Sluttreferat: Uavgjort i toppoppgjøret på Funnefoss gress

Hjemmelaget hadde gjort hjemmeleksa og var godt forbredt til møte med serielederen. De skøyt ut av startblokkene og allerede etter 30 sekunder sendte Ørjan Hopen en nydelig ball frem til Kim Brenna, som lobbet kula over keeper, men det var ikke trøkk nok i ballen slik at en Kisa-forsvarer rakk tilbake og reddet på streken.

Hvor lenge må ballen være over målstreken for at det skal bli dømt?

Etter en god start fra hjemmelagets side kjempet bortelaget seg mer og mer inn i kampen. Etter 27 minutter vartet Andre Thomsen i FUVO-buret opp med en meget god redning og etter en drøy halvtimes spill trodde alle Kisa-spillerne at de hadde tatt ledelsen etter klabb og babb inne i FUVO-boksen. Dommer og linjemann vinket imidlertid spillet videre, men ballen var nok over streken. I stedet for Kisa mål, satte hjemmelaget i gang en kjapp kontring. Brenna ble satt en mot en og fikk også avsluttet, men ballen sneik seg like utenfor. Med mål til FUVO der, kunne det fort blitt ampert utpå matta. Helt på tampen av omgangen fikk serielederen sin siste store målsjanse i kampen, men rotet det til for hverandre og lagene gikk i garderoben med 0-0.

Hjemmelaget gjorde mye riktig i første omgang, de lå godt i rammene og slapp et godt Ull/Kisa2 lite til. Men FUVO-trener Ørjan Heiberg følte de hadde enda mer å gå på.

FUVO nærmest seieren etter sidebytte

Det var vertene som tok tak i kampen etter sidebytte og Kim Brenna var en konstant trussel mot Kisas midtstoppere, Ciise Aden Abshir og Emmanuel Troudart, som begge har tosifret antall kamper for Kisa i OBOS-ligaen i 2018.

Etter en drøy times spill dro Brenna seg forbi sin oppasser på venstrekanten og la en 45 grader ut til Baktiar Rzaev, men avslutningen hans gikk dessverre i en medspiller på vei inn mot mål. Like etterpå holdt FUVO trøkket oppe etter langt innkast. Ballen endte til slutt hos Marius Nordby, som fra langt hold avsluttet godt, men keeper vartet opp med en god redning.

Ull/Kisa2 hadde en del ball, men skapte nada. I stedet var hjemmelaget farlig ved flere anledninger. Sondre Emilsen kom rett fra innbytterbua til å klinke i vei et frekt skudd mot en Ull/Kisa-keeper som stod langt ute. Dessverre gikk ballen tilside for målet.

Mot slutten av kampen presset FUVO på for seiersmålet. Brenna var het på grøten, kom til flere gode skuddforsøk, og burde sentret ved en anledning til Sistek, som stod på blank. Den hadde han satt inn! I kampens siste minutt holdt FUVO trøkket oppe og vant tilbake ballen. Kula endte hos Sistek, som spilte Brenna igjennom, men avslutningen gikk dessverre for nesbuene over. Et godt forsøk av en sliten Brenna, som løp mange meter denne mandagskvelden og hadde fortjent en scoring.

Kampen ebbet imidlertid ut med 0-0, et resultat Ull/Kisa2 må si seg mest fornøyde med.

FUVO-trener Ørjan Heiberg var meget stolt over prestasjonen til laget sitt.

• Dette var noe helt annet en Strømmen2kampen.Hadde vi vært like disiplinerte og hardtarbeidende i alle kampene, hadde vi ikke tapt mange poengene. Gutta leverte en meget god 2.omgang og jeg synes synd på gutta som ikke fikk den scoringen de hadde fortjent. Det var moro å se gutta levere en god kamp mot et meget godt Kisa2-lag. Nå skal vi ha to gode økter før vi på lørdag reiser til Kløfta og forhåpentligvis fortsetter der vi slapp i dag, sier Heiberg til Nesfotballen etter kampslutt.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Marius Nordby, Fredrik Nilsen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Baktiar Rzaev og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere:  Armin Sistek, Sondre Emilsen og Per Anders Vågan