Tilbakeblikk fra 1979. Skogbygda IF gjorde comeback i seniorfotballen

 

Skogbygda IF ble formelt nedlagt i 1954, men ble restartet igjen i 1978.

I 1979 stilte man for første gang siden 1952/53 med eget seniorlag. Laget vant en kamp og endte helt nederst  i 8.divisjon med fire poeng

Artikkel er hentet fra Glåmdalen

Tilbakeblikk fra 2014. Oskar Sandberg tok sin første proffseier

 

Artikkel hentet fra Raumnes

Hvem var først ute med “Guds hånd” ?

I VM-kampen mellom Argentina og England i 1986 scoret Diego Maradona med det som senere ble omtalt som “Guds hånd”. Vi kom for litt siden over et bilde fra 1970-tallet hvor FUVO-spiller Borgar Hansen var i nøyaktig samme situasjon. Spørsmålet er om Maradona rett og slett bare er en halvdårlig kopi av Hansen?

Coolbet tror R&Å ender på 10.plass

CoolBet har vært ute og satt oddsen på 4.divisjon Akershus. De har Ull/Kisa 2 som favoritter med EIF og Rælingen som outsidere. I Bunnen tror de Eidsvold Turn 2, Kløfta og Strømmen 2 vil kjempe om å ikke ende helt sist og være garantert ett nedrykk. Vår representant, R&Å er spådd en 10.plass

 

R&Å starter serien borte mot seriefavoritt Ull/Kisa 2 mandag 1.april. Hjemmelaget må i denne kampen må stille med et redusert lag siden andre laget spiller kamp før første laget.

§ 2-8.Deltakelse på lavere seniorlag

Spiller det lavere rangerte laget ved seriestart før det høyere rangerte laget, er det kun spillere som ikke spilte for det lavere rangerte laget som kan spille sesongens første obligatoriske kamp for det høyere rangerte laget.

 

4.divisjon 

1 Ull/Kisa 2 2,50
2 EIF 5,00
2 Rælingen 5,00
2 Sørumsand 5,00
5 Fjellhamar 15,00
6 Løvenstad 18,00
7 Hauerseter 21,00
7 Lørenskog 2 21,00
7 Blaker 21,00
10 R&Å 31,00
11 Skjetten 2 36,00
12 Eidsvold Turn 2 41,00
12 Kløfta 41,00
14 Strømmen 2 51,00

 

Denne artikkelen er sponset av

Einedomsmegler 1 2021

Hvam med en seier og ett tap i de to første treningskampene

Det har vært stille på overgangsmarkedet hos Hvam, men det ryktes at det er noe på gang inn. Laget har imidlertid rukket å spille to treningskamper den siste uken. Den første vant de 4-2 mot Kløfta 2, mens lørdagens kamp borte mot Gjelleråsen 2 bør glemmes så raskt som mulig. Hvam manglet riktignok noen spillere, men det var enveiskjøring fra start til slutt. Gjelleråsen sitt A-lag tapte tidligere på dagen 4-1 for FUVO, men rekruttlaget fikk sin revansje på samme bane rett etterpå. Twitteransvarlig hos hjemmelaget fikk en travel dag og stoppet ikke å rapportere før det stod 13-0 til Gjelleråsen 2.

Gjelleråsen 2 rykket i fjor ned fra 4.divisjon og er av mange tippet som en av favorittene i 5.divisjon i 2024. 27.mai møttes Gjelleråsen 2 og Hvam på nytt til seriekamp på samme bane.

Hvam starter serien tirsdag 16.april, hjemme mot Gjerdrum

 

Denne artikkelen er sponset av

FUVO møter Eidsvold Turn i cupen

Nykommer Bersart Kaloshi og resten av lagkameratene i FUVO møter Eidsvold Turn på hjemmebane i første runde i NM

Kampen er satt opp på Funnefoss kunstgress onsdag 10.april, men flyttes trolig til torsdag 11.april

FUVO møtte Eidsvold Turn så sent som i 2023 i NTL. Eidsvold Turn vant begge oppgjørene med henholdsvis 1-0 på Opakermoen og hele 8-1 på Myhrer

 

Kampen spilles mellom første og andre serieomgang. Dvs mellom serieåpningen hjemme mot Molde 2 mandag 8.april og bortekampen mot Skedsmo søndag 14.april.

 

FUVO i cupen siste fem årene

2019 Slo Skedsmo i første kvalifiseringsrunde, men tapte så det suste mot Skjetten i den andre kvalikrunden.

2020 Ingen cup pga corona

2021 Gikk direkte til 1.ordinære runde  hvor laget møtte LSK til en kamp hvor gjestene vant 4-0

2022 Slo Aurskog-Høland i første kvalik, men tapte 0-1 for EIF i den andre

2023. Slo ut R&Å og Gran i kvaliken. Møtte Sarpsborg 08 i første ordinære runde og sjokkåpnet med å ta ledelsen 1-0 ved Tobias Solem Karlsen etter seks minutter. Gjestene kom seg etter hvert over sjokket og vant til slutt 3-1.

 

 

NM menn. Oppsettet er nå klart og kampene spilles 10. april.

Kampene spilles slik: 

Kirkenes – Alta
Bossekop – Skjervøy
Senja – Tromsdalen
Sortland – Tromsø
Brønnøysund – Bodø/Glimt
Mjølner – Fløya
Rana – Junkeren
Mosjøen – Levanger
Sverresborg – Rosenborg
Nardo – Strindheim
Tiller – Ranheim
Trygg/Lade – Stjørdals-Blink
Melhus – Byåsen
Surnadal – Kristiansund
Træff – Molde
Eide/Omegn – Brattvåg
Volda – Hødd
Vinner av Spjelkavik-Herd – Aalesund
Førde – Sogndal
Vinner av Fjøra-Voss – Åsane
Lyngbø – Brann (vises på TV 2 11. april klokken 18.00)
Askøy – Sotra
Os – Frøya
Fana – Lysekloster
Sandviken – Bjarg
Stord – Djerv 1919
Torvastad – Haugesund
Madla – Vard Haugesund
Varhaug – Viking
Brodd – Sandnes Ulf
Forus/Gausel – Bryne
Vidar – Egersund
Randesund – Jerv
Mandalskameratene – Start
Fløy Flekkerøy – Sandefjord
Express – Arendal
Hei – Pors
Fram – Notodden
Flint – Eik Tønsberg
Ørn Horten – Mjøndalen
Åskollen – Odd
Hallingdal – Strømsgodset
Skreia – Raufoss
Toten – Elverum
Ridabu – Hamkam
Nybergsund – Kongsvinger
Hønefoss – Gjøvik/Lyn
Bjørkelangen – Lillestrøm
Gjelleråsen – Strømmen
FUVO – Eidsvold Turn
Lørenskog – Ull/Kisa
Union Carl Berner – Vålerenga (vises på NRK 10.april klokken 17.00)
Årvoll – KFUM Oslo
Heming – Lyn
Frigg – Grorud
Nordstrand – Kjelsås
Oppsal – Follo
Asker – Stabæk
Ullern – Bærum
Gamle Oslo – Skeid
Drøbak/Frogn – Fredrikstad
Sprint-Jeløy – Moss
Råde – Kvik Halden
Sarpsborg FK – Sarpsborg 08

 

Denne artikkelen er sponset av

To spillere fra R&Å jenter født 2009 kom med på All Star-laget

Hermine Baugerud Hoel og Lily Kiss

En fantastisk laginnsats av R&Å jenter født 2009 ble belønnet med en strålende 2.plass i Petter Wessel Cup. Kronen på verket ble satt på plass da to av lagets spillere kom med på All Star Teamet

 

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Strålende 2.plass til R&Å jenter født 2009 i Petter Wessel Cup

R&Å jenter født 2009 har i helgen vært i Larvik og spilt i Norges største håndballturnering, som også blir regnet som uoffisielt norgesmesterskap for aldersbestemte lag. Cupen har tradisjoner tilbake til 1963, og hvert år tar de i mot de beste lagene i aldersgruppen 12 til 18 år. Jenter født 2009 er det årskullet med flest lag.

Det var en stolt og sliten R&Å-trener Aslaug Etterlid Ringstad vi snakket med etter den fantastiske innsatsen til jentene.

  • Det er utrolig gøy at et håndballag fra Nes kan prestere på et så høyt nivå. Det har vært en tøff turnering med 8 kamper totalt, hvor vi søndag spilte den ene viktige kampen etter den hverandre. På vei til finalen slo vi blant annet Kolbotn, som gikk til finalen i Norden Cup i desember.
  • Vi har jobbet med gode prosesser gjennom cupen der jentene skulle lære seg å ta ansvar for spillet selv. Det viste turneringen i stor grad at de mestrer.

Når det gjelder spillere, så er Etterlid Ringstad klar på at hele laget spilte strålende. De fikk med to spillere på All Star Teamet, men treneren velger å å gi en ekstra blomst til keeper Danyela Sannum, som stod en fantastisk turnering.

R&Å spilte tre kamper lørdag, men søndag ble en lang og tøff dag for alle. De startet med sin første sluttspillkamp kl 0920 og spilte sin femte kamp for dagen da de møtte Teie Hk i finalen kl 2015.

Videre fra gruppespillet etter to seire og ett tap

Hele 32 lag deltok, og i innledende gruppespill havnet R&Å i gruppe med Tistedalen, Storhamar og Sandefjord TIF.

De blåkledde Årnes-jentene fikk en tøff start og måtte se seg slått med 17-16 av Tistedalen. I den andre gikk mye bedre. Storhamar hadde lite å stille opp mot et revansjesugent R&Å-lag som ikke stoppet før det stod 21-8 på måltavla. Når man først hadde satt på turboen var det like greit å fortsette i samme duren. Sandefjord TIF ble også en enkel match og da dommeren blåste i fløyta for siste gang hadde R&Å scoret 29 mål, mens Sandefjord TIF måtte nøye seg med 13.

1 Tistedalen 3 3-0-0 55-48 6
2 R&Å 3 2-0-1 66-38 4
3 Sandefjord TIF 3 1-0-2- 50-65 2
4 Storhamar 3 0-0-3 40-60 0

 

Kjempet med nebb og klør seg videre fra 16/1,kvartfinale og semifinale

Med 2.plass i gruppespillet ble Sinsen/Refstad motstander i 16/1-delsfinalen. Et jevnt oppgjør endte til slutt med tremålsseier til nesbuene. Med 14-11 seier var laget klare for 1/8-delsfinale mot Elverum. Som ventet ble det en slitekamp, hvor R&Å-jentene til slutt klarte å dra i land en knepen seier. Denne gangen med sifrene 14-12.

I kvartfinalen var det dags for lokaloppgjør mot Ull/Kisa. Det er to lag som kjenner hverandre godt og for tredje kamp på rad ble det en nervepåkjenning uten like.  Det ble like tett som forventet, men det er også sånne seire som smaker ekstra godt. Nok en gang kunne R&Å-jentene juble for en ikke alt for stor, men desto viktig 20-18 seier.

I semifinalen var Kolbotn motstander. Laget fra Nordre Follo har stort sett feid all motstand av banen med klare sifre, men igjen hevet R&Å seg. Kampen ble jevnspilt, men R&Å-jentene hadde gjennom turneringen spilt på seg selvtillit og følte nesten de kunne gå på vannet. Og med den selvtilliten klarte de også å slå Kolbotn 22-19 og kvalifisere seg til finalen i det som blir regnet som uoffisielt norgesmesterskap.

Med sju kamper i beina før finalen var det ikke mye futt igjen hos R&Å spillerne i finalen. Det ble et klart tap mot Teie HK. Årsaken til dette er at R&Å-jentene spilte mange jevne kamper og brukte for mye krutt på vei mot finalen, og tapte derfor duellspillet.

Men man kan trygt si at R&Å ikke tapte finalen, men vant en 2.plass

 

Vi gratulerer både spillere og ledere med en fantastisk innsats

 

Vi kommer tilbake om litt med en liten artikkel om hvem som kom med på All Star Team

Denne artikkelen er sponset av

Fjelds FM mat

 

R&Å jenter født 2009 er klare for finale i Petter Wessel cup

R&Å jenter født 2009 er klare for finalen i Petter Wessel cup. Turneringen som blir betraktet som uoffisielt norgesmesterskap for aldersbestemte lag.

I fjor ble det stopp i kvartfinalen, men i år har jentene gått hele veien til finalen etter seier over Ull/Kisa i kvartfinalen og Kolbotn i semifinalen

Finalen spilles søndag kveld kl 2015 i Jotron Arena og finalemotstander er Teie HK