Sluttreferat: FUVO fremdeles klart best i bygda

FUVOs og kampens gigant, Ørjan Hopen, her i kamp med Simen Holter fra R&Å

FUVO ledet 0-3 etter 24 minutter

4.divisjons mestscorende, Kim Brenna, startet ballet med å teste skuddfoten etter to minutturs spill, men unggutten Truls Frogner vartet opp med god redning. 9 minutter ut i kampen satt den imidlertid for Brenna. Ballen stusser hodet til Brenna slik at den gikk forbi Frogner. Den var på vei over dødlinja da Brenna til slutt fikk kranglet ballen over målstreken. Like etterpå ropte vertene på rødt kort til Ole Kristian Myhre etter at Mads Elvethun Hansen ble revet ned, men dommeren nøyde seg med gult. Ti minutter senere fikk FUVO tildelt frispark drøye 25 meter fra mål. Et såkalt Hopen-hold. Han ladet børsa og feide av gårde ei kule som sneik seg inn nede ved nærmeste stolperot. Vondt ble til verre for hjemmelaget da FUVO etter 24 minutter økte til 0-3. Et Hopen skudd fikk en liten sprett som gjorde at Frogner måtte gi retur, og da var Julian Paulsen på plass og dyttet ballen over streken.

Mads Elvethun Hansen ga hjemmelaget et lite håp

Mads Elvethun Hansen ga R&Å et lite håp om poeng da han etter en halvtime fikk tid og rom til å vende opp og skyte ballen i mål fra 17 meters hold. Begge lagene kom til noen nesten sjanser det siste kvarteret, men det var ingen tvil om at FUVO var det beste laget de første 45 minuttene av kampen.

Brenna med sitt 30.seriemål for sesongen

Mange forventet nok at hjemmelaget ville gå ut av startblokkene i hundre og sette et skikkelig press på FUVO, men det klarte de aldri å gjøre. Temperaturen steg et par hakk i en liten periode, hvor dommer Rune Løbersli dro frem det gule kortet ved tre kjappe tilfeller, men så roet det hele seg ned igjen. I stedet tok FUVO tilbake kontrollen på matchen, og etter 62 minutter økte Kim Brenna til 1-4.Marius Nordby fant Brenna, som satte inn sitt 30. seriemål for sesongen. Det betyr at han har scoret over 30 mål i fire av sine fem sesonger i FUVO.

Ørjan Hopen, flere divisjoner bedre enn alle andre

Tre minutter før full tid fikk FUVO frispark fra skrått hold, godt over tjue meter fra mål. Kampens beste spiller, Ørjan Hopen, gjorde som han har gjort åtte ganger før i år, han brukte sitt gudbenådede venstrebein til å smekke inn en dødball. Helt på tampen av kampen fikk lagene en mulighet hver til å pynte på resultatet. Først feide Mads Elvethun Hansen i vei en kanon som sneik seg like over, før Kim Brenna på overtid ble spilt alene igjennom av Jon Erik Tolo, men dårlig første touch gjorde at han rotet ballen over dødlinja. Dermed ebbet kampen ut med 1-5 til bortelaget, som er den største seieren til FUVO over R&Å de siste 50 årene.

Til neste år kan for øvrig også FUVO feire at det er 50 år siden laget sist tapte for R&Å i en seriekamp. Laget fra Opakermoen har i en mannsalder vært storebror og man må helt tilbake til 1999 sist gang lagene møttes i samme divisjon. Forrige gang R&Å var høyere plassert på i seriesystemet var i 1991, samme år som Nes FK ble stiftet.

Det var stor forskjell på humøret i de to leirene. FUVO-trener Ørjan Heiberg mente at dette muligens var sesongens beste kamp, sammen med kløfta hjemme(5-2), mens R&Å-spiller Simen Holter var en meget skuffet herremann. Han fortalte til Lokalfotballen at han mente at grunnen til at R&Å har tapt så mange kamper helt på tampen av matchene, er at de er for dårlig trent. Dette var også grunnen til at de ikke klarte å komme tilbake i 2.omgang, de orket rett og slett ikke.

R&Å spiller neste kamp lørdag 22.september, borte mot Blaker.

FUVO på sin side spiller neste kamp søndag 23.september, hjemme mot Skedsmo2

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Jørgen Aaserud, Patrick Andreassen, Jesper Aaserud, Martinus Slette Granum, Lasse Holum Hansen, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen

Benyttede innbyttere: Mattis Haug, Magnus Krefting Hansen, Øystein Riise Pedersen

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Ovar Skjevdal, Marius Nordby, Baktiar Rzaev, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Henning Myrvold(debutant), Sondre Emilsen, Jon Erik Tolo

#Nesfotballenbloggno #FUVO #Årnes #Lokaloppgjør #Hatoppgjør# 4divisjon #Bestibygda #ØrjanHopen #KimBrenna #Nes