FUVO cruiset inn til opprykk

Sjette opprykket siden sammenslåingen i 1967

FUVO reiste til Strømmen stadion vel vitende om at seier ville bety opprykk. En litt spent, men allikevel optimistisk gjeng inntok matta i deres jakt på klubbens første opprykk siden 2001. Nesbuene har hatt for vane å avslutte de siste sesongene meget sterkt, men hadde også i bakhodet at de rykket ned på målforskjell i 2017, og tapte opprykket på overtid i 2018.

3-0 etter 22 min

Kampen mellom Strømmen 2 og FUVO ble aldri spennende. Hjemmelaget hadde enorm respekt for serielederen og gjorde samme feilen som Lørenskog 2, de la seg lave og lot gjestene fra Opakermoen få styre spillet. Noe som passet FUVO utmerket.

10 minutter ut i kampen fant et Ørjan Hopen innlegg veien til hodet til Mergim Shurdiqi, som headet FUVO i ledelsen. Sju minutter senere sendte Julian Paulsen en fin pasning frem til Kim Brenna, som parkerte vertenes to stoppere og satte ballen enkelt i mål. Og like før første omgangen var halvspilt, avgjorde serielederen kampen. Et lang oppspill fra Henrik Nordnes ble stusset videre fra Mergim Shurdiqi til Kim Brenna, som dundret ballen i mål.

Strømmen 2 kom til sin første målsjanse etter 44 minutter, ellers hadde de INGENTING å by på. FUVO kunne fort ledet med et par mål til, men 3-0 på en bane de aldri har vunnet før, er innafor.

Hjemmelaget var mer med i kampen etter sidebytte, men klarte aldri å tru FUVO-forsvaret. I stedet økte Kim Brenna til 4-0 fra straffemerket, etter at Mergim Shurdiqi var blitt felt. FUVO tok ingen unødvendige sjanser i andre omgang, det var heller ikke vanskelig å se at de fem spillerne som lå i faresonen for å sone mot R&Å, ikke gadd å gå inn i unødvendige taklinger.

Brenna med sitt 199 mål – Wang med sitt første

Men serielederen/serievinneren var ikke ferdigscoret. Med tjue minutter igjen å spille sendte Simen Nordnes en fin ball igjennom til Kim Brenna, som la en perfekt ball inn i boksen til Ørjan Hopen, som med sin «helt greie» venstre bein, dunket ballen kontant i mål.  Minuttet senere skled Henning Torgnesskar igjennom fra høyre og sendte ballen nede i motsatt hjørne. Dermed stod det 6-0 til FUVO.

Strømmen 2 fikk til slutt et trøstemål, men med to minutter igjen å spille ble Kim Brenna spilt igjennom alene med keeper. Han skled forbi,men vinkelen ble imidlertid veldig skrå og i stedet for at han satte inn sitt mål nr 200 for FUVO, breisidet innbytter Sebastian Wang inn sitt første.

FUVO er med 7-1 seieren klare for Norsk Tipping-ligaen 2020.

Etter 24 serieomganger har de 7 poeng ledelse til Skedsmo på 2.plass og hele 17 poeng ned til Kløfta på 3.plass.

FUVO-trener Martin Wiker sa seg meget fornøyd med den første halvtimen hvor laget også avgjorde matchen.

• Vi var veldig gode de første 30 minuttene hvor vi scoret tre mål.  Ellers slipper nesten ikke Strømmen 2 noen sjanser og varter innimellom også opp med bra spill i andre omgang. Alt i alt en mer enn godkjent kamp av oss.

I disse dager hvor mange sitter og glaner på VM i friidrett så passer det bra med et sitat fra Rune Bratseth: Idrett, det er det de driver med, de som ikke kan spille fotball. 😊

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Henrik Nordnes, Fredrik Nilsen, Andreas Castilla, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna

Benyttede innbyttere: Henning Torgnesskar,Chris Lundhaug, Marius Nordby, Even Myren Nybø og Sebastian Wang