Sluttreferat: FUVO er fortsatt serieleder, tross tap for Eidsvold Turn2

Kampens gigant, Piotr Gawecki, her i kamp med FUVO-kaptein Stian Westerheim

Kampplanen til tidligere FUVO-spiller og nå rekruttansvarlig i Turn, Jan Åge Sandviken, var den samme som de hadde mot Ull/Kisa2. Åtte mann i forsvar og Joakim Karlsen Madsen og Piotr Gawecki i en fri rolle på topp.

8 mann i forsvar, to supermann på topp

Allerede i åpningsminuttene viste hjemmelaget tenner. Først ved Piotr Gawecki og like etterpå ved Joakim Karlsen Madsen. Etter et kvarter spill kom FUVO til sin største sjanse i første omgang, men stolpen stod i veien for skuddet fra Kim Brenna. Minuttet senere var Armin Sistek frempå, men heller ikke han klarte å få ballen over målstreken.

Halvveis ut i omgangen spilte Gawecki igjennom Karlsen Madsen alene med Thomsen, på noe som det luktet offside lang vei av, men dommeren lot spillet gå og Karlsen Madsen avsluttet med et skudd like utenfor motsatt stolpe.

Etter 28 minutters spill pådro FUVO seg et unødvendig brudd like innpå hjemmelagets banehalvdel. Eidsvold Turn satte i gang en kjapp kontring hvor ballen til slutt endte hos Piotr Gawecki, som serverte ballen til Markus Stensby, som med et velplassert skudd fra 16 meters hold satte ballen i nota. Fem minutter senere var Joakim Karlsen Madsen nok en gang på farta, men en god redning fra Andre Thomsen forhindret scoring.

Mange innlegg, men ingen mål for FUVO

FUVO presset på fra start etter sidebytte, kom til mange innlegg, men kom aldri til den helt store muligheten. Det var vanskelig å trenge gjennom den åtte mann store Turn muren fra 20 meter og inn. Hjemmelagets Piotr Gawecki fortsatte å herje på topp og var en konstant trussel hver eneste gang han fikk ballen. Nærmest mål var han etter 66 min da avslutningen hans traff utsiden av stolpen.

FUVO klarte aldri å komme opp med en plan b som funket, de virket litt rådville, dermed ble det mye av det samme gjennom hele omgangen. Men tre minutter før slutt satt både innlegg og avslutning, men dessverre så traff headingen til Julian Paulsen hodet til en Turn spiller på streken. FUVOs største sjanse i matchen.

Punkterte kampen på overtid

På overtid kom Piotr Gawecki seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn til Richard Davidsen, som doblet ledelsen.  Da gikk ballongen ut av FUVO-spillerne, og sekunder før dommeren skulle blåse av ble Gawecki felt alene med Khalid Hacham, som kom inn et stykke ut i andre omgang for en skadet Andre Thomsen. Straffen Satte han selv sikkert i mål. Dermed endte en ni måneders lang rekke uten tap for FUVO, med tap for rekruttlaget til Eidsvold Turn.

FUVO-trener Ørjan Heiberg konstantere at laget hans ikke klarte finne en løsning på den åtte mann store forsvarsblokken til Eidsvold Turn. Men I stedet for å la seg irritere over den defensive strukturen til motstanderen, ga han de i stedet skryt for at de klarte å demme opp mot hans eget lag. Han var selvfølgelig ikke fornøyd med prestasjonen, og kommer nok ikke til å sove veldig bra. Men han tror og håper at med to gode økter nå, så vil gutta være både fokuserte og revansjesugne da de førstkommende lørdag tar i mot Blaker til kamp på Funnefoss gress. Det er en kamp FUVO “Må” vinne. Gjør de det, så er de fortsatt serieleder etter halvspilt serie.

I midtforsvaret til Turn2 var en ung midtstopper ved navn Jesper Haug Hoel. Den over 2 meter lange 17-åringen er sønnen til Vormsund-gutten og tidligere FUVO-spiller Lars Helge Hoel. Han gjorde som sin far gjorde i både Turn og FUVO, han stanget ut alt som kom i hans vei.

Ull/Kisa2 stilte med hele 9 spillere fra a-laget og hadde ingen problemer med å feie serietreer Kløfta av banen med 7-1. Dermed skiller det kun ett poeng mellom FUVO på topp og Ull/Kisa2 på andreplass.

FUVO: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Oskar Wang, Tobias Solem Karlsen, Simen Nordnes, Mads Rismoen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Julian Paulsen, Baktiar Rzaev og Khalid Hacham