Sluttreferat: FUVO med sesongens andre tap

God start i 10-12 minutter, men etter det…..

Hjemmelaget klarte å sette press på gjestene fra Blaker fra start, og etter 10 minutter spill sendte Kim Brenna vertene i ledelsen. Et langt innkast fra Ole Kristian Myhre ble stusset videre av en Blaker spiller til Brenna, som bare hadde å tappe ballen over målstreken. Etter to kamper uten scoring var toppscoreren tilbake med nettkjenning. Hans 18 seriegoal for sesongen.

Adam var ikke lenge i paradiset

Dessverre klarte ikke FUVO holde på ledelsen i mer enn tre minutter. En langpasning fra høyre mot Martin Nordseth på venstrekanten. Han dro med seg ballen og fikk akkurat avsluttet i det Ole Kristian Myhre taklet han. Avslutningen var god, men forsvarspillet i forkant var på ingen måte det. Ballen føyk dessverre for hjemmelaget inn i motsatt hjørne.

Blaker fikk etter hvert kampen inn i sin bane med mange dueller og kontringer. FUVO klarte verken å skape et trøkk eller komme til noe mer enn halvsjanser. Den største kom etter 35 minutter. En innøvd frisparkvariant  endte hos Kim Brenna, som avsluttet fra 13 meter, men Vidar Anzjøn reddet mesterlig.

Fire minutter før pause fikk gjestene frispark på venstrekanten. FUVO-spillerne stilte seg sammen med nesten alle Blaker-spillerne på motsatt 16 meter. Av en eller annen merkelig anledning var det ingen som markerte Anders Egeberg, som fikk stå umarkert ti meter unna frisparket. En kort pasning til han og bang så satt den i nota. 1-2 til Blaker.

I omgangangens siste spilleminutt kom Ole Kristian Myhre seg ned til dødlinja og fikk lagt inn foran mål til Fredrik Nilsen, men den rutinerte backen bommet på ballen. En gedigen sjanse.

FUVO presset på for utligning, men manglet det lille ekstra

FUVO startet 2.omgangen som de startet første. Et langt innkast fra Myhre endte til slutt hos Sondre Emilsen, som dunket kula i tverrliggeren fra 17 meters hold. De lange innkastene fra Myhre var det som skapte de største farlighetene til vertene.

Blaker lå kompakte og satset alt på kontringer. Vegard Gjelsvik og Martin Nordseth var en konstant trussel på kontringene mot et FUVO-forsvar som ikke klarte komme tett nok oppi. Etter en times spill mistet Sondre Emilsen ballen som bakerste mann, Blaker kontret, men Torbjørn Dahlum Nilsen lobbet over både Khalid Hacham og målet.

Et kvarter før slutt var FUVO cm fra å få ballen over målstreken etter et langt innkast fra Myhre. Hjemmelaget presset godt på de siste 45 minuttene, man manglet det lille ekstra. Flere ganger landet ballen hos en FUVO-spiller inne i boksen, men gjestenes forsvarspillere gikk i enhver duell som om det var den siste på denne jord. De ofret alt, og avslutningene ble enten blokkert eller de klarte å presse avslutter til å skyte over/utenfor.

Det lå en utligning i lufta, men i stedet for 2-2 fikk Blaker en siste mulighet da de snappet ballen fra en FUVO-spiller og fosset mot mål. Khalid Hacham var langt ute og feide ned Fredrik Sie Skogstad på vei mot mål. Han var heldig som bare fikk gult kort. Dommer Rune Løbersli sa etter kampen at han mente at Fredrik Nilsen hadde nådd ballen først og at det derfor kun kvalifiserte til gult kort.

Ingen flere mål ble scoret på Funnefoss gress denne nydelige ettermiddagen, dermed ebbet kampen ut med 2-1 seier til Blaker.

FUVO-trener Ørjan Heiberg konstaterte at laget er inne i en blindgate.

• Vi sleit  med det samme i dag som vi gjorde mot Eidsvold Turn2 sist. Vi klarte ikke bryte igjennom et Blaker lag som lå med mange mann rundt egen 16 meter. I tillegg manglet vi litt guts og vilje. Det var et tungt tap som svir skikkelig. Nå skal vi deppe i kveld, for så å stille på trening på mandag og gjøre en god treningsuke før møte med Aurskog-Høland på lørdag. Vi må finne tilbake til spillegleden som vi hadde tidligere i sesongen, sier Heiberg til Nesfotballen

VI tror FUVO starter med følgende lag: Khalid Hacham, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Sondre Emilsen, Mads Rismoen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttet innbytter: Oskar Wang