Haga kriget seg til bortepoeng mot Bøn

Bøn – Haga 1-1 (1-1)

Planen til bruntrøyene var først og fremst å unngå skader, kort og selvfølgelig mål i mot. Dette klarte bortelaget fint i store deler av 1.omgang. Altmuligmann Thomas Håkonsen forteller til Nesfotballen at gutta hans jobbet bra og nektet Bøn noe særlig spill.

Spillet bølget mye frem og tilbake og det kan ikke ha vært en særlig underholdende kamp å se for de 30-40 tilskuerne. I 9.divisjon er det kort mellom meget godt timet «tv-takling» og en altfor sen «Sunday-league»-sklitakling.

Toppscorer Håkon Vestmo med sitt 12.seriemål for sesongen

Etter 14 min av 1.omgang ble en Bøn spiller felt halvveis inn på Hagas banehalvdel, og på det påfølgende godt innøvde frisparket endte ballen hos en umarkert Bøn spiller som fikk heade ballen enkelt i mål. På tross av baklengsmålet fortsatte Haga å kjempe & krige, og fikk til tider til litt eget spill også.

9.divisjonsspillere, humpete naturgress og fint pasningsspill hører liksom ikke sammen, derfor ble kriging prioritert fra begge lag.

Etter en halvtimes spill kom Steinar Hofsrud opp fra sin back posisjon, rundet et par Bøn spillere på mesterlig vis og fikk lagt inn i feltet. For de som har fulgt med på bruntrøyene kommer det ikke som en overraskelse at det var Håkon Vestmo som var riktig plassert i feltet og fikk avsluttet med et skudd som gikk via en Bøn spiller og i mål

• Ingen av lagene fikk til noe særlig finspill frem mot pause, men det var Bøn som kom til de fleste sjansene. I sin keeperdebut gjorde imidlertid Håvard(Kvinge), flere gode redninger og var stort sett riktig plassert mellom stengene, sier Håkonsen.

Håvard Kvinge imponerte i sin nye posisjon.. som keeper

I pausepraten manet Håkonsen gutta om å fortsatte med samme innsatsen og trøkket, samt nekte Bøn å komme frem på kantene. Det var noen slitne bein på Haga-laget, men gutta viste godt hvem de hadde på benk, beit derfor tenna sammen og gikk ut til 2.omgangen.

Håvard Kvinge viste raskt at han har lagt igjen silkehanskene i garderoben. Bøn kom til noen gode brudd med påfølgende pasninger i bakrom, men Kvinge var raskt ute og avverget det som kom. Hjemmelaget kom til flere skudd som gikk rett på Kvinge, som var kjapt ute og ryddet opp i returene han som regel måtte gi. Kvinge viste null frykt og respekt og kastet seg inn og reddet i flere situasjoner hvor Haga forsvaret ikke fikk rensket unna. Kvinge skinte i sin nye posisjon og var sitt lags beste spiller denne dagen.

Assistenttrener Håkonsen måtte trå til utpå banen

Etter en drøy times spill måtte Trond Rasmussen forlate banen med strekk, og trener Thomas Håkonsen måtte utpå banen å bidra. De fleste treningene denne sesongen har Håkonsen overvært fra sidelinjen med armene i kors, med formaninger og rop, så det blir ikke feil å si at Haga spilte med 10 mann de siste 25 minuttene av kampen.

Det ble løftet langt frem og tilbake, tider ganske upresist, både fra bruntrøyene og fra hjemmelaget. Haga og Håkon Vestmo kom til flere gode målsjanser, men marginene var ikke på gjestene side. Bøn-spillerne ble etter hvert frustrerte over at de ikke fikk til eget spill, samt noen sene taklinger fra Haga-spillerne. Det resulterte at vertene fikk flere frispark enn det er hus på Bøn de siste 15 minuttene av kampen. Det ble kriget fra begge lag, men kampen ebbet ut med 1-1, et resultat Haga var fornøyde med.

• Til tross for at flere måtte spille på nye plasser, ny keeper og kun én innbytter og ett comeback som en del av start elleveren må vi si oss fornøyd med kampen. VI klarte å hindre Bøn å spille slik de ville, og vi kom til flere gode sjanser på en ikke veldig innbydende gressmatta, sier en meget andpusten trener og innbytter Thomas Håkonsen.

Han forteller avslutningsvis at de må samle alle gutta på trening igjen denne uka og håpe på mindre timeplan-krasj til førstkommende lørdags kamp mot Skjetten 4.

Hga stilte med følgende lag: Håvard Kvinge, Steinar Hofsrud, Anders Estenstad, Rune Martinsen, Jan-Ivar Olsen, Timmy Gundersen, Trond Rasmussen, Jonay De Armas, Erik Hagen Nyborg, Victor Hatula og Håkon Vestmo.

Benyttet innbytter: Thomas Håkonsen

#Nesfotballenbloggno #Haga #Bøn #HåkonVestmo #ToppscorerVestmo #Krigettilsegpoeng #9divisjon