Sluttreferat: FUVO damene tar ferie på toppen av tabellen

FUVO ble tatt på senga i 1.omg

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at laget brukte en del tid på hvordan Eidskog spiller og hva de kunne forvente seg. Fokuset lå på følgende oppgaver: Løpe minst like mye og være minst like tøffe i duellene. I tillegg måtte man for all del unngå “unødvendige” dødballer imot. Resten mente treneren at jentene hans skulle være bedre enn de på.

FUVO ble tatt litt på senga i første omgang av meget aggressivt, og gjorde ikke de tingene man var enige om før kampen.

• Jeg føler at i alle 50-50 duellene så er det Eidskog spillerne som står igjen med ballen i beina. Vi er halvveis med i duellene og sliter spillemessig selv om vi helt klart fører matchen, forteller Finstad.

Snudde og vant

Så skjer det som skjer. 21 minutter ut i kampen får Eidskog corner. Den detter rett på hodet til en lagvenninne som får stå upresset og stange bortelaget i ledelsen.  Like etterpå ble Ida Ormstad Nilsen spilt igjennom, hun sklir forbi keeper og har bare å sette ballen i det tomme buret, men utrolig nok rekker en Eidskog spiller akkurat tilbake og redder på streken.

• Vi hevet oss etter målet imot, men i pausen var vi alle enige om at dette var altfor dårlig. Selv om spillet ikke sitter, må vi i hvert fall være tilstede i duellene.

FUVO jentene gjorde som treneren sa, de gikk utpå matta med en helt annen innstilling. Men mot spillets gang scoret Eidskog igjen. Og det i en periode hvor hjemmelaget var det klart førende laget.

• Igjen kom målet etter en corner på første stolpe, hvor jentene ikke var fokuserte.

Men nå viste jentene virkelig hvilken moral som det er i dette laget. Det gikk kun et par minutter før et innlegg fra venstre fant veien foran mål til Vilde Rustad Nilsen, som kontant satte ballen i mål. Så skulle det gå seks nye minutter før FUVO på nytt fant veien til nettmaskene. Aurora Folmo Myhr fant Nathalie Nøvik med en perfekt pasning og alene med keeper satte superinnbytteren ballen utagbart tilside for målvakten.

• Selv om dette ble litt for spennende, er det ikke noe som er mer moro enn å vinne slike “møkkakamper”.Også er det  god lærdom at vi ser at alt ikke går av seg selv. Vi må være “på” for å vinne fotballkamper. Men gode lag vinner også på dårlige dager, og det viste seg i dag, sier en småsliten men fornøyd trener.
  • På en dag som lite stemte spillemessig og teknisk vil jeg dra frem Monica (Haslie) som vår beste. Spiller godt gjennom hele kampen. Unn (Nordstrøm Tjong) gjør også en meget god jobb og vinner mange viktige dueller. Så må jeg også få skryte litt av Nathalie (Nøvik), som gjør et kjempeinnhopp og scorer to velfortjente mål. Aurora (Folmo Myhr) stod fram som meget god i 2.omang, og er hjernen bak mye av det offensive, forteller Trond Einar Finstad til Nesfotballen.

Nå gjenstår 2 uker med trening før jentene tar en velfortjent ferie. Er en del slitne bein som trenger hvile nå, og har også beordret noen av spillerne til å ta ferie allerede nå.

• Er 2-3 stk som har spilt med mer smerter enn de vil innrømme. Målet er opprykk slik vi ligger an nå, så tøffe må vi tørre å være. MEN, det går ikke av seg selv. Det må jobbes steinhard, sier Finstad avslutningsvis.

Laget: Tine Ihlang, Monica Haslie, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Vilde Rustad Nilsen, Oda Folmo Myhr, Aurora Folmo Myhr, Ebba Aaserud, Ida Ormstad Nilsen, Anna Edvardsen, Sara Marie Libråten, Lena Sofia Johansen, Ida Johannessen og Nathalie Nøvik