FUVOs damelag inntok tabelltoppen

Her scorer FUVO ett av sine totalt 12 mål mot Kurland

Etter tre strake seiere var det et FUVO-lag stinne av selvtillit som tok i mot Kurland til match på Funnefoss kunstgress tirsdag. Og nok en gang satte damene scoringsrekord. Hele tolv baller måtte den etter hvert meget slitne Kurland-keeperen hente ut av nettmaskene. Etter fire spilte kamper har de målhungrige FUVO-damene puttet hele 27 baller bak motstanderens keeper.

Etter den gode seriestarten måtte FUVO innfinne seg med å ha favorittstemplet på seg. Og det gikk ikke mange minuttene før hjemmelaget begynte å produsere den første av totalt en drøss med målsjanser og mål.

Første dame på scoringslista var Sara Marie Libråten. Så fulgte Susanne Ødegaard opp, før Oda Folmo Myhr like godt putta to på rappen like før pause. 4-0 etter de første 45 minuttene var helt innafor, og mer skulle det bli.

Kuleramma måtte frem i 2.omgang

I andre omgang var det enveiskjøring fra start til slutt. Målene rant inn som perler på snor. Oda Folmo Myhr startet ballet med å fullføre sitt hat-trick, før Ida Ormstad Nilsen, Nathalie Nøvik, Aurora Folmo Myhr og Anna Edvartsen økte til 9-0.

FUVO trengte imidlertid ett mål til for å gå forbi Skjetten på bedre målforskjell, og det skulle vise seg å gå helt fint. Sara Marie Libråten var nemlig ikke ferdig for kvelden. Hun satte inn to kjappe, før kaptein Aurora Folmo Myhr avsluttet det hele med å fylle dusinet fullt. 12-0 viste måltavla da dommeren blåste av etter 90 minutters spill.

Etter kampen snakket vi med en meget fornøyd FUVO-trener, Trond Einar Finstad, som var stum av ord etter jentenes oppvisning.

• Dette var en kamp vi styrte fra start til slutt. Spiller fin fotball, masse bevegelse, løper i 90 minutter og er igjen dønn solide bakover. Har vel 20-25 målsjanser og 0 imot, og da kan man ikke som trener være annet enn veldig fornøyd!

Han forteller videre at det er veldig gøy å være trener for disse jentene om dagen, da det er progresjon i hver eneste trening og kamp. Og ikke minst, de er veldig lærevillige og tar ting meget fort. Nå får jentene noen fortjente fridager frem til søndag. Treneren har bedt jentene om å gi seg selv en klapp på skulderen, men sagt at de etter skulderklappet må nullstille seg, for nå venter det tøffe kamper på rad og rekke.

• Selv om det har gått over all forventing hittil både på ellever og sjuer, så er det viktig at vi alle har beina godt plantet på jorda. Nå venter en tøff bortekamp mot Lillestrøm, men med innsatsen vi har nå om dagen, skal vi bli vanskelige å slå.
  • Vanligvis bruker jeg å trekke frem enkeltspillere, men etter denne forestillingen av samtlige spillere er det helt umulig. I stedet vil jeg heller si noen ord om lagleder Marte Folmo Myhr, som gjør en enestående jobb, og lar meg få lov til bruke kun tid på det å være fotballtrener. Alt er på plass hele tiden, strukturert til tusen, stiller opp uansett. Aldri noe problem!
  • I tillegg evig pessimist, aldri sikker på seier før dommeren blåser av kampen. Litt satt på spissen, så er hun ikke sikker på seier selv på stillingen 12-0. Det er moro å jobbe sammen med en dame som holder Toppserienklasse, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad.

FUVO og Skjetten har begge 12 poeng på de fire første matchene og har fått en god luke til Eidskog på 3.plass med 7 poeng og LSK på 4.plass med sine  6 poeng, men en kamp mindre spilt.

Neste kamp for FUVO er tirsdag 22.mai, borte mot Lillestrøm

FUVO startet med følgende lag: Tine Ihlang, Susanne Martine Ødegaard, Monica Haslie, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Lena Sofia Johansen, Vilde Rustad Nilsen, Aurora Folmo Myhr, Oda Folmo Myhr, Anna Edvardsen, Sara Marie Libråten, Ida Ormstad Nilsen

Benyttede innbyttere: Marthine Myrbråten-Corneliussen, Selma Skogly og  Nathalie Nøvik.