hits

mars 2018

To historier som begge omfatter den ene gangen FUVO fikk tre røde kort

FUVO har etter det vi kan erfare kun en gang fått tre røde kort i en og samme kamp. Den første historien omfatter nettopp den kampen. Den andre historien er en fortsettelse av kampen, da samme dommer besøkte FUVO ett år senere....

 

AVSLUTTET KMPEN MED 8 MANN (Mai 2005)

Både dommer og flere FUVO-spillere kom i fokus da laget tapte 1-4 for Flisa 7.mai 2005. Allerede etter en halvtime måtte Hans Werner Sætran forlate banen etter sitt andre gule kort, men til tross for en mann mindre så utlignet Ole Georg Finstad til 1-1 i starten av 2.omg. Et kvarter før slutt var det Lars Helge Hoel sin tur til å ta turen i dusjen etter å ha pådratt seg sitt andre gule. Til tross for to mann mindre holdt FUVO 1-1 helt til det stod igjen ti minutter av kampen. Når dommeren så Flisa et meget billig straffespark, sprakk det fullstendig for FUVO-kaptein Trond Einar Finstad, som forklarte i klare ordlag hva han mente om akkurat det. Dermed dro dommeren frem det røde kortet for tredje dagen. Flisa gikk opp til 1-2 fra straffemerket, som til slutt ble til 1-4. Det hører med til historien at Flisa-treneren sa til FUVOs lagledelse at han egentlig hadde lyst til å sette straffesparket med vilje utenfor, men at tabellsituasjonen til Flisa gjorde sitt til at han valgte å score.

FUVO pådro seg 36 gule og 4 røde i 2005-sesongen, som var klart verst av alle lagene i avdelingen. Bjerke var snillest med 17 gule og 1 rødt kort.

 

JULEGAVE- HAR DU VÆRT SNILL DA?? (2006)

FUVO spilte 3 div kamp mot Flisa 07.05.05 og kampens dommer Per Anders Haugen fra Kløfta ga FUVO tre røde kort. Morten Heiberg skrev da følgende på FUVOs hjemmeside:

 • Jeg veit at dårlige lag ikke har dommeren med seg, men det får da være måte på til inkonsekvent dømming. Det blir i alle fall ingen julegave fra meg til Hr Haugen i år. Selv om jeg har et par ting som jeg gjerne kunne tenkt å overlevere han. FUVO tapte kampen 1-4.

18.06.06 FUVO vant 2-1 i hjemmemøte med Ottestad. I det Heiberg var på vei ned i garderoben tok dommeren tak i skulderen hans og sa følgende: Nå blir det vel julegave på meg likevel?

Lærdommen er at man må være forsiktig med det en skriver på sine egnehjemmesider, du veit aldri hvem som leser det.

 

 

 

Stem frem din favoritt til Publikumsprisen på Kultur- og idrettsgallaen

Under kultur- og idrettsgallaen fredag 6.april skal det deles ut en rekke priser. En av de viktigste, om ikke den viktigste, er publikumsprisen. FUVO har hele kandidater til prisen. Martin Skolbekken er nok en liten favoritt, men både Tom Hagen og Ole Skoglund er verdige kandidater.

Det samme er forøvrig alle kandidatene, som inkluderer musikere,primus motorere innen seniorkabereten, ildsjeler, lag og foreninger mfl.

 

Følgende er foreslått til publikumsprisen:

Ole-Kristian Tolleffsen

Martin Skolbekken

Ingrid Hele Østvold

Ole Skoglund

Tom Hagen

Kenneth Norum

Ole Erik Eier

Anbjørg Borgenholt

Røde Kors

Nes Ski

Nes Blues Club

 

Gå inn Raumnes.no og stem frem din favoritt: http://www.raumnes.no/nyheter/stem-pa-din-publikumsfavoritt-1.2283937

 

Nordicbet har stor tro på FUVO i 4.divisjon

 

NordicBet har vært ute med oddsen til 4.divisjon Akershus, og i likhet med stort sett alle andre så har plassert FUVO, Aurskog-Høland og Kløfta på topp. I bunnen har de som så mange andre plassert de samme fire lagene, men med små justeringer. Sørumsand og Fet ser på forhånd ut til å gå en tung sesong i møte, men heldigvis så skal kampene spilles først.

1,37 på FUVO er nok i overkant dårlig odds, så mye bedre enn de andre lagene er nok ikke Ørjan Heiberg sitt mannskap. Topp tre vil nok uansett kunne skille seg litt ut fra de andre.

NordicBet har imidlertid ikke så god tro på R&Å som Romerikes Blad, som tippet de på 4.plass. Her er oddsen satt til 32, som gir en delt 7.plass.

 

1

FUVO

1,37

2

Aurskog-Høland

8

2

Kløfta

8

4

Ull/Kisa 2

10

5

Eidsvold IF

18

6

Strømmen 2

25

7

Hauerseter

32

7

R&Å

32

9

Blaker

35

10

Skedsmo 2

50

10

Eidsvold Turn 2

50

12

Rælingen

75

13

Sørumsand

100

14

Fet

125

 

Fire historier fra slutten av 1960-tallet

 

Terje Skogli fikk sju U-landskamper for Norge

FUVO hadde mange jern i ilden på slutten av 1960-tallet. Den første offisielle konkurransen fant sted under en måned etter sammenslåingen i 1967. Hele 60 unge og gamle hadde funnet frem skiene og stilte til start i klubbrennet. Familien Ryrbråten, med brødrene Kåre og Jan Erik viste seg sterke på guttesiden, mens familien Veidahl, med Anne Lisbeth, Ruth og Eva viste seg som meget gode skiløpere på jentesiden. Ellers er det en historie fra da FUVO og Fenstad FK sleit med å få nok spillere til juniorkamp. 

Dagens tredje historie kommer er fra 1968, da arrangerte FUVO terrengløp ved Vøyen, med mange kjente navn som ble a-spillere noen år senere. I det samme året ble tidligere Funnefoss-spiller Terje Skogli tatt ut på U-landslaget.

 

FØRSTE OFFISIELLE KONKURRANSE (MARS 1967)

Første offisielle konkurranse etter sammenslåingen var 3.mars da klubben arrangerte klubb og merkerenn i ski. Hele 60 unge og gamle stilte opp, og vinnerne i de forskjellige klassene ble som følger: Klasse Gutter 10-12 år: Kåre Ryrbråten, G12-13 år: Jan Erik Ryrbråten, G14år: Johnny Fjeld, G15-16 år: Karl Skovereng, G17-35 år: Anders Jellum, G35 og eldre: Thor Berntsen. J10-12 år: Anne Lisbeth Veidahl, J12-13: Ruth Veidahl, Jenter 16 år: Eva Veidahl, Damer: Vera Thorsen.

 

FÅ SPILLERE MØTTE TIL JUNIORKAMP (OKT 1967)

FUVO klarte kun å skrape sammen 6 spillere til kampen mot Fenstad FK, som stilte med 9 spillere. Med et krav om at ethvert lag må stille med minimum 8 spillere, så vant Fenstad FK kampen på WO.

 

FUVO ARRANGERTE TERENGLØP (APRIL 1968)

FUVO arrangerte i april for første gang terrengløp ved Vøyen. Løpet var inndelt i klasser fra 10 år til 18 år. 35 personer fra klubben tok sjansen, der det var flest fra de yngste klassene. Klubben satser på å avikle flere løp, og at interessen blant de eldre blir bedre. Av spillere som senere ble A-spillere for FUVO kan vi nevne at Terje Tønnesen, Rolf Nordberg, Roy Fjeld, Ole Bomo, Rolf Bøhn, Per Bøhn, Hans Olav Bjørkmoen og Karl Skovereng deltok.

 

TIDLIGERE FUVO-SPILLER TATT UT PÅ U-LANDSLAGET (1968)

Tidligere FUVO-spiller Terje Skogli (VIF) fikk sin første av sju U21-landskamper for Norge da han 22.juni 1968 startet i 0-0 matchen mot Danmark.

Akkershus Fotballkrets fortsetter med samme regel på bruk av antall spillere på lavere rangerte lag.

 

NFF Akershus har i dag kommet med en klarhet angående bruk av antall innbyttere fra 4.divisjon og lavere, og hvor mange som igjen kan benyttes på et lavere rangert seniorlag.

Det er fra 4.divisjon lov å benytte inntil sju innbyttere. Disse kan byttes inn og ut. 

Et lavere rangert lag kan benytte inntil fem spillere fra troppen som spilte forrige match for det høyere rangerte laget. 

 

 

§ 2-11.Deltakelse på lavere seniorlag

 

(2) Spiller det høyere rangerte laget i serie, hvor det er tillatt med inntil sju innbyttere på elleverlag kan det totalt benyttes inntil fem spillere som ble benyttet på nærmeste høyere rangerte elleverlag i samme aldersklasse i siste obligatoriske kamp, frem til den neste obligatoriskefor det nærmeste høyere rangerte elleverlaget. Spiller det lavere rangerte laget ved seriestart en eller flere kamper frø det høyere rangerte laget, er det totalt inntil fem spillere som er benyttet på det lavere rangerte laget som er spillerberettiget for det høyere rangerte laget i første kamp.

 

(6) Fra det lavest rangerte elleverlaget til et sjuerlag kan det totalt, av de som har vært på banen, overføres inntil fem spillere fram til elleverlagets neste obligatoriske kamp.

 

§ 2-13.Antall innbyttere

Lag i 4.divisjon menn og lavere, 2.divisjon kvinner og lavere, samt lag i aldersbestemte klasser kan man benytte inntil sju innbyttere. En spiller som er byttet ut kan byttes inn igjen.


Les reglene i sin helhet her:http://https://lovdata.no/dokument/NFFF/nfffor/2014-03-09-3/KAPITTEL_2#%C2%A72-11

 

 

Patrick Haugen Veisten avsluttet årets sesong med 11.plass

Nesbuen, Patrick Haugen Veisten, avsluttet i dag en lang sesong med å bli nr 11 i NM i slalåm.  I den siste tiden har det gått slag i slag med konkurranser. I de ni siste dagene har 23-åringen kjørt sju renn. 

Det startet med en sterk 5.plass i Storslalom i et i FIS-renn lørdag 18.mars. Etter det var det to dager med trening før NM startet for fullt i Hafjell. Innimellom NM-rennene rakk han å kjøre inn til 8.plass i FIS-renn i utfor i samme bakke.

I NM oppnådde han følgende resultater:

I Utfor endte han på 15.plass

I Kombinasjonen endte han på 8.plass

I Super G endte han på 10. plass

I favorittgrenen Storslalåm, kjørte han ut i første omgang

Han avsluttet NM søndag 25.mars med å kjøre inn til en 11.plass i slalåm.

Romerikes blad tipper FUVO som vinner i 4.divisjon

Avisen har i en årrekke tippet tabeller hvor lag fra Akershus er involvert. Før 4.divisjon starter om en en drøy uke så har Romerikes Blad utpekt FUVO som seriefavoritt, mens bygdas andre representant, Raumnes & Årnes er spådd å komme på 4.plass.  Moa har avisen god tro på begge lagene fra Nes. Som flere andre, tror også Romerikes Blad at Aurskog - Høland og Kløfta vil bli de største utfordrerne til FUVO. I bunnen tror de Skedsmo2, Fet og Sørumsand vil slite.

 

Slik tror Romerikes Blad at 4. divisjon vil ende:

1.

FUVO

2.

Aurskog- Høland

3.

Kløfta

4.

Raumnes & Årnes

5.

Ull/Kisa 2

6.

Hauerseter

7.

Eidsvold IF

8.

Blaker

9.

Strømmen 2

10.

Eidsvold Turn 2

11.

Rælingen

12.

Skedsmo 2

13

Fet

14.

Sørumsand

 

Damelaget til FUVO fortsetter å imponere.

 

FUVOs damelag tok fredag kveld turen til grunnlovsbygda og møte med Eidsvold Turn. Et lag som i fjor endte på en imponerende 3.plass i 3.divisjon. FUVO har hentet de fleste spillerne fra Team Nes, som i fjor endte på 5.plass i 4.divisjon.  Hjemmelaget var med andre ord storfavoritter, men det skulle vise seg at Eidsvold Turn sleit veldig med å tre igjennom forsvaret til FUVO i første omgang.

FUVO-trener Trond Einar Finstad var stort sett fornøyd med prestasjonen til damene.

 • Vi spiller 3-3 mot et godt 3.divisjonslag.  Jentene leverer en meget god første omgang hvor vi fører kampen, skaper sjanser og slipper ikke Turn til muligheter.  Til pause ledet vi 2-1. Dessverre fikk vi to mål i mot i starten av andre omgangen, i en periode hvor vi sleit med å holde ballen i laget. Mange enkle feil ble gjort i denne perioden.  Jeg synes vi hever oss de siste 15 minuttene, da var vi gode, og fikk også belønning i form av en scoring på ett godt langskudd av Oda Folmo Myhr. Finstad sier til Nesfotballen at alt i alt var det mye positivt å dra med seg fra kampen, som sett under ett var en god prestasjon. Vi er i rute, sier treneren avslutningsvis.

 

Oda Folmo Myhr 2 og Ida Ormstad Nilsen scoret for FUVO

 

#FUVO #EidsvoldTurn #Nesfotballen

Fire historier fra starten av 1990-tallet

Denne ukes historier fra FUVO-boka er fra starten av 1990-tallet. Den første historien er fra slutten av 1991, like før Nes FK ble stiftet. Da arrangerte Romerikes Blad en kamp mellom Bygdelaget og Utflytterlaget, alle med tilhørighet til Nes. Den andre er fra 22.juli 1990, da Geir Frigård gjorde sin første eliteseriekamp fra start.

 Den tredje historien inneholder en historie med en tidligere klasse- og lagkamerat av Frigård, nemlig Thomas Ilseng og hans far Bengt. Den fjerde og siste historien stammer fra 1992, og inneholder noen «skryte» ord fra FF Nesbuenes primus motorer, Kjell Aasum og Per Johannesen, i retning av FUVO.

UTFLYTTER LAG MOT BYGDELAGET(1991)

I kjølevannet av samarbeidsavtalen mellom FUVO og R&Å arrangerte Romerikes blad en kamp mellom spillere som spilte i bygda, mot spillere som hadde en Nes-klubb som moderklubb(Utflytterlaget). På Bygdelaget var FUVO representert ved Tom Myrbråten og Stian Ilseng. I tillegg var Terje Skogli og Knut Hagen i lederapparatet. På Utflytterlaget, som først og fremst var spillere fra 2.div og oppover, var FUVO representert ved Magnus Aasbrenn, Lars Helge Hoel, Per Gunnar Haugen, Håvard Pedersen, Geir og Thomas Frigård. Ca 400 tilskuere møtte frem til oppgjøret som endte med 2-1 til Utflytterlaget. Geir Frigård scoret begge målene til seierherrene, mens Tom Myrbråten scoret for Bygdelaget.

Bygdelaget stilte med følgende lag: Rune Johansen(Haga), Bent Roterud(R&Å), Roy Andersen(R&Å), Roger Nilsen(FFK), Petter Karlsen(FFK), Per Arild Søly(R&Å), Ronny Fredriksen(Haga), Roger Myrbråten(FUVO), Tom Myrbråten(FUVO),  Kjell Engeflaen(FUVO) og Robert Tranum(FFK).

Innbyttere: Stian Ilseng(FUVO), Dag Drognes(R&Å), Pål Fjeld(Haga), Holger Hageberg(FFK), Rune Delbekk(Skogbygda) og Roar Kopperud(R&Å)

Utflytterlaget stilte med følgende lag: Jon Ingar Samuelsen(ex R&Å), Magnus Aasbrenn(ex FUVO), Lars Helge Hoel(ex FUVO), Jørn Rognstad(FFK), Tommy Grønvold(ex FUVO), Per Gunnar Haugen(ex FUVO), Peder Ole Brubak(ex R&Å), Håvard Pedersen(ex FUVO og R&Å), Jørn Kopperud(ex R&Å), Geir Frigård(ex FUVO) og Thomas Frigård(ex FUVO)

 

TIDLIGERE FUVO-SPILLER MED FIRE MÅL I ELITESERIEKAMP (JULI 1990)

Geir Frigård startet sin fotballkarriere i FUVO, og dunket inn mål i hytt og gevær i yngre dager. 22. juli i 1990 fikk han for første gang sjansen fra start for de regjerende seriemesterne Lillestrøm SK. 19-åringen takket for tiliten med å score alle kampens fire mål i 4-0 seieren. Dette var for øvrig første gang en LSK-spiller scoret fire mål i en kamp siden Tom Lund scoret det samme antall i 1978.

 

FAR OG SØNN INNKALTE TIL DRAKTSKIFTE (1991)

Alle spillerne hadde skiftet og var utpå matta for å varme opp, da alle ble ropt tilbake av Bengt og Thomas «Rusle» Ilseng. Draktene de hadde fått hadde ?krympet? i vask, og far og sønn hadde problemer med å puste.  Riktignok var dette bare en rekruttkamp, men et større draktsett måtte finnes frem slik at også to bla Ilseng fikk være med på moroa.

Dette var for øvrig samme sesong som Thomas ble skadet da han åkla over i trappa på vei ut av klubbhuset på Kløfta, like før kampstart.

 

FUVO HJALP FF NESBUENE I STARTEN (DES 1992)

I 1992 skrev FFN veteranene Kjell Aasum og Per Johannessen et innlegg i Raumnes hvor de etterspurte om FF Nesbuene fortjente kulturmidler. Det var først og fremst kritikk mot kultursjef Sigmund Nereng, og hans forskjellsbehandling i forhold til kulturmidler til idrettslag med medlemmer under 18 år. Nes FK fikk, mens FF Nesbuene ble utelatt. Videre skrev de følgende: Da FNN ble stiftet i 1979, var det Nes skolekontor og FUVO som hjalp oss med bane og avtaler. Kulturetaten løftet ikke en finger.

 

 

FUVO møter Gjelleråsen borte i cupen

FUVO slo som kjent ut R&Å 3-1 i 1. Kval til NM. I den runden møter man 3.divisjonslaget Gjelleråsen på bortebane. 

Gjelleråsen slo Hauerseter 3-2 borte  sin 1. Kval kamp.

Lagene møtte hverandre tidligere i år. Den kampen endte 1-1. Målscorer for FUVO i det oppgjøret var Baktiar Rzaev.

 

For to år siden møttes FUVO 2 og Gjelleråsen i 4.divisjon. I 2018 spiller FUVO 2 i 6.divisjon og Gjelleråsen i 3.divisjon, etter at de i 2017 rykket opp fra 4.div. 

I tillegg har a-laget til FUVO og Gjelleråsen har byttet plass etter at FUVO måtte ta den tunge veien ned fra 3.div i fjor.

 

Hele oppsettet kan man lese her: https://www.fotball.no/turneringer/nm-menn/2018/2.-kvalifiseringsrunde-nm-menn/

FUVO tapte mot svensk motstander

FUVO tapte onsdag 2-1 for det svenske 3.divisjonslaget Ludde. Kampen ble spilt på en strøken gressmatte i Tyrkia, hvor FUVO for tiden befinner seg på treningsleir.

Kampen var forholdsvis jevnspilt, hvor lagene hadde hver sine perioder.

Kim Brenna kunne sendt nesbuene i ledelsen etter ca 10 minutter, men misset fra straffemerket, etter at han selv var blitt felt.

Svenskene fra Malmøtraktene gikk til pause med 1-0 ledelse, men doblet den et par minutter ut i andre omgang. 

FUVO avsluttet kampen best, men kom aldri nærmere enn et trøstemål fra juniorspiller Per Anders Vågan. 

Men det skal sies at det var et klassemål. Brenna mottok et frispark fra Ørjan Hopen, dro seg elegant forbi sin oppasser og fosset ned til dødlinja før han la inn til Per Anders Vågan, som stupheadet ballen i mål.

Nevnte Vågan spilte forøvrig en meget god kamp for FUVO.

 

Filmsnutt mm fra målet kommer senere

 

 

 

 

SIF/FUVO3 vant lokaloppgjøret mot R&Å3

 

Lag fra start. 
KEEPER: TE Tømmerbakk. BAK: A Olsen, TR Engebretsen, A Flinkop & J Husåsfallet. 
MIDTEN: M Bore, K Aarem, E Husås.
Foran: L Scharning, S Johnsen, K Nordlie.

Benk: E Heesbråten, T Monsrud, G Borgenholt, R Pettersen, BA Brendengen. 

Mål : Heesbråten, Borgenholt 3 & Brendengen.

Vi tok en prat med SIF/FUVO 3-spiller Eivind Husås etter at laget hadde slått R&Å3 hele 5-0 i treningskamp søndag 18.mars.

-Jevn første omgang med lite overtak til SIF/FUVO. Førsteomgangens eneste mål kom ved Erik Heesbråten på corner, hardt og kontant i nettaket fra rundt 11meter, sier Husås.

Gaute Borgenholt setter inn 2-0 på hodet etter innlegg av Scharning i det 50 min. 


Etter dette har R&Å 3 litt overtaket på kampen uten å skape de altfor store sjansene. Stian Linderoth-Jensen hadde den største sjansen til R&Å med et hardt skudd, som J Husåsfallet som sto 2 omg såvidt fikk beinet på.

3-0 kommer i det 70 min ved Borgenholt etter overlapp og innlegg av Husås, og fra der og ut styrer SIF/FUVO det meste. Før dommern blåser av scorer Brendengen og til slutt Borgenholt med sitt 3. for dagen. 


Flere scoringer kunne og burde det kanskje blitt, men 5-0 er absolutt et sterkt resultat.

Godt fornøyd med dagens kamp totalt sett, bedring fra forrige match, men fortsatt mye å jobbe med. Vi forsøkte også idag å rullere litt for å se folk i forskjellige posisjoner, forteller Eivind Husås.


Hadde også med 3 prøvespillere idag, og alle 3 gjorde det meget bra, håper vi får med de videre, sier en fornøyd ig optimistisk Eivind Husås til Nesfotballen.

 

Se "Skal vi danse" Fredrik vise hvordan man danser seg gjennom en øvelse

Fotballspillere beveger seg stort sett som apekatter på dansegulvet. Rytme og bevelse i takt med musikken er noe man sjelden ser. i denne filmsnutten fra en øvelse FUVO hadde under treningsleiren i 2017 viser at det er håp for et par stykker,mens resten rett og slett kan bli værende igjen i baren. 

 

Filmsnutten kan man se her: https://www.youtube.com/watch?v=YJM_mD09DmA&t=22s

Tre historier fra midten av 1980-tallet

En småflau FUVO-formann, Knut Hagen, overleverer en deformert pokal til FFK-kaptein, Jørn Rognstad 

Foto Raumnes

 

Vi følger som vanlig opp med tre nye historier fra FUVO-boka. Denne gangen er historiene hentet fra midten av 1980-tallet. Den første går tilbake til 1984 da FUVO-formann Knut Hagen fikk et forklaringsproblem da han skulle dele ut vandrepokalen til vinneren av Nesmesterskapet, Fenstad FK og deres kaptein Jørn Rognstad.

Den andre historien er hentet fra samme år, da FUVO arrangerte bilrebusløp gjennom Nes, mens den siste historien er hentet fra oktober 1985. FUVO hadde opprykket langt nede i lomma, men på overtid gikk alt at dundas.

 

DEFORMERT VANDREPOKAL(1984)

FUVO var storfavoritter til å ta sitt tredje strake Nesmesterskap, men røyk ut i semifinalen. I stedet ble det FFK som gikk til topps etter 2-0 seier i finalen over R&Å. FUVO-formann Knut Hagen fikk imidlertid et stort problem da han skulle dele ut vandrepokalen.

 Ehhh, det har seg sånn, begynte Hagen, - at gutta våre tok med seg pokalen inn i badstue og fylte den med champagne etter fjorårets seier. Den champagnen ble nok litt for sterk. I hvert fall tålte ikke pokalen påkjenningen og den ble deformert. Men dere(FFK) får klare dere med lokket så lenge, pokalen er til reparasjon og vil bli ettersendt snarest, avsluttet Hagen.

 

FUVO MED REBUSLØP GJENNOM NES(1984)

FUVO arrangerte i juni 1984 bilrebusløp gjennom Nes. 25 biler og ca 120 personer deltok. Rebusløpet gikk over 8 mil, og det skulle løses 16 oppgaver, derav 4 praktiske. Oppgavene gikk ut på alt fra å finne Nes høyeste punkt til å få autografen til ordfører Kjell A. Wang. Vinner ble familien Melby fra Opakermoen med Kjell, Anne-Grethe, Christian og Fredrik i bilen.

 

 

OPPRYKKET RØYK PÅ OVERTID I SISTE SERIERUNDE (OKT 1985)

FUVO, Holter og Kløfta, kjempet i 1985 en durabelig kamp om opprykk til 4.divisjon. FUVO hadde gjennom hele sesongen ligget på opprykksplass, og hadde to poeng ledelse etter 21 av 22 serieomganger. I siste serierunde møtte FUVO et Nannestad-lag som ikke hadde noe å spille for. På stillingen 0-0 skrudde Terje Fossum inn en corner, som dommeren ikke fikk med seg, men som linjemannen i etterkant måtte innrømme var over streken. Uansett, nervene slo etter hvert inn hos FUVO-gutta, som måtte se seg slått med 2-0. Det så allikevel ut til å holde, da Holter gikk mot et 2-1 tap borte mot Søndre Høland. Så fikk de et omdiskutert straffespark i det 85.minutt, som lagets keeper, Trond Johnny Lien satte inn, og tre minutter på overtid sendte innbytter Morten Hushagen, Holter til himmels og FUVO til hellv... ,da han fastsatte sluttresultatet til 3-2 til Holter.

Dermed endte alle tre lagene på 29 poeng, men der Holter og Kløfta hadde best målforskjell og rykket opp, mens FUVO ble værende i 5.divisjon i 14 år til.

 

Nesmestere 1984, Fenstad FK

Foto Raumnes

FUVO bekreftet sin posisjon som best i bygda

Nærmere 200 tilskuere trosset sprengkulden og tok seg tid til å overvære cupoppgjøret mellom FUVO og R&Å på Funnefoss kunstgress fredag kveld.  Publikum rakk knapt nok å finne plassene sine før FUVO Baktiar Rzaev og Simen Nordnes hadde sendt vertene opp i 2-0 ledelse. 

 

To kjappe scoringer

Kampuret viste 3 minutter og FUVO hadde fått den pangstarten de drømte om, mens R&Å hadde fått den marerittstarten de fryktet.  Allerede etter 1 minutt satt den første ballen i buret. En litt ivrig Mads Elvethun Hansen laget frispark litt innpå egen banehalvdel. Frisparket ble slått til Kim Brenna, som fosset fra oppasseren sin før han la inn til Baktiar Rzaev, som hælsparket ballen over målstreken.

 Et drøyt minutt senere fikk Simen Nordnes ballen 20 meter fra mål, og med en herlig lobb sendte han hjemmelaget opp i 2-0. Like etterpå kunne Ørjan Hopen lagt på til 3-0, men avslutningen gikk rett på R&Å-keeper Stian Linderoth-Jensen.

FUVO holdt tempoet oppe i første halvdel av første omgangen, men gjestene kriget seg etter hvert mer inn i kampen. R&Å var først og fremst farlige på dødballer, noe som må sies å være litt overraskende, da FUVO burde være de overlegne med tanke på fysikken til spillerne.

Kald og lite spennende 2.omgang

FUVO hadde allikevel god kontroll de første 45 minuttene, men til tros for FUVO-trener Ørjan Heiberg sin advarsel om at R&Å ville komme ut i hundre, virket det som om FUVO-spillerne ble tatt litt på senga. Gjestene tok styringen mot et FUVO-lag som virket stresset.  I det kampen passerte timen, ble Lasse Holum Hansen sendt igjennom alene med Andre Thomsen i FUVO-buret, som vartet opp med en meget god redning. På den påfølgende corneren raget Simon Petersen høyest og stanget inn reduseringen. Som sånn sett var fortjent.

Det tok allikevel ikke mange minuttene før FUVO på nytt var to mål foran. Et frispark fra Ørjan Hopen ble stusset videre av en R&Å-spiller til Julian Paulsen, som pirket ballen over streken.  Med målet gikk piffen litt ut av bortelaget, som aldri klarte å skape nerve i kampen igjen. Nærmest var de fire minutter før slutt, men nok en god redning fra Thomsen forhindret scoring.  Dermed ebbet kampen ut med 3-1 til FUVO og videre avansement i cupen.

Best på FUVO var Simen Nordnes og Baktiar Rzaev, mens Eivind Solhaug og Simen Holter var best hos R&Å.

FUVO: Andre Thomsen, Marius Nordby, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Ole Kristian Myhre, Fredrik Nilsen, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Baktiar Rzeav og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Sondre Emilsen og Martin Taugbøl

 

R&Å: Stian Linderoth-Jensen, Magnus Midling Larsen, Simon Pettersen, Simen Holter, Patrick Andreassen,, Eivind Solhaug, Robin Rognerud, Patrick Elvethun Hansen, Lasse Holum Hansen, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen.

Benyttede innbyttere: Jørgen Aaserud og Øyvind Hofsrud

 

FUVOs damelag med nok en seier

FUVO-trener Trond Einar Finstad

Vi har tatt en liten prat med FUVO-trener, Trond Einar Finstad, som sier seg fornøyd med både progsesjon og utviklingen til spillerne så langt i sesongforbredelsene.

- Vi har jobbet mye med det defensive arbeidet, og dette er i ferd med å gi gode resultater. Så langt har vi spilt tre treningskamper. Vi spilte 0-0 mot et godt og forsterket Ull/KIsa(3.div), slo G16-laget til FUVO 2-0, og vant hele 6-2 over Nord Odal/Skarnes for en uke siden. Jeg synes vi var gode mot Nord Odal/Skarnes  Vi dominerte kampen fullstendig og med litt mer dyktighet kunne seieren vært mye større. Vi er i ferd med å konturene av noe veldig bra, sier treneren til Nesfotballen. 

-Årets målsetning er å stadig utvikle oss som lag. Jobbe med de riktige tingene både defensivt og offensivt, samt bli ett lag det skal bli vanskelig å slå. Har kommet ett godt stykke på vei, men vi skal jobbe steinhardt fram mot seriestart for å utvikle oss enda mer, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad avslutningsvis til Nesfotballen.

Målscorere for FUVO i kampen mot Nord-Odal/Skarnes var Nathalie Nøvik 2, Oda Folmo Myhr 2, Susanne Ødegaard og Sara Marie Libråten. 

 

 

Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og R&Å

To spente trenere, Ørjan Heiberg fra FUVO og Svein Pettersen fra R&Å. som begge gleder seg til årets første offisielle kamp. 

 

FUVO - R&Å fredag 16.mars kl 19.00

Sted: Funnefoss Kunstgress

 

Fredag 16.mars møttes FUVO og R&Å til det som på 1970- og 1980-tallet ble regnet som ett av de største hatoppgjørene i Akershus. Ting har imidlertid forandret seg, og det er nå hele 19 år siden lagene sist møttes i seriesammenheng. Sist gang lagene møttes var i 1999. FUVO vant begge oppgjørene, med henholdsvis 4-3 på Årnes Stadion og 6-5 på Funnefoss Stadion. I den samme sesongen rykket FUVO opp til 4.divisjon, mens R&Å rykket ned til 6.divisjon.  Siden den gangen har FUVO vært den ubestridte storebroren i bygda.

FUVO2 og R&Å har imidlertid møtt hverandre fire ganger de siste årene. I 4.divisjon i 2015 vant FUVO 3-2 på Funnefoss kunstgress, mens man vant 1-0 på Årnes. I 2016 endte begge oppgjørene uavgjort.

Selv om det alltid har vært et vennskapelig ?hat? forhold mellom klubbene, så har de ikke møtt hverandre i seriesammenheng så ofte som man kanskje ville tro. Før 1999 må man helt tilbake til 1986. Før det igjen møttes lagene i 1985,1978, 1969 og 1967.

I 1978 møtte det over 1000 tilskuere da lagene møttes til lokaloppgjør på Årnes Stadion. En kamp FUVO for øvrig vant 1-0, etter scoring av Borgar Hansen.

Etter at FUVO i fjor endte på 11.plass og rykket ned  fra 3.divivisjon på målforskjell, og R&Å gjorde tidenes beste plassering i nyere tid med sin 4.plass,  så er lagene i 2018 å finne i sammen divisjon.  

FUVO må sies å være klare favoritter, men Raumnes & Årnes har spilt på seg mye selvtillit og vunnet mange kamper i det siste. Forrige helg toppet de det en god periode med å gå til topps i Galterud-Cupen. I tillegg har både cupkamper og lokaloppgjør en tendens til å leve sine egne liv.

Begge lagene ser ut til å være godt forberedt. FUVO har slitt med en del skader, men FUVO-trener Ørjan Heiberg kan fortelle til Nesfotballen at de fleste nå er tilbake i trening.

Vi har tatt en liten prat med to spente trenere som bobler etter å komme i gang.

FUVO-trener Ørjan Heiberg forteller at forberedelsene har vært gode. Hele gruppa gleder seg ti å komme i gang med kamper som betyr noe. I tillegg er dette et lokaloppgjør, som gjør at det er ekstra spennende. Stemningen er god i gruppa og vi er klare!

R&Å-trener Svein Pettersen sier til Nesfotballen at fokuset deres ligger på serien som starter om 14 dager, og at laget har ikke forbredt seg noe spesielt til denne kampen.   

 • Men det blir morsomt å møte seriefavoritten i cup kvalifiseringen, og jeg jer ganske siikker på at spillergruppa gleder seg til kamp.

Hvordan ser du for deg at kampen blir?

 • Hvordan kampen blir kommer helt ann på hva lagene tar av risiko. Jeg tipper det blir en kamp hvor vi må styre mye og det passer oss veldig godt, sier Heiberg

Pettersen svarer at han håper det blir en god kamp mellom to lag som ønsker å spille fotball.  Han fortsetter med å si at så lenge det er et lokalderby vil kampen selvsagt bli krydret med litt ekstra intensitet.

 • Når det gjelder hvem vi må stopp og hva vi må lykkes med for å vinne så tror jeg den største feilen vi kan gjøre er å fokusere for sterkt på enkeltspillere. FUVO viste i høstsesongen i fjor at de hadde 3.divisjonsnivået inne og var et veldig bra lag. Hvis vi da ?tar ut? enkelspillere vil det gi andre spillere større handlingsrom. Vi vil forsøke å opptre med god defensiv og offensiv struktur, samt spille vårt eget spill, forteller R&Å-treneren.

 

 • Vi må stoppe kollektivet til Årnes. De har noen gode spillere når de får tid til å bruke ball. Vi må lykkes med vårt spill, få tempo på ting og utnytte svakhetene til motstanderen. Da vinner vi, Sier FUVO-trener Ørjan Heiberg

Når det gjelder tipping av resultatet, så står Svein Pettersen over fra å spå utfallet, mens Heiberg er offensiv og tipper 2-0 seier til FUVO.

 

Vi tror FUVO starter med følgende lag: Andre Thomsen, Marius Nordby, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Ole Kristian Myhre, Fredrik Nilsen, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Baktiar Rzeav og Kim Brenna.

Nærmest en plass i start 11éren er nok Martin Taugbøl og Fredrik Krogsæter.

Vi tror R&Å starter med følgende lag: Stian Linderoth-Jensen, Magnus Midling Larsen, Simon Pettersen, Simen Holter, Jørgen Aaaserud, Eivind Solhaug, Robin Rognerud, Patrick Elvethun Hansen, Lasse Holum Hansen, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen

For R&Å er nok Magnus Krefting Hansen og Fredrik Stenbro nærmest en plass. 

 

Himmel og helvete. En kamp som betyr litt mer enn andre

Bildene er hentet fra to meget spesielle datoer i FUVOs historie. 12.oktober i 2012 reddet FUVO plassen på målforskjell etter at laget spilte 1-1 i sesongens siste match mot Hauerseter. På dagen fem år senere  rykket laget ned på målforskjell.

Bildene er tatt fra samme posisjon rett etter kampslutt med 5 års mellomrom.

Fredag 16.mars braker FUVO og R&Å sammen til et godt gammeldags hatoppgjør i 1.kvalifiseringsrunde til NM. Ørjan Heiberg og hans mannskap er favoritter hos de fleste, men lokaloppgjør lever ofte sitt eget liv. 

 

Vi kommer tilbake med intervju og forhåndsinfo senere i kveld :-)

 

Tidligere Haga spiller og FUVO-styremedlem blir trolig ny stortingsspresident

FOTO: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ny stortingsspresident

Tone Wilhelmsen Trøen (52) blir trolig første kvinne i presidentvervet siden 2001. Onsdag kveld er hun innstilt som Høyres kandidat av gruppestyret.

Det får Aftenposten opplyst av kilder på Stortinget som er kjent med prosessen.

Tone Wilhelmsen Fjeld, som hun da het, satt i FUVO-styret i to år i 1989 og 1990. Før den tid var hun aktiv i Haga, hvor hun allerede i en alder av 16 år var leder av friidrettsgruppa. Hun var samtidig aktiv i Nes-politikken frem til 1994, da hun flyttet til Eidsvold.

 

Les hele artikkelen fra Aftenposten her: https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/wE0B64/Troen-ligger-an-til-a-bli-Stortingets-nye-president

 

 • Født 23.02.1966 i Bærum, Akershus
 • Datter av Fabrikksjef John Willy Wilhelmsen (1928-2012) og Sekretær Anne-Marie Christiansen (1929-)

Stortingsperioder

 • Representant nr 6 for Akershus, 2013 - 2017, H.
 • Representant nr 4 for Akershus, 2017 - 2021, H.

Medlemskap i stortingskomiteer

 • 2013-2017

  Medlem, Helse- og omsorgskomiteen, 17.10.2013 - 30.09.2017

  2017-2021

  Medlem, Valgkomiteen, 07.10.2017 - 30.09.2021
  Medlem, Familie- og kulturkomiteen, 12.10.2017 - 17.10.2017
  Leder, Familie- og kulturkomiteen, 17.10.2017 - 30.09.2021

Medlemskap i gruppestyrer

 • 2013-2017

  Andre vara innpisker, Høyre, 17.10.2013 - 30.09.2014

  2017-2021

  Nestleder gruppestyret, Høyre, 30.01.2018 - 30.09.2021

Utdanning og yrkeserfaring

Utdanning

 • Nes videregående skole, Årnes, allmenne fag 1982-1985
 • Otto Treiders Handelsskole Oslo/ St.Godric's College London. Ettårig språkling merkantilt kurs med hovedvekt på engelsk 1985-1986 (Avleggelse av tre Cambridge-eksamener gir formell kompetanse til bl.a. undervisning i engelsk.)
 • BI, halvårig fagkurs i skatterett, 2 vt 1997
 • BI, halvårig kurs i peronalledelse, 2 vt 1999
 • BI, halvårig fagkurs i organisasjonspsykologi og ledelse, 2 vt 1999
 • Høgskolen i Akershus, bachelor i sykepleie 2008-2011

Yrke

 • Sekretær/Adm. sekretær, Årdal og Sunndal Verk/Hydro Aluminium 1986-1988
 • Adm. sekretær, AS Euro Invest 1988-1991
 • Kontorsjef, AS Euro Invest 1991-1996 (Med utvidet ansvar for selskapets forvaltningsavdeling)
 • Sjefssekretær, Duracell Norge AS 1991
 • Adm. sekretær, Horwath Revisjon DA 1996-1998
 • Markeds- og personalsjef, Horwath Revisjon DA 1998-2002
 • Olav Thon Gruppen/ Rainbow Hotel Arena, adm. sjef ved oppstart av hotellet 2002
 • Prosjektleder, Mathiesen Eidsvold Værk ANS 2003-2004
 • Avdelingsleder, Mathiesen Eidsvold Værk ANS 2005-2008
 • Ekstrahjelp, Vilberg Helsetun, Eidsvoll fra 2008
 • Ekstravakter, Skedsmotun bo- og behandlingssenter 2010
 • Sykepleier, lungemedisinsk avd., A-hus 2011-2012
 • Sykepleier, Skedsmotun bo- og behandlingssenter 2012-2013

Verv

Kommunalpolitisk aktivitet

 • Varamedlem Nes kommunestyre 1987-1991 (fast møtende), medlem 1991-1994
 • Varamedlem Eidsvoll formannskap 1995-1999, medlem 2003-2007, 2007-2011

Offentlige verv

 • Medlem Styret for Eidsvold Ullensaker Blad AS 2006-2007
 • Leder Styret for Akershus Reiselivsråd 2006-2008
 • Medlem Kontrollutvalget for Eidsvoll kommune 2011-2013, varamedlem 2015
 • Medlem Styret for Romerike Krisesenter 2011-2014

Tillitsverv i partier

 • Styremedlem Nes Høyre 1991-1994
 • Leder Eidsvoll Høyre 1999-2001, Styremedlem 2002-2010, Gruppeleder 2003-2011
 • Politisk rådgiver Høyres stortingsgruppe 2005 (vikariat), 2013 (vikariat)
 • Styremedlem Bedriftskanalen Akershus 2006-2007
 • Styremedlem Høyres hovedorganisasjons kvinneforum 2006-2007

Tillitsverv i organisasjoner

 • Leder Styret for Eidsvold Turn fotball 2012-2014, medlem 2014-2016

3 filmsnutter fra kampen mellom SIF/FUVO3 - YRIL

 

Her kan man se tre filmsnutter fra kampen mellom SIF/FUVO3 og YRIL

1. En liten miss av Steve Johnsen  https://www.youtube.com/watch?v=VsaUioc3DLI&list=TLGGNxlu_xJraZAxMzAzMjAxOA&index=2

2. YRIL scorer 3-3 på straffe  https://www.youtube.com/watch?v=53JlRgbXDVQ&index=1&list=TLGGNxlu_xJraZAxMzAzMjAxOA

3: Kasper Aanerud fastsetter sluttresultatet til 4-3 til SIF/FUVO3  https://www.youtube.com/watch?v=nulu6JBGb5c&list=TLGGNxlu_xJraZAxMzAzMjAxOA&index=3

Fenstad SK med storseier over Hurdal

 

Fenstad SK spilte søndag 11.mars sin andre treningskamp for året da laget tok i mot Hurdal til kamp på Funnefoss kunstgress. Den første endte med 1-3 tap for Fet3, men laget fikk en stor opptur i møte med Hurdølingene.

Vi tok en prat med FSK-trener Morten Bøhn etter matchen.

-Vi møtte Hurdal som er i samme situasjon som vi var for 2 år siden. Helt ny oppstartet ungt lag som vil ha det gøy på fotballbanen. Derfor la vi en plan der vi ville overraske dem med å stå høyt og hindre dem kontringer. Noe som må sies å være et vellykket trekk, sier treneren

I det som etter hvert skulle bli et skikkelig surt snøvær, tok Fenstad SK ledelsen allerede 5 minutter. Et langskudd fra Jan Niklas Hagen vant veien til nettmaskene. Like etterpå var vartet Ole Kristian Østmo Bye med et skudd i vinkelen fra skrått hold. Fenstad SK-spillerne fortsatte å feie av gårde langskudd, og etter et kvarter spill økte Espen Thorvaldsen til 3-0 med et skudd fra 20 meter.

- Etter de tre målene roet spillet seg ned og vi la oss litt lavere. Etter en halvtime økte Ole (Kristian Østmo Bye) til 4-0, som også var pauseresultatet.

2.omgangen bar preg av mange bytter, og ikke minst gjorde snøværet at banen ble glatt og vanskelig å spille på. Hurdal reduserte til 4-1 etter at et tilbakespill gikk forbi keeper. Hurdalangriperen hadde ingen problemer med å sette ballen i det tomme buret.  Leiesoldat Rolf Christian Hushagen fastsatte sluttresultatet til 5-1, etter kun noen få minutter på banen.

- En fin 1.omgang med mye spill og herlige mål, og en omgang med glatt bane og mange bytter er vel en grei oppsummering av kampen.  Totalt sett en positiv opplevelse, forteller FSK-trener Morten Bøhn til Nesfotballen etter kampslutt.

 

Ole Kristian Østmo Bye scoret FSK sitt mål i 1-3 tapet for Fet 3

Lørdag 17.mars er det duket for neste treningskamp. Da tar Fenstad SK i mot Haga til match på Funnefoss Kunstgress.

Team Nes G16 vant Galterud-Cupen

Team Nes tapte for en uke siden den første kampen i turneringen med 1-3 mot Nord-Odal. En dårlig kamp, og de fleste trodde nok da at drømmen om turneringsseier allerede var over etter en kamp. Lørdag denne helgen møtte de Kongsvinger Fotball, og gutta viste en helt annen tenning fra start. Team Nes styrte kampen fra start til slutt og tok en fullt fortjent 3-0 seier.

De andre resultatene gikk Team Nes gutta sin vei, dermed ville man med seier mot Eidskog i den siste matchen søndag, vinne turneringen. Eidskog på sin side trengte kun uavgjort.

Som i den forrige kampen mot Kongsvinger Fotball, så styrte nesbuene også denne kampen. Gutta viste en herlig vilje og innsats og kjørte over motstanderen. Emil Holen ble dagens «mann» med kampens to eneste scoringer.

Med to seiere og ett tap gikk Team Nes G16 helt til topps i Galterud-Cupen 2018

 

Vi hever glasset og stiller oss i gratulasjonskøen.

 

"TeamNes "GalterudCupen "Seier

SIF/FUVO3 med knepen seier

Det startet veldig bra for samarbeidsklubben Skogbygda/FUVO3 i deres første treningskamp for året, som ble spilt søndag 10.mars på Funnefoss Kunstgress. Motstander Ytre Rælingen endte i fjor på plassen bak Skogbygda, og det skulle vise seg i starten at de hadde mer enn nok å gjøre mot et aggressivt SIF/FUVO3-lag som tok ledelsen 2-0 før de ante hva som hadde truffet dem

Gaute Borgenholt og Eivind Husås (fra straffemerket), gjorde sitt til at hjemmelaget fikk den pangåpningen de håpet på. Dessverre scoret Hurdal to litt heldige mål, slik at lagene gikk i garderoben etter de første 45 minuttene med 2-2.

Det tok ikke mange minuttene ut i andre omgangen før ringreven Steve Johnsen tappet inn 3-2 til SIF/FUVO3. Vertene var best i første halvdel av omgangen i en ikke alt for god kamp, og Johnsen burde lagt på til 4-2,men fikk ikke skikkelig dreis på avslutningen etter et godt slått innlegg fra høyre. I stedet gikk YRIL rett opp i angrep og fikk straffe, som de satte sikkert i mål.  Mot slutten av kampen tok bortelaget mer og mer over, men helt på tampen av oppgjøret ble Kasper Aanerud felt inne i YRIL-boksen. Straffen satte Aanerud selv sikkert i mål. 4-3 til hjemmelaget ble også sluttresultatet.

R&Å til topps i Galterud-Cupen

R&Å-kaptein,Patrick Elvethun Hansen, og laget hans kunne juble for turneringsseier

Veitvet endte i 2017 på 5.plass i 5.divisjon og startet derfor kampen med divisjon straffe, som de satte sikkert i mål. Første omgangen ellers bar preg av et Raumnes & Årnes lag med stort ballinnhav, men de klarte ikke klart å få hull på byllen. Fredrik Autio kom til kampens første sjanse, men avslutningen gikk i nettveggen. Patrick Elvethun Hansen hadde også et godt frisparkforsøk, i tillegg var Simen Petterson nære med heading, men det ville seg ikke. 

Veitvet var mer med fra start i andre omgangen, forsvarte seg godt og hindret R&Å i å komme til gode muligheter. Ti minutter ut i omgangen kom Veitvet på en sjelden visitt, men Stian Linderoth-Jensen reddet. Etter at Oslo-laget hadde yppet seg en liten stund, tok R&Å-kaptein, Patrick Elvethun Hansen, ansvar og feide inn 1-1, fra 20 meters hold, med tjue minutter igjen å spille. Like etterpå fikk Lasse Holum Hansen to muligheter til å sende de blåkledde i ledelsen, men misbrukte begge.  Etter utligningen tok R&Å igjen tilbake iniativet i kampen.

Mot slutten av kampen var det ikke vanskelig å se at det var to slitne lag, som begge hadde kamp i beina fra både lørdag og tidligere søndag formiddag. Med ti minutter igjen å spille avsluttet Fredrik Autio, men fikk ballen tilbake. Da valgte han å servere til Eivind Sveinhaug, som satte inn 2-1 til nesbuene. Minuttet senere punkterte Mads Elvethun Hansen kampen da han la på til 3-1.

Flere mål ble det ikke, og da dommeren blåste i fløyta for siste gang, kunne R&Å-gutta heve armene og juble for turneringsseier.

Vi gratulerer R&Å med turneringsseieren :-)

 

Laget: Stian Linderoth-Jensen, Magnus Midling Larsen, Simon Pettersen, Simen Holter, Jørgen Aaserud, Eivind Solhaug, Magnus Krefting Hansen, Patrick Elvethun Hansen, Lasse Holum Hansen, Mads Elvethun Hansen og Fredrik Autio.

Benken: Øyvind Hofsrud, Markus Grønvold, Eivind Sveinhaug, Fredrik Stenbro, Fredrik Stokkebryn og Thomas Wiksaas.

 

#Årnes #Turneringsseier #Galterudcup 

Haugen Veisten med 11.plass i storslalom

 

Nesbuen Patrick Haugen Veisten har kjørt to storslalomrenn i uken som har gått. Onsdag 7.mars kjørte 23-åringen inn til en 11.plass i et FIS-renn Kraniska Gora. Han lå på en 8.plass etter første omgang, men datt tre plasser ned etter to omganger. Vinner ble Marcus Monsen fra Norge, mens Ramus Windingstad fra Norge tok andre plassen og Stefan Hadalin fra Slovenia endte på tredje plass.

Dagen etter gikk det ikke helt  veien for Haugen Veisten, som til slutt endte på en 22.plass. Stefan Hadalin fra Slovenia vant rennet.

 

Oppdattering søndag 10.mars 

Søndag 10.mars kjørte Patrick Haugen Veisten europacuprenn i tyske Berchtesgaden. Etter første omgangen lå nesbuen på 10.plass, likt med med Timon Haugan, også han fra Norge. Mens Haugan kjørte en glimrende andre omgang og gikk helt til topps, så kjørte Haugen Veisten en helt ok omgang og endte til slutt på en 11.plass, 93 hundredeler bak vinneren. 

 

#PatrickHauganVeisten  #FISrenn 

R&Å enkelt til finalen i Galterud-Cupen

Raumnes & Årnes hadde i realiteten små problemer med å slå Fjelltun/Sander 2 i dagens semifinale i Galterud-Cupen. Litt spennende var det riktignok på stillingen 4-3 et stykke ut i andre omgangen,men de blåkledde hadde i det store og hele god kontroll. I finalen møter de 5.divisjonslaget Veitvet, som heller ikke hadde problemer med å slå G19-laget til Eidskog med 5-1.

Fjelltun/Sander 2 satte inn sin handicapstraffe,men Eivind Solhaug utlignet allerede etter fem minutters spill. Tre minutter senere fant Patrick Elvethun Hansen, broder Mads med en fin pasning. Sistnevnte svarte med å sette kula nede i det ene hjørnet. Årnes-laget kjørte kampen og hadde full kontroll mot 6.divisjonslaget fra nabokommunen.  Eivind Solhaug sendte blåtrøyene opp i 3-1 med et langskudd som keeper rotet over målstreken,men like før pause skapte Andreas Lundgren nytt liv i kampen da han reduserte til 3-2.

Den tidligere Skogbygda-spilleren Bjørn Steinar Nordby misset handicapstraffen som ble tatt i pausen, dermed startet R&Å andre omgangen med 3-2 ledelse. 

Det ble mye straffespark i kampen. Først sendte Patrick Elvethun Hansen R&Å opp i 4-2, før Fjelltun/Sander2 reduserte til 4-3, ti minutter ut i omgangen.Begge målene kom fra straffemerket.

25 minutter ut i andre omgangen økte Lasse Holum Hansen til 5-3, etter at keeper måtte gi retur på et skudd fra Magnus Krefting Hansen. Like etterpå la Thomas Wiksaas på til 6-3, og med det var finalen sikret.På tampen av oppgjøret økte Eivind Sveinhaug til 7-3, før Lasse Holum Hansen fastsatte sluttresultatet til 8-3.

 

Finalen mellom R&Å og Veitvet spilles kl 15:45

 

 

#Årnes #semifinale #finale #Fjelltun #Sander #Galterudcupen

Fredrik Autio sendte R&Å til semifinalen

Patrick Elvethun Hansen tuppet de blåkledde i ledelsen. 

Raumnes & Årnes trengte bare ett poeng i møte med Eidskog for å kvalifisere seg til semifinalen i Galterud Cupen. Etter en solid første omgang så det også lyserødt ut. Patrick Elvethun Hansen sendte laget i ledelsen med en god gammeldags tupp etter 10 minutters spill, etter fint forarbeid av broder Mads. De blåkledde var hakket bedre i store deler av første omgangen, men Eidskog var på ingen måte noen kasteball, og hadde et skudd som smalt i stolpen etter snaue tjueminutters spill. Det var allikevel R&Å som kom til de fleste store sjansene. Nærmest scoring var de med et skudd i tverrliggeren og en avslutning fra Mads Elvethun Hansen, som Eidskog-keeperen reddet med en god beinparade.

 

Dårlig 2.omgang av R&Å

Det hadde ikke vært noe å si på om R&Å hadde ledet med et par mål til pause, men etter sidebytte forandret kampen karakter. Allerede etter tre minutters spill utlignet Aso Aram fra straffemerket.  Og fem minutter senere sendte Fredrik Langfoss Eidskog opp i 2-1. kampen åpnet seg mer og mer, og både R&Å og Eidskog hdde sine sjanser, men R&Å klarte å heve seg mot slutten av kampen. De trykket på, og med noen få minutter igjen å spille traff de stolpen. Det så allikevel ut til å ende med tap, men fire minutter før slutt fant Fredrik Autio veien til mål. 2-2 var akkurat nok til å vinne puljen sin foran Grue. 

Det betyr at laget spiller semifinale i morgen kl 11:25, sannsynlig motsander er Fjelltun/Sander 2.

 

R&Å-kaptein Patrick Elvethun Hansen fortalte til Radio Kongsvinger at han og laget fikk en god start på oppgjøret, og at scoringen hans kom etter en god gammeldags tupp.

 • Etter målet kjørte vi kampen, men de fikk en tidlig scoring i andre omgang, og det ble etter hvert mye negativitet utpå banen. Vi leverer årsverste i andre omgangen, ved siden av Holmen borte, men får den viktige 2-2 scoringen, som gjør at vi er videre.

 

R&Å stilte med følgende tropp: Stian Linderoth-Jensen, Jørgen Aaserud, Simon Petersen, Fredrik Stenbro, Fredrik Autio, Robin Rognerud, Patrick Elvethun Hansen, Eivind Sveinhaug, Fredrik Stokkebryn, Mads Elvethun Hansen og Lasse Holum Hansen

Magnus Krefting Hansen, Eivind Sveinhaug, Markus Grønvold, Magnus Midling Larsen

 

 

#Årnes #Galterudcup #Semifinale #FredrikAutio #PatrickElvethunHansen 

Tre historier fra starten av 1980-tallet

Foto: Raumnes

Vi fortsetter å legge ut små historier fra FUVO-boka. Denne gangen har vi tatt for oss tre historier fra 1980 og 1981. På 1980-tallet møtte i flere år et sammensatt lag fra Nes, et tilsvarende lag Gambiere bosatt i Norge. 

I samme år var det blitt veldig populært med spillende trenere. Hele 7 av 8 Nes-klubber hadde spillende trenere. Året etter spilte mygg-laget til FUVO cup-kamp mot selveste Kronprins Haakon Magnus.

 

NES SLO GAMBIA(1980)

Fra 1980 og med jevne år så møttes et sammensatt Nes-lag, et sammensatt lag fra Gambia til kamp på Hvam stadion. I 1980 vant Nes så klart som 7-1. Målscorere var Rolf Nordberg 2(FUVO), Kai Dalberg 2 (Hvam); Jørn Rognstad 2 (FFK) og Bernt Nilsen(Haga.)FUVOs var representert ved Rolf Nordberg, Thorleif Lindahl og Terje Skogli.

 

Følgende spillere spilte ford det sammensatte laget fra Nes: Erik Teppan(Haga), Bernt Nilsen(Haga), Jørn Rognstad(FFK), Morten Bratli(Haga); Kai Dalberg(Hvam), Oddmar Blekkerud(FF Nesbuene)

Rolf Nordberg(FUVO),Trond Sundet(Skogbygda),Thorleif Lindahl(FUVO), Jon Emilsen(Hvam), Harald Hammeren(Hvam),Tore Andersen(FFK), Dag Drognes(R&Å), Knut Bekkeli(Skogbygda), Terje Skogli(FUVO) og Roy Karlstad(Hvam)

 

7 AV 8 NES-LAG MED SPILLENDE TRENER(1980)

Det har blitt en trend i Nes å ha spillende trenere, og i 1980 hadde sju av åtte lag nettopp det. FUVO(Terje Skogli), Per Ole Pedersen(FSK), Bernt Nilsen(Haga), Sverre Grinderud(R&Å), Tore Andersen(FFK), Hans Jørgensen (Skogbygda) og sist men ikke minst Trond Østhaug var spillende trener for Nesbuene. Jarle Johansen hos Hvam, ledet imidlertid sine gutter fra sidelinja.

 

MØTTE KRONPRINS HAAKON MAGNUS I FOTBALLKAMP (1981)

I 1981 deltok mygg-laget til FUVO i Linderud Cup. Selve cupen gikk ok, men høydepunktet kom i den siste kampen som gikk mot Asker 2. med Kronprins Haakon Magnus på laget. Dette var et stort øyeblikk for både store og små, og håndtrykket de fikk etter kampen, vil de nok sent glemme.

 

Frode Pedersen tar over som leder i Nes idrettsråd

Frode Pedersen fra Nes Ski tar over ledervervet i Nes idrettsråd etter at Tom Hagen har sagt at nok er nok etter 20 år i idrettsrådet. Hagen kom inn i 1998 og satt som nestleder fra 2003 til 2007. De siste 10 årene har 46-åringen sittet som leder.

Trine-Lise Vinje fra Nes Kommune overrakte Hagen blomster,mens nestleder Tore Nilsen holdt en tale hvor han takket Hagen for han innsats i idrettsrådet de siste 20 årene. I tillegg overrakte han et gavekort på vegne av Nes Idretttsråd. 

Pedersen har kun ett år som styremedlem, men gleder seg til å ta fatt på oppgaven.  Med seg som nestleder får han Tore Nilsen fra Hvam.

 

Styret i Nes Idrettsråd blir som følger:

Leder

Frode Pedersen

Nes Ski

Ny

Nestleder

Tore Nilsen

Hvam IL

Ikke på valg

Styremedlem

Harald Drøpping

Nes Turn

Ny

Styremedlem

Arild Hagen

H&O

Ikke på valg

Styremedlem

Thomas Sann

R&Å

Ikke på valg

Styremedlem

Remi Steiner

Haga

Ny

Styremedlem

Morten Heiberg

FUVO

ny

Varamedlem

Mårthen Roland Hedberg

Nes Innebandyklubb

Ny

Varamedlem

Guri Sveen Engehagen

Nes Svømmeklubb

Ikke på valg

1.Revisor

Arild Larsen

 

 

2.Revisor

Terje Strømsæther

 

 

 

Valgkomité

Leder

Tom Hagen

FUVO

Ny

 

Bjørn Norvold

Nes IBK

Ikke på valg

 

Marit Holtung

Nes Turn

Ikke på valg

 

Endring av soning av gule kort

Foto:NTB Scanpix

 

Det har i mange år vært soning etter tre gule kort. En regel som har eksistert siden toppdivisjonen hadde ca ti kamper færre enn det spilles i 2018. Forbundsstyret har derfor bestemt å regulere den fra tre gule til første soning etter fire gule kort. Etter det blir det annenhvert kort, dvs 6,8....

 

Her kan man lese nyheten fra NFF: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2018/endring-av-karantenebestemmelser/

 

Værstingene for Nes-lagene i fjor var som følger:

FUVO: 5 gule, Petter Linstad, Oliver Nøvik og Mats Diego Skårdal

FUVO2: 5 gule, Anders Kvalness

R&Å: 5 gule, Mads Elvethun Hansen

R&Å2: 4 gule, Stian Linderoth Jensen og Nicklas Dale Sramek

Haga: 4 gule, Trond Rasmussen

Hvam: 3 gule, Christoffer Spiecker og Simen Andreassen

FSK: 2 gule, Dan Erik Karlstad, Ole Kristian Østmo Bye og Stig Tangen  

SIF: 5 gule, Tobiasz Rzeznik

 

 

#NFF #Nyregel

SIF/FUVO3 møter YRIL i årets første treningskamp

Skogbygda/FUVO3 har spikret sesongens to første treningskamper. Den første går av stabelen førstkommende søndag 11.mars kl 12:00 mot Ytre Rælingen. En uke senere, søndag 18.mars kl 14:00, er det duket for lokaloppgjør mot Raumnes & Årnes 3. Begge kampene spilles på Funnefoss Kunstgress.

 

R&Å slo LSK2

Tre dager etter at FUVO møtte LSK2 til kamp i LSK-hallen, tok Raumnes & Årnes tirsdag i mot nesten samme lag til kamp på Årnes Kunstgras.  FUVO tapte som kjent 5-3, men de unge LSK-spillerne fikk det tøffere i møte med R&Å.

Vertene viste gode takter i første omgang og ledet fortjent 2-0 etter scoringer av Patrick Elvethun Hansen og Lasse Holum Hansen.

I andre omgang tok LSK2 mer og mer over.  Laget reduserte tidlig i omgangen, og utlignet etter hvert til 2-2. Det var nok flere som forventet at LSK 2 skulle vinne matchen, men Svein Pettersen sitt mannskap har hatt en god egenskap i å stå kampene ut. Som i helgens kamp mot Grue, vippet de også denne  kampen i deres favør. Mads Elvethun Hansen ble matchvinner da han satte inn 3-2 til R&Å.

Det betyr at R&Å nå virkelige begynner å få opp dampen. Laget står med tre strake seiere, og flere kan det bli til helgen da de tar turen til Kongsvingerhallen for å kjempe om turneringsseieren i Galterud-cupen. 

R&Å stilte med følgende tropp: Stian Linderoth Jensen, Truls Frogner, Jørgen Aaserud,Patrick Andreassen, Fredrik Autio, Markus Grønvold, Lasse Holum Hansen, Mads Elvethun Hansen, Patrick Elvethun Hansen, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Robin Rognerud, Fredrik Stenbro, Fredrik Stokkebryn, Eivind Solhaug, Sebastian Thøger-Andresen og Thomas Wiksaas

 

 

#R&Å #Årnes #Nesfotballen

FUVO er favoritt hos Coolbet Norge

Coolbet Norge har i dag satt oddsen på 4.divisjon Akershus. FUVO er soleklar favoritt med kun 1,35 i odds. På de fire neste plassene skiller det forholdsvis lite, med Aurskog-Høland på andre plass med 10,00 og med Kløfta på tredjeplass med 12.00. I bunnen har man gitt hele 60,00 i odds på Sørumsand, Fet og Rælingen. Bygdas andre lag, Raumnes & Årnes er tippet på en sjette plass med 25,00 i odds. 

 

4.divisjon Akershus

1

FUVO

1,35

2

Aurskog-Høland

10,00

3

Kløfta

12,00

4

Ull/Kisa 2

14,00

5

Strømmen 2

14,00

6

Raumnes & Årnes

25,00

7

Hauerseter

25,00

8

Skedsmo 2

35,00

9

Blaker

35,00

10

Eidsvold Turn 2

40,00

11

Eidsvold IF

45,00

12

Sørumsand

60,00

13

Fet

60,00

14

Rælingen

60,00

 

 

#FUVO,#AurskogHøland #Kløfta #UllKisa #Strømmen #Årnes #Hauerseter #Skedsmo #EidsvoldTurn #EIF #Sørumsand #Fet #Rælingen 

FUVO signerte Ole Kristian Myhre

Ole Kristian Myhre (foto hentet fra FUVO)

 

FUVO signerte tirsdag kveld klubbens fjerde nye spiller. Ole Kristian Myhre kommer fra Flisa, samme klubb som nesbuene hentet Simen Nordnes fra tidligere i år. I Flisa ble 25-åringen brukt som back eller midtstopper. Han har trent med FUVO en liten periode, og viste gode takter fra sin venstreback posisjon i treningskampen mot Lørenskog.

Ole Kristian Myhre har spilt 74 kamper for Flisa og scoret ett mål i perioden 2015-2017. Før det var han innom Kjellmyra og Braskereidfoss.

 Fra før har FUVO hentet Ørjan Hopen(Skeid), Martin Taugbøl(KIL) og Simen Nordnes(Flisa)

 

 

#FUVO #OleKristianMyhre #Nesfotballen #Nyspiller

R&Å på god vei til semifinalen i Galterud-cupen

 

 

Galterud IF og Radio Kongsvinger Vintercup 2018

R&Å er på god vei mot semifinalen etter å ha vunnet sine to første kamper i den 30.utgaven av Galterud-cupen, som ble spilt i Kongsvingerhallen i helgen. Simen Holter ble matchvinner i siste sekund i den første matchen mot en av turneringens sterkeste motstandere, Grue.  I den andre matchen tok Svein Pettersen sitt mannskap en komfortabel 3-1 seier mot oslo-laget Sagene.

Hvam startet med å feie Borgen av banen med hele 6-1, men fikk det atskillig tøffere da de spilte ny kamp noen få timer senere. Det endte dessverre med 1-3 tap for Fjelltun/Sander2 . Det er fremdeles muligheter til å nå en semifinale, men de er ørsmå siden Fjelltun/Sander2 møter bunnlaget Borgen i sin siste match. Det betyr i så fall at R&Å med stor sannsynlighet møter nettopp Fjelltun/Sander2 i semifinalen.

FUVO G19 har tapt begge sine, men møter Nord-Odal G19 i sin siste match. Ingen av disse har tatt poeng, så her er det store mulgheter til å avslutte cupen med en velsmakende seier.

Team Nes G16 tapte sin første match med 1-3 for Nord-Odal, men har to kamper igjen.

Gruppe A

3-2 R&Å 1 Grue (Martinus Granum, Fredrik Autio, Simen Holter)

2-1 Eidskog - Sagene

3-1 R&Å - Sagene(Martinus Granum 2, Mads Elvethun Hansen)

2-1 Grue - Eidskog

10.mars R&Å - Eidskog

 

1

R&Å

2

2-0-0

6-3

6

2

Grue

2

1-0-1

4-4

3

3

Eidskog

2

1-0-1

3-3

3

4

Sagene

2

0-0-2

2-5

0

 

Gruppe C

6-1 Hvam 1 Borgen (Martin Holter, Gøran Haga, Kevin Pihl, Kristoffer Aarhus, Bjørn Tore Solvoll, Tony Kristiansen)

2-1 Lunderseter - Borgen

0-3 Hvam - Fjelltun/Sander 2

3-1 Fjelltun/Sander 2 - Lunderseter

9.mars Hvam - Lunderseter

1

Fjelltun/Sander 2

2

2-0-0

6-1

6

2

Hvam

2

1-0-1

6-4

3

3

Lunderseter

2

1-0-1

3-4

3

4

Borgen

2

0-0-2

2-8

0

Gruppe D

0-1   FUVO G19 - Bjerke G19

10-0 Eidskog2/G19 - Nord-Odal G19

9-0   Bjerke G19 - Nord-Odal G19

0-3   FUVO G19 - Eidskog2/G19

10.mars FUVO G19 - Nord-Odal G19

 

1

Eidskog 2/G19

2

2-0-0

13-0

6

2

Bjerke G19

2

2-0-0

10-0

6

3

FUVO G19

2

0-0-2

0-4

0

4

Nord-Odal G19

2

0-0-2

0-19

0

 

G16

1-3 Team Nes - Nord-Odal

9-0 Eidskog - KIL Fotball

10.mars Team Nes - KIL Fotball

11.mars Team Nes - Eidskog

 

1

Eidskog

1

1-0-0

9-0

3

2

Nord-Odal

1

1-0-0

3-1

3

3

Team Nes

1

0-0-1

1-3

0

4

KIL Fotball

1

0-0-1

0-9

0

 

 

#FUVO #R&Å #Hvam #TeamNes #Nesfotballen #Galterudcup

Hvam lekte seg til seier over Bøn

 

Hvam fosset i angrep i andre omgang i møte med Bøn.

Hvam spilte i går mandag 6.mars treningskamp mot 9.divisjonlaget Bøn. En kamp hvor Bøn yppet seg litt i første omgang, men der Hvam viste klasse etter sidebytte. Tony Kristiansen sendte Hvamsingene i en tidlig ledelse, men det tok ikke mange minuttene før Bøn utlignet etter slurv i hjemmelagets forsvar. Kristoffer Aarhus sendte etter hvert Hvam opp i 2-1, som også holdt seg til pause.

Etter hvilen var det kun ett lag på banen. Hvam vartet tidvis opp med glimrende angrepsfotball og dunket inn seks nye mål, slik at sluttresultatet ble 8-1 til de gulkledde fra Hvam. Kim Svebakken, Gøran Haga og Anders Norum, scoret alle to mål hver i andre omgang.

 

Hvam startet med følgende lag: Marius Hovind, Anders Norum, Steffen Breen, Tobiasz Rzeznik, Kristoffer Aarhus, Gøran Haga, Even Dahl, Christoffer Spiecker, Kim Svebakken, Fredrik Olsen og Tony Kristiansen.

Benken: Vegard Berge, Martin Holter, Simen Andreassen, Håkon Rolstad Nilsen, Alexander Trondsen, Kevin Pihl og Henrik Langbråten

Mads og Ørjan setter prisen på spillerne

I disse dager jobbes det hardt med å prise spillerne i de 14 lagene i 4. divisjon. Alle som deltar får 100 000 kroner, eller kjøregodtgjørelse, på å sette opp en 15-mannstropp. To av prissetterne er R&Å-spiller Mads Elvethun Hansen og FUVO-trener Ørjan Heiberg. Sammen med Eirik Soltvedt, Christer Madsen, Pål Thoreid og Espen Bråthen fra Lokalfotballen vil disse seks prise samtlige spillere i Fantasy Romerike. 

 

Ørjan Heiberg sier følgende til Lokalfotballen.

- Jeg tror det blir veldig godt mottatt. Det er stor interesse rundt lokalfotballen allerede, og den blir ikke noe mindre av et sånt tiltak. Skaper nye diskusjoner og samtaleemner i alle leire. Spennende, sier Ørjan Heiberg, som er en av de seks som hjelper til med prissettingen. Han skal ikke sette pris på Raumnes & Årnes, så veit dere det.

 

 

Les hele artikklen på Lokalfotballen her: http://www.lokalfotballen.blog/2018/02/26/dyreste-lokale-spilleren-pa-fantasy-romerike/

Bli manager for et Fantasy lag i 4.divisjon

Lokalfotballen kom denne uken med en utrolig spennende nyhet. Fantasy Romerike er et spill hvor du kan være manager i 4.divisjon på Romerike. Det betyr at du kan sette sammen et lag bestående av spillere fra følgende klubber: Aurskog-Høland, Blaker, EIF, Eidsvold Turn2, Fet, FUVO, Hauerseter, Kløfta, R&Å, Rælingen, Skedsmo2, Strømmen 2, Sørumsand og Ull/Kisa 2.Her får man testet ut hvor god greie man har på lokalfotballen i 4.divisjon. Klarer du å sette sammen en bedre 11ér enn dine venner? Prøv da vel:-)

 

Lokalfotballen skriver følgende på sin hjemmeside:

I 2018 er Fantasy Romerike den store nyheten i lokalfotballen på Romerike. Nå kan du vinne gode premier, og du kan selvfølgelig bli kongen i lokalfotballen.

I samarbeid med Fantasy Innlandet (www.fantasyinnlandet.com) kommer den mest spennende nyheten i år i Lokalfotballen. Nå kan du være med og være manager i 4. divisjonen på Romerike, og det vanker gode premier og masse ære.

Kameratene Christoffer Nygård og Kim Kristiansen hadde lenge den drøm om fantasy i breddefotballen, og de har nå virkelig lagt seg i selene for å utvikle det for fotballen i Innlandet. Etter litt diskusjon ble det raskt enighet om at vi skulle lage en fantasy for Romerike også.

Hvorfor dette fokuset på fantasy og breddefotballen, karer?

? Breddefotballen er noe alle fotballinteresserte har et forhold til, men som sjelden blir løftet ut fra den lokale nærbutikken. Vi ønsker å øke oppmerksomheten rundt breddefotballen i distriktene. Dette er selvfølgelig et løft for spillerne, men også for oppmenn, materialforvaltere og ikke minst andre frivillige som jobber uendelig antall timer for hjemstedet. Vi ønsker at disse skal få mer blest rundt seg og sitt lag. Vi vil ha flere som snakker om småklubbene. Vi vil ha flere tilskuere på kamp. Vårt håp er at Fantasy Romerike i samarbeid med Lokalfotballen kan bidra til dette. Vi slår rett og slett et slag for bredden, sier Kim til Lokalfotballen.

 

Les hele artikkelen her: http://www.lokalfotballen.blog/2018/02/26/er-du-klar-for-fantasy-romerike

Bildet og artikkel er hentet fra Lokalfotballen.

LSK 2 slo FUVO

Lørdag var det duket for årets sjette treningskamp for FUVO. Så langt har man vunnet fire, spilt uavjort en og tapt en. Denne gangen tok man turen til LSK-hallen og møte med LSK2. Et lag FUVO ennå har til gode å slå inne i hallen.

Vi tok en prat med FUVO-trener Ørjan Heiberg, som oppsummerte matchen på følgende vis.

-Vi går ut å scorer med en gang ved Kim Brenna, så utlikner dem etter 5 min. Vi tørr å spille oss ut og tar risiko, det resulterer i 2-1 ved Brenna igjen. Så tar LSK 2 over fullstendig etter 15-16 min, og styrer det meste inn til pause. Da er vi svake. Tobias Gran med 4 mål for LSK2, forteller  Heiberg til Nesfotballen.

-Andre omgang jevnspilt. Vi scorer 4-3 på straffe etter at Kim (Brenna)selv ble felt. Kampen står og vipper, men det ender med 5-3 etter en svak klarering.

-En kamp under pari, mot et godt LSK-lag.

Heldigvis viser Kim Brenna at målformen fremdeles er intakt. Med lørdagens tre mål er han oppe i 11 mål så langt i treningskampene.

- Siste mulighet til å gjøre oss klare på tirsdag mot Flisa, før Årnes venter i cupen, sier FUVO-treneren avslutningsvis til Nesfotballen.

 

 

R&Å avgjorde helt på slutten

R&Å-trener Svein Pettersen og hans mannskap fikk det som forventet tøft i lørdagens match mot Grue i Galterud-cupen. 

De blåkledde har så langt i år tilgode å vinne, og det så lenge ut til at matchen mot Grue skulle ende 2-2. Men i det kampen gikk inn det siste minuttet viste Simen Holter hvorfor han er hentet tilbake til klubben. Han vartet da opp med et nydelig soloraid som startet på egen banehalvdel, og som involverte avdribling av halve Grue-laget, før han satte ballen i nota. 

Dermed har R&Å fått en pangstart på cupen, mot en motstander som var sett på som en av favorittene sammen med de selv.

Fredrik Autio og Martinus Granum scoret de to andre målene for R&Å.

 

 

 

 

 

FUVO fotballkort fra 2002

I 2002 inngikk FUVO en avtale med fotballkortprodusent som laget fotballkort av samtlige spillere i klubben. Her kan dere se et lite knippe av noen av A-spillerne, samt noen fra juniorlaget anno 2002.

 

 

FUVO juniorlag

 

 

Nei til flyvende bytter

Det ble i dag bestemt at flyvende bytter ikke blir gjennomført i årets sesong, men at det trolig blir en realitet i 2019-sesongen.

----------------------------------

 

Det gikk kanskje litt vel fort i svingene da NFF for en kort tid siden sendte ut informasjon med regelnytt og fokusområder for fotballsesongen 2018. Vi har vært i kontakt med Trond Ivar Drøvle i Akershus Fotballkrets, som kan fortelle oss hvordan ståa er pr.d.d

Det er hovedsakelig to nye regler som har skapt diskusjon. Flyvende innbytte fra 4.divisjon og lavere, samt 5 minutters umiddelbar soning i juniorklassen 17-19 år.

- Når det gjelder flyvende innbytte i alle klasser der det er 7 innbyttere fra 4.divisjon og lavere, har det kommet kontramelding fra NFF der de sier at dette ikke avklart hos dem, men at dette skal behandles på Forbundstyret 2.mars. Det samme gjelder regelen om 5 minutters umiddelbar soning for gult kort i juniorklassen 17-19 år, sier Drøvle til Nesfotballen.

-Men regelen om bruk av 5 spillere som startet eller spilte forrige match på 1.laget, vil fortsette også i 2018.   Vi i NFF Akershus følger Breddereglementet og Laws of The Game, sier han.

Det betyr for Nes-fotballen sin del at både FUVO og R&Å i teorien kan stille med sine fem beste spillere på andrelaget i 6.divisjon, eventuelt et knall tredjelag i 8 og 9.divisjon.

 

Foruten disse to meget spesielle "eventuelt" nye reglene, som for undertegnede virket meget håpløse, så er det meste på plass.

Det er ikke like mange nye regler som det bruker, men fokusområdet er helt klart dommeren og hans beslutninger(virkemidler) i forhold til ting som ikke nødvendigvis  er tilknyttet den enkelte hendelse direkte, men heller indirekte ting som skjer på banen eller fra sidelinjen.  Her er noen av de viktigste.

 

Regel 12 - Feil og overtredelser

 1. Indirekte frispark, nytt tredje kulepunkt

Det kan dømmes indirekte frispark for:

"Protester mot dommerteamets avgjørelser, eller opptrer støtende, fornærmende eller krenkende ved ord, handlinger eller gestikulering"

Kommentar:

Endringen gjøres for å fremme fair play, slå ned på usportsligheter og vise konsekvenser for handlinger som går løs på dommerens autoritet

 

          2.  Disiplinære reaksjoner,

  «Brudd på spillereglene som medfører utvisning» - «kasting av et objekt eller ball»

* I slike tilfeller skal dommeren tildele en passende disiplinæraksjon, vurdert ut fra om handlingen er:  

*  hensynsløs; advare spilleren for usportslig opptreden

*  bruker unødig mye kraft; utvise spilleren for voldsom opptreden.»

Kommentar:

Ved kasting av en ball eller objekt må det heretter gjøres en vurdering rundt selve kastet og hvordan dette skal klassifiseres, dette gjøres etter de samme vurderingskriterier som for taklinger.

 

 1. Pkt. 4 Gjenopptakelse av spillet

Det gjøres følgende endring for å ta høyde for IFAB rundskriv fra september 2017:

 «Hvis ballen er i spill og det begås en forseelse utenfor spillebanen:

av en spiller mot dommerteamet, motspillere, reserver, utbyttede spillere, utviste spillere eller lagledere på motstanderlaget, eller

av en reserve, utbyttet spiller, utvist spiller eller lagleder, eller noen av disse forstyrrer en motspiller eller medlemmer av dommerteamet

"skal spillet gjenopptas med et frispark fra nærmeste punkt på linjene som avgrenser spillebanen fra der forseelsen skjedde. Dersom forseelsen medfører direkte frispark til motparten og dette skjedde i eget straffesparkfelt gjenopptas spillet med straffespark"

Kommentar:

I samme punkt gjøres det flere presiseringer hva konsekvensen er ved forseelser som skjer utenfor spillebanen mens ballen er i spill.

En vesentlig endring i pkt. 4 i Regel 12 er måten kampen gjenopptas ved forseelser mot eget lag, ny regeltekst fastsetter

«Forseelser mot medspillere, egne innbyttere/reserver eller egen lagledelse.

Hvis en spiller begår en forseelse mot medspillere, egne innbyttere/reserver eller egen lagledelse mens ballen er i spill, skal spillet gjenopptas på følgende måte:  

 •  forseelser på spillebanen - direkte frispark eller straffespark til motstanderlaget
 •  forseelser utenfor spillebanen - indirekte frispark til motstanderlaget fra nærmeste punktet på  linjene som avgrenser spillebanen fra der forseelsen skjedde, hvis dommeren stopper kampen for å advare eller utvise en spiller»

 

#NFF #Akershusfotballkrets #Nyeregler

Tre fotballhistorier fra starten av 1970-tallet

I FUVO-boka er det tatt med en del historier fra de siste 50 årene. Her presenterer vi tre stk fra begynnelsen av 1970-tallet. Den første omhandler den da 17 år gamle Rolf Nordberg sin oppfattning av forskjellen i seriøsitet mellom moderklubben FUVO og R&Å, mens den andre tar for seg den gangen FUVO protesterte mot R&Å fordi man benyttet seg av en for ung spiller. Den tredje og siste er en liten hyllest til den gangen damelaget til FUVO ble Nesmestere for første gang. 

 

INGEN MORSOMME PERSONER PÅ ÅRNES (1971)

Tidligere FUVO-spiller Rolf Nordberg fant det for godt å skrive litt om miljøet på R&Å kontra sin tidligere klubb FUVO. I avisen R&Å-nytt skrev han følgende i 1971.(Nordberg var 17 år og fremdeles juniorspiller)

Noe som slo meg, var at samtlige gikk inn for å trene og at ingen protesterte eller prøvde å lure seg unna. Dette var nytt for meg, ikke for å si noe galt om FUVO, men i min gamle klubb skulle alltid noen fleipe, lure unna osv. noe som gikk ut over de som virkelig ville ha utbytte av treningen. Slike "morsomme" personer har jeg ennå ikke truffet her på Årnes, og det betyr i hvert fall mye for meg.

 

FUVO PROTESTERTE PÅ R&Å SITT UNGE MANNSKAP(1974)

Ungdomslaget til FUVO tapte 4-2 for erkerivalen R&Å, men la så inn protest fordi R&Å brukte en for ung spiller. I følge reglementet så kan man spille A-lags fotball fra 16 år, men man måtte være fylt 17 år for å spille på ungdomslaget. Dette var for øvrig første gang kretsen hadde hørt om at noen hadde protesterte fordi et lag brukte en for ung spiller, men protesten ble tatt til følge, og FUVO ble tilkjent seieren.  Det toppet seg da kretsens representant uttalte seg at FUVO kunne spart seg for å protestere. FUVO svarte da via lokalavisen Raumnes og med brev direkte til kretsen. Der skrev de i klare ordlag at kretsen måtte ta et styremøte for å gi vedkommende en reprimande.

Da FUVO rett etterpå protesterte på nytt, og vant den, så stod det i avisen Raumnes at det var veldig usikkert om det var mulig å få kåret en kretsmester, hvis protestene fortsatte ut sesongen.

 

DAMELAGET TIL FUVO BLE NESMESTERE (1974)

I 1974 ble det første Nesmesterskapet i damefotball arrangert, og i finalen slo FUVO motstander Fenstad SK med 2-1. Bente Granli scoret begge hjemmelagets mål, og var sammen med 14-årige Wendy Kværner, kampens beste spillere. Følgende var med på vinnerlaget, og laget som senere var med på det første uoffisielle Norgesmesterskapet: Wenche Nygård, Turid Haugen, Inger Strøm, Wendy Kværner, Anne Nygård, Bente Granli, Jorun Grenaker, Sidsel Heiberg, Vigdis Bråthen, Gro Jensen, Sissel Ullerlien og Grete Jensen. Trener var Kaj Jensen

 

 

Fire lag fra Nes deltar i Galterud vintercup

 

Totalt stiller det 20 lag opp i den 30.utgaven av Galterud vintercup. Turneringen foregår over to helger i Kongsvingerhallen, med start lørdag 3.mars. Blant disse er det fire lag fra vår bygd. R&Å, Hvam og juniorlaget til FUVO stiller alle i seniorklassen, mens G16-laget til Team Nes stiller i Gutter 16 år. R&Å må sammen med Grue regnes som favoritten i seniorklassen. To lag som møttes allerede i første innledende match.

 

Pullje A

Pulje B

Pulje C

Pulje D

G16

R&Å (4.div)

Brandval (6.div)

Hvam (8.div)

FUVO G19

Team Nes

Eidskog (4.div)

Hof (6.div)

Borgen (7.div)

Bjerke G19

KIL Fotball

Grue (5.div)

Kjellmyra (5.div)

Fjelltun/Sander2(6.div)

Eidskog2 G19

Nord-Odal

Sagene (5.div)

Veitvet (5.div)

Lunderseter (6.div)

KIL Fotball G19

Eidskog

 

 

Her er tidspunktene til lagene fra Nes.:

Lørdag

3.mars

10:25

R&Å - Grue

Lørdag

3.mars

13:25

Hvam - Borgen

Lørdag

3.mars

14:40

FUVO G19 - Bjerke G19

Lørdag

3.mars

17:30

Hvam - Fjelltun/Sander2

Søndag

4.mars

09:00

Team Nes - Nord- Odag (G16)

Søndag

4.mars

13:05

Hvam - Sagene

Fredag

9.mars

20:00

Hvam - Lunderseter

Lørdag

10.mars

09:00

FUVO G19 - KIL Fotball G19

Lørdag

10.mars

20:10

Team Nes - KIL Fotball (G16)

Søndag

11.mars

14:15

Team Nes - Eidskog (G16)

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag

11.mars

10:00

Semifinale vinner pulje B og vinner pulje D

Søndag

11.mars

11:25

Semifinale vinner pulje A og vinner pulje C

Søndag

11.mars

16:00

Finale