Sluttreferat : FUVO med sliteseier

FUVO fikk det som forventet tøft mot et hjemmesterkt EIF-lag som lå kompakte med to firere langt innpå egen banehalvdel. Til slutt var det duoen Ørjan Hopen og Kim Brenna som ble tungen på vektskålen. Et godt innlegg med Hopens halvdøde høyrebein fant veien til Brenna, som på volley limte ballen nede i motsatt hjørne.

Det var ingen stor fotballkamp som de om lag 100 tilskuerne fikk se en solfylt mandag kveld. Den første halvtimen kan man forbi gå i stillhet. Ingen ting ble skapt foran noen av boksene. Det var riktignok gjestene fra Opakermoen som hadde iniativet i matchen, men de sleit med å trenge gjennom den kompakte muren med EIF-spillere som hadde plassert seg mellom 16 meteren og ringen på midtsirkelen. FUVO slengte riktignok i vei et par skudd, men det var ingen av dem det var noe wooow over.

Sola var det eneste som varmet i 1.omgang

Etter 40 minutter kom FUVO til omgangens første brukbare mulighet da Fredrik Nilsen headet en corner like over. To minutter senere smalt det skikkelig i stolpen til FUVO-keeper Andre Thomsen. En corner fant veien til hodet til Fredrik Kristiansen, som fikk skikkelig treff med headingen som gikk rett på stolpen og like fort ut igjen. På overtid kom Kim Brenna til en enorm sjanse, men en glimrende beinparade av Glenn Wilsgård gjorde sitt til at lagene gikk til pause med 0-0.

Under oppvarmingen til kampen måtte Julian Paulsen gi seg, og i pausen var det Per Anders Vågan sin tur til å kaste inn håndkleet med en skade. Ikke akkurat det FUVO-trener Ørjan Heiberg trengte nå, på en fra før lang skadeliste.

Brenna ble matchvinner med en volley

FUVO tok mer tak i kampen i starten av 2.omgang. Det ble fyrt av flere gode skudd, men en opplagt Glenn Wilsgård i EIF-buret, gjorde sitt til at hjemmelaget holdt nullen. Men det lå et mål i luften, og etter 63 minutter holdt FUVO trøkket oppe etter en corner. Ballen endte til slutt hos Ørjan Hopen på høyre, som med høyrebeinet la en perfekt pasning inn i boksen til Kim Brenna, som på volley klinte ballen nede i motsatt hjørne.

Ingen tiki-taka fotball fra EIF

Hjemmelaget fortsatte å ligge lavt og satset alt på at en dødball ville kunne forandre kampbildet. Nærmest scoring var FUVO og Sondre Emilsen, som fra 40 meter feide avgjorde en langskudd som Wilsgård så vidt klarte å redde. Bortelaget hadde steinkontroll på kampen til den vippet 85 minutter. Da gikk det opp for EIF-gutta at lå under og at de måtte score mål for å få med seg poeng. De klarte å trøkke gjestene litt, men det ble litt halvhjerta og litt for sent. Nærmest var de med et godt skudd som Andre Thomsen mesterlig reddet. Dermed ebbet kampen ut med en fortjent 1-0 seier til FUVO.

Dette var lagets femte strake seier. Siden Aurskog-Høland gikk på en smell mot Ull/Kisa2, så klatret FUVO helt opp på 2.plass på tabellen med 16 poeng. Etter dagens resultater ser det ut som fire lag er i ferd med å skille seg ut. Fra Kløfta på 1.plass med 18 poeng og ned til Aurskog-Høland på 4.plass, skiller det kun tre poeng. Mens med til Hauerseter på 5.plass er det nå blitt en luke på fire poeng.

FUVO spiller neste kamp førstkommende lørdag, da de får besøk av Fet.

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Per Anders Vågan, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Even Myren Nybø, Ørjan Hopen, Sondre Emilsen, Ole Kristian Myhre, Simen Nordnes, og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Markus Sæter og Mathias Vikane.