FUVO la opp til mer sikringsspill i 2.omgang, men gjestene var likevel best også i denne omgangen, selv om det ikke ble noe mål. Faktum er at FUVO var nærmere dobbelt så stor seier som Lillestrøm var nær redusering.

FØRSTE KRETSMESTERSKAPET ETTER SAMMENSLÅINGA  (1968)

Juniorlaget til FUVO tapte kretsmesterskapet på målforskjell, men bedre gikk det for FUVO i småguttklassen, som like godt gikk bort og slo Aurskog 2-0 i finalen. Dermed kunne de titulere seg kretsmestere 1968.

Følgende spillere deltok på smguttlaget som ble kretsmestere: Svein Grenaker, Ove Back Gansmo, Øivind Ruud, Roar Ludviksen, Trond Sundet, Tom Fjellheim, Knut Hauger, Bernt Håkon Nygård, Bernt Erik Bundesen, Rolf Nordberg og Frank Fossum

FØRSTE KRETSLAGSSPILLERE FRA NES FOR ROMERIKE FOTBALLKRETS (1970)

I 1969 ble det bestemt at Østre Romerike og Vestre Romerike skulle slås sammen og bli til Romerike Fotballkrets. I mai 1970 ble den første interkretskampen spilt i juniorklassen mellom Romerike Fotballkrets og Oslo.

FUVO var representert ved Thorleif Lindahl, som sammen med Thor Høglund fra R&Å var de to eneste fra Nes. Laget fra hovedstaden vant oppgjøret med 4-0. Seks dager senere spilte laget ny kamp. Romerike tok da i mot Glåmdal på Funnefoss stadion. Dessverre gikk det ikke noe bedre denne gangen heller i kampen som endte med 3-1 seier til gjestene fra Glåmdal.