Sluttreferat: To overtidsmål da SIF/FUVO3 slo serietoer Hvam

Hvam sleit mot godt defensivt organisert hjemmelag

Hvam tok tak i kampen fra start og hadde mye ball, men sleit med å trenge gjennom muren med SIF/FUVO3-spillere, og var først og fremst farlige på cornere. Hjemmelagets kampplan var å ligge godt i rammene, og kontre kjapt. Det var også vertene som kom til kampens første store mulighet da lynraske Kenneth Nordli ble spilt alene med Hvam-keeper Marius Hovind, men gjestenes keeper reddet glimrende. Hvam var veldig nærme scoring på et par cornere, nærmest scoring den første halvtimen var Martin Holter, men headingen ble mesterlig reddet av Jonas Frigård, som med et tigersprang kastet seg så lang han var og reddet. Den så de fleste i goalen.

Med ti minutter igjen å spille av første omgangen vant Simen Andreassen en viktig duell utpå høyre siden og fikk lagt inn til Even Dahl, som fra seks meters hold sendte Hvam i ledelsen. Like etterpå var gjestene på nytt frempå, men dårlig sistepasning endte i stedet med en kontring andre veien. En lang ball frem mot Kenneth Nordli på topp. Han parkerte Hvams midtstopper, og denne gangen gikk han seirende ut av duellen med Hovind.

Mange ventet et stormløp fra Hvam sin side i starten av 2.omgangen, i stedet kontret Pål Moløkken inn 2-1 til SIF/FUVO3. En perfekt langpasning fra Andreas Rønold Johnsen endte hos Moløkken, som var sikkerheten selv alene med keeper. Få minutter senere var samme spiller på farten igjen og økte til 3-1.

Hvam hentet opp tomålsledelsen, men det holdt ikke helt inn

Hvam så i en periode sjokkerte ut, men klarte etter hvert å sette et brukbart trykk mot hjemmelaget. Martin Holter var nærmest redusering etter ren drøy times spill, men det var etter hvert bare et tidsspørsmål før Hvam fikk sin andre scoring for kvelden. Og med tjue minutter igjen å spille var Fredrik Olsen frempå etter en corner og satte inn 2-3.

Mot slutten av kampen ble det mer ampert utpå gressmatta. Adrenalinet var til å ta og føle på og det eksploderte på overtid da Hvam klarte å holde trøkket oppe etter et innkast. Ballen endte til slutt hos Gøran Haga på motsatt side som kontant satte inn 3-3, til enorm jubel hos bortelaget.

Men det var ikke like greit å få ballen med seg ut til midtsirkelen. (Filmsnutt av 3-3 målet og det som skjedde etterpå blir lagt ut litt senere)

Tor Erik Tømmerbakk sendte SIF/FUVO3 til himmels

Hvam ville ha ballen kjapt i spill slik at de kunne score det avgjørende målet, i stedet kom de blå og hvite på et godt angrep hvor de klarte å holde presset oppe. Ballen endte til slutt hos Tor Erik Tømmerbakk, som sendte SIF/FUVO3 til himmels da han satte inn 4-3, som også ble sluttresultatet.

Det var en meget fornøyd SIF/FUVO3-trener Daniel Heimnes som konstaterte at det var lagets enorme glød og vilje som var med å avgjøre denne kampen i deres favør.

• Jeg synes det var en jevn kamp sjansemessig. Hvam hadde som forventet ballen klart mest, men vi forsvarte oss veldig godt og  jeg følte vi hadde bra kontroll bakover i store deler av kampen. Vi fikk store rom å kontre i, og synes vi var flinke til å utnytte dette kampen igjennom. Det var alt i alt en tøff kamp for oss, men gutta blødde virkelig for drakta og la ned en helt vannvittig laginnsats, sier en smørblid trener til Nesfotballen etter kampslutt.

Hos Hvams assistent-trener Håkon Rolstad Nilsen var humøret noe helt annet.

• Er selvfølgelig veldig skuffet, men vi må bare riste oss av den. Vi hadde flere sjanser, men vi var ikke effektive nok. Dessuten syns jeg vi slipper Bygda for billig til. Målene deres er ganske identiske. Dog skal de ha skryt for innsatsen og viljen de la ned, de ville det mye mer enn oss. Gratulerer så mye til de, og lykke til med resten av sesongen. Vi er nødt til å riste av oss skuffelsen og vende fokuset mot resten av høstsesongen, forteller Rolstad Nilsen.

Positivt for Hvam er at argeste konkurrent, Fjellhamar3, spilte uavgjort mot Dalen. Det betyr at de fire poeng ned til serietreeren.