Sluttreferat: FUVO valset over Rælingen

Spissene med hvert sitt før pause

FUVO måtte unnvære profiler som Stian Westerheim og Armin Sistek, men viste allerede fra første spark at dette ville de vinne. Kampplanen til trener-Heiberg var å gå høyt ut og presse Rælingen på defensiven. Som sagt som gjort. Allerede etter 3 minutter testet Preben Finstad skuddfoten, men Atle Wilhelmsen vartet opp med en solid redning. Det skulle imidlertid ikke gå mange minuttene før hjemmelaget tok ledelsen.9 minutter ut i kampen endte en innøvd cornervariant endte hos Kim Brenna, som fra 20 meter feide kula i mål. Like etterpå testet Ole Kristian Myhre tverrliggeren, og før kampen hadde passert kvarteret så hadde FUVO misbrukt to store sjanser til. Først ble et skudd fra Brenna reddet på streken, før Julian Paulsen satte ballen over fra tre meters hold.

Rælingen hadde svært lite å by på, og etter en snau halvtimes spill var det tid for 2-0. Kim Brenna fikk en god ball utpå venstrekanten, dro av oppasseren før han sendte en fin kule frem til spissmakker Preben Finstad, som tverrvendte før han feide kula nede i motsatt hjørne.  Få minutter senere hadde FUVO ytterligere en ball i nota, men den ble korrekt avblåst for angrep på keeper. Atle Wilhelmsen i Rælingen-buret rakk å vise seg frem en gang til med en god redning, før han dessverre måtte forlate banen med skade. Rælingen hadde ikke med seg reservekeeper, men utespiller Chima Anaele Okehi var sporty og tredde på seg keeperhanskene.

I den andre enden hadde FUVO-keeper Andre Thomsen en veldig rolig dag på jobben. Det var kanskje også derfor han valgte å servere Rælingen en gedigen sjanse på overtid. Et håpløst kast rett i beina på en motspiller på 16-meteren, heldigvis for Thomsen var avslutningen svak. Der kunne det fort stått 2-1.

Lagene gikk i garderoben med 2-0 til FUVO, etter en omgang hvor vertene skapte sju gode målsjanser mot Rælingen sin ene.

Ørjan Hopen punkterte kampen med “Hopen spesial”

2.omgangen var så vidt i gang da Fredrik Nilsen spilte Preben Finstad igjennom, og vipps så stod det 3-0.  Like etterpå yppet Rælingen seg, men en god redning av Thomsen forhindret scoring. I stedet punkterte Ørjan Hopen mer eller mindre kampen etter en time, da han smekka inn et frisparkmål fra 17 meter.

En spiller som skulle vise seg frem i 2.omgang var Rælingen sin nye keeper, Chima Anaele Okehi. Hadde det ikke vært for han så kunne sluttresultatet blitt betraktelig styggere. Flere ganger vartet han opp med gode redninger. Et trøstemål skulle også bortelaget få med tjue minutter igjen å spille. Målscorer var Yad Swar.

Brenna er igjen toppscorer i 4.divisjon

FUVOs toppscorer Kim Brenna så ut til å ha møtt sin overmann i Okehi, men tolv minutter før slutt så satt ballen i nota også i 2.omgang. Simen Nordnes fant Brenna med en perfekt ball i bakrom, og denne gangen valgte han å runde keeper før han satte den i det tomme buret. Og når han først var i gang var det like greit å sette inn sitt tredje og lagets sjette for dagen. Med tre mål er Brenna nå oppe i 21 seriemål.

FUVO fortsatte å kjøre over Rælingen, kom til flere feite målsjanser, men de måtte vente til kampens siste minutt før det selve desserten ble servert. Preben Finstad la ballen fint tilbake til Simen Nordnes, som fra kanten av sekstenmeteren breisidet ballen helt oppe i vinkelen. 7-1 ble også sluttresultatet, etter en meget god forestilling av nesbuene.

Neste kamp for FUVO er 13.august, borte mot Strømmen 2

Laget: Andre Thomsen, Ole Kristian Myre, Fredrik Nilsen, Chris Lundhaug, Marius Nordby, Simen Nordnes, Sondre Emilsen, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Preben Finstad og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Per Anders Vågan og Michael Siddle