Treningskamp: FUVO med fortjent seier over Ottestad.

Kong vinter har herjet over store deler av Østlandet det siste døgnet, og Opakermoen var intet unntak. Heldigvis har FUVO en Tore Westrum, som var tidlig oppe i dag og måket kunstgressbanen fri for snø til kampstart. Snøen fortsatte å lave ned under kampen, men forholdene var så gode som det var mulig å få dem.

Banens beste spiller var uten tvil Julian Paulsen

FUVO måtte klare seg uten Kim Brenna, men hadde en meget god erstatter i Julian Paulsen på topp. Kampens gigant, som var over alt og var lot ikke Ottestad forsvaret få hvile ett eneste sekund. Det første beviset kom etter 12 minutter da han raget høyest og headet et innlegg fra Even Myren Nybø i nettmaskene.

FUVO var best i store deler av første omgangen, men lagene gikk til pause med 1-1, etter at Ottestad ulignet etter 36 minutter. Målet kom etter et innlegg fra venstre hvor FUVO ikke klarte å få avklarert, ballen endte hos en Ottestad-spiller som banket ballen i mål fra 12 meter. Minutter før pause ble Julian Paulsen felt og FUVO-spillerne ropte på straffe, men dommeren var av en annen oppfatning og vinket spillet videre.

En godt gjennomført første omgang av FUVO mot et Ottestad lag som i fjor rykket ned fra 3.divisjon.

Andre omgangen ble spillemessig enda bedre sett med FUVO-øyne. Laget fikk til mye av det de har øvd på og skapte et greit antall med sjanser, samtidig som de var solide defensivt.

Skru´n som Nordnes

51 minutter ut i kampen ble Julian Paulsen felt 20 meter fra mål. Simen Nordnes smelte i vei et skudd som skrudde seg ut av Ottestad-keeperens klør og inn i nettmaskene. Fortjent 2-1 til vertene. Fire minutter senere fikk FUVO nok et frispark fra samme posisjon. Også denne gangen skrudde Nordnes ballen over muren og mot venstre, men traff innsiden av stolpen. Kula smalt ut mot femmeteren til Julian Paulsen, som dunket ballen kontant i mål. Dessverre for han så blåste dommeren for offside, noe som mest trolig var en feil avgjørelse.

Godt gjennomført kamp

FUVO vartet tidvis opp med fine kombinasjoner, godt spill og gode innlegg. Ottestad skapte svært lite. Nærmest var de på et skudd som traff utsiden av stolpen.  Med et kvarter igjen å spille vartet hjemmelaget opp med et angrep som var som tatt ut av den berømte læreboka. Ballen endte til slutt hos Ole Kristian Myhre, som la inn foran mål der Fredrik Nilsen kom i hundre og tappet inn 3-1 til FUVO.

To unggutter som viste seg fra en positiv side var Markus Sæter og Even Myren Nybø. Begge gjorde en god match, spesielt da de spilte på samme side i andre omgang.

FUVO-trener Martin Wiker var fornøyd med gutta sine etter 3-1 seieren over Ottestad. Spesielt med tanke på snøværet og banen. Han var klar på at laget fikk til mye av det de har øvd på, og at de hadde god kontroll over hele linja og vant en meget fortjent seier.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Markus Sæter, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Baktiar Rzaev, Henning Myrvold, Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Even Myren Nybø og Julian Paulsen.

Benyttede innbyttere: Ole Kristian Myhre, Mathias Vikane og Michael Siddle