Ådne Gigernes tatt ut på FIS World Cup på rulleski – Valgte å bli hjemme


For to uker siden fikk Ådne Gigernes og 7 andre senior menn i Norge klarsignal fra NSF om å få reise til FIS World Cup i Rulleski i Estland og Latvia de to siste helger i august. Totalt 6 øvelser, 3 på hvert sted.

Estland og Latvia er land med lav smitte og grønne land iht FHI samt at landene har strenge regler om hvilke nasjonaliteter som har innreise til landet.

Men i går kom NSF med ny korona veileder og i lys av smitte situasjonen i Norge og enkelte steder i Europa, så fraråder de nå at løpere deltar i internasjonale konkurranser. I lys av denne frarådingen, så har Ådne valgt å ikke reise til Baltikum for disse konkurransene.

Rulleski er en idrett den tidligere Nes Ski-løperen hever seg i verdenstoppen. For nesten nøyaktig to år siden gikk han helt til topps på 10 km i World Cup rennet for juniorer i Latvia.

Ådne er i øyeblikket i Torsby med Team Bygdø på treningssamling og får flere gode økter på snø i tunellen. Det er strenge regler om hvor mange som kan være inne i tunellen samtidig, noe som gjør at snø og forholdene er meget gode. Ser man bort fra at det blir veldig monotont og kjedelig og gå rundt og rundt i en løype på 1,3 km, så er det verdifull tid på snø 🙂

Bilde er fra et testløp gutta hadde på tirsdag opp Hovfjället i Torsby. 7 km og 380 høydemeter, en meget kjent testbakke for løpere på Østlandet og for svenske løpere.

Denne artikkelen ersponset av

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg