Sluttreferat: Opprykksdrømmen lever for FUVO

Brenna med mål nr 150 for FUVO

Hjemmelaget startet kampen med å komme til en brukbar sjanse allerede i det første angrepet, men siden skulle det gå et godt kvarter før det ble noen sjanser å skrive hjem om. EIF var nærmest med en cornervariant med godt trøkk, men farlig ble det aldri.  Ørjan Hopen, som har vært veldig god for FUVO i det siste, testet skuddfoten etter 20 minutter spill, men avslutningen sneik seg utenfor stolpene til Glenn Wilsgård.

Det var ikke mye som vitnet om to lag i god form de første tjue minuttene, men etter 25 minutter vartet hjemmelaget opp med ett av sine varemerker. Stian Westerheim fant Kim Brenna med en bakromsball, han dro av en motspiller før han klinisk satte kula nede i nærmeste hjørne. Hans 23 seriescoring for året og mål nummer 150 for FUVO.

Effektivt FUVO-lag ledet 2-0 til pause

Til tross for mange dueller var det noe tamt over hele fjøla. Noterte ikke en eneste stor sjanse til EIF de første 45 minuttene, de hadde riktignok størst ballinnhav, men vertene lå kompakte og ryddet godt unna. FUVO på sin side kom til fire sjanser hvorav to endte i nettmaskene. Det andre målet kom etter 42 minutters spil, hvor hjemmelaget holdt trøkket oppe etter en corner. Ballen endte hos Simen Nordnes, som sendte i vei en perfekt langpasning til midtstopper Chris Lundhaug, som hadde funnet veien opp på motsatt sekstenmeter. Han dempet ballen med seg videre og serverte ballen på et sølvfat til Fredrik Nilsen, som breisidet ballen i mål fra sju meters hold.

EIF yppet seg litt mer i startet av 2.omgangen, og etter 55 minutter taklet Stian Westerheim en EIF spiller på vei igjennom. Dommeren valgte å gi gult kort, hmm , han må i så fall ha ment at FUVO-keeper Andre Thomsen ville ha nådd ballen og at det ikke var en direkte målsjanse. Frisparket fra 17 meter,  endte i muren.

Etter 65 minutter skapte EIF ny spenning i kampen da de reduserte til 2-1. Målet kom etter at Andre Thomsen måtte gi retur på et skudd fra Fredrik Kristiansen. Ballen endte hos Eiven Solberg, som satte ballen kontant i nettet. Like etterpå dunket Fredrik Nilsen til med et volleyskudd fra god posisjon som føyk godt over tverrliggeren.

Bakti satte punktum med en diamantscoring

Bortelaget jaget utligning, og Daniel Olsen sendte i vei et knallhardt skudd, som Thomsen så vidt fikk bokset vekk.  Det åpnet seg begge veier mot slutten. Innbytter, Baktiar Rzaev, som for øvrig hadde et godt innhopp, fikk et godt innlegg fra venstre, men klinket til med et volleyskudd som gikk over. Kunne med hell brukt litt klokskap og plassert ballen. På overtid fikk samme spiller en ny mulighet. Kim Brenna gjorde en god jobb inne i boksen og fikk til slutt lagt ut til Rzaev på sekstenmeteren, han curlet ballen elegant helt oppe i vinkelen. På overtid av overtiden trodde EIF at de reduserte til 3-2, men assistentdommeren var oppe med flagget, til store protester fra bortelagets spillere.

Helt på tampen av oppgjøret sendte Heiberg utpå nok en debutant. Jon Erik Tolo ble  med det den åttende juniorspilleren som fikk sjansen for a-laget i seriesammenheng i 2018.

FUVO-trener Ørjan Heiberg konstaterte at laget tok sin andre ?Cupfinaleseier? og at de har heng på Ull/Kisa2.

• Vi vinner fortjent på en ikke alt for god dag, noe banen også må ta sin del av skylden for. Så at gutta prøvde å spille ball, men vi ble på krigingen til EIF. Vi har en forholdsvis liten tropp og det har vært tøft med to toppkamper pluss denne de siste åtte dagene.  Jeg synes vi totalt sett vinner fortjent mot et godt EIF-lag, som kom til stadion med fem strake seiere, sier Heiberg til Nesfotballen etter kampslutt.

Neste kamp for FUVO er mandag 3.september, borte mot Fet.

FUVO stilte med følgende : Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Marius Nordby, Fredrik Nilsen, Simen Nordnes, Julian Paulsen, Ørjan Hopen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Baktiar Rzaev, Jon Erik Tolo