NM-sølv til FUVO-bokser Dzjunid Ozdamirov

Tor Øverby med sin NM-sølv vinner Dzjunid Ozdamirov

Markus Tapte semifinalen for Norgesmesteren

FUVO stilte i helgen med to boksere i helgens NM for ungdom og junior. Først ut var 16 år gamle Markus Tjong, som tidligere i år har både vunnet NM for rekrutter og tatt en sterk 2.plass i Legacy Boxcup  Motstander i klassen 80 + var Muslim Yusupov fra Jessheim Bokseklubb, ranket som nr 2 i landet.

Det ble en jevn og spennende kamp hvor kommentatorene var veldig usikre på hvor seieren ville ende. De mente Yusupov var litt mer aggressiv, men rotete i stilen, i motsetning til Tjong som hadde litt mer ro over boksingen sin. Dessverre for FUVO-bokseren mente dommerne at Muslim Yusupov traff litt renere og dømte han til vinner. Jessheim bokseren gikk dermed til finalen, som han også vant.

Det setter innsatsen til Markus enda bedre i perspektiv, når han matcher Norgesmesteren så til de grader. Dette lover godt for fremtiden for den unge FUVO-bokseren

FUVO-trener Tor Øverby skrev følgende på lagets facebookside etter matchen

  • Markus tapte en jevn kamp, men en herlig innsats ifra den FUVO gutten også. Er så stolt.

Dzjunid Ozdamirov stod for turneringens største overraskelse

FUVOs andre bokser var Dzjunid Ozdamirov, som gikk sin først ordentlige kamp. Før matchen tok trener Tor Øverby og Dzunid en vanskelig avgjørelse om å gå opp en vektklasse, noe som betydde at FUVO-bokseren måtte legge på seg flere kg i løpet av meget kort tid. For å kunne gå kamp måtte han opp på en vekt som gjorde at det skilte mindre enn 10 kg mellom han og hans motstander Ken Curraj Leonardsen. Til slutt viste vekta 81,1 mot 91 kg i klassen menn junior tungvekt.

Bokseren fra Ulf-An er regjerende Norgesmester og veide nesten 10 kg mer enn bokseren fra FUVO. Leonardsen vant den første runden, men utover i matchen viste FUVO-bokseren enorm vilje og pågangsmot.  Tok mer og mer over initiativet i kampen, bokset som en veteran, og til slutt kunne Dzjunid Ozdamirov slippe jubelen løs etter at dommerne hadde gitt 18-åringen seieren med sifrene 3-2.

Kommentatorene var meget imponert over Dzjunid Ozdamirov, og trodde nesten ikke det var mulig å være så god uten å ha gått mange kamper før.

  • FUVO-bokseren vant en imponerende seier. Han var på hugget hele tiden og motstanderen hadde ikke noe mer å gi.

De passet også på å skryte av trener og primus motor Tor Øverby.

  • Han får frem boksere, de sniker seg med og vil noe med boksinga si. Tor har et godt miljø på Opakermoen. Veldig gledelig, sier kommentatorene Per Arne Skau og Kenneth Bruun.

FUVO-trener Tor Øverby var stolt som en hane og ikke minst meget imponert over sin bokser

  • Meget fornøyd med den avgjørelsen vi tok, om å gå opp en vektklasse. Det kunne vært en tabbe, men fy faen for en bokser, skriver en meget stolt FUVO-trener på klubbens facebookside.

Tapte finalen – vant sølvet

I finalen møtte Dzunid Ozdamirov nok en gang en motstander med mange kamper i beltet og som allerede for to år siden tok NM-sølv.

Det var tydelig å se at FUVO-bokseren var sliten etter brå vektoppgang og den tøffe semifinalen. Det preget han, men Dzunid Ozdamirov er en skikkelig fighter og bokset for livet. Første runden tapte han, men i starten av andre gjorde han et hederlig forsøk på å snu kampen. Han kjørte det han hadde og fikk også inn noen gode slag på Reesal Malik Rauf fra Drøbak Bokseklubb. Til slutt tok kreftene slutt, og Drøbak bokseren tok seieren hjem.

kommentatorene Per Arne Skau og Kenneth Bruun var likevel veldig klare på at han ikke tapte en sølvmedalje, den ble vunnet. Han (Dzunid) kan reise hodet sitt og være veldig fornøyd med sølvmedalje i sitt første NM.

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg