Intervju med Furuset-spiller Heine Melby

For en liten måned skrev vi om Heine Melby sin seniordebut i 1.divisjon for Furuset. Vi har tatt en prat med unggutten for å bli litt bedre kjent han.

Alder: 15 år (blir 16 år 30 nov)

Plass på banen: Høyre ving/Center

Tidligere klubber: Nes, Skedsmo, Grüner og Furuset (nåværende klubb)

Favoritt spiller: Sidney Crosby (Pittsburgh) og Elias Petterson(Vancouver)

Favoritt lag: Pittsburgh Penguins

Landskamper: Har ikke vært med på landslag eller kretslag.

 

Drev med hockey, fotball og innebandy på barneskolen

Heine startet på Nes Ik da han gikk i 1.klasse, men kombinerte dette med fotball i 5.år. Som om ikke det var nok så spilte han også innebandy for Nes Falcons i to sesonger på barneskolen. Etter hvert ble det kun hockey, men han forteller at han har spilt veldig mye basket på fritiden de siste 4 årene. Med andre ord en allsidig gutt med sunne vaner.

Hvor gammel var du da du skjønte at du kunne bli god?

  • Jeg har egentlig aldri sett på meg selv som god, men har tatt imot de tilbudene jeg har fått, som f.eks spill for A-laget til Furuset.

Trener 11 økter i uka og drømmer om NHL

Den tidligere Nes Ik-spilleren forteller at han alltid har likt hockey, og hele tiden hatt lyst til å konkurrere på det høyest mulige nivået. Dette har så langt ført han til Furuset og spill på U18 elite og debut i 1.divisjon før fylte 16 år. Men dette kommer ikke av seg selv. Det må legges ned x-antall timer med trening for å komme dit han er. En vanlig uke inneholder 11 økter fordelt på 7 istreninger og 4 styrkeøkter.

Hva er dine styrker og svakheter?

  • Føler at jeg er god til å jobbe på små områder på isen, mens en liten svakhet som jeg jobber for å forbedre er at jeg kan stresse litt.

Hva er målsetningen for årets sesong og hva fremtidige ambisjoner?

  • Nå er målsetningen sluttspill med Furuset U18 elite, samt spille mest mulig kamper med A-laget til Furuset. Når det gjelder fremtiden så er målet å kunne leve av hockey. Men som alle andre hockey-gutter på min alder så er drømmen NHL. (National hockey league).

Vi ønsker Heine Melby lykke til med sesongen og ikke minst drømmen om NHL.

 

Her en tidligere artikkel om Heine Melby

Denne artikkelen er sponset av

 

 

 

 

Tilbakeblikk fra 2014. FUVO-spillere ble Nordiske mestere i futsal

Nordiske mestere i futsal

FUVO-spillerne Kenneth Rakvaag og Olegs Matvejevs byttet bort seriekamp mot Flisa med Nordisk mesterkap i futsal for Vegakameratene. Det endte med tre seiere og en uavgjort, noe som holdt til å bli Nordiske mestere.

Helgens resultater:

Vegakameratene – JB futsal 3-0

Vegakameratene – København Futsal 1-1

 

Vegakameratene – FS Ilves 1-0

Vegakameratene – Golden Futsal 4-3

Les mer på Vegakameratenes hjemmeside her: : http://www.vegakameratene.no/vega/

 

Denne artikkelen er sponset av

Lotta best av søstrene på 14.plass

Lotta endte til slutt på 14.plass etter å ha gått ut som nr 9

Tiril Udnes Weng startet veldig bra og lå lenge i ryggen på svenske Ebba Andersson, men fikk det etter hvert veldig tøft og måtte ta til takke med en hederlig 17.plass. Lotta gikk sånn sett et jevnere løp og endte til slutt på 14.plass, ett minutt og 41 sekunder bak dagens suverene vinner Therese Johaug.

Det ble også delt ut verdenscuppoeng for dagens etappe. Therese Johaug vant knepent foran lagvenninne Helene Marie Fosseholm. Tiril hadde den 20. beste etappetiden, mens Lotta endte helt nede på 41.plass.

Her er liste over dagens etappetider  

Her finner man sammenlagtlista for minitouren 

 

Denne artikkelen er sponset av

Tiril og Lotta er begge inne topp 10 før siste renn

Før søndagens renn ligger Tiril på 8.plass, mens Lotta ligger på 9.plass

Kjemper om topplassering

Etter to av tre renn i minitouren i Ruka er unnagjort, har Nes Ski som eneste klubb i verden to representanter inne blant topp 10. Lotta Udnes Weng satte standeren med en glimrende 4.plass på sprinten fredag og fulgte lørdag opp med 14.plass på 10 km klassisk. Tvillingsøster Tiril startet med 22.plass på sprinten for så å klinke til med en meget sterk 7.plass på dagens 10 km.

Minitouren avsluttes søndag med 10 km fri jaktstart. Therese Johaug går først ut med 16 sekunders ledelse til svenske Frida Karlsson og russiske Natalia Neprayeva. Tiril Udnes Weng er nest beste norske på 8.plass. Hun starter 38 sekunder bak Johaug, men har kun tre sekunder til gode på tvillingsøster Lotta på 9.plass.

Sammenlagtlista etter to av tre renn finner du her

Løpet starter søndag kl 11.50

Vi krysser fingrene og ønsker jentene fra Nes lykke til

 

Denne artikkelen er sponset av

NaprapatTeamet

Tilbakeblikk.En av tidenes beste twitter-melding

Lørenskog-trener Julian Madsen

Tap og vinn med samme sinn er det noe som heter. Det er selvfølgelig noe tullball å si  når man kommer til seniorfotball på et visst nivå. I helgen tapte Lørenskog 3-6 for FUVO, men da Lørenskog-trener Julian Madsen kom betuttet hjem til sin bedre halvdel, som helt klart ikke er noen fotballekspert, men som allikevel prøvde å trøste gubben.

Den uvillige trøsten var av såpass «alvorlig» karakter at Madsen valgte å legge ut følgende twitter-melding.

– «Når man taper 6-3 og kommer hjem og får høre at «dere scoret jo 3 mål da». Måtte forklare at det er omtrent det samme som at huset har brent ned, men at garasjen står uberørt.

FUVO får kr 88 800 i NM Kompensasjon

 

Norges Fotballballforbund har, på vegne av klubbene, søkt kompensasjon for Norgesmesterskapet 2020 første til tredje runde. Disse kampene skulle vært spilt i perioden 12. mars til 31. august.

Forbundsstyret har besluttet at klubbene i 2.- og 3.divisjon menn som i all hovedsak ville hatt disse hjemmekampene, skal motta denne kompensasjonen. 89 klubber vil hver få utbetalt 88 800 kroner. Noen klubber vil i henhold til budsjett komme godt ut, mens andre ikke. Andrelag deltar ikke i NM. NFF klarer ikke å forsvare annen fordeling/utbetaling enn at alle klubber behandles likt, først og fremst fordi ingen klubber ville vært garantert hjemmekamp.

 

Les hele artikkelen fra NFF her

 

 

Tiril og Lotta fortsetter å markere seg i verdenscupen

Tiril Udnes Weng ble nest beste nordmann med 7.plass i lørdagens 10 km klassisk

Lotta Udnes Weng startet minitouren i Ruka med en meget sterk 4.plass på sprinten. Tvillingsøster Tiril gikk videre fra prologen, men måtte nøye seg med 22.plass. Lørdag fortsatte jentene fra Nes Ski den fine sesongstarten med 7.plass til Tiril og 14.plass til Lotta.  Vinner av løpet ble Therese Johaug, 21,8 sekunder foran  Frida Karlson (Severige) og 26 sekunder foran Ebba Andersson, også hun fra Sverige.

Norske plasseringer:

7.plass Tiril Udnes Weng

9.plass Helene Marie Fosseholm

12.plass Anne Kjersti Kalvå

14.plass Lotta Udnes Weng

24.plass Anna Svendsen

Resultatlista finner du her:

Denne artikkelen er sponset av

Linn Aakre med seks målpoeng på de to siste matchene

Linn Aakre bøtter inn poeng for Grüner

Nes-jenta Linn Aakre er i målform om dagen. Søndag beviste hun nok en gang hvor viktig hun er for laget sitt. I bortemøte med Sparta Sarpsborg vartet hun opp med tre asist i det som til slutt ble 1-7 seier til et Grüner lag som befinner seg på 2.plass. Det nyopprykkede laget har tatt eliteserien med storm, men da de onsdag møtte Sparta Sarpsborg til ny kamp i Grünerhallen, gikk laget på et meget overraskende tap. Gjestene stod uten seier før matchen, men sjokkåpnet og ledet 0-3 etter to perioder.  Linn Aakre klinket til med tre nye assist i den siste perioden, men det var dessverre ikke nok, da Sparta Sarpsborg scoret to og vant kampen 3-5.

Vetle A. Wenger og Kristian Gjestad ble kåret til Årets Kretsdommer og Årets Rekruteringsdommer

Vetle A. Wenger fra R&Å ble kåret til Årets Kretsdommer 2020

NFF Akershus avholdt søndag det årlige høstkurset for dommere og veiledere i kretsen. I den forbindelse var det også utdeling av priser til dommere som har utmerket seg i løpet av den meget spesielle 2020-sesongen.

For to år siden ble Eivind Bodding fra Haga kåret til årets dommer, mens Haakon Bue fra R&Å fikk prisen for årets kretsdommer. I fjor ble Martin Stokke tildelt prisen Årets SpareBank 1 Østlandet-stipendet. Klubbene i Nes har med andre ord gjort en fantastisk jobb med rekrutering av dommere og oppfølging av disse. Rett og slett skapt et godt miljø for dommerne i bygda.

Da dommer prisene for 2020 skulle deles ut var Nes nok en gang godt representert. Årets rekruteringsdommer gikk til Kristian Gjestad fra R&Å, mens Vetle A. Wenger ble hedret med prisen årets kretsdommer.

Det gleder oss at dommere fra Nes nok en gang utpeker seg på en positiv måte.

 

Dommerutvikler Trond Ivar Døvle og Dommerkonsulent Jahn Eek Hansen var meget fornøyde med den store deltakelsen, engasjementet og gjennomføringen.

Årets dommerpriser

Dommerinnsats – Tore Lia, Fjellhamar

Kretsdommer – Vetle A. Wenger, R&Å

Dommer – Jørgen Haugen, Kurland

Rekrutteringsdommer – Kristian Gjestad, R&Å

Veileder – Paul E. Basma, Hakadal

 

Denne artikkelen er sponset av

Fjelds FM mat