Mattis Sjøli på 55. og 60. plass i Norgescuprennet i Nes

(Foto Erik Borg)

Lørdag gikk Mattis Sjølie inn til en 55.plass blant de 150 som startet det 10 km lange løpet i klassisk. Han var 2:06 bak vinneren Magnus Stensås, som vant rennet. Søndag var det 15 km fri som stod på programmet. Der gikk det omtrent som på lørdag for gutten fra Skogbygda. Det ble en hederlig 60.plass, 2:49 bak Sindre Grønflaten, som vant rennet.

Mattis Sjøli er med sine 900 treningstimer en av de mest treningsvillige idrettsutøverne fra Nes. I helgen arrangerte Nes ski Norgescuprenn, og da var selvfølgelig Sjøli på plass, som bygdas eneste representant.

24-åringen bor til daglig på Lillehammer, hvor han studerer sports management, men hovedfokuset ligger på langrenn og det å bli best mulig.

Han forteller til Glåmdalen at han håper å ta steget opp blant topp 30 i løpet av sesongen. Det er også noe han synes han burde være god nok til. Han passer samtidig på å si at det er når man er 27-28 år at utholdenheten er på sitt beste, og det er det fortsatt lenge til.

Den største motivasjonen han har er egen bedring og at kroppen kjenner seg bra. Han sier videre at satsingen tar nesten hele døgnet.  Lysten på å strekke seg etter verdenstoppen er fremdeles der, men han har realistiske målsetninger, og tar ett steg av gangen. Plutselig så skjer det……

 

Lørdag 10 km klassisk 

  1. Magnus Stensås 25:33,4
  2. Sindre Grønflaten 25:42,3
  3. Johan Hoel 25:45,5

 

55.plass   Mattis Sjøli 27:39,4 2::06,0 bak vinneren

 

Søndag 15 km fri

  1. Sindre Grønflaten 35:08.0
  2. Simen Andreas Sveen 35:23,1
  3. Håvard Solås Taubøl

 

60.plass   Mattis Sjøli 37:57,2 2:49,2 bak vinnerne

 

Artikkelen er sponset av:

 

Hvam røyk ut på Golden Goal i kvarten

Håkon Rolstad Nilsen og Hvam leverte en god turnering inne i Aurskoghallen fredag og lørdag

 

Hvam har funnet januarformen og vist klasse i AFSK InneCup inne i Aurskoghallen denne helgen. To seire og en uavgjort førte til at laget vant puljen sin og kvalifiserte seg til kvartfinalen mot Driv IL.

I kvartfinalen stod det 1-1 etter full tid og kampen måtte avgjøres på Golden Goal, dvs første målet vinner. Dessverre fikk Driv det første målet og vant kampen. Til tross for surt tap og en garantert topp tre plass,  kan Hvam si seg meget godt fornøyd med turneringen.

 

Hvams kamper i AFSK InneCup:

Innledende

4-1 Hvam – Aurskog-Høland 2    Mål Hvam: Simen Andreassen 2, Even Dahl og Martin Holter

1-1 Hvam – Leirsund   Mål Hvam: Even Dahl

2-1 Hvam – Skogbygda      Mål Hvam: Håkon Rolstad Nilsen og Martin Holter

Kvartfinale

1-2 Hvam – Driv     Mål Hvam. Even Dahl

 

 

Hvam videre til kvartfinalen i AFSK InneCup

Bildet er fra Romjulscupen i Neshallen

 

Hvam tok puljeseieren etter to seiere og en uavgjort i innledende. De gulkledde fra Hvam hadde ingen problemer med å nedstable Aurskog-Høland 2 med 4-1, for så å spille 1-1 mot Leirsund. I den siste og avgjørende matchen i innledende måtte laget ta poeng mot Skogbygda for å gå videre til kvartfinalen. Det ble en jevn kamp der Hvam til slutt kunne slippe jubelen løs for 2-1 seier og videre avansement til kvartfinalen.

Hvam møter Driv som kom på 2.plass i pulje 1 i kvartfinalen. Den spilles i dag kl 14:45

Skogbygda fikk det tøft i alle sine kamper. Fredag tapte de 1-4 for Leirsund, mens de på lørdagsmorgen gikk på et dundrende 1-6 tap for Aurskog-Høland 2. I den siste kampen kunne de stikket kjepper i hjulene for Hvam avansement, men tapte knepent med 1-2.  Andreas Rønold Johnsen scoret Skogbygdas trøstemål mot Aurskog-Høland2, mens Magnar Bore scoret mot Hvam.

 

Pulje 4

 1  Hvam  3  2-1-1  7-3  7
 2  Leirsund  3  1-2-0  6-3  5
 3  Aurskog-Høland 2  3  1-1-1  8-6  4
 4  Skogbygda  3  0-0-3  3-12  0

 

Denne artikkelen er sponset av 

Hvam vant, mens Skogbygda tapte første kamp i AFSK InneCup

God start for Martin Holter og Hvam i AFSK InneCup

Både Hvam og Skogbygda startet årets sesongen med innecup i Aurskoghallen fredag kveld. Først ut var Skogbyga som tapte 4-1 for Leirsund. Målscorer for Skogbygda var Tor Erik Tømmerbakk. Litt senere på kvelden var det tid for Hvam mot Aurskog-Høland 2. Her viste de gulkledde at de har både lyst og kvalitet til å gå videre fra puljen. Aurskog-Høland ble ingen målestokk i oppgjøret som endte med 4-1 seier til Hvamsingene. Simen Andreassen scoret to, mens Even Dahl og Martin Holter scoret ett hver.

 

I morgen kl 10:06 så møtes Skogbygda og Aurskog-Høland 2 til kamp.  En time senere så er det duket for Hvam mot Leirsund, før Skogbygda og Hvam møtes til lokaloppgjør kl 12:40

De to beste fra puljen går videre til kvartfinalen

Tilbakeblikk. For 10 år siden gikk Nes IK G17 til topps i en turnering i Canada

Bak fra v: Patrick Bekkhus, Kenneth Hundershagen, Dag Christian Frøystad, Ole Martin Aakre, Vegard Sama Johansen, Bjørn Sverre Østby, Per Erik Rørvik og Andreas N. Zagrafos. Foran fra v: Espen Johansen, Martin Aune, Henrik Hofsrud, Åsmund Ruud, Martin Schi og Tony Henriksen

 

Nes IK sitt G17-lag (Født 1993) deltok i julen 2008 i en stor turnering i Toronto i Canada. Gutta viste ingen respekt for motstanderne, som kommer fra et land hvor man er født med skøyter på beina. I tur og orden slo de Newmarket Redmen med 4-0, Union Vil Jets med 6-0 og Hillcrest Summit med 5-0.

Det ble betraktelig tøffere i semifinalen mot Bamton Bombers. Like før slutt, på stillingen 1-1, reddet Nes IK sin målvakt straffe. Dermed ble det forlenging, hvor nesbuene avgjorde til sin fordel. I finalen møtte Nes Ik arrangørklubben, men heller her viste de noen nåde og vant til slutt 3-0.

 

 

 

Treningskamper for FUVO og R&Å

Oppkjøringen i Norge er ekstrem lang, allikevel mener undertegnede at det er alt for tidlig å starte seriespillet allerede i mars. Seriestarten har blitt tidligere og tidligere for hvert år, og i år er det tidenes tidligste seriestart for både FUVO og R&Å. Litt merkelig at det i 3.div går fint å starte 13.april, nesten tre uke senere. Kunne fint utsatt seriestarten et par uker, vi snakker tross alt om at fjerde serierunde spilles andre påskedag.

Opakerlaget starter med cupkamp allerede 16.mars, før de dagen etter reiser på en ukes treningsleir iTyrkia. De rekker nesten ikke komme hjem til norsk jord før de 26.mars tar turen til Fedrelandet og seriestart mot Fet. De blåkledde fra den andre siden av Glomma, starter dagen før med bortekamp mot Lørenskog 2.

Før den tid så er det en del treningskamper som skal spilles. Her følger treningskampene til både FUVO og R&Å

 

FUVO treningskamper 2019:

 26/1  Kl 12:00  Lørenskog – FUVO
 2/2  Kl 12:00  FUVO – Ottestad
 7/2  Kl 20:15  Grei – FUVO
 12/2  Kl 20:00  Fet – FUVO
 17/2  Kl 16:00  Grorud – FUVO
 2/3  Kl 10:00  LSK 2 – FUVO
 20/3  Kamp treningsleir i Tyrkia

I tillegg håper de å få til en kamp til før cupkampen mot Skedsmo 16.3

 

R&Å treningskamper 2019:

  2/2   Skjetten – R&Å
  9/2   R&Å – Vestli
  Uke 8   Treningsleir Tyrkia uke 8 (18-24) februar. Der spilles det en kamp
  2-3/3   Galterud Cup
  9-10/3   Galterud Cup
  16/3   R&Å – Aurskog-Høland

 

Denne artikkelen er sponset av

FUVO søker spillere til sitt juniorlag.

Hele ni juniorspillere fikk i 2018 spilletid på FUVOs A-lag i 4.divisjon. Her et bildet fra en av kampene hvor hele seks juniorspillere var representert.

 

“Lyst til å prøvespille for FUVO Gutter 19 år?
Vi søker deg som har lyst til å spille på et lag med godt miljø, gode treninger og gode utviklingsmuligheter. I 2018 fikk 7 G19-spillere debut på FUVOs A-lag, og resten av spillerne spilte en eller flere kamper på rekruttlaget i 6.divisjon. Vi gir spillere som vil utvikle seg, mulighet til det, og alle blir tatt godt vare på av trenere, støtteapparat og klubb.

Vi trener mandag 19.00, onsdag 19.00 og torsdag 20.30. Vi skal i år spille 1. divisjon, og skal også delta i OBOS-cup og Telenor cup.

Husk å få tillatelse fra tidligere klubb før første trening med FUVO.

Mandager og onsdager trener laget samtidig med A-laget.  Det betyr at de i utgangspunktet har hver sin banehalvdel, men at det også legges opp til at man med jevne mellomrom trener sammen.

Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt på telefon 41045306

 

Hvam og Skogbygda deltar i AFSK InneCup

Hvam og Skogbygda vant hvert sitt oppgjør da lagene møttes til 8.divisjonsmatch i 2018.

 

Både Hvam og Skogbygda deltar i årets AFSK InneCup i Aurskoghallen. I fjor var også FUVO med i cupen som Aurskog-Høland til slutt gikk seirende ut av.  De røde og hvitkledde fra Opakermoen endte på 3.plass, etter å ha tapt den moralske finalen mot Aurskog-Høland allerede i semifinalen.

Dessverre så har turneringsledelsen vært såpass lite kreative at de har satt Hvam og Skogbygda i samme pulje. Aurskog-Høland er favoritter til å ta hjem vinnerpokalen med Blaker som en god outsider.

 

Hvam og Skogbygda spiller i pulje 4 sammen med Aurskog-Høland2 og Leirsund.

 

Skogbygda spiller sine kamper slik:

Fredag 18.januar

Kl 18:22 Skogbygda – Leirsund

Lørdag 19.januar

Kl 10:06 Skogbygda – Aurskog-Høland 2

Kl 12:40 Skogbyga – Hvam

Hvam spiller sine kamper slik:

Fredag 18.januar

Kl 19:50 Hvam – Aurskog-Høland 2

Lørdag 19.januar

KL 11:12 Hvam – Leirsund

Kl 12:40 Hvam – Skogbygda

 

De to beste lagene går til kvartfinalen hvor de møter de to beste lagene i pulje 1 som er Blaker, Driv IL, AFSK Oldstars og Sørum 1