Sluttreferat damefotball: FUVO rotet bort tomålsledelse, men har fremdeles opprykket i deres egne hender.

Det var en frustrert og skuffet FUVO-trener, Trond Einar Finstad, som snakket med Nesfotballen dagen etter at han hadde sett laget sitt spille 3-3 mot Borgen.

• Første omgang startet ganske nervøst og ingen av lagene klarte å tilrive seg noe særlig initiativ. FUVO hadde mye ball, men sleit med å finne rom mot et lavtliggende og rutinert Borgen lag.

Hjemmelaget tok ledelsen etter sju minutter etter kommunikasjonssvikt i bakre rekker. Til tross for stort ballinnhav, skulle det gå over halve omgangen før FUVO slo tilbake. Anna Edvardsen jobbet nær sagt en umulig ball i mål. Få minutter senere gikk Opakerlaget opp i ledelsen med et frispark fra Oda Folmo Myhr, som keeper somlet i mål.

• Det var ikke noe å si på at vi ledet til pause, men vi hadde litt tur. I garderoben ble vi enige om å få opp tempo i pasningsspillet og få Borgen spillerne til å måtte løpe mer. Dvs mer vending av spill og true mer i bakrom.
  • Spissene våres var altfor stillestående i første omgang, og jeg ville at de skulle lage mer helvete for stopperne til Borgen. De første 35 minuttene av andre omgangen var det divisjonsforskjell på lagene. Vi kjørte over Borgen etter alle kunstens regler. Er kun ett lag på banen i denne perioden og vi gikk fullt fortjent opp i 1-3. Med litt mer presisjon kunne vi scoret mange flere mål, men det manglet den siste lille.
  • Men så skjedde det ett eller annet som er uforklarlig. Vi sluttet å spille fotball og gjorde alt annet enn det vi skal gjøre når man leder med to mål med 10 min igjen å spille. Vi laget unødvendige frispark, løp for å hente ball på egne dødballer osv. Borgen scoret da også på to unødvendige frispark og vi måtte nøye oss med 3-3

Til tross for skuffelsen så er treneren fornøyd med at det er stor forskjell på ett og tre poeng. Hadde de tapt kunne det vært skjebnesvangert med tanke på opprykk. Han er samtidig klar på at dette er noe jentene må lære av og de MÅ få inn mer kynisme i laget. Sånne kamper blir det mange av ved et eventuelt opprykk, og da har man ikke råd til sånne hodemist som dette

Trond Einar Finstad velger å gi ekstra skryt til Ebba Aaserud og Aurora Folmo Myhr, som han med flere mente var banens beste i denne kampen. De eide midtbanen i 80 minutter, før rullgardinen gikk ned for både de og restene av jentene de ti siste minuttene av kampen.

FUVO spiller kamp allerede i kveld, da de tar turen til Setskog. Vinner de den så rykker de med all sannsynlighet opp, da de har 38 mer plussmål enn Skjetten og ligger kamper foran med en kamp igjen.

FUVO stilte med følgende tropp: Tine Ihlang, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Oda Folmo Myhr, Vilde Nilsen, Susanne Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Ida Johannessen Haugan, Charlotte Engen Mikkelsen, Anna Edvardsen, Anne Louise Stige, Ebba Aaserud, Nathalie Nøvik, Sara Marie Libråten, Monica Haslie og Kristin Ullern

#FUVO #Borgen #Poengtap #Opprykketisinhulehånd #Nesfotballenbloggno #Nesfotballen #Damefotball