hits

februar 2018

Haugen Veisten med andre omgangens beste tid

Nesbuen Patrick Haugen Veisten gikk for to uker siden til topps i et FIS-renn i Hakadal. Siden da har han kjørt sju europacuprenn med varierende resultater. Mandag 26.februar gikk det imidlertid mye bedre da han kjørte ned til en oppløftende 11.plass i i storslalom i St.Moritz.

Etter en middels første omgang lå han på 29.plass. I andre omgang satt kjøringen som et skudd.og han gjennomførte andre omgangens beste tid.

Med tiden 1:11.36 klatret helt opp til 11.plass, kun et lite sekund bak pallen. 

 

#PatrickHaugenVeisten #Storslalom #FISrenn

Tidligere FUVO-keeper scoret to mål i Futsal

Her er Kenneth Rakvaag(nr 27) i aksjon for FUVO i oppgjøret mot Grue i 2014. Kom til to gedigne sjanser, men misbrukte begge. 

 

Her kan dere se Rakvaag sine to mål for FC Hulløy Bodø i helgens Eliteseriematch mot Nord-Sprint:  https://www.youtube.com/watch?v=DVnkyubONRI&feature=share

FC Hulløy Bodø lå forøvrig under med 1-3, men snudde til 5-3 seier i løpet av de tre siste minuttene. 

Kenneth Rakvaag har over 60 landskamper for Norge i Futsal, og har også vært utenlandsproff. Fikk 15 kamper for FUVO i 2014-sesongen

 

 

#KennethRakvaag  #FUVO #Futsal

Se frisparkekspert Ørjan Hopen score for FUVO.

Lørdag 24.februar møttes FUVO og Skjetten til treningskamp på Funnefoss kunstgress. 

Seks minutter før pause i økte Ørjan Hopen til 2-0 på en frisparkperle. Dessverre klarte ikke Ørjan Heiberg sitt mannskap å stå hele kampen ut og tapte til slutt fortjent 2-4 for Skjetten 

 

Her kan du Ørjan Hopen sitt frispark https://www.youtube.com/watch?v=dVD3fUaD17s

 

 

 

#ØrjanHopen #Frisparkekspert #FUVO #Nesfotballen

R&Å gikk på et knepent 2-3 tap.

To mål av Lasse Holum Hansen var ikke nok til seier

R&Å skulle egentlig tatt turen til nordenden av Mjøsa og møtt tidligere lagkompis Henning Torgnesskar og hans Lillehammer, men hjemmelaget klarte ikke stille lag.

Heldigvis stilte divisjonskollega Sander opp på kort varsel slik at det ble kamp for Svein Pettersen og hans mannskap. Kampen som ble spilt på Årnes kunstgras endte med 2-3 tap. Lasse Holum Hansen scoret begge målene til R&Å. Dermed må bygdas nest beste lag vente enda en uke før de får muligheten til å ta sesongens første seier. 

 

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Patrick Andreassen, Patrick Elvethun Hansen, Eivind Solhaug, Lasse Holum Hansen, Mads Elvethun Hansen og Thomas Wiksaas.

Benyttede innbyttere: Fredrik Autio, Martinus Granum, Sebastian Thøger-Andresen og Fredrik Stenbro.

Skjetten avgjorde med to sene mål(fullstendig referat)

FUVO stilte med en meget tynn tropp da de tok i mot Skjetten til treningskamp lørdag ettermiddag.   FUVO-trener Ørjan Heiberg påpekte imidlertid at det er positivt at fire juniorspillere fikk og har fått mye spilletid så langt i sesongen.

Men det er ikke til å stikke under en stol at savnet av toppscorer Kim Brenna var stort.  8 mål på fire treningskamper, forteller sitt om en goalgetter i målform. Nå scoret FUVO riktignok to mål og ledet til pause, men det når det først raknet litt på slutten, så klarte man ikke å skape noe som helst.

Vertene leverte en solid første omgang, hvor man lå godt defensivt strukturert i rammene og neket Skjetten rom.  Ørjan Hopen kom til kampens første mulighet da han feide av gårde et frispark som Skjetten keeperen måtte gi en retur på. Like etterpå reddet en for dagen meget opplagt Andre Thomsen en god Skjetten mulighet.  Etter ti minutters spill satt den for hjemmelaget. Hopen slo en presis corner som Fredrik Nilsen stusset inn i nettmaskene.

Bortelaget hadde ballen mest, men sjansestatistikken var jevnt fordelt. Det var allikevel FUVO som gikk opp til 2-0 med seks minutter igjen å spille. Stian Westerheim ble dratt ned like utenfor sekstenmeteren, dermed fikk Ørjan Hopen nok en mulighet til å teste venstreslegga. Med en herlig touch skrudde han ballen rundt muren og inn i mål. Like før lagene skulle gå i garderoben dro FUVO på seg et unødvendig brudd. Skjetten kjørte en kjapp kontring og vipps så reduserte de til 2-1.

FUVO-trener Ørjan Heiberg var brukbart fornøyd med de første 45 minuttene.

 • Kort oppsummert så gjennomfører  vi en ok 1.omgang. Ligger godt i rammene og nektet Skjetten rom. Det er også sterkt å lede 2-1 til pause, forteller treneren.  

Få minutter ut i andre omgang ble Baktiar Rzaev spilt igjennom alene med keeper, men brukte alt for lang tid før han avsluttet. Og selve avslutningen var det heller ikke mye å rope hurra for. Vertene holdt brukbart følge med gjestene i første halvdel av omgangen, men etter 63 minutter utlignet Skjetten til 2-2. Like etterpå kom Skjetten til en dobbelsjanse hvor begge avslutningene smalt i tverrliggeren.

Da FUVO tok ut Stian Westerheim og Skjetten satte innpå blant annet Martin Rosenkilde og Ole-Christian Moltzau, ble det klasseforskjell på lagene. Skjetten kom etter hvert til en del innlegg, men FUVO-forsvaret holdt brukbar stand helt til kampuret vippet 85 minutter, da tappet Martin Rosenkilde inn en corner. To minutter senere fastsatte gjestene sluttresultatet til 2-4.

 • Vi hadde god defensiv struktur i en drøy times spill, men vi fikk det tøft mot slutten. Vi orket ikke/klarte ikke å flytte beina raskt nok. I tillegg kom Skjetten til litt flere innlegg enn jeg kunne ønske meg. Strukturen glapp mer og mer opp og det var sånn sett ikke helt ufortjent at Skjetten til slutt gikk seirende ut av matchen, sier Heiberg til Nesfotballen etter kampslutt.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ovar Skjevdal, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Fredrik Krogsæter, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Abdi(prøvespiller), Baktiar Rzaev og Mathias Vikane.

Benyttede innbyttere: Per Anders Vågan  og Henrik Bøhler Evensen.

FUVO tapte mot Skjetten

FUVO ledet 2-1 til pause, men fikk det tøft de siste 25 minuttene og tapte til slutt 2-4.

Fredrik Nilsen headet hjemmelaget i ledelsen etter 10 minutter. FUVO lå godt i ramma og hindret Skjetten fra å komme til de store sjansene. Seks minutter før sidebytte doblet Ørjan Hopen ledelsen på et frispark fra 20 meter.

Skjetten reduserte like før pause, og fem minutter etter hvilen utlignet gjestene til 2-2. 

FUVO fikk det veldig tungt de siste 25 minuttene. Bortelaget dominerte veldig, men det løsnet først helt på slutten av kampen.Martin Roskilde tappet inn 2-3 i det 83 minutt, og fire minutter senere fastsatte  Skjetten sluttresultat til 2-4.

 

Mer kommer senere.

 

 

 

 

 

Tidenes fotballegender i R&Å

Olve Hansen til venstre og Asbjørn Falstad til høyre, 

 

Undertegnede hadde for et par år siden dialog med flere Årnes veteraner med tanke på de 11 beste spillerne som har dratt på seg den blå R&Å-drakta. De kom fram til 11 spillere, men avstod fra å nummere dem. Det er ingen spillere fra dette årtusenet, spillerne som er valgt ut er fra 1950-tallet til litt utpå 1990-tallet.

 

 1. Kjell Westby: (Slutten av 1940-tallet og nesten hele 1950-tallet) Var med på oppturen for yngres lag på slutten av 1940-tallet, hvor han blant annet var med på å bli kretsmester. Var i flere år bankers på kretslaget som yngres. Fikk en pangstart med a-laget som han var med å rykke opp fra daværende 2.divisjon i 1949. Var seniorlagets store stjerne da klubben hadde sin storhetstid på begynnelsen av 1950-tallet. 

 

 1. Arvid Skjølberg: (Slutten av 1950-tallet og starten på 1960-tallet) Stort talent som var ettertraktet av de store Oslo-klubbene. Prøvde seg også i Lyn i en periode. Kretsmester med juniorlaget i tre år på rad (1953-1955), og var da også fast på kretslaget.  En bærebjelke da laget rykket opp i 1961 og på nivå tre , året etter.  Klubbens beste i tidlig på 1960-tallet.

 

 1. Asbjørn Falstad: (1950- og 1960-tallet)Bankers på senior kretslaget i flere år fra 1953 og fremover, sammen med blant annet Kjell Westby. Var med opprykket fra 4.divisjon i 1961. I den sammen sesongen slo laget blant annet Strømsgodset i begge oppgjørene. I den første matchen scoret Falstad to av målene. Det gikk litt tyngre de neste sesongene med to nedrykk, men i 1965 var det tid for et nytt opprykk, denne gangen fra 5.divisjon.  I kvaliken var Asbjørn den store spilleren og scoret 7 mål på de fire kamper. Det er ikke få mål han scoret med hodet i sin lange karriere som varte i nærmere 20 år.

 

 1. Egil Thon:(Fra slutten av 1950-tallet til langt utpå 1970-tallet)Sies å ha nærmere 1000 kamper for R&Å, som er klart flest i klubben.  Kretsmester med juniorlaget i 1955 og 1957, samme året som han debuterte på a-laget. Fire år senere i 1961 var Thon med på å rykke opp til 3.divisjon. Laget gikk inn i et par svake sesonger, men Egil var allikevel fast inventar på kretslaget i 1964. Året etter var han med på et nytt opprykk, denne gangen fra 5.divisjon.  I 1969 ansatte R&Å den tidligere VIF-spilleren Einar Bruno Larsen som spillende trener. Med han på laget opplevde Egil Thon sitt tredje opprykk, også denne gangen fra 5.divisjon. Også denne gangen var han på kretslaget i 5.divisjon. Han fortsatte å være en dominerende spiller til langt utpå 1970-tallet.

 

 1. Arild Nilsen: (1960-tallet og litt utpå 1970-tallet)Småguttkretsmester i 1957 og guttekretsmester i 1959. I det siste året spilte Nilsen på kretslaget, hvor han spilte i flere år, både i yngres og som senior. Var med på opprykkene i både 1965 og 1969.

 

 1. Øyvind Andersen:((1970-tallet) Knallhard stopper som spilte på kretslaget og deltok også i 1968 på forbundets guttesamling i Horten.  Juniorkretsmester i 1967 og 1968. Fikk med seg opprykket til 4.divisjon med a-laget i 1969 og var på starten av 1970-tallet en da de mest sentrale spillerne på R&Å.

 

 1. Olve Hansen. (Fra slutten av 1960 til midten av 1970-tallet)Kom til R&Å fra Fenstad FK i 1967 og var lagets store goalgetter og skytterkonge. Toppscorer i de fleste av de åtte årene han spilte for klubben, før han vendte tilbake til Fenstad FK. I 1969 ble det opprykk til 4.divisjon, spilte i samme sesong fast på kretslaget, mens han året etter spilte på presselaget.

 

 1. Hans Fredrik Holth(1970- og 1980-tallet) Teknisk spiller som var hjernen på midtbanen i en årrekke. Fra tidlig 1970-tall til langt utpå 1980-tallet. Prøvde seg i Sørumsand litt høyre opp i divisjonene, samt FUVO da de spilte i 4.divisjon, men vendte i begge tilfellene å gå tilbake til R&Å. Fikk med seg tre opprykk. I 1977 og 1984 fra 6.divisjon og i 1986 fra 5. til 4.divisjon.

 

 1. Dag Drognes: (1980-tallet + 1991) Syk venstreslegge som han titt og ofte benyttet. Spilte aldri en dårlig match. Det luktet mål hver gang laget fikk frispark fra 30 meter og innover. Var sentral i forsvaret i begge opprykkene på 1980-tallet. (fra 6.div i 1984 og fra 5.div i 1986). Gjorde comeback i 1991, og fikk med seg sitt tredje opprykk i sin siste sesong.

 

 1. Ola Årnes. (1970 og 1980-tallet)Goalgetter som leverte varene i en årrekke. Tok over som lagets målgarantist etter Olve Hansen vendte tilbake til FFK. Var med på opprykket fra 6.divisjon i 1977,men valgte å prøve seg i 3.divisjon med Eidsvold Turn i 1978. Vendte tilbake til R&Å etter ett år.  Fikk med seg to nye opprykk i henholdsvis 1984 og 1986.

 

 1. Roy Andersen.(Fra midten av 1980-tallet til litt utpå 1990-tallet)Klar og tydelig leder, men først og fremst en lagspiller med stor L. Forsvarsspiller som ble brukt som både back og stopper. Flink til å dra med seg resten av guttene. Fikk med seg opprykket i både 1987 og 1991. Ble med over til Nes FK da de tok over R&Å sin opprykksplass i 3.divisjon i 1992.

 

 

Med forbehold om feil.

Hvam med to sterke seiere denne uken

Nykommer Kevin Pihl har funnet målformen i sin nye klubb. Denne uken har han smakket inn tre mål. (Foto: Hvam IL)

 

Hvam ligger meget godt an før årets 8.divisjon sparkes i gang om drøye to mnd. Denne uken har laget spilt to treningskamper. Mandag trakk de det lengste strået i et jevnt oppgjør mot Sand, som i fjor befant seg i 7.divisjon.  Laget viste klasse ved å snu 1-2  til 6-4 seier.

Tony Kristiansen scoret to mål, mens Gøran Haga, Kevin Pihl og Bjørn-Tore Solvoll scoret de andre målene. I tillegg scoret Sand et selvmål.

Torsdag var det tid for nok en match mot et lag fra høyre nivå. Kurland, som i fjor spilte i 6.divisjon, tok i mot Hvam til kamp på kurlandsparken. Vinterkulda var tilbake, men nok en gang leverte Hvamsingene et målrikt oppgjør. Hvam stilte med utespiller Simen Andreassen i mål, og han fikk en tøff start mellom stengene.  Allerede før kampen var ti minutter gammel lå den første ballen i nota bak Andreassen. 1-0 til Kurland holdt seg til pause, men tradisjonen tro så viste Hvam seg som det beste laget i andre omgang.

Som mot Sand så snudde de underlege til seier. Hvam scoret to ganger litt ut i andre omgangen, men Kurland slo tilbake og utlignet til 2-2. Hvam var imidlertid ikke ferdige for dagen og puttet to mål til, slik at sluttresultatet ble 2-4.  Det betyr at Hvam har scoret 18 mål på sine fire treningskamper så langt i sesongen. Målscorere mot Kurland var Kevin Pihl 2, Tony Kristiansen og Gøran Haga.

 

 

Hvam stilte med følgende lag mot Sand:

Alexander Veisten, Henrik Langbråten, Vegard Berge, Steffen Breen, Aleksander Trondsen, Gøran Haga, Fredrik Olsen, Håkon Rolstad Nilsen, Anders Norum og Bjørn-Tore Solvoll

Benken: Øyvind Sannerud-Moe, Even Dahl, Kevin Pihl, Tony Kristiansen, Kristoffer Aarhus, Tobiasz Rzeznik og Simen Andreassen.

-------

Hvam stilte med følgende lag mot Kurland:

Laget: Simen Andreassen, Anders Norum Vegard Berge, Tobiasz Rzeznik, Øyvind Sannerud- Moe, Gøran Haga, Martin Holter, Håkon Rolstad Nilsen, Kevin Pihl, Bjørn-Tore Solvoll og Tony Kristiansen. Benken: Aleksander Trondsen, Even Dahl, Kim Svebakken, Steffen Breen

Fotball-legendene frem til for 40 år siden

 

  

Helge Udnes og Johan Bjørndal, to av de største idrettslederne fra Nes gjennom alle tider. 

 

Johan Bjørnal, journalist i Raumnes og formann i Østre Romerike Fotballkrets i en årrekke, intervjuet Helge Udnes på slutten av 1970-tallet. Formålet med intervjuet var å høre Udnes sine betraktninger om hvem inntil da var den beste fotballspilleren igjennom historien fra Nes.

Helge startet selv sin karriere i Hvam IL som 11-åring i 1940, men pga krigen ble det lite fotball de fem neste årene. I 1946 debuterte han for a-laget, og han rakk også å bli kretsmester på starten av 1950-tallet. Etter hvert valgte han bort fotballen til fordel for utdanning, men i 1962 kom han for først gang inn i administrasjonen til R&Å. Siden da og frem til han dessverre gikk bort i 2017, hadde han en eller to fingre med i det meste som har skjedde i klubben.

Helge Udnes var klokkeklar på at Kjell Westby (R&Å)var den beste spilleren han hadde sett etter krigen, noe Bjørndal var hjertens enig med. Ellers nevnte Udnes spillere som Per Ole Pedersen(FSK, FFK og R&Å), Knut Svindal (FSK) og Rolf Nordberg (FUVO og R&Å,) som alle tre spilte i Eidsvold Turn på begynnelsen av 1970-tallet. Dette var på den tiden da Eidsvold Turn var Romerikes beste lag, og som  i 1974 var veldig nærme å rykke opp til toppdivisjonen, men LSK slo dem på målstreken.

Videre mente han at Åge Fossum, som gikk fra 6.divisjonsspill med Funnefoss i 1965 til å kjempe om opprykk med Aurskog til toppdivisjonen året etter, og spill for presselandslaget i 1967, var en meget god fotballspiller. Andre spillere som imponerte Helge Udnes var Jan Myrvang og Olve Hansen(FFK og R&Å).

Før Krigen var begge fotballprofetene enige om at Thorbjørn Østerud (R&Å) var en ypperlig målvakt, mens Halvor Scharning(FUVO, R&Å) var en meget god angrepsspiller.

 

I morgen legger vi ut listen over tidenes beste fotballspillere fra R&Å

 

#HelgeUdnes #JohanBjørndal #Nesfotballen #Legender #Nes

Hør podcasten "Fotballklubben" med Teitur Thordarson som gjest

 

Podcasten "Fotballklubben" med Thomas Aune og Aleksander Schau har denne uken hatt besøk av tidligere FUVO-trener Teitur Thordarson. Her forteller han om alt fra sin spede start i Akranes, til seriemesterskap i Sverige med Øster, videre til proffspill i Frankrike med Gerrard Hullier og Arsene Wenger som trener/manager.

Senere ble han trener i Tippeligaen for Brann, LSK og Lyn, i tillegg var han en tur innom Estland hvor han trente topplaget Flora Tallin og det estiske landslaget.

Til FUVO kom han fra MLS klubben Vancouver Whitecaps i 2013. Hovedgrunnen til at han takket ja til FUVO var at han skulle være med å starte opp en ny liga i India, og i påvente til at alt ble klart der så trente han Opakerlaget.

 

Podcasten kan høres her: https://www.acast.com/fotballklubben/-106teituromwenger-albuerogrotteriestland

Helgens beste twitter-melding

Lørenskog-trener Julian Madsen

Tap og vinn med samme sinn er det noe som heter. Det er selvfølgelig noe tullball å si  når man kommer til seniorfotball på et visst nivå. I helgen tapte Lørenskog 3-6 for FUVO, men da Lørenskog-trener Julian Madsen kom betuttet hjem til sin bedre halvdel, som helt klart ikke er noen fotballekspert, men som allikevel prøvde å trøste gubben.

Den uvillige trøsten var av såpass «alvorlig» karakter at Madsen valgte å legge ut følgende twitter-melding.

- «Når man taper 6-3 og kommer hjem og får høre at «dere scoret jo 3 mål da». Måtte forklare at det er omtrent det samme som at huset har brent ned, men at garasjen står uberørt.

Hvam forsterker laget yttereligere

Bildet er hentet fra Hvam sin twitterkonto

Hvam har mistet Thomas Wiksaas og Simen Holter til R&Å, men har allerede forsterket seg med fire nye spillere. I januar kom Gøran Haga fra Oldenborg og Fredrik Olsen fra Ull/Kisa 4. Nå har ytterligere to spillere signert for de gulkledde. Tobiasz Rzeznik kommer fra Skogbygda, men har tidligere vært innom både Fenstad SK og FUVO. I tillegg har Kevin Pihl fulgt etter Olsen fra Ull/Kisa 4. Nils Stubergh har trent og spilt med Hvam i det siste, men har foreløpig etter det vi kan erfare  ikke skrevet under for Hvamsingene.

 

Hvam spilte for øvrig treningskamp i forrige uke mot 9.divisjonslaget R&Å 3. Den endte med endte med en komfortabel 4-1 seier til Hvam. Målscorere for vertene var Tony Kristiansen 2, Fredrik Olsen og Håkon Rolstad Nilsen.

Linn noterte seg for en assist mot Danmark

(Foto: Norden AS)

Nes-jenta Linn Aakre og det norske landslaget i ishockey har denne uken vært i Fredrikshavn og spilt tre landskamper mot Danmark. Det endte med to seiere og ett tap. 21-åringen noterte seg for en assist, i 1-3 tapet fredag.

Det var etter rapportene tre jevne matcher som utspant seg da Danmark og Norge braket sammen til tre matcher på tre dager. I det første møte fredag vant Norge 3-2 etter spilleforlengelse. Dagen etter noterte Linn Aakre seg for assist, men det hjalp lite da det ble 1-3 tap. Norge slo imidlertid tilbake lørdag og vant nok en gang 3-2, etter at det stod 2-2 etter to perioder.

 

Neste dyst for de norske damene er VM i april.

 

 

#LinnAakre #Norge #Ishockey "#Nes #Nesfotballen "NesIk

FUVO vant målrikt oppgjør

 

Brenna "on fire"

Lørenskog har alltid vært en ugrei motstander for FUVO. I fjor tapte man begge serieoppgjørene og de to siste besøkene på Rolvsrud har endt med null poeng og 1-12 i sekken. Ørjan Heiberg & Co hadde derfor ikke de aller største forventningene til å dra i land en seier da de lørdag formiddag inntog kunstgressmatta på Rolvsrud. Men så feil kan man ta.

Kampen var knapt fem minutter gammel da Baktiar Rzaev snappet ballen fra en Lørenskog-spiller, kom seg ned mot dødlinja før han la inn til Kim Brenna, som dro seg til venstre før han feide ballen i mål. Få minutter senere var det tid for enda mer rot i forsvaret til hjemmelaget. Kim Brenna vant ballen fra backen, og med fri bane mot mål lot han se ikke be to ganger. Dermed stod det 2-0 til FUVO, uten at noen av Lørenskog-spillerne skjønte hva som hadde skjedd.

Det tok et kvarter før hjemmelaget kom til sin første avslutning, men en glimrende blokkering av Stian Westerheim hindret scoring. Litt senere hadde Lørenskog et skudd som gikk rett på Andre Thomsen.

Men der hjemmelaget misset, var FUVO både gode og effektive, men mest av alt, laget har en goalgetter ved navn Kim Brenna.

En drøy halvtime ut i kampen fant Ørjan Hopen spissen med en nydelig kjip inne i boksen. Og da flere Lørenskog-spillere datt som fluer foran Brenna, fikk toppscoreren en enkel oppgave med å trille ballen over målstreken.

Hjemmelaget svarte umiddelbart med et herlig langskudd helt oppe i vinkelen fra 25 meters hold. Men FUVO var ikke ferdig, og i omgangens siste minutt økte Baktiar Rzaev til 4-1 da han tappet inn en perfekt pasning fra Brenna.

 

Viste styrke da Lørenskog var på vei inn i kampen.

Hjemmelaget gikk hardt ut etter sidebytte og kom til et par halvsjanser før FUVO slo tilbake med en glimrende overgang. Kim Brenna var nede på egen banehalvdel for å slå en ball perfekt ball frem til Ørjan Hopen, som på sin side sendte ballen videre på en touch til Baktiar Rzaev. Dessverre fikk Rzaev en dårlig første touch, dermed trillet ballen inn til keeper.  

Lørenskog-trener Julian Madsen må ha gitt spillerne sine en skikkelig overhaling i pausen, for det var et annet lag som etter hvert klarte å presse FUVO bakover i andre omgang. Det resulterte etter hvert i to scoringer, og med et kvarter igjen var laget cm unna sin tredje scoring, men en glimrende enhåndsredning helt oppe ved tverrliggeren av Thomsen, gjorde sitt til at FUVO fremdeles ledet komfortabelt. Men det gikk ikke lange stunden før Lørenskog fikk sitt tredje mål, og dermed var det plutselig kamp igjen.

FUVO-spillerne skjønte alvoret, tok seg sammen, og satte inn et mer presist kollektivt press enn de hadde hatt det siste kvarteret. Prøvespiller, Ole Kristian Aurland Myhre fra Flisa, viste gode takter fra sin backposisjon. Med litt under ti minutter igjen å spille var han utrolig nærme å øke til 5-3, men til tross for at ballen hadde god retning, endte avslutningen i stolpen.

Bortelaget avsluttet kampen best, og med få minutter igjen å spille pekte dommeren på straffemerket etter at en forsvarspiller hadde vært oppe med armen i ansiktet på Brenna. Staffen satte Brenne selv enkelt i mål.

Nykommer Simen Nordnes avsluttet en god dag på jobben med å fastsette sluttresultatet til 6-3 til FUVO, med en meget god avslutning fra 18 meters hold som fant strake veien til nettmaskene.

FUVO-trener Ørjan Heiberg var meget fornøyd med å score seks mål mot en god motstander fra nivået over.

 • Vi gjennomfører nok en god kamp. Scorer seks mål, men slipper inn tre, som er litt for mye, Spesielt et par av dem. Vi har en periode  i 2.omgang hvor vi løper litt for mye en og en, det er også i denne perioden Lørenskog scorer sine mål. Vi hever oss imidlertid på 4-3, scorer to mål og vinner fortjent. Vi er i rute, men har fremdeles en del ting å jobbe med, sier en fornøyd FUVO-trener Ørjan Heiberg til Nesfotballen.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Marius Nordby, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Ole Kristian Aurland Myhre, Fredrik Krogsæter, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Baktiar Rzaev og Kim Brenna.
Benyttede innbyttere: Mathias Vikane  15 min for Fredrik Krogsæter og Markus Sæter 5 min for Ole Kristian Aurland Myhre

FUVO vant fortjent mot Lørenskog

Firemålsscorer Kim Brenna 

FUVO tok en meget sterk seier da de lørdag formiddag slo Lørenskog med hele 6-3 på Rolvsrud stadion. Målgarantist Kim Brenna er i gryende målform om dagen og scoret ekte hat-trick i løpet av den første halvtimen. Lørenskog reduserte til 3-1, men Baktiar Rzaev fastsatte pauseresultatet til 4-1.

Andre omgangen ble litt mer rotete. Lørenskog reduserte to ganger, men på stillingen 4-3 tok FUVO gutta seg sammen,og på tampen av oppgjøret satte først Kim Brenna inn sitt fjerde mål fra straffemerket, før nykommer Simen Nordnes presenterte seg med en herlig kanonscoring fra 18 meters hold. Et perfekt punktum mot en god motstander som i fjor endte på 5.plass i Norsk Tipping-ligaen.

 

Vi kommer tilbake med mer info i løpet av dagen.

Hvem er tidenes beste idrettsutøver fra Nes?

             

 

 

Nes har fostret mange store idrettshelter, men alle er nok ikke klar over hvor store de egentlig er. Da Ole-Kristian Tollefsen la opp i begynnelsen av februar 2018, var det ikke en hvilken som helst idrettsutøver som la opp. En ting er å være landslagskaptein, en annen ting er å ha spilt 163 kamper i verdens hardeste liga, NHL. Gjennom alle tider er det kun 8 nordmenn som har klart å komme gjennom det trange nåløyet som det er å få spille i NHL, og en av disse er fra Nes. Av disse er det kun Espen Knutsen og Mats Zuccarello Aasen som har flere NHL-kamper enn Tollefsen.  Dette har fått undertegnede til å spørre seg selv om Ole-Kristian Tollefsen faktisk er tidenes beste idrettsutøver fra Nes.

Har derfor gått igjennom dem jeg selv kan erindre, samt leitet litt her og der etter gode idrettsutøvere fra Nes. Har dessverre på langt nær full kontroll, håper derfor å få til en diskusjon ute blant alle sportsinteresserte nesbuer.  Hvem mener du er de tre beste herre og dame idrettsutøverne fra Nes?

 

Mine forslag på topp 3 er som følger:

Herrer: Ole-Kristian Tollefsen(ishockey) og Geir Frigård(fotball) er klare i mine øyne, verre er det å velge tredjemann, men lander på Ingar Bollerud(Skøyter lengdeløp) i tett kamp med Amund Grøndahl Jansen(Sykling). Sistnevnte har imidlertid fremdeles tid til å gå forbi Bollerud en gang i fremtiden.

Damer: Har færre, men kanskje enda flere gode navn på damesiden. Berit Mørdre(skiløper) og Ingunn Bollerud(sykling) er selvskrevne, mens det står mellom to tvillingpar om den siste plassen. At jeg lander på Linda Hansen Lundmark(håndball), er kanskje litt tilfeldig, men dråpen er at hun har vunnet Challenge cup.

 

Her følger en liste med nesbuer som har gjort det godt både nasjonalt og internasjonalt:

Herrer

Ole-Kristian Tollefsen (Ishockey): Født 1984. Startet i Nes IK. 57 VM og OL landskamper for Norge, mange av dem som kaptein.Spill på øverste nivå i Norge, Sverige og NHL.

Geir Frigård (Fotball): Født 1970. Startet i FUVO. Spille i toppserien for LSK, KIL og HamKam.  Har vært proff i Østerrike, Tyskland, Frankrike og Belgia. Toppet det hele med å bli toppscorer i den Østerrike. 5 A-landskamper for Norge.

Ingar Bollerud (Skøyter lengdeløp): Født 1945. Startet sin skøytekarriere hos R&Å, men gikk senere til Oslo Idrettslag og Arbeidernes Skøyteklubb. Deltatt i to VM og to EM for Norge. Mangeårig landslagsløper med 12.plass sammenlagt som beste plassering i både VM 1967 og 1973. NM-Bronse på 5000 i både 1967 og 1970, samt sølv på 10 000 i 1967 og 1973.

Dagfinn Hagen (Skøyter lengdeløp): Født 1947. Startet i R&Å skøyteklubb. Hadde sitt største år på skøytebanen i 1973, da han representerte Norge i både Allround VM og EM, med 7.plass sammenlagt i EM som beste resultat. NM-sølv på 500 i 1974 og bronse på 1500 i 1973.

Amund Grøndahl Jansen (Sykling): Født 1994. Startet i Nes SK.  Ble oppdaget etter 4.plass i junior-EM i 2012. Vant klatretrøya under Tour of Norway i 2014, og vant U23-NM i fellesstart i 2016. Ble proff i Team LottoNL-Jumpo i 2017. Imponerte i sin første sesong som proff, og har hevdet seg topp ti i flere av de mellomstore løpene.

Geir Lien (Løper/syklist/terrengsykkel): Født 1967: Tidligere løpstalent med NM-bronse på halvmaraton.  Byttet idrett pga slitasjeskader godt ut i 20-årene, og tok blant annet to NM-sølv i tempo-NM. Senere byttet han til terrengsykling og ble i en alder av 36 år nordisk mester i terrengsykling maraton.

Bjart Ording (Sprangrytter): Født 1898. Sprangrytter som deltok i to OL for Norge. I 1928 var han med på det norske laget som tok 2.plass i lagkonkurransen i feltritt, mens han kom på 6.plass i den individuelle konkurransen. 24 år senere, i 1952, endte han på 29.plass.

Truls Barhaugen (Håndball): Født 1957. Aktiv i topphåndballen for Bækkelaget, Kolbotn og Oppsal fra midten av 1970-tallet til slutten av 1980-tallet. 15 kamper for junior og ungdomslandslaget

Patrik Haugen Veisten (Alpinist): Født 1994. Alpin kjører på det norske europalaget. Også kjørt ett renn i verdenscupen. NM-bronse i storslalom i 2017.

Terje Skogli (Fotball): Født 1947, Startet i Funnefoss IL, men flyttet til Oslo og fikk 11 sesonger på de to øverste nivåene for henholdsvis Vålerenga og Stabæk Servievinnerfotball med Vålerenga og bronse som beste resultat. 7 U-landskamper for Norge.

Pål Skogli (Ishockey):Født 1979.  Startet i Nes IK, men valgte etter hvert skolegang og spill for Lillehammer. Godt over 300 toppseriekamper og totalt 485 kamper på de to øverste nivåene i ishockey, fra debuten i 1999 til han la opp etter 2010/11-sesongen.  Produserte over 425 poeng.  Startet i Lillehammer og avsluttet sin karriere 12 sesonger senere i Manglerud/Star. Var en del av U20-landslaget og Isbjørnerne (B-landslaget) Spilte U20-VM for Norge i 1998

Dag Christian Frøystad (Ishockey): Født 1993. Startet i Nes IK og gikk gradene fra U17, via U19 og U20-landslaget for Norge. Er i ferd med å runde 250 kamper i toppdivisjonen i ishockey for Asker.

Thomas Frigård(Fotball): Født 1972. Startet i FUVO. Sendte Stabæk opp i Tippeligaen da han ble matchvinner i siste serieomgang i 1994. Fikk godt med kamper på de to øverste nivåene for Stabæk og Start i tillegg til en cupkamp for LSK. Ble senere proff på nivå to i Østerrike i seks år.

Rolf Nordberg(Fotball): Født 1954. I 1978 ble han den første fotballspilleren fra Nes som ble Norgesmester i fotball. I tillegg var han med på å ta seriesølv med LSK i samme sesong.

Daniel Sørli(Skytter): Født 1980. Bor på Auli, men representerer Høland/Bjørkelangen Skytterlag. Var den første fra Nes på 25 år som lå i et kongelag på landsskyterstevne. Heidi Trudvang ble Skytterprinsesse i 2001, men Daniel gikk helt til topps i 2016 og ble Skytterkonge. Året etter han Skytterprins. Har vunnet en rekke andre stevner og har også 5.plass i Nordisk baneskyting. 

Andreas Molden(Skiløper):Født 1994. Gikk helt til topps på sprinten under ungdoms-OL i 2012. Ble kalt den nye Petter Northug, men allerede to år senere, i en alder av 20 år, måtte han legge opp pga skader.

Stian Ringstad (Fotball): Født 1991. Startet sin karriere i Haga, før ferden gikk via Eidsvold Turn til LSK, hvor han fikk over 100 kamper i Tippeligaen. Skrev i desember 2015 under proffkontrakt med den portugisiske toppserieklubben Braga. Startet bra og fikk med seg en del kamper på slutten av sesongen 2015/16,men mistet etter hvert plassen. Valgte å vende tilbake til norsk fotball og Strømsgodset før 2017-sesongen.  En landskamp for Norge.

Thomas Høgåsseter (Skytter): Født 1990 . Skytter som representerer Raumnes Skytterlag, Vant norgescupen for stang ? og felhurtigskyting i 2014- og 2015. Landsskytterstevenet i 2015 ble han norgesmester i stangskyting, en bedrift han gjentok to år senere. Han har i tillegg verdensrekorden på Mad minut med 36 treff på 1 minutt.

Damer

Ingunn Bollerud(Syklist): Født 1972. Totalt 5 NM gull i landsveissykling og 2 i banesykling. Er i tillegg nordisk mester 2 ganger. Første kvinnelige vinner av en etappe i kvinnes versjon av Tour de France. Vant klatretrøya sammenlagt i Tour de Bretagne i 2000. Har i tillegg deltatt i tre OL for Norge. (1992 og 2000). I de Paralympiske sommerlekene i 2004 var hun pilot for en handikapet uttøver. De endte 2.plass i tandemtempo og 5.plass i fellesstart. Sammenlagt endte de på den sure 4.plassen.

Berit Mørdre(Lammedal)(Skiløper): Født 1940.  Dominerte norsk kvinnelangrenn i store deler av 1960- og 1970-årene. Totalt 19 NM gull. Deltok i to OL og vant gull, sølv og bronse. To medaljer på stafett og ett OL-sølv på 10 km i OL 1968. To år før var hun med på å vinne den første kvinnelige VM-medaljen, da hun var en del av stafettlaget som vant VM-sølv.

Berit Tomter Auli(Skiløper): Født 1933. tidligere friidrettsutøver fra Årnes. Vant kongepokalen i 1952 og har gull, sølv og bronse fra NM i høyde (1952,1948,1953)

Tiril Udnes Weng(Skiløper): Født 1996: Nes Ski. Skiløper som allerede har representert Norge i verdenscupen ved flere anledninger. Norgesmester i lagsprint 2017. Har i tillegg to bronser i lagsprint og ett individuelt på 5km fristil. Har i tillegg til dette 6 medaljer i junior-NM, hvorav to gull. I junior-VM har hun en individuell bronse på 10km fristil, samt gull, sølv og bronse i stafett. I U23-VM tok hun i 2017sølv på 10km friteknikk, mens hun i 2018 gikk helt til topps på sprint fristil.

Lotta Udnes Weng(Skiløper): Født 1996. Nes Ski.   Som sin tvillingsøster har også hun representert Norge i verdenscupen i ved flere anledninger. I junior-NM har hun 8 gull, 3 sølv og 2 bronser, mens hun i junior-VM har 1 gull, 4 sølv og 1bronse. Tre av sølvmedaljene er individuelle. I NM-senior har hun 1 gull og to bronser i lagsprinten. Hun var dessverre syk store deler av U23-VM i 2018, men fikk med seg ett gull på 15km Skiathlon i 2017.

Linda Hansen Lundmark(Håndball): Født 1979. Startet som keeper i R&Å, men hadde sine største bravader utenfor landets grenser. Seriemester og svensk mester med IK Sävehof flere ganger. I tillegg har hun vunnet Challenge cup med franske HB Cerle Nimes i 2009. Totalt fikk hun nesten 40 kamper i fire ulike europacuper: Champions League, EHF-cup, Cup Winner´s cup og Challenge cup. Kvalifiserte seg til gruppespillet i CL i 2007/08

Trine Hansen Blomquist(Håndball): Født 1979.  Startet sammen med tvillingsøster Linda i R&Å, før ferden etter hvert gikk videre til svensk håndball og spill for IK Sävhof. Der ble hun både seriemester og svensk mester. I tillegg til mesterskapene, ble begge nominert til All-star laget ved flere anledninger. Var en tur innom dansk håndball før hun på nytt tre seriemesterskap i Sverige 1 Landskamp for Norge.

Ada Marie Finskudd(Fotball): Født 1989. Startet i Fenstad FK og FUVO. Cupmester med Røa i 2010, da hun også scoret og var involvert i to mål. Spill på øverste nivå for Røa. Dessverre skadeplaget og la opp etter 2015-sesongen.

Merete Kemi  Wear(Fotball): Født 1976. Startet i Fenstad SK og Hvam før hun til slutt endte opp i toppserien med Setskog/Høland. Spilte der i en årrekke før hun på slutten av karrieren var innom både Team Strømmen og Røa: La opp i en alder av 26 år, etter å ha tilbrakt nesten ti år på øverste nivå.

Linn Aakre(Ishockey): Født 1996. Startet i Nes IK.  Har allerede tross sin unge alder vunnet kongepokalen med sin klubb Vålerenga. 16 offisielle landskamper i ishockey for Norge.

Amalie Haakonsen Ous(Skiløper): Født 1996. Juniorverdensmester i sprint i 2016, og NM-gull i juniorklassen. Deltatt i verdenscupen for seniorer og tatt poeng i både 2016/17 og 2017/18-sesongen. Endte på den sure 4.plassen på sprinten i U23-VM i 2018.

 

#OleChristianTollefsen #GeirFrigård #IngarBollerud #DagfinnKorbøl #AmundGrøndahlJansen #GeirLien #BjartOrding #TrulsBarhaugen #PatrickHaugenVeisten #TerjeSkogli #PålSkogli #DagChristianFrøystad #ThomasFrigård #RolfNordberg #DanielSørli #AndreasMolden #IngunnBollerud #BeritMørdre #BeritTomterAuli #TirilUdnesWeng #LottaUdnesWeng #LindaHansenLundmark #TrineHansenBlomquist #AdaMarieFinskudd #MereteWear #LinnAakre #AmalieHaakonsenOus #idrettslegender #Nes #Nesfotballen

R&Å spilte uavgjort mot Hauerseter

Raumnes & Årnes spilte sin tredje treningskamp for året da de gjestet Jessheim idrettspark og divisjonskollega Hauerseter til match torsdag kveld. I et surt og kaldt vintervær tok de blåkledde ledelsen 1-0 etter scoring fra straffemerket ved Patrick Elvethun Hansen, etter at Lasse Holum Hansen var blitt felt. Dette holdt til et lite stykke ut i andre omgangen da hjemmelaget utlignet til 1-1.  Et resultat som holdt seg kampen ut.

Neste treningskamp for R&Å er 24.februar, borte mot Lillehammer.

 

R&Å startet med følgende lag i 1.omgang: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Jørgen Aaserud, Patrick Andreassen, Patrick Elvethun Hansen, Robin Rognerud, Lasse Holum Hansen, Mads Elvethun Hansen og Fredrik Autio.

I 2.omgang gjorde trener Svein Pettersen sju bytter og stilte med følgende lag: Truls Frogner, Markus Grønvold, Simen Holter, Sebastian Thøger-Andresen, Fredrik Stokkebryn, Eivind Solhaug, Patrick Elvethun Hansen, Martinus Granum, Thomas Wiksaas, Mads Elvethun Hansen og Fredrik Stenbro

 

#R&Å #Hauerseter #Treningskamp #Lokaloppgjør

Nye spilleregler fra NFF

Det gikk kanskje litt vel fort i svingene da NFF for en kort tid siden sendte ut informasjon med regelnytt og fokusområder for fotballsesongen 2018. Vi har vært i kontakt med Trond Ivar Drøvle i Akershus Fotballkrets, som kan fortelle oss hvordan ståa er pr.d.d

Det er hovedsakelig to nye regler som har skapt diskusjon. Flyvende innbytte fra 4.divisjon og lavere, samt 5 minutters umiddelbar soning i juniorklassen 17-19 år.

- Når det gjelder flyvende innbytte i alle klasser der det er 7 innbyttere fra 4.divisjon og lavere, har det kommet kontramelding fra NFF der de sier at dette ikke avklart hos dem, men at dette skal behandles på Forbundstyret 2.mars. Det samme gjelder regelen om 5 minutters umiddelbar soning for gult kort i juniorklassen 17-19 år, sier Drøvle til Nesfotballen.

-Men regelen om bruk av 5 spillere som startet eller spilte forrige match på 1.laget, vil fortsette også i 2018.   Vi i NFF Akershus følger Breddereglementet og Laws of The Game, sier han.

Det betyr for Nes-fotballen sin del at både FUVO og R&Å i teorien kan stille med sine fem beste spillere på andrelaget i 6.divisjon, eventuelt et knall tredjelag i 8 og 9.divisjon.

 

Foruten disse to meget spesielle "eventuelt" nye reglene, som for undertegnede virket meget håpløse, så er det meste på plass.

Det er ikke like mange nye regler som det bruker, men fokusområdet er helt klart dommeren og hans beslutninger(virkemidler) i forhold til ting som ikke nødvendigvis  er tilknyttet den enkelte hendelse direkte, men heller indirekte ting som skjer på banen eller fra sidelinjen.  Her er noen av de viktigste.

 

Regel 12 - Feil og overtredelser

 1. Indirekte frispark, nytt tredje kulepunkt

Det kan dømmes indirekte frispark for:

"Protester mot dommerteamets avgjørelser, eller opptrer støtende, fornærmende eller krenkende ved ord, handlinger eller gestikulering"

Kommentar:

Endringen gjøres for å fremme fair play, slå ned på usportsligheter og vise konsekvenser for handlinger som går løs på dommerens autoritet

 

          2.  Disiplinære reaksjoner,

  «Brudd på spillereglene som medfører utvisning» - «kasting av et objekt eller ball»

* I slike tilfeller skal dommeren tildele en passende disiplinæraksjon, vurdert ut fra om handlingen er:  

 hensynsløs; advare spilleren for usportslig opptreden

*  bruker unødig mye kraft; utvise spilleren for voldsom opptreden.»

Kommentar:

Ved kasting av en ball eller objekt må det heretter gjøres en vurdering rundt selve kastet og hvordan dette skal klassifiseres, dette gjøres etter de samme vurderingskriterier som for taklinger.

 

 1. Pkt. 4 Gjenopptakelse av spillet

Det gjøres følgende endring for å ta høyde for IFAB rundskriv fra september 2017:

 «Hvis ballen er i spill og det begås en forseelse utenfor spillebanen:

av en spiller mot dommerteamet, motspillere, reserver, utbyttede spillere, utviste spillere eller lagledere på motstanderlaget, eller

av en reserve, utbyttet spiller, utvist spiller eller lagleder, eller noen av disse forstyrrer en motspiller eller medlemmer av dommerteamet

"skal spillet gjenopptas med et frispark fra nærmeste punkt på linjene som avgrenser spillebanen fra der forseelsen skjedde. Dersom forseelsen medfører direkte frispark til motparten og dette skjedde i eget straffesparkfelt gjenopptas spillet med straffespark"

Kommentar:

I samme punkt gjøres det flere presiseringer hva konsekvensen er ved forseelser som skjer utenfor spillebanen mens ballen er i spill.

En vesentlig endring i pkt. 4 i Regel 12 er måten kampen gjenopptas ved forseelser mot eget lag, ny regeltekst fastsetter

«Forseelser mot medspillere, egne innbyttere/reserver eller egen lagledelse.

Hvis en spiller begår en forseelse mot medspillere, egne innbyttere/reserver eller egen lagledelse mens ballen er i spill, skal spillet gjenopptas på følgende måte:  

 •  forseelser på spillebanen - direkte frispark eller straffespark til motstanderlaget
 •  forseelser utenfor spillebanen - indirekte frispark til motstanderlaget fra nærmeste punktet på  linjene som avgrenser spillebanen fra der forseelsen skjedde, hvis dommeren stopper kampen for å advare eller utvise en spiller»

 

#NFF #Akershusfotballkrets #Nyeregler

Statistikk og historier fra 1967 og frem til 2017

Å kalle meg forfatter er å dra strikken alt for langt, men jeg har i alle fall fått trykt en stk perm med statistikk og historier fra de siste 50 årene til FUVO. Dvs fra sammenslåingen 5.februar 1967 og frem til og med 2017. Totalt snakker vi om 282 sider.

De aller fleste som har spilt a-kamp skal være nevnt med info om debutkamp, første gangen man scoret, kamper og mål hvert år, og selvfølgelig en total sum på dette. I tillegg har det vanket noen få linjer om hver enkelt spiller.

Man kan også lese litt om historien til både Funnefoss IL, som ble stiftet 6/12-1924 og Vormsund IL, som ble stiftet 17/6-1934, samt samarbeidsklubbene deres frem til at klubbene slo seg sammen i 1967.

Man finner også samtlige kretsmestere fra Funnefoss IL sitt første kretsmesterskap i 1934, til det siste som ble tatt i 2014, da G14-laget ble kretsmestere i 7ér fotball.

Dette, sammen med alt fra «Viktige og uviktige ting å vite om FUVO», styrets sammensetning år for år, æresmedlemmer, gullballvinnere, marvinprisvinnere, tabeller og små historier år for år, er noe av det man kan lese. Mest for nerdene, men også for den som er litt over gjennomsnittet interessert i FUVO.

Fatter(Bjørn Heiberg) og jeg snakket mange ganger om å få laget en bok om FUVO, men dessverre gikk han bort før vi fikk satt oss skikkelig ned. Han hadde imidlertid skrevet ned en del ting, og dette har jeg tatt med inn i permen. En del av det som er skrevet er kjent gjennom klubbens nettsider, men mye er også nytt.

 

Her følger et par-tre småsnacks fra permen :-)

 

Harald Øverby, Funnefoss IL sin første formann

 

KRETSMESTERE

FUVO har over 25 kretsmesterskap i alt fra lilleputter til Old Girls. Det første var det Funnefoss IL som tok i 1934, ti år etter at klubben stiftet. Året etter så gikk laget helt til topps i A klassen, noe som må sies å være en av klubbens to største bravader før sammenslåingen i 1967. Den andre store perioden var 1952/53 og 1953/54. Etter å ha vunnet daværende 2.divisjon, endte Funnefoss IL på 8.plass i 1.divisjon i 1953/54. Noe som dessverre resulterte at laget rykket ned. Totalt endte Funnefoss IL på 12 kretsmesterskap, der siste var opprykket fra 6.divisjon i 1965.

Vormsund IL, som ble stiftet i 1934, brukte 19 år før de tok sitt første kretsmesterskap. I 1953 ble laget kretsmestere i daværende 4.divisjon, to år senere kopierte de bedriften i samme divisjon. Den siste kretsmesterskapstittelen tok lilleputtlaget med Rolf Nordberg i spissen i 1966. Det samme laget, med stort sett de samme spillerne var med å vinne kretsmesterskapet for smågutter noen få år senere.  Totalt tok Vormsund IL 3 kretsmesterskap.

I en drøy femårsperiode etter andre verdenskrig var Funnefoss og Halmsås en felles klubb. I løpet av disse årene tok klubben to kretsmesterskap. I 1946 gikk juniorlaget til topps, mens man året etter ble kretsmestere i klasse A Reservelag.

Etter sammenslåingen i 1967 har FUVO tatt 10 kretsmesterskap, den første i 1968, den siste i 2014, da gutter 14 laget gikk til topps i 7ér fotball for andre året på rad.

 

 

DISKUSJON MED REDAKTØR NORDBERG

Morten Heiberg og Glåmdalens redaktør Rolf Nordberg hadde en diskusjon rundt bruken av ordet FUVO i avisartikler. Klubben har for mange år siden tatt et standpunkt om at klubbnavnet skal skrives FUVO med store bokstaver, men Glåmdalen, og flere med dem bruker helst Fu-Vo eller FU/VO. Nordberg mente at den eneste gode begrunnelsen til at Glåmdalen skulle bruke store bokstaver var hvis man mente følgende:

F=Funnefoss

U=Uvesund

V= Vormsund

O= Opaker

 

 

FUVO STØTTER KJØP AV FOTBALLSTØVLER (1970)

Til årsmøte i FUVO hadde Knut Hagen innlevert et forslag om at klubben burde betale A-spillerne 100 kroner til innkjøp av fotballstøvler. Dette skulle først og fremst gis som en premiering til de spillerne som var mest på trening. Ingen kunne være borte mer enn 2x fire ganger i løpet av året. Styret gikk inn for forslaget, selv om det var et par styremedlemmer som ikke var enig. 16-årige Rolf Nordberg mente det var bedre å gi tilskuddet til juniorspillerne. Samme person mente ellers at det var viktigere for laget å skaffe seg en god trener, og han fremsatte i et senere innlegg forslag om at det ikke skulle utbetales noen form for støtte. Olav Myrbråten var enig med Nordberg, han synes det var galt at det skulle komme penger inn i bildet for den som ønsker å spille fotball, da er vi snart proffer, mente han. Knut Hagen, forslagsstilleren, mente at laget burde kunne satse både på trener og utbetaling av fotballstøvler. Borgar Hansen sa at dersom FUVO skulle fortsette å spille fotball må det skaffes trener, får vi ikke trener, behøver vi heller ikke fotballstøvler. Ved avstemningen ble Hagens forslag vedtatt med 14 mot 13 stemmer. To stemte blankt

 

#FUVO #Historie #Adelskalender

Morgendagens helter: Våre neste ski-stjerner

STØTTET ALLTID: Morfar Helge var tett på fra Tiril og Lotta ble født, og til han døde i fjor sommer. Han betød veldig mye for dem begge to, i idretten og ellers. Foto: PRIVAT

 

Statoil og VG støtter morgendagens helter. Denne gangen har de tatt for seg "Våre neste ski-stjerner": Tvillingene Udnes Weng. 

 

Les hele artikkelen her: https://www.vg.no/annonsorinnhold/feature/statoil/morgendagens-helter/tiril-og-lotta-weng/?utm_source=native&utm_medium=vg&utm_content=weng&utm_campaign=morgendagenshelter

Hvam slo Haga 4-0

Både Hvam og Haga spilte sesongens første treningskamp da lagene mandag møttes til dyst på Neskollen. I 2017 endte Hvam på 3.plass i 8.divisjon, mens Haga endte opp som det nest dårligste laget i 9.divisjon.

 

Begge lag med prøvespillere

Heldigvis ser 2018 til å bli et bedre år for bruntrøyene, som etter rapportene er bedre forbredt enn på flere år. Laget manglet flere spillere til årets første lokaloppgjør, men hadde blant annet med seg en prøvespiller i T. Gundersen. 

Vertene på sin side stilte med flere prøvespillere. Tobiasz Rzeznik har erfaring fra 3.divisjonsspill med FUVO, men har de siste årene spilt for Skogbygda. Nils Stubergh har spilt  for Hvam før, men var i fjor i Bøler. Sammen med disse gjorde både Gøran Haga(eks Oldenborg)og Fredrik Olsen(Ull/Kisa 4) sine første kamper etter at de skrev under for klubben i januar. 

Hvam best i årets første lokaloppgjør

Det var  litt utfordrende føre i snøværet på Neskollen mandag kveld, men både Hvam og Haga fikk seg en god treningsøkt. De første 45 minuttene var forholdsvis jevne, men de gulkledde var et lite hakk vassere og ledet 1-0.

Etter sidebytte viste Hvam hvorfor de spiller i en divisjon over Haga. De satte opp et høyere tempo, noe som resulterte i at Haga spillerne ble løpenes mer og mer etter. Hvam satte inn ytterliggere tre goaler og vant kampen 4-0. Nykommerne Fredrik Olsen og Gøran Haga presenterte seg for de få fremmøtte med hver sin scoring. I tillegg scoret Nils Stubergh og Vegard Berge for Hvamsingene. 

 

Hvam stilte med følgende lag: Vegard Berge, Kristoffer Aarhus, Tobiasz Rzeznik, Øyvind Sannerud Moe, Simen Andreassen, Gøran Haga, Martin Holter, Nils Stubergh, Phil, Fredrik Olsen og Anders Norum.

Benken: Marius Hovind, Even Dahl, Tony Kristiansen, Kim Svebakken, Steffen Breen, Christoffer Spiecker, Alex Trondsen og Håkon Rolstad Nilsen.

 

Haga stilte med følgende lag: Per Kristian Løkken, Andre Øyvåg, Rune Martinsen, Ole Johan Istad, Håvard Kvinge, Anders Estenstad, Sebastian Olsen, Steinar Hofsrud, Trond Rasmussen, T. Gundersen og Erik Hagen Nyborg

Benken: Birger Dalen, Thomas Amundsen, Simen Wethal og Håkon Vestmo

 

 

#Hvam  #Haga #Nesfotballen

Klubber, lag og foreninger - Se her!

Undertegnede har drevet "Nesfotballen med nogå attåt"i et par mnd nå. Der skriver jeg litt om hva som skjer på sportsfronten i Nes. Hovedfokuset er fotball, men skriver og legger ut det meste som har med sport å gjøre, så lenge det har en eller annen tilknytning til Nes.

Dessverre har jeg ikke kapasitet til å reise rundt, men tar gjerne i mot referater og artikler som har med klubben, foreningen, eller en enkelt utøver å gjøre. Tar like gjerne i mot artikler fra yngres avdeling som seniorer.

 

 

Mail kan sendes til: Mortenheiberg.Mh@gmail.com

Patrick Haugen Veisten til topps i FIS-renn

 

Nesbuen Patrick Haugen Veisten har i helgen deltatt og gjort det strålende i tre FIS-renn i Norge. Fredagen kjørte 23-åringen inn til en 6.plass i storslalom i Wyllerløypa i Sørkedalen i Oslo. Lørdag og søndag skulle det gå enda bedre for bygdas desidert beste alpinist.

Lørdagens storslalåmrenn ble kjørt i Varingskollen i Hakadal, som nesten må regnes som hjemmebane for Patrick Haugen Veisten. Der endte den unge nesbuen på 2.plass, 85 hundredeler bak vinneren Rasmus Windingstad.

Dagen etter klatret Haugen Veisten helt øverst på pallen i slalåmrennet. Etter 1.omgang lå han på delt 2.plass, men i 2.omgang kjørte han med litt mindre risiko, men akkurat nok til å vinne. Mellom de fem første skilte det kun 25 hundredeler i favør Patrick Haugen Veisten. Vi gratulerer :-)

 

Topp 6 fredag (Storslalåm)

1

Henrik Roea

Norge

2:06.90

 

2

Bjørnar Neteland

Norge

2:07.02

+0.12

3

Rasmus Windingstad

Norge

2:08.07

+1.17

4

TobiasWindingstad

Norge

2:08.61

+1.71

5

Axel William Patricksson

Norge

2:08.97

+2.07

6

Patrick Haugen Veisten

Norge

2:09.02

+2.12

 

Topp 3 lørdag (Storslalåm)

1

Rasmus Windingstad

Norge

2:04.17

 

2

Patrick Haugen Veisten

Norge

2:05.02

+0.85

3

Tobias Windingstad

Norge

2:05.56

+1.39

 

Topp 3 søndag (Slalåm)

1

Patrick Haugen Veisten

Norge

1:24.92

 

2

Tobias Windingstad

Norge

1:25.12

+0.20

3

Lucas Bråthen

Norge

1:25.13

+0.21

3

Wilhelm Hedenberg

Norge

1:25.13

+0.21

FSK godt i gang med årets sesong.

 

FSK-trener Morten Bøhn kan fortelle til Nesfotballen at klubben har mistet toppscorer Kim Gustavesen, men har fått inn Jan Niklas Hagen fra R&Å. I tillegg kommer Lars Sagtad i løpet av februar. 

Fenstad Sk trener på FUVO kunsgress på mandager, mens man trener inne i gymsalen på Brårud på onsdager. Det har i følge treneren vært litt varierende oppmåte,men et snitt på 15-16 mann hver gang må sies å være mer enn godkjent for laget som i år som i fjor blir å finne i 9.divisjon. 

 

Følgende treningskamper er booket: 

15.februar kl 20.30: Hvam - Fenstad SK

24.februar kl 13.30: Fet3 - Fenstad SK

17.mars    kl 14.00:  Fenstad Sk - Haga (Spilles på FUVO)

I tillegg jobbes det med en treningskamp til.

Når det gjelder treningsleier er planen å reise til Karlstad i perioden 5.-8.april
#FSK #Nesfotballen #Hvam #Haga

FUVO med sterk seier over Oppsal

Simen Nordnes, FUVO

FUVO leverte årets beste treningskamp da de møtte Oppsal til match for nøyaktig ett år siden. Peder Ruud spilte blant annet en meget god kamp i det som skulle vise seg å bli den siste kampen i den røde og hvite drakta. Hele 6-3 vant Opakerlaget mot et Oppsal lag som endte på 4.plass i Norsk Tipping-liagen avd 1 i 2017.

FUVO har så langt spilt to treningskamper. 1-1 borte mot Gjelleråsen og hele 8-0 mot Grorud 2. Gjestene fra Oslo har på sin side spilt tre kamper. De slo divisjonskollega  Ørn-Horten, som i fjor endte på andre plass i sin avdeling med 2-1,mens man i den andre gikk på en skikkelig smell mot Eidsvold Turn. Etter de første 45 minuttene hadde Eidsvold Turn allerede puttet fem baller i nota. Da var det liten trøst at de vant andre omgangen med 2-0. I den tredje treningskampen var laget tilbake på vinnersporet og tok en komfortabel 4-0 seier mot Lokomotiv Oslo. Norsk Tipping har allerede vært ute og gitt de 4.00 i odds, noe som gir dem en 2.plass, bak seriefavoritten Follo. 

Lørdagens match mellom lagene ble en sjansefattig affære, der FUVO var det lille hakket vassere foran boksen og scoret to mål. 

FUVO-trener Ørjan Heiberg var fornøyd med prestasjonen og ikke minst lojaliteten til gutta i lørdagens treningskamp. 

- 1.omgang var litt tam, men vi var gode defensivt og nektet Oppsal å komme til sjanser. Thomsen hadde en kvalifisert redning i 1.omgang , men 0-0 var helt greit etter de første 45 minuttene.

- I 2.omg fikk vi satt presset litt høyere, samtidig som vi etterhvert ble flinkere til å finne Kim Brenna i bakrom. Vi tok ledelsen etter en bakromsball til Brenna, som ble felt. Straffen satte han sikkert i mål. Samme spiller doblet ledelsen etter nok en fin bakromsball fra kampen beste spiller, Stian Westerheim. 

- Oppsal kom til et par feite de siste 15 minuttene, men alt i alt vinner vi kampen fortjent. Sjansestatistikken endte 3-3 i store målsjanser, men som før nevnt, vi var best foran kassa, sier en fornøyd Ørjan Heiberg avslutningsvis.

3-5-2: Andre Thomsen, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen , Ovar Skjevdal,
Marius Nordby, Oliver Nøvik, Simen Nordnes, Fredrik Nilsen,Jens Ihler, Baktiar Rzaev og kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Mathias Vikane 10 min for BaktiarRzaev.

 

 

Tilbakeblikk fra da Nes FK var bygdas flaggskip

Nes FK sin klubbavis fra 1992

Nes FK ble stiftet i 1991 og var i flere år bygdas flaggskip. Nes-fotballen stod litt i stampe  på slutten av 1980-tallet og etter noen års tenking ble det bestemt at bygda skulle prøve få til en paraplyklubb for hele Nes.

Det startet med at FUVO og R&Å inngikk en avtale hvor Kjell Engeflaen og Roger Myrbråten ble leid ut til R&Å for å styrke deres sjanser til opprykk til 3.divisjon. Dette gikk fint, og i Nes FK sin første sesong i 1992, endte klubben på 8.plass. Sesongen etter skulle vise seg å bli deres beste noensinne da de til slutt endte på en meget hederlig 4.plass.

Laget holdt seg i 3.divisjon i fem år, men så gikk det nedover. I løpet av to år gikk de fra å være en middelshavsfarer i 3.divisjon i 1994 og 1995, til to nedrykk på rappen. I 1998 spilte laget sin siste sesong i seriesammenheng, men da under navnet Nes/Haga i 5.divisjon. 

 

 

 

 

Pøbben på mo´n

Gamle minner fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet

FUVO-legenden Bjørn Heiberg drev med mye rart gjennom sitt liv, som f.eks å drive kiosk på Opakermoen. 

Det har ikke vært så mange steder man har kunne kjøpe en halvliter på Lompemoen, men Heiberg klarte å få til den biffen. I tillegg kjørte han kvelder med alt fra rekeaften til pølsegrytefest.

 

Flimsnutt fra treningskampen mellom FUVO og Grorud 2

Legger herved ut en filmsnutt fra de siste 18 minuttene fra treningskampen mellom FUVO og Grorud 2 som ble spilt på Funnefoss kunstgress lørdag 10.februar. FUVO gikk i denne perioden fra 3-0 til 8-0.

 

Målene kommer som følger på filmsnutten:

4-0 2.40 Kim Brenna

5-0 6.10 Julian Paulsen

6-0 11.30 Oliver Nøvik

7-0 16.00 Mathias Vikane

8-0 17.45 Oliver Nøvik

 

Filmsnutten kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=NC-PXsAzX_0

 

 

#FUVO #Grorud #Storseier

Nes-jenta Linn Aakre tatt ut på landslaget.

(Foto: Norden AS)

Linn Margrethe Flaen Aakre fra Årnes er på nytt tatt ut på kvinnelandslaget i ishockey, som til neste helg skal spille tre landskamper mot Danmark i Fredrikshavn. 21-åringen har 16 offisielle VM-kamper siden VM-debuten mot Slovakia i 2014. I tillegg har Vålerenga backen en haug med uoffisielle kamper for Norge.

Linn er kjent for knallharde skudd og gjør ekstremt mange poeng for en back. Men det er ikke bare gjennom skudd, Aakre er ekstremt hurtig på skøytene og kan dra av flere spillere og gjøre kontringsmål fra sin backposisjon. 
 

Linn Aakre startet sin karriere i Nes IK, og frem til hun var 15 år spilte hun kun med gutter. Etter en liten tur innom Jordal IHK endte hun i 2013/14 i Vålerenga. Der etablerte hun seg raskt i av Norges beste klubblag, og har allerede tross sin unge alder passert 100 kamper i toppserien

 

Her kan man lese hele troppen: https://www.hockey.no/nyheter/aktuelt/a-landslag-kvinner-samling-i-fredrikshavn-danmark-13.-17.-februar-2018/

 

Fredag  15.februar  kl 18:30 Danmark ? Norge

Lørdag  16.februar  kl 18:30 Danmark ? Norge

Søndag 17.februar  kl 12:15 Danmark ? Norge

SIF/FUVO3 = Sant

 

FUVO klarte ikke å stille tredjelag i fjorårets sesong, men har nå inngått et samarbeid med Skogbygda om å stille lag i 8.divisjon. Tidligere denne uken så godkjente NFF samarbeidsavtalen mellom a-laget til Skogbyda og FUVO 3. Grunnen til samarbeidet er ene og alene at begge lagene sliter med for få spillere, men det er heller ikke første gangen at disse to lagene samarbeider. I både 2010 og 2011 samarbeidet klubbene, men da med FUVO3 og Skogbygda 2.

Skogbygda skriver på sin facebookside at målet er å kunne tilby et bedre treningsmiljø for alle spillere som ønsker det, samt spille kamper i 8.divisjon i sesongen 2018. Alle spillere er velkomne til å slenge seg med på en trening eller to. Første utetrening på Funnefoss kunstgress er mandag 26.februar kl 20.00. Før det så trener man inne i Vormsund Ungdomsskole på mandager, samme tid.

Eivind Husås og Gaute Borgenholt vil lede treningene frem til sommeren.

 

 

#FUVO #Skogbygda #SIF #8.divisjon 

FUVO knuste Grorud2

FUVO skulle egentlig tatt turen til Drøbak og møtt Drøbak/Frogn lørdag, men trøbbel med banen gjorde sitt til at vertene måtte avlyse kampen. Heldigvis stilte Grorud 2 sporty opp på kort varsel.  De unge spillerne fra Grorud fikk det etter hvert veldig tøft mot et mer fysisk FUVO-lag.

Hjemmelaget kjørte store deler av første omgangen med brekket sånn halvveis på, men ledet 2-0 og hadde full kontroll. De fortsatte litt i samme duren i starten etter sidebytte, men så satte de på turboen og fosset i fra Grorud. Da dommeren blåste i fløyta for siste gang hadde FUVO plassert hele åtte baller bak gjestenes keeper. kampens profil ble Kim Brenna med 2 mål og 5 assist.  Oliver Nøvik 2, Martin Taugbøl, Julian Paulsen, Mathias Vikane og selvmål scoret de resterende målene.

 

Taugbøl med kampens første

FUVO fikk en god start med scoring allerede etter to minutters spill. Et innlegg fra Kim Brenna fant veien til nykommer Martin Taugbøl på bakerste stolpe, som på sin andre sjanse, satte ballen i nota. Like etterpå kunne Taugbøl satt inn sitt andre, men headinga gikk rett på keeper. Vertene hadde full kontroll defensivt og slapp ikke gjestene til med eneste målsjanse de første 45 minuttene.  FUVO hadde greit mye ball, men var ikke nøyaktige nok i verken løp eller pasninger, og gikk seg litt for ofte fast. Etter 37 minutter var det imidlertid tid for 2-0. En corner fra Kim Brenna ble sendt videre inn i eget mål av en Grorud spiller.

Brenna med 2 mål og 3 assist i 2.omg.

Det tok litt tid i andre omgang før FUVO tok av håndbrekket, men når det først var gjort, så var det kun ett lag på banen.  Etter en times spill fant Simen Nordnes, Kim Brenna, med en glimrende stikker. Brenna takket for pasningen med å klinke ballen kontant i nettet. Det siste kvarteret ble kattens lek med halvdød mus. Brenna, som våknet skikkelig til live den siste halvtimen, økte til 4-0 med en god gammeldags tupp, etter fint forarbeid av Julian Paulsen. Like etterpå var rollene byttet om. En Brenna corner fant veien til hodet til Paulsen, som headet inn kampens femte mål. I det kampen gikk inn i de ti siste minuttene, var det tid for kampens fjerde assist fra lagets goalgetter Kim Brenna. Et utsøkt innlegg ble stupheadet inn i mål av Oliiver Nøvik. Helt på tampen økte juniorspiller Mathias Vikane til 7-0, før Nøvik fastsatte sluttresultatet til 8-0 i kampens siste minutt. Nok en gang var Brenna nest sist på ballen.

For andre kamp rad fikk flere juniorspillere muligheten, og nok en gang gjorde de seg fortjent til skryt. Denne gangen representert ved Markus Sæter, Mathias Vikane og Henrik Bøhler.

 

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Marius Nordby, Stian Westerheim, Julian Paulsen, Kristian Edøy Hansen, Martin Taugbøl, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Oliver Nøvik, Markus Sæter og Kim Brenna.
Benyttede innbyttere: Mathias Vikane for Stian Westerheim, Henrik Bøhler for Markus Sæter

 

PR-kåt FUVO-kaptein

Noen gjør alt for å bli med på firmaets reklamekampanje. Rollen som sofaliggende potetgullspiser er som skapt for FUVOs kaptein Stian Westerheim, men det blir som å hoppe etter "Wirkola" når man veit hvilke midtstoppergiganter som har gått i den samme fella før. Vi nevner i fleng Petter Heiberg, Lars Helge Hoel, Allan Hegli og Kjetil Holen, bare for å nevne noen. Utfordringen til gutta har vært å tre ut av rollen som sofaliggende potetgullspiser, når de har "blitt"rollen. Tidligere FUVO-spiller Fredrik Heiberg er også med i den sammen reklamefilmen, men i en litt mer sporty rolle. 

 

Reklamefilmen kan ses her: https://www.facebook.com/volkswagen.moller.bil.jessheim/videos/p.10159853038945433/10159853038945433/?type=2&theater

 

 

#Annonse #Reklame #StianWesterhiem, #FredrikHeiberg 

Tiril på 9. og Lotta på 13.plass i U23 VM

Tiril og Lotta Udnes Weng. Foto Erik Borg, NSF

 

U23 VM i sveitsiske Goms fortsatte fredag med Skiathlon kvinner 7,5+7,5, med to løpere fra Nes. Lotta Udnes Weng er på bedringsvei og stilte til start for første gang i årets U23 VM. Tvillingsøster Tiril har gjennom sin seier på sprinten og sin 8.plass på 10km klassisk, vist at hun er i form.

Tiril lå lenge på tredjeplass på den klassiske delen, men inn til skibytte hadde hun falt ned til en 8.plass, 37 sekunder bak ledene Natalia Nepryeva fra Russland, mens Lotta lå på 16.plass, 1.minutt og 25 sekunder bak.

Dessverre klarte ingen av de norske å gå seg betraktelig opp på resultatlista, og endte til slutt på 9. og 13.plass. Tiril Udnes Weng ble nok en gang beste norske med sin 9.plass, 2 minutter og 42 sekunder bak vinneren Anastasia Sedova. Russland tapetserte pallen og hadde fire blant de fem beste. Lotta ble nest beste norske da hun skøytet inn til en 13.plass, 3 minutter og 7 sekunder bak den russiske vinneren.

 

U23 VM avsluttes lørdag med 4x3,3 km stafett. En øvelse hvor Norge har hatt for vane å gjøre det godt.

 

 

#U23VM #TirilUdnesWeng #LottaUdnesWeng #NesSki

FUVO signerte Simen Nordnes

Bildet er hentet fra FUVO sin facebookside

FUVO skriver på sin facebookside at klubben har signert Simen Nordnes fra Flisa. Den pasningssikre midtbanespilleren skrev torsdag kveld kontrakt ut 2018-sesongen. 26-åringen kommer fra Flisa, hvor har spilt siden 2011, kun avbrutt av en liten periode i Skeid våren 2013. Totalt har han 150 a-kamper for Flisa. Tidligere  også spilt i Kongsvinger Toppfotball og Galterud. Sønn til tidligere KIL-spiller Knut Nordnes.

Simen Nordnes har vært en av de mest sentrale spillerne i Flisa de siste årene, og må sies å være en kjempeforsterkning

 

#FUVO #SimenNordnes #Fotball #Nesfotballen