Sluttreferat. FUVO inntok tabelltoppen

Alt lå til rette for at hjemmepublikummet skulle få kose seg med mange mål i solsteika på Opakermoen lørdag. FUVO vant hele 11-0 i siste hjemmekamp, mens Fet tapte 7-1 i sin siste bortekamp. Det kunne det nok også fort blitt, hadde Kim Brenna satt straffesparket i mål etter tre minutters spill. I stedet ble det litt halvhjerta i det meste hjemmelaget foretok seg i første omgang.

Det var ingen spennende fotballkamp de ca 200 tilskuerne fikk se da FUVO og Fet braket sammen til kamp på Funnefoss stadion lørdag ettermiddag. Til det var forskjellen mellom lagene for stor. FUVO hadde stort ballinnhav, men det skulle gå hele 38 minutter før de satte den første ballen nettmaskene. Målscorer var nær sagt selvfølgelig Kim Brenna.

Julian Paulsen med sitt femte seriemål for sesongen

Fet dro nok litt fordel av vinden de hadde i ryggen i første omgang, men klarte ikke forhindre Kim Brenna fra å sende hjemmelaget i ledelsen etter 38 minutter. Simen Nordnes fant Brenna med en bakromsball, og som vanlig var superspissen sikker som banken alene med Fets beste spiller, keeper Marcus Brede Malnes Berg.

Hjemmelaget var bunnsolide defensivt, og slapp Fet til kun et par sjanser, men til tross for stort ballinnhav, var ikke FUVO-trener Ørjan Heiberg helt fornøyd med antall målsjanser laget produserte de første 45 minuttene.

I pausepraten fokuserte FUVO-treneren på at laget måtte bli enda mer nøyaktige i pasningsspillet, samt ikke bli utålmodige, for målsjansene ville komme. Han ga deretter guttene klar beskjed om å dunke til fra start.

Som sagt som gjort. Allerede i det første minuttet kom Kim Brenna seg fri på venstrekanten og fikk lagt inn foran mål der Mads Rismoen gikk i en duell med keeper, og hvor en liggende Julian Paulsen til slutt fikk strekt frem en tå akkurat nok til å få ballen over målstreken.

Ti minutter ut i omgangen kom Fet til sin største mulighet i andre omgang. Et godt utført brassespark ble mesterlig slått til corner av FUVOs Khalid Hacham. To minutter senere, klarte FUVO å etablere et godt angrep der Armin Sistek sendte en perfekt kule ut til Ole Kristian Myhre, som fosset ned til dødlinja før han la inn foran boksen til Kim Brenna, som tappet inn sitt andre mål for dagen. Målkongen fra Fenstad er dermed oppe i 14 seriemål så lang i sesongen.

FUVO valset over med Fet og etter 63 minutter så var det tid for 4-0. Simen Nordnes fikk både tid og rom til å sende av gårde et velplassert skudd fra 20 meter nede ved stolperoten.

Håndbrekket på siste 25 minuttene

Etter målet dro FUVO igjen på håndbrekket. De hadde riktignok ballen like mye, men manglet litt sting. Når det er sagt så kunne både Mads Rismoen, Markus Sæter og Kim Brenna økt ledelsen ytterliggere. Men med det tette kampprogrammet FUVO lå det nok litt i bakhodet at laget har ny kamp allerede om to dager. Da spiller Heiberg & Co sin fjerde kamp på ti dager, denne gangen toppkamp borte mot Aurskog-Høland.

FUVO-trener Ørjan Heiberg konstaterte at laget hans gjennomførte en helt grei match, der de hadde iniativet i matchen fra start til slutt.

• Det var ingen stor kamp, men vi vinner med fire mål og holder nullen for tredje kamp på rad, det er vi fornøyde med. Ikke helt fornøyd med 1.omgangen, men vi blir enige om å gå utpå matta i 2.omgang og drepe matchen. Etter et drøyt kvarter så hadde vi scoret tre mål og avgjort den. Etter det begynte nok underbevisstheten til spillerne å gå i retning av mandagens toppkamp mot Aurskog- Høland, forteller Heiberg.

FUVO har nå seks strake seiere og står med 19 poeng etter 7 serierunder. Med den poengsummen inntok laget 1.plassen i 4.divisjon,ett poeng foran Kløfta og to foran Ull/Kisa2. Mandagens motstander, Aurskog-Høland ligger på 4.plass med 15 poeng, men en kamp mindre spilt.

I forrige hjemmekamp, mot Strømmen, avsluttet FUVO med seks juniorspillere. Lørdag fikk ytterligere en spiller sjansen, Casper Scharning kom innpå et stykke ut i andre omgangen og ble med det den sjuende juniorspillren med a-kamper i år.

En spiller som har litt flere år på baken er Chris Lundhaug. Til tross for at han har gått glipp av noen hele sesonger pga skader, så spilte han lørdag sin 200-akamp for FUVO. Han ble med det den 24. spilleren i klubbens historie som passerer 200.Han debuterte hjemme mot Skedsmo i april 2008, og har også scoret ti mål for klubben. Han har alltid vært en favorittspiller blant FUVO-supporterne for sin oppfordrende spillestil og sitt gode humør utenfor banen.

FUVO startet med følgende lag: Khalid Hacham, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Mads Rismoen, Sondre Emilsen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Armin Sistek, Markus Sæter, Erfan Kamali, Armin Sistek og  Casper Scharning