Sluttreferat: En dårlig og en god omgang av FUVO

USA-farerne Mads Rismoen og Oskar Wang ble tungen på vektskålen da FUVO snudde 1-0 til 1-2 i løpet av et drøyt minutt. Før det hadde Opakerlaget allerede kommet til tosifret med sjanser i andre omgang. På overtid fastsatte Armin Sistek sluttresultatet til 1-3.

FUVO takket og bukket for gavene

Onsdag tapte både serietoer Ull/Kisa2 og serietreer Kløfta sine kamper, torsdag var det Aurskog-Høland sin tur til å gå på en blemme mot Sørumsand. Av de åtte øverste lagene var det bare FUVO, Rælingen og Sørumsand som vant.

FUVO var storfavoritter før bortemøte med Skedsmo2, men med de siste dagers resultater friskt i minne, så er det fort gjort å gå på et bananskall. Det gjelder å ha fokus i 90 minutter. Har man det, burde det gå forholdsvis greit, men ord og handling er to vidt forskjellige ting. Det skulle FUVO-spillerne få merke i første omgang.

Skedsmo2 sjokket FUVO med å ta ledelsen

Det var en tam første omgang fra begge lag sin side med få målsjanser og lite finspill. FUVO var riktignok det førende laget, men det var noe daft over hele linja. Et par skuddforsøk og to frispark på kanten av 16 meteren var beholdningen den første drøye halvtimen.

Skedsmo hadde lite å by på de også, men det unge mannskapet virket betraktelig mer påskrudd enn serielederen. Etter 39 minutter rotet FUVO det til for seg selv like utenfor egen boks. En feilpasning endte hos en Skedsmo-spiller, som sendte en fin stikker til Sebastian Lobmann, som enkelt satte ballen i nota fra åtte meters hold.

Målet ga FUVO-spillerne en vekker og de fem siste minuttene produserte laget tre gode sjanser som alle fort kunne endt med scoring. Det ble også ropt på straffe etter at Kim Brenna banket i vei et skudd som traff en utstrakt Skedsmo-hånd.

FUVO-spillerne tok til seg kjeften fra treneren

Hele laget fikk en skikkelig “hårføner” av trener Ørjan Heiberg i pausen. Han var på ingen måte fornøyd med det han hadde sett av laget sitt de første 45 minuttene.

Dette tok spillerne tydeligvis til seg, for det var et helt annet lag som inntok matta etter sidebytte.FUVO tok tak i kampen fra avspark og produserte den ene store målsjansen etter den andre. Preben Finstad, Baktiar, Rzaev, Mads Rismoen, Armin Sistek, Stian Westerheim og Oskar Wang hadde alle en eller flere store avslutninger til å sette kula i goalen, men en meget opplagt Martin Bjørkeng  i Skedsmo-buret, gjorde sitt til at hjemmelaget fremdeles ledet 1-0.

Mads og Oskar snudde kampen

Vi snakker over tosifret med målsjanser de første 25 minuttene av andre omgangen, men til slutt skulle den endelig sitte for gjestene. Etter 73 minutter steg Mads Rismoen til himmels og headet corneren fra Simen Nordnes kontant i nettmaskene. Like etterpå var Kim Brenna nest sist på ballen til Oskar Wang, som satte inn FUVOs andre mål i løpet av et drøyt minutt.

Etter målet roet det seg litt ned, men fremdeles var det FUVO som skapte det som var. Men man måtte vente helt kampen passerte 90 minutter før spillere og ledere hos serielederen kunne puste lettet ut. Et glimrende angrep ble avsluttet med at Kim Brenna serverte Armin Sistek en lissepasning, som selv ikke hans bestemor hadde bommet på. 1-3 ble også sluttresultatet.

FUVO har ikke levert champagnefotball, men poengene triller inn og etter 11.serierunder har laget fire poeng ned til Ull/Kisa2 på 2.plass og seks poeng ned til Kløfta og Aurskog-Høland på de neste plassene.

Neste kamp for FUVO er mandag 18.juni, borte mot Eidsvold Turn2

Laget: Andre Thomsen. Preben Finstad, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Oskar Wang, Baktiar Rzaev, Simen Nordnes, Tobias Solem Karlsen, Mads Rismoen, Armin Sistek og Kim Brenna

Benyttet innbytter: Chris Lundhaug