FUVO-damene er i rute før seriestart

Damelaget til FUVO spilte torsdag kveld sesongens siste treningskamp før de starter serien 8.april. FUVO-trener Trond Einar Finstad tok med seg jentene til Sørumsand og match mot divisjonskollegaen.

•  Vi gikk ut i en litt ukjent 4-3-3 formasjon og skulle presse høyt første 15-20 min, og deretter legge oss lavere og satse på kontringer. Dette fungerte delvis godt i første omgang. Vi var det førende laget, men Sørumsand hadde en god høyreside som ga oss en del utfordringer defensivt.
  • Vi scorer ganske tidlig etter en god overgang hvor Oda Folmo Myhr spiller gjennom Madelen Dahlstrøm, som scorer sikkert alene med keeper. Etter dette er det noen halvsjanser begge veier før Sørumsand utlignet på en dødball etter ett feilaktig frispark imot. En helt ok omgang av oss.

I pausen gjorde treneren noen få justeringer som gjorde sitt til at FUVO fikk kampen inn i sin bane. Nesbuene var det klart beste laget og spilte Sørumsand veldig lave. FUVO gikk fra 1-1 til 1-3 etter nettkjenninger av hendholdsvis Madelen Dahlstrøm og Oda Folmo Myhr. I tillegg til målene skapte bortelaget mange målsjanser,men flere mål fremover ble det ikke. Laget hadde i tillegg meget god kontroll defensivt.

Fem minutter før slutt ble det imidlertid liv i kampen igjen da Sørumsand reduserte til 2-3 på en dødball. Dette førte til at FUVO-forsvaret ble satt litt under press de siste minuttene av kampen. Men den store sjansen kom aldri og Opakerlaget ridde i land nok en seier.

Så alt i alt en meget fortjent seier til damene.

FUVO-treneren kommer med følgende plusser og minuser fra kampen

Plusser:

Godt toppnivå. Da lar vi ballen gå og spiller vi ball i hatt med Sørumsand.

Gode defensivt, spesielt i 2 omg.

Flere som begynner å nærme seg toppformen.

Mange strenger å spille på. Mange som i dag spilte på uvante plasser, med godt hell.

Mye tempo i det vi gjør. Og når det sitter 100%, er det ingen motstandere som henger med

Vinnerinstinktet er formidabel. Jentene vil virkelig vinne.

Minuser:

Slipper til altfor mye på dødball imot. Her MÅ det skjerpes, hvis ikke så kommer vi til å tape mange kamper pga dette.

Klareringer bakfra. Stresser ofte for mye slik at ballen ofte blir slått altfor kort. Dette gjelder både fra keeper og fireren/treeren bak

Litt mye «one man show» til tider. Går oss fast med ball. Vi er klart best når ballen gjør jobben.

Må bli mye mer kyniske. Er faktisk lov til skyte den ballen til h….. i ny og ne.