Pause:R&Å – FUVO 1-3

Premissene for kampen var som følger. R&Å ville med seier sikre plassen, mens opprykksdrømmen til FUVO ville gå i tusen knas med poengtap. I tillegg har det gått 49 år siden de blåkledde sist gang slo FUVO i seriesammenheng. Laget fra Opakermoen har vært best i bygda de siste 20 årene, og vil fremdeles være det etter 2018-sesongen, men motivasjonen til Årnes-gutta er å senke opprykksdrømmen til FUVO og samtidig slippe å måtte feire 50 års jubileum siden forrige seier når/hvis lagene møtes til kamp neste år.

Det var ingen tvil om at nervene sto på høykant i begge leire før avspark, og påkjenning var merkbar også hos spillerne. Det var mye som stod på spill i begge leire.

FUVO leder fortjent 1-3 til pause etter 0-3 etter 24 minutter. Kim Brenna sendte bortelaget i ledelsen etter 9 minutter. Ti minutter senere feide Ørjan Hopen inn 0-2 på et frispark fra 25 meter. Ytterligere fire minutter senere dyttet Julian Paulsen inn FUVOs tredje etter en retur fra Truls Frogner i hjemmelagets mål.

Etter en halvtime skapte Mads Elvethun Hansen litt liv i kampen da han reduserte til 1-3 med et velplassert skudd.

R&Å startet med følgende lag: Truls Frogner , Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Jørgen Aaserud, Patrick Andreassen,Jesper Aaserud, Martinus Slette Granum, Lasse Holum Hansen, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Ovar Skjevdal, Marius Nordby, Baktiar Rzaev, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Armin Sistek og Kim Brenna.