Sluttreferat: FUVO med viktig borteseier

En av mange dueller i toppkampen mellom Kløfta og FUVO lørdag ettermiddag

To kjappe og takk for kampen

FUVO ga seg imidlertid ikke med det, for ett minutt senere tok Hopen på seg kelnerfrakken og serverte en perfekt pasning til Armin Sistek, som fra 18 meter skøyt ballen i mål. 0-2 og kampen hadde ennå ikke passert ti minutter.

Kløfta så hjelpeløse ut det første kvarteret, mens FUVO så ut som et opprykkslag. Vertene kom seg etter hvert til hektene og kriget seg på sedvanlig Kløfta-vis inn i kampen. FUVO klarte ikke holde det trøkket de hadde i første halvdel av 1.omgangen, og ble spilt lave/la seg lavere.

Kløfta kom til noen innlegg som man på en “vanlig dag” hadde satt i mål 100 av 100 ganger, men ikke denne dagen. Den største kom etter en halvtimes spill. Remi Rød skled som kniv i varmt smør forbi flere FUVO-spillere på høyrekanten og la inn til en Kløfta spiller som snublet i det han skulle sette ballen i nota, ballen ble liggende foran Kushtrim Bujupi, som burde ha scoret, men da vartet Andre Thomsen opp med en matchvinnerredning. Det hele avsluttes med et skudd som gikk via en FUVO-spiller til corner.

Ampert på slutten av omgangen

Temperaturen steg mange hakk det siste kvarteret. Bedre ble det ikke at Kløfta-trener, Karl Andre Hovde,var med på å hisse opp stemningen. Sjelden hørt en trener klage så intenst på dommeren som han gjorde de første 45 minuttene. Til slutt fikk han klar beskjed fra assistentdommeren om å roe se seg ned, eller så ville han bli vist bort.

Like før pause vartet Ørjan Hopen med en fantastisk volley-scoring, men assistentdommeren var oppe med flagget.

FUVO er mer eller mindre sikret topp tre plassering

FUVO fortsatte å ligge lavt og lot Kløfta trille ball også etter sidebytte. Etter snaue ti minutters spill vartet hjemmelaget opp med et godt angrep som endte med et innlegg på bakerste femmeter hvor Hawar Saleh headet i tverrligger og ut.

Kløfta var det førende laget og kom til noen innlegg som kunne endt med scoring. Nærmest var de imidlertid på en god frisparkvariant og en avslutning fra kort hold hvor Andre Thomsen gjorde seg så stor han var og reddet mesterlig.

Med to mål å gå på i 85 minutter, var det aldri skikkelig nerve i kampen. Ja, Kløfta skapte mest og hadde fortjent en scoring eller to, men så lenge de ikke satte kula i goalen, så hadde FUVO på en måte kontroll.

Med seieren har FUVO nå fått en luke på 8 poeng ned til Kløfta på 4.plass. Det betyr at de med stor sikkerhet er sikret en topp tre plassering. Det skiller nå kun fire poeng mellom de tre topplagene. De røde og hvite fra Opakermoen har ett poeng opp til Aurskog-Høland og fire til serieleder Ull/Kisa2, som på mandag tar i mot uberegnelige Blaker til kamp på eget kunstgress.

FUVO spiller neste kamp allerede tirsdag 28.august, hjemme mot EIF

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Marius Nordby, Baktiar Rzaev, Simen Nordnes, Julian Paulsen, Ørjan Hopen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Sondre Emilsen, Fredrik Nilsen, Per Anders Vågan