FUVO fortsatt serieleder etter fantastisk snuoperasjon

0-2 ble til 4-2 de siste 12 minuttene

Det ble dramatikk til siste spark da FUVO torsdag tok sesongens åttende strake seier i hjemmemøte med Sørumsand. Det så lenge ut til at Sørumsand ville påføre Martin Wiker sine gutter sesongens første hjemmetap, men så fikk FUVO et straffespark som satte sinne i kok i Sørumsand-gjengen. Da var det spilt 78 minutter og Sørumsand ledet 2-0…….

Hjemmelaget sleit med effektiviteten

FUVO klarte å sette et trøkk på gjestene fra start, spesielt var det farlig hver gang de fikk corner. Det var stor sjanse hver gang, nesten et under at ikke en av avslutningene endte i nettmaskene. Sørumsand kom til sin første sjanse etter at Andre Thomsen i FUVO-buret mistet en ball mellom beina, men han fikk etter hvert kontroll på ballen. Sørumsand hadde mer ball enn FUVO er vandt med at motstanderen har, spesielt sentralt fikk de store rom. Gutta til Per Einar Gjelsvik skal ha for at de vil spille ball, men når de kom til siste tredjedelen så ble det tynnere.

Både Mads Rismoen, Kim Brenna og Preben Finstad fikk sine sjanser til å sende FUVO i fortjent ledelse, i stedet var det gjestene som tok ledelsen etter 41 minutter. Ørjan Hopen mistet en ball i feilvendt posisjon rett utenfor egen sekstenmeter. Det endte med brudd og pasning fra Benjamin Furberg frem til Martin Fauske Evensen, som satte kula kontant i nettet. FUVO ropte febrilsk på offside, men ble ikke hørt.

Sørumsand økte til 2-0 etter 54 min

Andre omgangen var så vidt i gang da Kim Brenna ble spilt igjennom, dro seg forbi keeper og sendte ballen i retning mål. Dessverre for han og FUVO rakk en Sørumsand-forsvarer tilbake og reddet på streken. Etter 54 minutter dro FUVO-forsvaret seg alt for mye til deres høyreside, som igjen ga rom for en fin pasning ut til Vegard Skari Servold på motsatt, som fikk tid og rom til å sende Sørumsand opp i 0-2.

De neste tjue minuttene var meget svake av FUVO. Feilpasninger, brudd og kontringer imot preget   kampen, og ingenting tydet på at hjemmelaget ville få med seg poeng i denne kampen. FUVO gjorde etter hvert noen bytter som skulle vise seg å snu kampen.

Rismoen ble byttet ut, kom inn igjen og vartet opp med to assist og en scoring

Mads Rismoen hadde ingen stor dag, ble byttet ut, men kom inn igjen med et kvarter igjen å spille. 12 minutter før slutt kjempet han sammen med Sørumsand-keeper Emil Pettersen om en ball langs dødlinja. Begge gikk i bakken, men assistentdommeren var klar på at Rismoen var først på ballen og vinket for straffespark til FUVO. Til store protester fra Sørumsand-leiren. Fra krittmerket var Kim Brenna som vanlig sikkerheten selv. 1-2. Vertene gikk rett opp i angrep, og et innlegg fra venstre gikk forbi tre FUVO-spillere som alle bare hadde å sette frem foten. De unge Sørumsand-spillerne ble etter hvert meget slitne og etter 82 minutter var det tid for 2-2. En lang ball frem til Mads Rismoen ble sendt videre med brystet til Kim Brenna, som klinket ballen nede i hjørnet.

Brenna x 3 = 18 seriemål etter 13 kamper

Tre minutter senere sendte en FUVO-spiller en horribel feilpasning til bortelagets Christian Haraldsen Eide, som parkerte sin oppasser og kom alene med Andre Thomsen. FUVOs sisteskanse fikk hjelp av stolpen da han vartet opp med en matchvinnerredning. Og i stedet for 2-3 til Sørumsand tok FUVO ledelsen 3-2 etter 86 min. En avklaring datt ned i beina på Mads Rismoen, som dunket ballen knallhardt i mål fra 19 meter. Dermed hadde FUVO snudd 0-2 til 3-2 i løpet ni minutter. På overtid ble innbytter Julian Paulsen felt og dommeren pekte nok en gang på straffemerket. Og nok en gang var Kim Brenna sikker som banken.

Ungt Sørumsand-lag imponerte

4-2 ble resultatet i en kamp hvor FUVO hadde fortjent å lede til pause, men hvor Sørumsand hadde alle tre poengene langt nede i lomma med 12 minutter igjen å spille. De unge Sørumsand-spillerne, hvor eldstemann er 22 år, imponerte med fin fotball, men samtidig så man at troppen, og ikke minst erfaringen til FUVO-spillerne kom til syne det siste kvarteret. Når Sørumsand spillerne lærer seg å bli enda mer kyniske i gitte situasjoner, kan det bli veldig bra.

Neste kamp for FUVO er allerede førstkommende søndag, hjemme mot Fet

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Marius Nordby, Preben Finstad, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, , Andreas Castilla, Mads Rismoen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Oliver Nøvik, Mergim Shurdiqi, Oskar Wang og Even Myren Nybø