Sluttreferat: FUVO-damene med ti strake seiere

Ida Johannessen Haugan leverte en meget god kamp da FUVO slo Gjerdrum 0-3 på mandag

Lagets hardeste konkurrent, Skjetten, har allerede spilt to kamper, tatt fire poeng og gått forbi FUVO på tabellen. Dermed måtte FUVO ta minst ett poeng i bortemøte med Gjerdrum for å gjenvinne tabelltoppen.

Slitekamp

FUVO-trener Trond Einar Finstad forteller at de i forkant av kampen ble enige om å fokusere på et par ting. Trå til i duellene, (de visste fra vårkampen at Gjerdrum-spillerne var tøffe) og holde tempo oppe fra start.

Gjestene fra Opakermoen sleit med å finne rytmen i spillet i første omgang, noe nerver må ta sin del av skylden for. Det tok en halvtime før de satte den første goalen. Målscorer var Sara Marie Libråten.

• Vi bar litt preg av nerver gjennom store deler av kampen og fikk ikke spillet til å sitte som vi hadde håpet. Spesielt i første omgang. Jeg synes vi spiller vår dårligste omgang for året selv om vi gikk til pause med en fortjent ledelse.

To forløsende mål etter sidebytte – endte i en komfortabel seier

FUVO hevet seg et par hakk etter sidebytte, og økte til 0-2 etter en drøy times spill ved Monica Haslie, og fem minutter senere punkterte Aurora Folmo Myhr kampen da hun fastsatte sluttresultatet til 0-3.

• Det er fort gjort å legge seg på motstanderen sitt tempo i slike kamper, og det gjorde vi til dels.  Andre omgang var noe bedre, men fortsatt var det en del rusk som vi ikke er vandt til å se.

Treneren sier til Nesfotballen at laget har trent meget hardt etter ferien(opp til to timers tøffe økter), og ser nå at de må slippe opp litt fremover for å få frem litt overskudd.

• Lett å glemme at disse jentene har flere timer trening på skolen om dagen også. Men vi tar med oss en velfortjent seier på en litt dårlig dag.
  • I dag synes jeg treeren bak er solid, med Ida Johannessen Haugan som banens klart beste. Tine(Ihlang) er også solid i alt hun foretar seg, selv om Gjerdrum har null store sjanser i løpet av 90 minutter, sier FUVO-trener Trond Einar Finstat til Nesfotballen etter kampslutt.

Med seieren tar FUVO tilbake serieledelsen, og har nå ett poeng til gode og en kamp mindre spilt enn serietoer Skjetten, og hele 12 poeng ned til Lillestrøm på tredje plass.

Neste kamp for FUVO er tirsdag 28.august, hjemme mot Hakadal

FUVO stilte med følgende tropp: Tine Ihlang, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Vilde Nilsen, Susanne Martine Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Ida Johannessen Haugan, Charlotte Engen Mikkelsen, Anna Edvardsen, Anne Louise Stige, Martine Myrbråten-Corneliussen, Ebba Aaserud, Oda Pedersen Smedsrudhagen, Selma Skogly, Hilda Linnéa Byhring, Sara Marie Libråten, Monica Haslie og Kristin Ullern