Uavgjort i lokaloppgjøret mellom FSK og Haga

Det ble et målrikt oppgjør da Fenstad SK og Haga møttes til lokaloppgjør i 9.divisjon for en uke siden. Gjestene fra Haga ledet 3-2 helt til det 86.minutt, da utlignet Ole Kristian Østmo By til 3-3, som også ble sluttresultatet.

Kampen var så vidt i gang da målvakten til FSK sendte ballen rett i beina Håkon Vestmo, som enkelt kunne løpe ballen over mål. Bruntrøyene fortsatte å være best, men etter hvert kom hjemmelaget mer med i kampen og etter halvspilt omgang pekte dommeren på straffemerket.

Holding og korrekt straffespark ble det sagt i FSK-leieren, mens Haga oppfattet situasjonen som skulder mot skulder, der FSK-spilleren falt som en porselensdukke.  Straffesparket ble satt sikkert i goalen av Ole Kristian Østmo Bye.

Vertene fikk blod på tann og var nærmest ledelse, og sju minutter før pause vartet hjemmelags venstreback, Stian Husby Røen opp med et godt løp som endte en et velplassert skudd nede i det lengste hjørnet. Dermed hadde vertene snudd 0-1 til 2-1.

FSK-trener Morten Bøhn kunne fortelle at han var veldig fornøyd med de siste 35 minuttene, mens Thomas Smemo Wego hos Haga var fornøyd med det første 20 minuttene til bruntrøyene.

Som i første omgang fikk Haga også en pangstart på andre omgangen. Først vartet Trond Rasmussen opp med en lissepasning til Håkon Vestmo, som fikk stå umarkert å utligne til 2-2. Bortelaget fortsatte å gønne på og skapte mange halvstore sjanser. Til slutt satt det igjen for spilleren Haga liker å kalle den beste goalgetteren i Nes, Håkon Vestmo. Han kunne med det legge et nytt hat-trick i beltespenna.

• Verdien hans er nå økt til 15 millioner, forteller Smemo Wego til Nesfotballen.

FSK-spillerne så tunge ut og begynte også å henge med hodet. Haga og toppscorer Vestmo fikk flere muligheter til å punktere kampen, men nok var nok for toppscoreren.

Etter å ha blåst bort den ene store målsjansen etter den andre, kviknet etter hvert Fenstad-spillerne til live igjen. En Haga-corner endte med en kontring der Ole Kristian Østmo Bye driblet av tre Haga-spillere før han dunker i vei et langskudd som fikk en liten dupp og smalt inn i nettet. Dermed stod det 3-3, med kun noen få minutter igjen å spille.

Det var herlig å se den gå inn og det var helt fortjent, sier FSK-trener Morten Bøhn.

• Vi var faktisk nære med å ta alle poengene i sluttminuttene, men det ville seg ikke. Så vi fikk vårt første poeng for sesongen. Et helt rettferdig resultat etter sjanser og spill.
  • Vi skal være fornøyd med innsatsen i dag. At vi ligger under to ganger og kommer tilbake viser styrke som vi skal ta med oss. Kampene kommer så tett så her er det bare å brette opp ermene, FSK-treneren til Nesfotballen.

Thomas Smemo Wego og Haga var naturligvis ikke like fornøyd.

• Fenstad scorer mot spillets gang like før slutt. Før det kunne vi scoret 6-7 mål, men igjen straffes vi hardt. Det er ingen tvil om at vi sitter igjen med en litt vond smak i munnen etter å ha tapt to poeng helt på slutten, sier Smemo Wego avslutningsvis til Nesfotballen.