FUVO-damene med to av to mulige seiere

Damelaget til FUVO møtte tirsdag kveld divisjonskollega Sørumsand til match på Funnefoss kunstgress.Tidligere har Opakerlaget slått Skreia i vinterserien og ville med seier ta et godt grep om puljeseieren. Kampen ville også gi en god pekepinn på hvor laget står i forhold til Sørumsand, som de møter i årets 3.divison

Fortjent 2-0 ledelse til pause

Hjemmelaget startet meget bra og det meste handlet om FUVO det første kvarteret. De var gode i presset, bevegelige og hadde mange fine kombinasjoner, spesielt på venstre siden. Sørumsand kom mer med den siste halvtimen av første omgangen, men kom ikke til noen særlig store farligheter. Vertene på sin side kom til et par feite i i tillegg to to mål ved Oda Folmo Myhr og Madelen Dahlstrøm. To fine mål, hvor Dahlstrøm sitt var etter gode kombinasjoner og Folmo Myhr sitt kom etter en god enkeltprestasjon. Susanne Martine Ødegaard var forøvrig delaktig i begge målene.

 Vant komfortabelt, uten å imponere

FUVO-trener Trond Einar Finstad var ikke like fornøyd med andre omgangen.

  • Etter sidebytte var det kun i små perioder vi var gode. Sørumsand var fysisk overlegne, og istedenfor å spille rundt de som jeg veit vi kan, så ble det mye en og en hvor vi isteden utfordret de på fysikk.
  • Vi så litt slitne ut i deler av omgangen, noe som er vanlig i slutten av februar etter mange tøffe økter. Vi ble i tillegg litt halvveis i presset fra spissene, midtbanen gikk da litt for høyt for å kompensere det, og forsvaret ble liggende altfor lavt og orket ikke komme seg ut. Med så store avstander ble det mye rom for Sørumsand. Mot et bedre lag hadde vi blitt straffet mye hardere i den perioden.

Finstad innrømmer at han nok hadde lagt om formasjonen i denne perioden hvis det hadde vært seriekamp med samme utgangspunkt. Men som han sier, dette er trening, og vi lærer mye at dette.

Nykommer Guro Inngjerdingen satte inn FUVOs tredje mål på et meget velplassert skudd.

  • Jeg synes vi vinner fortjent, men Sørumsand hadde nok fortjent ett mål i denne kampen. Såpass ærlig må jeg være. Positivt er at vi vinner 3-0 mot en divisjonskollega på en middels/dårlig dag, hvor kun 2-3 spillere er i nærheten av sitt beste, Er tross alt en styrke det også, sier FUVO-treneren avslutningsvis til Nesfotballen.

 

 1  FUVO  2  2-0-0  6-1  6
 2  Skreia  3  1-1-1  4-4  4
 3  Sørumsand  2  0-1-1  1-4  1
 4  Eina  1  0-0-1  0-2  0

 

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Ida Johannessen Haugan, Monica Haslie,Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Madelen Dahlstrøm, Ebba Aaserud, Aurora Folmo Myhr, Susanne Martine Ødegaard, Sara Marie Libråten og Oda Folmo Myhr,

Benyttede innbyttere: Kristin Ullern og Guro Inngjerdingen

 

Denne artikkelen er sponset av

FUVO kåret til Årets Fair Play Klubb

Tom Hagen(i rød genser) mottok sjekken på vegne av FUVO

 

FUVO mottok mandag en sjekk pålydende kr 10 000,- som vinner av Årets Fair Play klubb i Akershus

Mandag 25.februar ble Kretstinget for 2018 gjennomført på Thon Hotel Oslo Airport, med rundt 80 personer tilstede. Innledningsvis holdt Cato Haug, leder Sarpsborg 08 et innlegg om ledelse,verdier og frivillighet. Gunhild Lærum, styremedlem i NFF og generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt hadde innlegg om tingenes tilstand sett fra NFF’s side.

Det var som seg hør og bør en rekke utmerkelser og priser som ble delt ut under kretstinget.

 

Alle vinnerne finner man her

Patrick Haugen Veisten med sin sjette pallplass for sesongen

Bygdas alpinstjerne, Patrick Haugen Veisten, har hatt det meget travelt i 2019.Fra torsdag 21. til mandag 25.februar har han kjørt fire FIS-renn. Totalt har det blitt 11 renn bare i februar.  I de fire siste rennene har 24-åringen ikke vært dårligere enn nr 8.

Han startet med 2.plass og 8.plass i Slalåm i Kirkerudbakken, før ha lørdag forlyttet seg noen få mil til Hakadal. Også dette rennet gikk i slalåm. Etter første omgang lå han på 2.plass, men denne gangen fikk han det ikke like godt til i avslutningsomgangen, men endte allikevel på en solid 5.plass.

Mandag var han imidlertid tilbake på pallen. Denne gangen stod det storslalåm på programmet som fant sted i Wyller. Patrick Haugen Veisten leverte en godkjent første omgang hvor han plasserte seg på en 7.plass.

Det var en innbitt nesbu som tok fatt på andreomgangen med det for øyet å klatre oppover på lista. Og som så ofte før, så leverte Haugen Veisten en gnistrende omgang og klatret helt opp til 2.plass. Kun slått av Tobias Windingstad.

 

 

Topp 5 i Wyller(Oslo vinterpark) mandag 25.februar Storslalåm

 1  Tobias Windingstad  Norge  2:03,34
 2  Patrick Haugen Veisten  Norge  2:04,10  +0.76
 3  Alexander Steen Olsen  Norge  2:04,42 +1,08
 4  Andreas Sønsterud Amdahl  Norge  2:04,54 +1,20
 5  Joachim Mjelde  Norge  2:04,80 +1,46

 

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Hvam nærmer seg seriemestertittelen

Lekte seg til to seiere

Hvam storspilte i helgens to serierunder i Fornebuhallen. Først feide Ham-Kam2 av banen med 9-1, før de fulgte opp med å kjøre over Fornebu BTK 5 med de samme sifrene. Som Petter Northug så fint sa det «BARNESKIRENN», bortsett fra at dette var bordtennis. Lagets argeste konkurrent, Kobra BTK, tapte i helgen for Nordre Eidsvoll, noe som betyr at Hvam har seriemesterskapet langt nede i lomma. Med kun to kamper igjen å spille så leder de serien med tre poeng ned til Kobra BTK 5 og fire ned til Nordre Eidsvoll.

Hvam avslutter årets sesong 30.mars med kamper mot Vind IL og Jevnaker BTK 2

Hubert Marciniak fra Hvam vant alle sine kamper i helgen og er i tet som årets lagspiller før de to siste serierundene.

Hvam stilte med følgende spillere i helgen: Per Øivind Bodding, Hubert Marciniak, Jonas Andresen og Christer Mårtenson

 

3.divisjon avd B

 1  Hvam  10  8-2-0  77-23  18
 2  Kobra BTK  10  7-1-2  69-31  15
 3  Nordre Eidsvoll  10  7-0-3  63-37  14
 4  Vind IL  10  5-1-4  56-44  11
 5  Fornebu BTK 5  10  3-0-7  38-62  6
 6  Jevnaker BTK 2  10  3-0-7  34-66  6
 7  Ham-Kam 2  10  0-0-10  13-87  0

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Nes IK med imponerende seier

Nes Ik fortsetter fremgangen

Kun to dager etter at Nes IK overrasket alle med å ta et sterkt bortepoeng mot serietoer Bøler, møttes lagene igjen i Runnirinken søndag. Etter fredagens kamp meldte Bøler på sin hjemmeside at de gjorde alle feil det er mulig å varte opp med. Det var undervurdering, vaksinasjon og slurv som kostet de seieren. Søndag skulle Bølertoget reise kjerringa og kjøre over bønda fra Nes. Det skulle vise seg å bli lettere sagt enn gjort……

Nes IK – Bøler 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Nes IK skriver på sin facebookside at det var bra tempo fra start. Hele første periode bølger frem og tilbake uten at noen av lagene får nettkjenning. 0-0 til pause.

Nes Ik-trener Anders Rustad gjorde noen små justeringer i pausen, noe som rask ga uttelling i form av scoring 3:46 ut i andre perioden. Mats Wikstrand satte pucken i buret, assistert av Henrik Greeny. Resten av perioden fortsetter der første periode slapp. Spillet bølger med sjanser til begge lag, men burvokterne på begge sider låste døra. Etter to perioder stod det 1-0 til Nes IK.

Lagleder Laila Johansson oppsummerte 3.perioden på følgende måte

  • Som jeg med egne upartiske (jeg lover) øyne mener vi hadde ganske god kontroll på. Ja så klart hadde Bøler også sine sjanser, men ikke verre enn vår 16 år gamle burvokter Henrik Bråten kunne hamle opp med, Henrik blir i garderoben kronet med vår beste spiller og får sin første smultring for å holde nullen, Gratulerer!
  • Her står vi når det er ca 1 min igjen av kampen og “time out” kortet blir slått i bordet. Noen slagplaner fra begge lag senere droppes pucken og Bøler tar ut keeper ved første anledning som et siste forsøk på poengdeling. Vi snapper pucken Jørgen Arnesen passer til Mats Wikstrand som setter den sikkert i ei åpen Bøler kasse 2-0 tid 44:59

Artig kamp med godt tempo og mange sjanser og godt spill fra begge lag. Seieren betyr også at Nes klatret vekk fra bunnplassen.

Februar har vært en glimrende måned for Nes Ik gutta med to seiere og to uavgjorte på sine fire kamper. Nå står det to bortekamper på tur for Nes. Søndag 10.mars møter de Jar, som det bør være mulig å gi kamp til døra, før de dagen etter møter serieleder Rosenhoff til kamp.

 

4.div øst A

 1  Rosenhoff  11  8-0-3  62-43  16
 2  Bøler  10  6-2-2  45-26  14
 3  Gruner 3  12  5-3-4  57-48  13
 4  Jar  12  5-1-6  50-43  11
 5  Forward SPK  12  4-2-6  45-70  10
 6  Nes Ik  13  3-3-7  42-48  9
 7  Gamle Oslo  12  4-1-7  32-55  9

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk fra 1999. Småguttlaget til FUVO nådde finalen i Årnes Sport-Cup

Bak fra venstre: Knut Skovereng, Pål M. Lillebråten, Petter Øystad, Knut Halvor Engelsrud, Ronny Arnesen, Andre Fjeld. (Midten) Erik Olsen Ruud, Nicolai Engen, Per Ivar Aas Vinju, Andre Woldsnes, Even Østmo, Jørn Korneliussen og Lars Skårer. Liggende foran: Magnus Thesen

Smågutter (Gutter født 1985)

I april 1999 ble det arrangert Årnes Sport-Cup på Årnes stadion for klassen smågutter. FUVO kom helt til finalen hvor det ble tap. Gutta var imidlertid veldig fornøyde med å nå finalen i møte med mange gode lag.

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Vi trenger hjelp til å like og dele facebooksiden “Nesfotballen med noe attåt”

Nesfotballen og facebooksiden «Nesfotballen med noe attåt» har vært aktiv i litt over ett år. Der skriver vi mye om fotball, men har også mange artikler om andre sportsaktiviteter fra Nes eller personer med en eller annen tilknytning til Nes. Nesfotballen er på ingen måte en konkurrent til Raumnes, men forhåpentligvis et supplement.

Nesfotballen har vokst seg større og større, men vi har som målsetning å nå ut til enda flere. Derfor håper vi dere kan hjelpe oss med å like siden, dele og ikke minst oppfordre andre til å gå inn å like den.

 

Tilbakeblikk fra 1999. Neskarusellmestere i langrenn

Bak fra v: Lars Martinsen(11), Erik Hofsrud(11), Ada Marie Finskud(9) og Lina Grenaker(11). Foran fra v: Eirik Johansen(12), Espen Skogheim Aarhus(8) og Lars Olav Dybvik (8) var baltn de 127 store og små som deltok i Neskarusellen i løpet av vinteren 1999.

 

Nesmestere

For å bli Nesmestere måtte man gått tre  tellende renn.

Jenter 10 år: Kristin Kjølmoen Aarhus, Fenstad SK

Gutter 10 år: Emil Udnes Weng, R&Å

Jenter 11 år: Ingrid Johansen, Fenstad SK

Gutter 11 år: Magne Frigård, H&O

Jenter 12 år: Anita Kvamme Nygård

Gutter 12 år: Remi Holmen, H&O

Jenter 13 år: Maren Hansen, Nes Ski

Gutter 13 år: Ronny Sjøli Hagen, Nes Ski

Gutter 15 år: Han Martin Slommerud, Nes Ski

Jenter 16 til 17 år: Hilde Nygårdsmoen, Nes Ski

Gutter 16 til 17 år: Rune Fosshaug, Nes Ski

Kvinner 18 til 19 år: Kristina Kvamme Nygård, Nes Ski

Herrer 20 til 34 år: Amund Vansemb, Nes Ski

Herrrer 35 til 42 år: Bent Høiby, Fenstad SK

Herrer 43 til 49 år: Bjørn Lysaker, Nes Ski

 

Trofaste deltakere

Mange går Neskarusellen år etter år. Disse skiløperne hedrer for sin innsats med Neskarusellens medalje hvert femte år. I 1999 ble denne delt ut til følgende løpere:

5-års medalje

Ronny Sjøli Hagen (Nes Ski), Henrik Eng Bratland (R&Å), Cecilie Valestrand (Haga), Eirik Johansen (Haga); Magnus Johansen(Haga), Anita Kolsrud (Fenstad SK), Kjetil Pedersen(Fenstad SK), Mari Henrikke Vansemb (Hvam), Bjørnar Martinsen(Fenstad SK), Emil Skogheim  Aarhus (Fenstad SK), Øyvind Stordal (Fenstad SK) og Ingrid Johansen (Fenstad SK)

10-års medalje

Gunnar Vensemb (Hvam), Inger Berit Hansen (Hvam) og Tor Strand (Fenstad SK)

15-års medalje

Rune Åslund (H&O) og Tor Strand (Fenstad SK)

20-års medalje

Tor Strand (Fenstad SK)

 

(Foto er hentet fra Raumnes)

Nes IK med sterkt bortepoeng mot serietoeren

 

(Foto Laila Joansson)

 

Bøler – Nes Ik 1-1 (1-0,0-0,0-1)

Nes IK har etter en svak start på årets sesong tatt poeng i fire av de seks siste matchene. Fredag reiste de til hovedstaden og møte med et Bøler lag som stod med kun ett tap så langt i sesongen. Med full pott i sine utsatte kamper kan Oslo-laget toppe 4.divisjon Øst A.

Med tanke på at Nes IK fremdeles ligger helt nederst på tabellen så måtte oppgjøret med rette kunne kalles Davids kamp mot Goliat. Nesbuene har imdlertid spilt på seg selvtillit med seier og uavgjort i de to siste kampene og hadde på ingen måte gitt opp før kampstart.

Bøler tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 tidlig i første periode, en ledelse som holdt seg  til et stykke ut i tredje perioden. Da utlignet Jørgen Arnesen til 1- 1 i spill 3 mot 5. Resultatet holdt seg kampen ut og Nes IK tok med det et meget sterkt bortepoeng.

 

I morgen søndag 24.februar møtes lagene igjen, men denne gangen i Runnirinken.

 

4.div Øst A

 1  Rosenhoff  11  8-0-3  62-43  16
 2  Bøler  9  6-2-1  45-24  14
 3  Gruner 3  11  4-3-4  48-44  11
 4  Jar  12  5-1-6  50-43  11
 5  Forward SPK  12  4-2-6  45-70  10
 6  Gamle Oslo  11  4-1-6  28-46  9
 7  Nes IK  12  2-3-7  40-48  7

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk fra 2006. Året da Skogbygda ble Nesmestere for første gang

 

Bak fra v: Marius Nordby, Stian Holmen, Magne Frigård, Remi Holmen, Magnus Bråten, Henning Kårstad, Karsten Poll, Kristian Øksdahl og Thomas Bråten. Midten fra v: Kai Gunnar Thøger Andresen, Lars Grenaker, Thomas Antonsen, Gaute Borgenholt, Roger Waaler og Pål Moløkken. Liggende fra v: Kenneth Haslie og Erik Lillås.

 

Allerede i 1992 var Skogbygda relativt sikre på at de ville sikre seg sitt første Nesmesterskap for seniorer. Den gangen gikk de på et overraskende finaletap mot FUVO. Klubben måtte vente ytterligere 14 år før de med rette kunne kalle seg Nesmestere.

I finalen i 2006 var det imidlertid ingen tvil om hvor seieren ville ende. Før mesterskapet tok til var Skogbygda å regne som en underdog, og kanskje det var med på å tenne spillerne litt ekstra. De første 45 minuttene av finalen mellom Skogbygda og Fenstad SK var jevnspilt, men det var de blå og hvit stripede som kunne gå i garderoben med en 1-0 ledelse, etter at Kristian Øksdahl headet Skaubygdingene i ledelsen like før pause. Etter sidebytte var Skogbygda det førende laget og putta ytterligere to baller bak Fenstad SK sin keeper, Remi Bekkeli. Da dommeren blåste i fløyta etter 90 minutter kunne endelig Skogbyda spillerne heve armene i været og juble for klubbens første Nesmesterskap for seniorer.

 

Kristan Øskdahl 2 og Remi Holmen scoret målene for Skogbygda i 3-0 seieren over Fenstad SK.

Skogbygda-kaptein Gaute Borgenholt ble kåret til turneringens beste spiller.

 

Denne artikkelen er sponset av