Måned: januar 2022

To gavmilde forsvar da Haga G15 møtte Nordstrand lørdag.

 

Gutter 15 år A-sluttspill Nivå 2   Nordstrand 2 – Haga  29-25  (17-15)

Det var en virkelig fartsfylt affære publikum fikk overvære. Lagene fulgte hverandre i målprotokollen og byttet hele tiden på ledelsen, men aldri med mer enn ett mål. Når Ruben Kværner gav Haga ledelsen 11-10, var omgangen kun halvspilt! Så scoret hjemmelaget 3 ganger på rad og kunne for første gang skaffe seg en 2 måls ledelse. Denne øket de til 3 litt senere, men Hagaguttene beit seg fast og rett før pause kunne Patrik Holmøy redusere til 15-17 som ble pauseresultatet.

I pausen fikk beskjed om å konsenterere seg litt mer om forsvarsspillet, spesielt når Nordstrand var i ankomstfase. De kom hurtig opp og fikk derfor mange enkle sjanser. I tillegg var bruntrøyene ikke flinke nok til å flytte sidelengs.

Den andre omgangen startet som den første, jevnspilt. Men med Haga et lite hakk bedre, og de hentet inn hjemmelagets ledelse.  Fem minutter ut stod det 19-19 på tavla.  Så begynte en dårlig periode for det unge Hagalaget. Noe et meget godt hjemmelag benyttet seg av.  De skaffet seg en 25-20 ledelse midtveis i omgangen, men som så mange ganger før. Bruntrøyene gir ikke opp. De jobbet seg sakte men sikkert innpå vertene.  Et par minutter før slutt stod det 27-25 på tavla. Men det holdt ikke helt inn. Hjemmelaget scorte de 2 siste målene, og kunne innkassere en 29-25 seier.

Nordstrand var et hakk bedre, men en veldig bra innsats av Hagagutta.  De møter tross alt rene 2006-årganger og av godt nivå. Men en fartsfylt og morsom håndballkamp av 2 gode lag.

Haga stilte med følgende mannskap: Marius Qvigstad (keeper), Daniel Gruszczynski, Emilio Markussen, Mathias Andreassen, Henrik Sakshaug, Ruben Kværner, Patrik Holmøy (kaptein) og Benjamin Sefring.

Mål Haga: Patrik Holmøy (6), Henrik Sakshaug (6), Daniel Gruszczynski (5), Ruben Kværner (4), Emilio Markussen (3) og Benjamin Sefring (1).

 

Artikkel og bilde er hentet fra Haga sin hjemmeside

Amalie Håkonsen Ous fem hundredeler fra pallen

Norgescuprenn Sprint fri kvinner senior

Amalie Håkonsen Ous fra Nes Ski fikk en god start på dagen da hun søndag gikk inn til en femte plass på prologen under Norgescupen på Vind på Gjøvik. Det var en krevende løype med mange svinger, men Håkonsen Ous taklet forholdene glimrende.  25-åringen vant sitt kvartfinaleheat, men endte på tredjeplass i sitt semifinaleheat, foran en så sterk løper som Julie Myhre.Heldigvis klarte hun å karre seg til finalen som beste lucky looser.

Hun var i aller største grad med å prege finalen, hvor hun sammen med tre andre fikk et lite forsprang på Hilde Fenne (5.plass) og Kristine Stavaas Skistad (6.plass). Det endte med en spurt der Ane Appelqvist Stenseth ble dømt foran Martine Stine Astrid Engebretsen, med Margrethe Wettre Andreassen 0.76 hundredeler bak vinneren og med Amalie Håkonsen Ous ytterligere fem hundredeler bak tredjeplassen. Uansett et strålende løp av Nes Ski-løperen.

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Mattis Sjøli med ny sterk plassering

Det ble som ventet lenge et samlet felt under Norgescuprennet over den litt utradisjonelle distansen 22,5 kilometer fellesstart fri teknikk på Vind lørdag. Mattis Sjøli hang godt med teten en god stund, men de beste dro etter hvert litt fra. Halmsås & Omegn utøveren ble liggende sammen med løpere som kjempet om plassene mellom 20 og 30. Sjøli kjempet seg til en meget oppløftende 29.plass,  2 minutter og 33 sekunder bak vinneren, Vebjørn Turvtveit, som vant spurten foran Magne Haga og Iver Tildheim  Andersen.

Resultatlista finner du her

 

Denne artikkelen er sponset av

NaprapatTeamet

Bildeserie fra treningskampen mellom FUVO og Grei

Denne bildeserien er sponset av

 

Ola Spigseth gikk helt til topps i Norgescuprennet over 15 km klassisk

Ola Spigseth ble ikke nevnt blant favorittene på dagens 15 km klassisk i Norgescupen som fant sted på  Åsen. Nes Ski-løperen leverte et strålende løp og gikk helt til topps i klassen menn 19/20 år. Han var 10 sekunder foran Magnus Thorsensen fra Strindheim og 23 sekunder foran Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL.

19-åringen fra Nes Ski startet litt forsiktig og etter 2,3 km lå han på 8.plass. Etter 4,8 km hadde han klatret til 6.plass og etter halvgått løp var han oppe på 2.plass. Etter 2/3 av løpet var gått (10 km) så hadde han falt ned til en 4.plass, men unggutten hadde en fantastisk avslutning som ingen var i nærheten av og endte med det helt til topps.

Topp fem 15 km klassisk klasse M19/20 år

1 Ola Spigesth Nes Ski 40:14,8
2 Magnus Thorstensen Strindheim IL 40:24,7 +0.09,9
3 Preben Hovren Bossmo & Ytteren 40:38,1 +0.23,3
4 Johannes L. Flaaten Morgedal IL 40:39,1 +0.24,3
5 Simen L. Engevik Stord IL 40:45,0 +0.30,2

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

Sluttreferat: FUVO med Grei seier i årets første treningskamp

Treningskamp 29.januar mellom FUVO og Grei 3-1 (3-0)

FUVO gikk ut i høyt press, var aggressive og vant ballen ofte langt innpå Grei sin banehalvdel. Når man mistet ballen var man kjapt tilbake i ”ramma”. Etter et par ok avslutninger så tok hjemmelaget en fortjent ledelse etter 16 minutter. Mads Rismoen sendte kula til Kristoffer Bugge, som fra kanten av sekstemeteren avsluttet med et skudd nede ved stolperoten.

Meget lovende første omgang av FUVO

FUVO fortsatte å kjøre matchen. Etter ca halvspilt første omgang vant Oliver Nøvik ballen midt på Grei sin banehalvdel. Han sendte en fin pasning frem til Kristoffer Bugge, som sendte ballen videre til en enda bedre plassert Tobias Solem Karlsen, som bare hadde å breide ballen over målstreken.

Det meste satt for vertene de første 45 minuttene og prikken over ién kom etter 35 minutter da laget vartet opp med en opprullering av høy kvalitet. Ballen gikk fra spiller til spiller og til slutt var det Mads Rismoen som serverte ballen på et sølvfat til Almin Hrustic, som enkelt satte inn 3-0 til FUVO.

FUVO har som kjent mistet både fjorårets trener og sin store profil i Kim Brenna, men første omgangen laget leverte på en nydelig kunstgressmatte på Opakermoen var meget oppløftende.

Andre omgangen ble tung, men FUVO hadde god kontroll

Andre omgangen ble nesten som forventet et antiklimaks. FUVO klarte ikke holde oppe det trøkket som de hadde i store deler av første omgangen og Grei-spillerne fikk bedre tid på seg. Allerede etter to minutter smalt det i stolpen bak FUVOs innleide keeper Mats Lindegaard. Tempoet sank betraktelig utover i omgangen og det ble skapt få store målsjanser. Grei kom til en stor målsjanse til, men Lindegaard vartet opp med en strålende beinparade. Hjemmelaget kom til noen dødballsituasjoner, men manglet spruten og presisjonen de hadde i første omgang. Det var sånn sett fortjent at Grei fikk sin redusering med et kvarter igjen å spille, selv om den var av den litt heldige sorten da en Grei spiller smelte ballen i Bugge og inn i mål.

Begge lagene gjorde mange bytter i andre omgangen og spillet ble oppstykket og kvaliteten sank deretter.

FUVO nye assistenttrener, Martin Skolbekken, fikk se gutta gjøre totalt sett en god kamp, der laget imponerte i første omgang, men fikk også se at man har litt å jobbe med når det gjelder utholdenhet.  Men  til tross for at FUVO-spillerne ble slitne utover i andre omgangen, så hadde laget full kontroll og tok en fullt fortjent  3-1 seier.

På en skala 1-6 så gir vi FUVO poengsummen 4/5

1-0 16 min Kristoffer Bugge

2-0 22 min Tobias Solem Karlsen

3-0 35 min  Almin Hrustic

3-1 76  min Selvmål

FUVO stilte med følgende lag: Mats Lindegaard (lånt fra KIL), Thomas Brekken, Stian Westerheim, Thomas Holmestad, Hassan Saad-Al Shimary, Tobias Solem Karlsen, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Kristoffer Bugge, Mads Rismoen, Almin Hrustic. Benyttede innbyttere: Baktiar Rzaev, Jonas Aarhaug, Vetle Eriksen, Heine Risvik Paulsen og Albin Wesby Sæter

1-0 til FUVO

3-0 til FUVO

 

Denne artikkelen er sponset av

Einedomsmegler 1 2021

 

R&Å spilte uavgjort 1-1 i sin første treningskamp

Magnus Krefting Hansen scoret R&Å sitt første mål for sesongen

R&Å  annonserte tidligere denne uken at Jonny Hanssen går på sitt tredje år som trener. I fjor førte han et nederlagsdømt R&Å-lag til en imponerende sjetteplass, kun to poeng fra fjerdeplassen. Det meldes også fra Årnes-leiren at det har vært godt oppmøte på treningene i januar.

Lørdag tok R&Å imot Oslo-laget Hasle-Løren, som i flere år befant seg i 3.divisjon, men som i fjor rykket opp fra 5.divisjon. Det ble etter våre rapporter en litt typisk første treningskamp der spillet bølget litt frem og tilbake, men der hjemmelaget kom til flest avslutninger. Magnus Krefting Hansen scoret hjemmelagets eneste mål i kampen som endte 1-1. R&Å misbrukte i tillegg et straffespark.

 

Denne artikkelen er sponset av

Ecit Årnes 2020

R&Å Basket G15 med sliteseier over Skjetten R

Skjetten R – R&Å 29-38 (6-8,1-14,11-6,11-10)

G15-laget til R&Å tok søndag turen til Slorahallen og møte med tabellnabo Skjetten R i en ikke alt for målrik kamp. Hjemmelaget startet best, men kampen jevnet seg raskt ut og etter første periode så hadde gjestene fra Årens tatt en knepen 6-8 ledelse. I andre periode var Årnes-gutta bunnsolide defensivt, samtidig som de satte fjorten baller i kurven. Laget gikk fra tomålsledelse til å mer eller mindre avgjøre matchen til sin fordel. Da tredje periode startet stod det 7-22 og selv om hjemmelaget tok litt innpå i både tredje og fjerde periode så var seieren aldri truet. Etter fire perioder stod det 29-38 på måltavla i favør R&Å, som dermed tok sin femte seier for sesongen.

Etter elleve kamper ligger R&Å på 6.plass med 10 poeng. Neste kamp for R&Å er 6.februar, borte mot Ammerud 2

R&Å stilte med følgende lag: Gustav Nohlin (6), Ludvik Lund, Tinius Kjesbu, Martin Wåga (4), Ralph Kristoffer Emesum (8), Adrian Azcona (12) og Oscar Hagen (4), Marcus Hagen (2) og Nojus Karlonas (2)

Denne artikkelen er sponset av

Toyota Romerike

Fortjent FUVO-seier over Grei i årets første treningskamp

Etter en litt humpete start på nyåret, så var det moro å se FUVO i første omgang i årets første treningskamp mot divisjonskollega Grei.

Hjemmelaget leverte en strålende første omgang og ledet fortjent 3-0 til pause. Etter sidebytte tok kreftene slutt og det ble mye en og en. Med et snaut kvarter igjen å spille reduserte Grei til 3-1, men seieren var aldri truet.

Målene til FUVO ble scoret av  Kristoffer Bugge (16 min), Tobias Solem Karlsen (22 min) og Almin Hrustic (35 min)

Her setter Kristoffer Bugge inn 1-0 til FUVO

 

Vi kommer tilbake med litt større referat om litt.

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk fra januar 1976. Skøyteløp i “20 minus” på Årnes

Artikkel hentet fra Raumnes 17.januar 1976