Bildeserie fra damekampen mellom FUVO og Setskog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne artikkelen er sponset av 

Skal det endelig lykkes for R&Å å slå FUVO i seriesammenheng?

Lørdag braker det løs for det første lokalderbyet mellom FUVO og R&Å siden 1999, da FUVO rykket opp til 4.div, mens R&Å tok den tunge veien ned i 6.divisjon. To klubber som holder til på hver sin side av Glomma, og som opp gjennom årene har hatt hver sine perioder som den beste klubben i bygda. Man må riktignok helt tilbake til 1991 sist R&Å kunne slå seg selv på brystet å si «Vi er best»

Høsten samme år hjalp FUVO sin erkerival til å rykke opp fra 4.divisjon med å låne ut sine stjernespillere Kjell Engeflaen og Roger Myrbråten. Alt for at den nystartede samarbeidsklubben Nes FK skulle få starte i 3.divisjon i 1992 Etter sju år med opp og nedturer var samarbeidsklubben en saga blott, og i 1999 var R&Å tilbake i 5.divisjon.

FUVO og R&Å har møtt hverandre en del ganger de siste 50 årene, men trolig ikke så mange som de fleste tror, og R&Å-seierne har på ingen måte kommet som perler på en snor. Faktisk må man helt tilbake til 1969 sist gang R&Å slo FUVO i seriesammenheng. Den gangen var de blåkledde suverent best og vant 6-0 på Opakermoen og 7-0  på eget gress i august .

Sist gang lagene møttes, i 5.divisjon i 1999, vant FUVO to tette og målrike matcher med henoldsvis 4-3 på Årnes stadion og 6-5 på Funnefoss stadion

Spørsmålet er om R&Å greier å slå FUVO for første gang på 49 år eller om man til neste år kan feire 50 års jubileum.

 

 Raumnes 1999

Raumnes 1969

 

Bildeserie fra kampen mellom FUVO2 og R&Å2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haga vant lokalderbyet mot R&Å3

R&Å3 – Haga

Tromma dundret og Haga-gutta sang så høyt at murpussen i tak og vegger i fengselskjelleren på Årnes drysset ned på gulvet. Slik oppsummerte Hagas pressekontakt, Thomas Smemo Wego, 2-1 seieren over erkerivalen R&Å3.

Under oppvarmingen måtte Hagas tomålsscorer fra forrige serierunde, Rune Martinsen, kaste inn håndkleet.

  • Det var synd med Rune, men greit å få inn en taklingssterk spiller i form av Stian Samuelsen, Gutten som takler så hardt at spillerne ligger strødd?.. og alltid like reint, sier Smemo Wego.

Toppscorer Vestmo sendte Haga i ledelsen

Haga tok styringen fra start, men lagets store stjerne og toppscorer, Håkon Vestmo, ble godt pakket inn og taklet så fort han fikk ballen. Men det var ingen stygg kamp, men dommeren blåste til tider matchen i stykker.

Bortelaget kom til en del halvsjanser, men det ble med det i starten. Det var høyt tempo og R&Å3 hang også godt med. Etter en drøy halvtimes spill gjorde Trond Rasmussen noe som har gjort mange ganger før i år, han la en perfekt 35 meters dupp over motstanderens forsvar til Håkon Vestmo, som fra sju meter dundret ballen knallhardt i mål.

Selv ikke Rosenborg har råd til å kjøpe han nå sier pressekontakten til Nesfotballen.  

Fem minutter før pause taklet, reiv og brøyt tre Årnes-spillere ned Håkon(Vestmo) inne i boksen. Alle si brunt ropte på straffe, men Erik (Hagen Nyborg), som så langt hadde herjet med hjemmelaget, fikk tak i ballen og slo den til Sebastian Olsen, som feide av gårde en kanonkule fra 12 meter. 2-0 til oss, sier en ekstremt oppstemt Thomas Smemo Wego

Haga vepsen stakk av med seieren

I andre omgang lot bruntrøyene R&Å få lov til å holde litt mer på ballen, men de klarte ikke skape noe særlig. Haga-spillerne var som veps på et syltetøyglass og nektet de tid og rom. Haga kom til flere store målsjanser, men klarte ikke punktere kampen. Etter hvert ble kampen tøffere og taklingene styggere. Det endte med at dommeren til slutt måtte dele ut fem gule kort. Ti minutter før slutt ble det plutselig spenning i kampen da Stian Linderoth-Jensen reduserer til 1-2.

  • Det føltes litt surt, da dette var det første skuddet deres som traff målet i kampen. Etter reduseringen ble det litt Hawaii-fotball, men gutta hadde en Jamaica ro over seg og spilte seg ut av farlige situasjoner.

Begge lag kjempet tappert på slutten, men ingen klarte å få ballen i nota og kampen ebbet ut med 2-1 til Haga.

  • Vi har nok ikke spilt en bedre kamp på veldig lenge. Årnes var gode, men vi hadde et ekstra gir og vant en fullt fortjent seier. Ekstra moro synes det var å se dronningvepsen, Steinar Hofsrud, som til tider lekte seg med gamle lagkamerater.

Skuffelsen over egen prestasjon var stor i R&Å3-garderoben

Stemningen var naturligvis ikke like høy hos Gøran Johansen og resten av R&Å3-gutta.

  • Nei, hva skal jeg si, hehe. Vi var ræva!

Det var lokalderby, men vi er ikke tente nok. Jevnspilt i starten. Så slipper vi inn to dritt mål hvor vi står og klør oss i hodet og er på en helt annen planet.

  • 2.omgangen er vi litt mer med, tørr å flytte laget litt opp. Dessverre er vi ikke tøffe nok, skal hele tiden slå lange drittpasninger, stresser med ballen i beina og har for store avstander mellom oss. Det hjalp å flytte Stian Linderoth Jensen opp som spiss, han reduserte til 1-2 og skapte litt med sin fart. Men så var vi plutselig fem spisser og null midtbane, og da blir det vankelig å vinne kamper.
  • Det ble alt fort fort kaos i sånne kamper, det koker mye i topplokket. Pluss en dommer som før kampen sa han skulle legge lista høyt, men som endte opp med å blåse frispark etter en puslete takling allerede etter 20 sekunder. Han får holde seg til å dømme barnfotball, spør du meg.
  • Men det var ikke pga dommeren vi tapte, Haga skal ha kred for at de er samspilte og spiller godt sammen som et lag, de er flinke til å krige sammen. Det har dessverre vi bare gjort i en kamp i år, forteller en oppgitt Gøran Johansen avslutningsvis til Nesfotballen

 

Etter denne serierunden ligger Haga på en oppløftende 4.plass med 10 poeng, mens R&Å3 ligger på 7.plass med 6 poeng, men med en kamp mindre spilt enn Haga.

Neste kamp for R&Å 2 er tirsdag 5.juni, borte mot Kurland 2

Neste kamp for Haga er søndag 17.juni, hjemme mot Kurland 2

Tabellen kan ses her: https://www.fotball.no/fotballdata/lag/tabell/?fiksId=4098

Filmsnutter fra kampen mellom FUVO2 og R&Å2

God heading av Simen Holter, glimrende redning av FUVO-keeper Khalid Hacham

 

Stor sjanse R&Å, svak avslutning/innlegg

 

 

Annonsører søkes til Nesfotballen.blogg.no

ANNONSØRER/SAMARBEIDSPARTNERE SØKES TIL NESFOTBALLEN.BLOGG.NO

 

Undertegnede har nå drevet bloggen “Nesfotballen.blogg.no” og facebooksiden “Nesfotballen med noe attåt” i ca 5 mnd nå. I tillegg er vi også på twitter:-)

Jeg skriver i hovedsak om Nesfotballen, men også mye om sport generelt fra Nes, samt om personer med tilknytning til Nes. Er på ingen måte en konkurrent til Raumnes, men forhåpentligvis et supplement.

Det høres kanskje fjollete ut å bruke en blogg i stedet for en egen hjemmeside, men sannheten er at det er lettere å få lesere til en blogg en egen side. Bloggen har hatt fin stigning, og jeg jobber hele tiden for å få flere lesere til å stikke innom siden. Dessverre lar det seg ikke i lengden å drive med dette uten noen form for inntekt, noe må inn for at det skal gå rundt. Blir ikke millionær, men håper at dere kan være med å støtte opp om prosjektet.

Jeg har sendt en del mailer med forespørsel om annonsering til en del bedrifter, men er det privatpersoner der ute  som har lyst og mulighet til å støtte opp med noen kroner, så er de mer enn velkomne til det:-)

Bygdeservice og Ringfoss Markiser var de første til å takke ja til annonsering. Siden de var først har de fått mye annonsering til en meget hyggelig pris pr artikkel. Dette vil forøvrig også de neste bedriftene nyte godt av. 

 

All støtte tas i mot med stor takk

Summen kan vipses eller innbetales på konto

Hvis dette er av interesse, så send meg deres logo.(Priser sendes pr mail)

 

Nesfotballen. Blogg.no

Morten Heiberg

[email protected]

Mob 48222000

 

 

Denne artikkelen er sponset av 

 

Sammenlagt Nes Ski Vår Cup 2018

Sondre Pedersen Nes Ski – totalvinner i klassen M17-20, etter målgang i tirsdagens løp (foto Anja Gigernes)

Tirsdag 29.mai gikk fjerde og siste renn i Nes Ski Vår Cup 2018. Rennet gikk i fristil langdistanse jaktstart ut fra resultater tidligere i Vår Cup?en. Alle som var mer enn 3 min bak leder sammenlagt før siste renn startet i en bølgestart 3 min bak leder. Ble litt frafall i siste renn på enkelte løpere da det er eksamenstid rundt om.

Var igjen en meget varm kveld og med lite trekk og vind i lufta ble det en krevende øvelse for alle. Vi stilte med drikkepost for at løperne skulle få påfyll i varmen.

Konseptet med Vår Cup har fungert meget godt og det har vært 4 bra øvelser og hardøkter for deltagerne. Så dette skal vi utvikle videre og kjøre neste vår også.

Sondre B. Pedersen (Nes Ski) var raskest i dagens lengste løype og vant med det sammenlagt klassen M17-20. Men best sammenlagt tid av de som gjennomførte lang løype i alle konkurranser var Jonas Amundsen (Nes Ski). Martin Spigseth (Nes Ski) i G13-14 var raskest av de som gikk kort løype i kveld og han hadde best sammenlagt tid av de som har gjennomført kort løype i alle konkurranser. Celina Rytterager Aas (Fet SK) i J15-16 var raskeste jente av de som gikk kort løype i alle konkurranser, kun 14 sekunder foran Sunniva Reite Martinsen (Nes Ski) i K17-20.

Nes Ski hadde løpere i alle oppgitt klasser i innbydelsen med unntak av senior kvinner, så der må vi gjøre en jobb før neste år.

 

 

Denne artikkel er sponset av

Fullstendig referat: FUVO sendte Setskog til skogs med halen mellom beina

FUVO imponerte stort i første omgang

Selv om Setskog kom til kampen med uavgjort mot Eidskog i siste serierunde, var det aldri noen tvil om hvor seieren ville enda da FUVO og Setskog møttes til dyst på Funnefoss kunstgress tirsdag kveld.

Kaptein Aurora Folmo Myhr satte standarden fra start med å feie inn et velplassert skudd fra 20 meter før det var gått to minutter. Få minutter senere var hun igjen på farta og doblet ledelsen.

Etter et kvarter var tid for 3-0 til hjemmelaget. Anna Edvardsen skled som kniv i varmt smør gjennom Setskog-forsvaret før hun serverte ballen på bakerste stolpe hvor Ida Ormstad Nilsen bare hadde å breiside ballen over målstreken.

FUVO imponerte med teknikk, spilleglede og ikke minst fin fotball. Med ti minutter igjen til pause ble Sara Marie Libråten felt inne boksen, men bak henne kom Oda Folmo Myhr og dunket ballen i mål. 4-0 ble til 5-0 til pause da Nathalie Nøvik var frempå og tappet inn et innlegg som var så vidt innom Selma Skogli før hun putta ballen i mål.

Midtstopper Selma med to mål som angriper

Vertene fortsatte der de slapp før hvilen i andre omgang.  Selma Skogli økte til 5-0 etter 50 minutter og ytterligere fem minutter senere tappet hun inn 7-0 til FUVO.

De fleste trodde nok at jentene ville passere tosifret for fjerde kamp på rad, men de siste 20 minuttene gjorde laget en del bytter og omrokeringer som gjorde sitt til at det stoppet på sju mål for vertene. Men sjanser til både tosifret og dusinet fullt hadde de helt klart.

I stedet fikk Setskog to trøstemål de ti siste minuttene. Det første etter en veldig god enkeltmann(dame) prestasjon, på deres første målsjanse i kampen, mens det andre ble satt inn fra straffemerket.

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at jentene nok en gang leverte en meget god kamp.

  • I første omgang var vi meget gode og kjørte regelrett over Setskog. Vi lot ballen gå fort på en og to touch og var flinke til å bruke Vilde(Rustad Nilsen) og Susanne(Ødegaard) på kantene. De kom ofte rundt og fikk lagt innlegg, pluss mye folk i boks! En god omgang av oss, fastslår treneren
  • Vi startet også andre omgang godt og fortsatte kjøret de første 20-25 minuttene. Siste 20 synes jeg vi sliter, men det skal jeg ta på min kappe. Mange bytter som ødelegger litt av strukturen i laget. De som kom inn gjorde en god jobb, men de siste 20 minuttene spilte 5-6 stk på plasser de ikke er vandt til, og det synes godt, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad.

Finstad forteller videre at de tar med seg de første 70 minuttene inn mot Borgen til helga, og er klare for festdag på FUVO.

Han trekker frem søstrene Folmo Myhr som FUVOs klart beste spillere. De spilte begge en meget god kamp. Aurora med roen og overblikket sitt og Oda med ett meget godt driv. De rett og slett reiv midtbanen til Setskog i filler. I tillegg trekker han frem Monica Haslie, som er selve limet i forsvaret. Prater mye og er meget rolig med ball. I tillegg synes treneren det var ekstra gøy at Selma Skogli scoret to mål som spiss, med tanke på at hun egentlig er stopper.

FUVO har seks strake seiere og leder serien med 18 poeng, tre foran Skjetten som har en kamp mindre spilt. Hvis FUVO slår Borgen, som ligger på tredjeplass til helga, så vil det i praksis si at det kun er FUVO og Skjetten som kjemper om opprykk.

Tabellen kan ses her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158578

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Lena Sofia Johansen, Monica Haslie, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen, Susanne Martine Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Anna Edvardsen, Ida Ormstad Nilsen og Sara Marie Libråten.

Benken: Charlotte Engen Mikkelsen, Selma Skogly, Nathalie Nøvik

 

Denne artikkelen er sponset av 

Fullstendig referat: Uavgjort i lokaloppgjøret mellom FUVO 2 og R&Å2

Gjestene fra den andre siden av Glomma stilte med et betraktelig mer rutinert lag enn det hjemmelaget gjorde. Ni av FUVO2 sine juniorspillere spilte kamp dagen før ,og med kun to spillere fra A-stallen ble det en tøff forsvarskamp mot et godt R&Å2-lag anført av midtstopperduoen Simen Holter og Stian Linderoth-Jensen, samt nykommer Jesper Aaserud og Eivind Solhaug på midten og med lynraske Lasse Holum Hansen på topp.

Even Myren Nybø sendte FUVO i ledelsen

Etter å følt litt på hverandre i starten tok FUVO2 noe overraskende ledelsen etter ti minutters spill. Tidligere R&Å-spiller, Michael Siddle, fant Even Myren Nybø med en god pasning. Nybø kranglet seg forbi et par Årnes-spillere før han sendte kula via tverrliggeren og inn i mål.

R&Å tok etter hvert mer og mer over banespillet og spesielt Lasse Holum Hansen var en konstant trussel. Heldigvis for FUVO hadde de nesten like raske Markus Sæter til å følge han. Allikevel klarte Holum Hansen å komme til flere gode avslutninger, men en meget opplagt Khalid Hacham stod i veien.

På tampen av omgangen bombarderte gjestene hjemmelaget, og kom til flere store målsjanser. Nærmest mål var Lasse Holum Hansen som traff tverrliggeren, men også Hans Kristian Hofsrud og Eivind Solhaug, og Fredrik Stenbro var nære scoring.

 2.omgangen fortsatte som første, med solid spillemessig overtak til R&Å2. Etter en times spill var det mange som så headingen til Simen Holter i mål, men med et tigersprang var Khalid Hacham nede og reddet. En strålende redning.

Martinus Slette Granum reddet ett poeng for R&Å2

Med et snaut kvarter igjen å spille klarte ikke et tappert FUVO2-forsvar å stå i mot lengre. Lasse Holum Hansen fant Martinus Slette Granum med en støttepasning, og fra 20 meter klinka unggutten ballen kontant i nettet.

Resten av omgangen jaget de blåkledde seiersmålet, men helt på tampen var hjemmelaget farlig nære ved å stjele med seg alle tre poengene, men skuddet fra Timothy Sæthran helt nede ved stolperoten ble ble mesterlig reddet av Sigbjørn Nykmark.

På overtid fikk Jesper Aaserud rødt kort etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden

Kampen ebbet ut med 1-1 og poengdeling, noe FUVO2 har mest grunn til å være fornøyde med.

Med dagens resultat beholdt R&Å2 sin 3.plass i 6.divisjon, mens FUVO 2 klatret opp på 5.plass. Det skiller fire poeng mellom lagene, men FUVO2 har en kamp til gode.

Neste kamp for FUVO2 er fredag  1.juni, borte mot Skedsmo3

Neste kamp for R&Å er søndag 3.juni, hjemme mot Gjerdrum2

 

Tabellen kan ses her:  https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=159859

FUVO2 stilte med følgende tropp: Khalid Hacham, Markus Sæter, Ovar Skjevdal, Timothy Sæthran, Simen Scharning, Even Myren Nybø, Per Anders Vågan, Jon Erik Tolo, Michael Siddle, Erfan Kamali og Nicolai Tjernsli Larsen.

Benyttet innbytter: Sondre Emilsen

R&Å2 stilte med følgende tropp: Stian Linderoth-Jensen, Simen Holter, Eivind Solhaug, Martinus Slette Granum, Lasse Holum Hansen, Jesper Aaaerud, Hans Krristian Hofsrud, Sigbjørn Nykmark, Qlirim Morina, Markus Grønvold, Jørgen Rasmus Johannessen, Sander Tufte Ringnes, Patrick Andreassen, Øystein Linnes, Robin Gjestad Wollberg, Fredrik Stokkebryn og Fredrik Stenbro

 

Denne artikkelen er sponset av