R&Å vant lokaloppgjøret mot FUVO

Forutsetningene til oppgjøret ble litt forandret med tanke på at FUVOs opprykk allerede var klart før to av divisjonens største rivaler møttes til kamp på Funnefoss gress lørdag. I våres vant FUVO hele 6-0, så det var en revansjesugen R&Å-gjeng som inntok gressmatta. FUVO på sin side ville holde en 50 år gammel tradisjon ved like.

1-1 til pause

Dessverre ble det ingen stor fotballkamp de fremmøtte fikk se. I første omgang lå gjestene fra Årnes godt bakpå og satset på kontringer. FUVO hadde mye ball, men det var skilpaddetempo i det meste de foretok seg.

Etter et kvarter spill kom Kim Brenna alene med keeper, men veteranen Erik Smokvina reddet mesterlig. Like etterpå burde Mergim Shurdiqi sendt vertene i ledelsen,men avslutningen gikk like tilside for målstengene. I stedet tok R&Å ledelsen etter 19 minutter. Magnus Granmo Finset skled enkelt igjennom inne i boksen og satte ballen trygt tilside for Andre Thomsen i FUVO-buret.

Hjemmelaget var nærme utligning etter 23 minutter, men avslutningen inne i boksen ble traff Simen Nordnes som stod på streken. Det skulle gå 38 minutter før FUVO fikk sin fortjente utligning. En corner fra Kim Brenna ble stusset i mål av Julian Paulsen.

Alt i alt en omgang preget av mange feilpasninger, dårlig tempo og ikke alt for mange målsjanser.

Mads Elvethun Hansen ble matchvinner da R&Å tok sin første serieseier over FUVO på 50 år

Hjemmelaget kom til en brukbar sjanse etter to minutter, men så det stopp. Gjestene fra Årnes både løp mer og ville mer. Etter 66 minutter ble innbytter Marius Preber felt og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Kaptein Mads Elvethun Hansen var sikker som banken, dermed hadde R&Å på nytt tatt ledelsen. Like etterpå holdt Elvethun Hansen på å øke til 1-3.

Det var noe daft over hele FUVO-laget, men etter 75 minutter fikk laget frispark 20 meter fra mål. Ørjan Hopen klinket til men Smokvina var lynkjapt nede og reddet først frisparket og rett etterpå returen fra Mergim Shurdiqi. Helt klart en såkalt matchvinnerredning.

R&Å var gode på kontringer og kunne med litt mer presisjon straffet hjemmelaget ytterliggere. Like før slutt kom FUVO til par store muligheter, der den største kom på overtid da et innlegg fra Brenna gikk cm forbi tre-fire FUVO-spillere inne i boksen.

Dermed ebbet kampen ut med 2-1 seier til R&Å, som dermed tok sin første serieseier over FUVO på litt over 50 år.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen,Marius Nordby, Julian Paulsen,Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Andras Castilla, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Henning Torgnesskar, Chris Lundhaug

R&Å stilte med følgende lag. Erik Smokvina, Ole Elias Jacobsen, Thomas Sund Buseth, Jonas Eng, Martin Valberg, Magnus Granmo Finset, Martinus Slette Granum, Petter Hanekamhaug, Mads Elvethun Hansen og Lasse Holum Hansen.

Benyttede innbyttere: Marius Preber, Marius Solhaug, Eivind Sveinhaug