Bak fra venstre: Robert Tranum, Tom Skogseth, Petter Karlsen, Tom Roger Bekkeli, Tom Roger Kvernmo,Frode Kalsen, Holger Hageberg,Odd Egil Brenna og Tom Høiby. Sittende fra venstre:Jørn Rognstad, Kjell Myhr,Frode Jensen, Jan Arne Brenna, Erik Sørgård, Jonny Wilhelmsen, Audun Klauseie, Roger Nilsen og Kjell Arne Hagen

Nesmester i 1978,1984 og siste gang i 1991

Fenstad FK har ikke vært å se på seniorfotballen på noen år nå, men en gang  i tiden var de å regne med blant Nes-lagene. Klubben som stort sett gjennom hele 1970- og 1980-tallet, helt litt utpå 1990-tallet, befant seg på nivå seks, det være seg 5. og 6.divisjon.

Klubben har tre Nesmesterskap å se tilbake på. 1978, 1984 og siste gang i 1991.Selv om man ikke har kåret noen Nesmestere på noen år, så er det nå hele 27 år siden Fenstad FK sist gang kunne feire et Nesmesterskap i seniorfotballen.

På veien til finalen  i 1991 slo Fenstad FK ut FF Nesbuene med 4-2 i innledende, etter to scoringer av  både Robert Tranum og Frode Jensen.  Målene for FF Nesbuene  var det Øivind Haugen og Morten Johansen som stod for.

I semifinalen slo de erkerival Fenstad SK med 6-2. Målscorere for Fenstad FK var Robert Tranum 3, Jonny Wilhelmsen, Kjell Myhr og et selvmål, mens Trond Svindal og Johnny Kemi scoret for Sporten.

I finalen møtte de FUVO, som på sin vei til finalen slo ut R&Å og Haga.

Finale: Fenstad FK – FUVO 3-1

Den var på den tiden det fremdeles var en del tilskuere som tok turen til Nesmesterskapet. Hele 320 betalende fant veien til Haga stadion for å overvære finalen mellom Fenstad FK og FUVO, som begge befant seg i 5.divisjon.

Fenstad FK startet selve finalen klart best og allerede etter fem minutter spill dunket Jørn Rognstad ballen i nota. Fem minutter senere var det Robert Tranum sin tur til å doble ledelsen. Fenstad FK hadde full kontroll og lot FUVO nesten ikke komme til i første halvdel av første omgangen.

Sju minutter før pause ga kjell Engeflaen et lite håp til sine lagkamerater da han reduserte til 2-1, men FUVO var ikke lenge med i matchen, for minuttet senere ble Fenstad FK tildelt straffespark, som Jan Arne Brenna satte sikkert i mål.

Andre omgangen ble en jevnere affære, hvor begge lag kom til gode målsjanser, men flere mål ble det ikke og Fenstad FK kunne juble for klubbens tredje Nesmesterskap.

Robert Tranum fra Fenstad FK ble toppscorer i Nesmesterskapet med 6 mål, mens Roger Myrbråten fra FUVO ble kåret til turneringens bete spiller.

Totalt var det over 1000 betalende tilskuere som fulgte Nesmesterskapet i 1991.