Treningskamp. FUVO med årets første seier – slo LSK 2

For en uke siden spilte FUVO cupkamp mot LSK. Lørdag tok de i mot et ungt LSK2-lag, med blant annet to nesbuer fra start. Jørgen Sveinhaug (f 2003) stod i mål, mens Dylan Murugesapillai (f 2004) spilte midtbane.

FUVO med mange bytter fra cupkampen

FUVO-trener Tommy Grønvold gjorde fem bytter fra cupkampen, men stilte med samme formasjon, dvs 4-5-1.  Allerede etter ett minutt testet Kim Brenna skuddfoten, men en god redning av Sveinhaug forhindret en tidlig FUVO ledelse. Noen minutter senere fikk Brenna sjansen på et frispark, men ballen gikk tidside for mål. Gjestene fra LSK hadde ballen mest og kombinerte til tider fint mot et FUVO-lag som ikke klarte å komme raskt nok opp i motstanderen. Det resulterte i en del innlegg og dødballer som hjemmelaget stort sett hadde kontroll på.

Målløst til pause

Alt i alt en litt småkjedelig og sjansefattig første omgang, der hjemmelaget ikke klarte å komme opp på nivået fra cupkampen. Gutta manglet frekvens i beina, noe som har vært mangelvare i flere av treningskampene.

God andre omgang av FUVO

Etter en første omgang litt under middels, så var det et helt annet FUVO-lag som inntok gressmatta etter sidebytte. Omgangen var så vidt i gang da Jonas Grahn steg til vers og stanget inn 1-0, men dessverre for han og vertene så blåste dommeren frispark til LSK. En feil avgjørelse av dommeren, men sånn er det noen ganger.

Frekvensen i beina var bedre og aggressiviteten i duellspillet var bra. Det igjen resulterte i flere gjenvinninger/brudd og kontringer. I tillegg turte spillerne i større grad å holde på ballen og trille kula seg imellom. Etter 58 minutter fant Eiven Solberg superspiss Kim Brenna med en bakromsball. Han tok godt vare på den og satte inn 1-0 til hjemmelaget. Fire minutter senere vartet FUVO opp med et godt angrep der Mads Rismoen fikk ballen utpå venstrekanten. Han fant Brenna, som dunket inn sitt og FUVOs andre for dagen.

Brenna og Brenna Karlsen scoret for FUVO

Etter 2-0 scoringen kom LSK litt mer i kampen, og etter 66 minutter reduserte de til 2-1, etter at Sondre Ranheim Sæter måtte gi retur på et frispark. FUVO tok etter hvert tilbake initiativet i matchen og etter 78 minutter viste Nicklas Brenna Karlsen muskler da han kranglet med seg ballen inne i boksen, før han fastsatte sluttresultatet til 3-1 til FUVO.

Alt i alt en solid kamp av FUVO, der det mye positivt å ta med seg inn mot neste helgs seriepremiere mot Elverum. Det var også godt for gutta å kjenne på en seier igjen. Sist gang laget gikk av banen etter en seier var 15.feburar 2020, da slo de Stabæk 2 med 1-3.

FUVO stilte med følgende lag: Kristian Rud, Jonas Grahn, Christian Jørgensen, Tobias Solem Karlsen, Kyrre Klo Pedersen, Sondre Emilsen, Nicklas Brenna Karlsen, Eiven Solberg, Kristoffer Bugge, Mads Rismoen og Kim Brenna
Benyttede innbyttere: Sondre Ranheim Sæter og Kristian Klo Pedersen
Denne artikkelen er sponset av

 

12.plass til Jenny Stene – tre små poeng unna finaleplass

Jenny Stene var på sin side tre små poeng unna finaleplass på en 12. plass, etter å ha ligget lenge rundt 20. plass.

– Jeg har ikke noe sur følelse for at jeg er så nære, for jeg sitter hele veien med følelsen om at jeg er milevis bak de andre. Det er sånn skytingen føles i dag, men det er litt godt å se at de andre også har slitt, sier Stene til Dagbladet

– Det har nok litt med vinden å si, ellers vet jeg ikke hva jeg skal ta tak i, fordi jeg føler jeg gjennomfører så godt jeg kan. Men det er litt vanskelig når du ikke får den gode flyten, sier hun videre.

Ny fjerdeplass til Jeanette Hegg Duestad på 50 meter rifle

Den norske jenta lå lenge an til en medalje, men på det nest siste skuddet glapp OL-medaljen for Duestad i rifleskyting. For andre gang i OL ble hun nummer fire. Det er verre når det er så nært. Akkurat nå hadde det vært bedre å bli nummer sy eller åtte, sier hun til norske media etter finalen i Tokyo.

– Det er litt kjipt når jeg har prestert 100 prosent her. Jeg er ikke offensiv nok på det ene skuddet, sier Duestad om et skudd som ga bare 8,6 poeng og som skulle bli skjebnesvangert.

  • Det har vært over all forventning. Det bare vil seg ikke. Det har ikke noe med skytinga hennes å gjøre, sier Jenny Stene om Duestads OL til Dagbladet.

Vi velger allikevel å gratulere de norske skytterne med strålende innsats, kun prikken over íen som manglet

Norge tapte mot søta bror

Rune Kandal, Jørgen Jalland og Fredrik NIlsen synger som best de kan nasjonalsangen

Norge – Sverige 2-3   (1-0, 1-2,0-1)

Norge har ikke fått det helt til å stemme i EBSL divisjon B. Til tross for at 7 av 11 lag gikk videre, endte alle innledende kamper med tap, og med det var laget ute av kampen om å spille om opprykk til divisjon A. Fredrik Nilsen & Co avslutter turneringen med to plasseringskamper. ( kampen om 9,10 og 11.plassen)

Tidlig lørdag morgen var det duket for den viktigste kampen av alle kamper, nemlig den mot søta bror. Et svensk lag som slo puljevinner Kasakhstan, men som allikevel endte sist i sin pulje

Norsk ledet to ganger, men tapte til slutt

Kampen startet med to lag som følte på hverandre, uten å komme til noen skikkelige målsjanser. Men ett mål skulle det bli. Åtte minutter ut i matchen kranglet Jørgen Jalland med seg ballen utpå høyrekanten og fikk feid av gårde et skudd som sneik inn ved motsatt stolpe.

To minutter ut i andre perioden utlignet Sverige til 1-1, på et litt heldig tildelt frispark. Spillet bølget frem og tilbake, men etter ti minutter vartet Norge opp med et praktangrep som til slutt endte hos Elverum, som pirket ballen over målstreken. Dessverre gikk det ikke mer enn ett minutt før Sverige utlignet til 2-2., som også var resultatet etter to perioder.

Mot slutten av tredje periode begynte man å se for seg ekstraomganger, men med litt over ett minutt igjen å spille satte Sverige inn sitt tredje mål for dagen. Et langt utkast fra keeper til en svenske, ble lagt igjen til en lagkompis, som dunket ballen i mål. Norge jaget utigning og fikk avsluttet to ganger, men ingen av de fant veien til nettmaskene. Dermed måtte Norge for fjerde gang i turneringen gå fra stadion med tap.

Norge avslutter turneringen med ny plasseringskamp mot Romania senere i dag

 

Denne artikkelen er sponset av

Ting tar tid. Debuterte 26 måneder etter at han begynte å trene med klubben

Christan Jørgensen, her i kamp med LSK-spiller Hans Daniel Gustafsson

Christian Jørgensen begynte å trene med FUVO våren 2019, samtidig som han spilte kamper for Flisa frem til litt ut i august. Skrev så under overgangspapirene for å forsterke FUVO i kampen om opprykk. Dessverre tok det litt tid før Flisa godkjente overgangen, med som resultat at overgangen ikke gikk i orden før 1.januar 2020.

Jørgensen startet 2020-sesongen meget godt og var et klart førstevalg på backen i treningskampene. Så kom koronaen og sesongen gikk dunken. Lørdag 24.juli fikk ENDELIG Christian Jørgensen sin debut for FUVO, 26 måneder etter at begynte å trene med klubben med tanke på en overgang.

Pga fjoråret ble som det ble så var det hele seks FUVO-spillere som fikk sin debut i cupkampen mot LSK. Nicklas Brenna Karlsen, Kristoffer Bugge, Eiven Solberg og Christian Jørgensen kom alle til FUVO før 2020-sesongen, mens Jonas Grahn og Martin Rosenkilde kom til klubben i 2021

Denne artikkelen er sponset av

Tredje strake tap for Norway Beach Soccer

Norge – Estland 0-4 (0-0,0-3,0-1)

Norge spilte fredag formiddag sin tredje match på tre dager. Denne gangen var det Estland som stod på den andre siden av midtstreken. Et Estland lag som stod med to seiere og var med det langt på vei til å sikre seg puljeseieren. Norge på sin side hadde to strake tap.

Dommerfeil førte til at Estland tok ledelsen

Norge var som i de to første kampene med på notene i første periode. Lå god i ramma og kunne med litt hell tatt ledelsen på en av sine gode avslutninger. Midtperioden startet med avspark fra Estland som traff Fredrik Nilsen rett i pæra. Han gikk den for full telling, men kom seg forholdsvis raskt igjen. Fem minutter ut i perioden vartet Pak Ling Li med et godt brassespark som hadde fin retning nede ned stolperoten. Dessverre for Norge var Estland-keeperen lynkjapt nede og fikk dyttet avslutningen til corner. Like etterpå skulle Norge hatt frispark, i stedet blåste dommeren i favør Estland i neste trekk. Det resulterte i et frispark som ble dunket inn i nettmaskene. Minuttet senere satte de den andre for dagen, og halvveis ut i perioden økte de til 0-3.

Norge holdt god stand i den siste perioden, men helt på tampen fastsatte Estland sluttresultatet til 0-4.

Det betyr at det nå kun gjenstår plasseringskamper for Norge.

 

Denne artikkelen er sponset av

R&Å med en seier og ett tap i treningskampene

Jesper Aaserud ble matchvinner i treningskampen mot Strømmen 2 i juni. Her fra en kamp tilbake i 2018

R&Å skriver følgende på sin facebookside:

Etter snart to års pause, er det endelig klart for seriespill igjen.

Vårt a-lag i 4 div serieåpner på mandag 2.august borte mot Fjellhamar, mens rekruttlaget som kjent rykket opp i 5 div og åpner borte mot Skårer 10. aug.

Jonny Hanssen og teamet rundt seniorgruppa har vært flinke til å holde motivasjonen oppe i denne lange perioden uten kamper og med restriksjoner på treningene. Gleden var naturlig nok stor da gutta endelig kunne trene normalt igjen, og det er en topp motivert gruppe som nå er klare til å kjempe om poeng utover høsten, i det som blir enkel serie både i 4. og 5. div.

R&Å har rukket å spille to treningskamper. Den første ble spilt 25.juni borte mot et ungt Strømmen 2 -lag. Hovedtrener Jonny Hanssen har tydeligvis drillet den defensive biten godt. Laget lå godt i ramma og scoret også kampens eneste mål ved Jesper Aaserud.

Torsdag var det duket for en tøffere match mot seriefavoritt Skjetten. Et lag som blant annet har slått FUVO 2-1 i en tidligere treningskamp. Nok en gang leverte R&Å-gutta en meget god defensiv kamp, men måtte denne gangen se seg slått med 1-0.

Det var allikevel mye positivt å ta med seg.

– En veldig god defensiv kamp. Vi ligger tett og fint, er gode med ball, spiller klokt og tørr å holde på den, oppsummerer trener Jonny Hanssen.

R&Å stilte følgende lag i generalprøven: Truls Frogner – Magnus Midling Larsen, Markus Grønvold, Robin Rognerud, Patrick E. Hansen – Thomas Buseth, Jesper Aaserud, Øystein Riise Pedersen – Sigurd Flekke Mathiesen, Mads E. Hansen, Eivind Sveinhaug. Innbyttere: Lamek Million, Marcus Høgbakken, Lasse Holum Hansen, Fredrik Stenbro, Fredrik Stokkebryn.

Haga henter spillere fra Vålerenga, R&Å og FUVO

Blekket spruter på Haga stadion om dagen. Denne uken har klubben signert hele fem unggutter fra hendholdsvis Vålerenga (Magnus Ruud), R&Å (Martin Eirick Fajardo Hagen, Henrik Lie Hansen og Emil André Morstøl Malones) og fra FUVO (Isak Tuhus Olsen).

De fleste guttene har ikke spilt fotball på noen år, men har nå fått lysten tilbake. Sånn sett er Hage et trygt og godt sted å begynne.

Haga spiller sin første seriekamp i 9.divisjon allerede mandag 2.august. Da tar de i mot Kløfta 2 til kamp på en nyklippet Haga stadion.

 

Denne artikkelen er sponset av

Ecit Årnes 2020

 

Nytt tap for Nilsen og Norge

Norge – Romania 2-4 (0-1,1-2,1-1)

Norge tapte gårsdagens match mot Tsjekkia med 1-6 og ”måtte” vinne dagens match mot Romania, som også tapte sin åpningskamp. Norge startet friskt, men etter ti minutter tok Romania ledelsen etter at deres keeper trikset ballen opp før han feide avgårde en suser som satt klistret i nettmaskene.

Tidligere eliteseriespillere scoret for Norge

Den tidligere Vålerenga-spilleren Jørgen Jalland ga Norge en pangstart på andre perioden da han etter ett minutt spill snappet opp et tilbakespill og med et fint hodestøt headet han kula i mål. Like etterpå var Romania nære å ta ledelsen med et brassespark, men heldigvis for Norge traff den stolpen. Åtte minutter ut i perioden tok Romania på nytt ledelsen, og to minutter senere økte til de til 1-3 etter en retur fra Norges keeper Martin Jørgensen.

Rasch sendte Norge inn i kampen for en stakket stund

Norge gjorde et hederlig forsøk i tredje periode, men skapte ikke all verden. De manglet den ekstra flyten som de hadde i den forrige turneringen i juni. Men halvveis ut i siste perioden kastet Norges keeper en fin ball frem til den tidligere Strømmen og Mjøndalen-spilleren Stian Rasch, som fikk til en god avslutning som fant veien til mål helt nede ved stolperoten. Dessverre for Rasch og Norge så slo Romania tilbake med en gang. Under ett minutt senere så stod det 2-4 på måltavla. Flere mål ble det ikke og Norge står dermed med null poeng etter to av tre kamper.

Norge spiller siste innledende kamp i morgen kl 11.00. Motstander er Estland, som i går feide Romania av banen med sifrene 8-3.

 

Denne artikkelen er sponset av

Nilsen og Norge tapte åpningskampen i strandfotball

Ingen god start for Fredrik Nilsen og Norge

Norge – Tsjekkia 1-6 (0-0, 0-3,1-3)

I juni spilte Norge uavgjort 1-1 mot Tsjekkia. I dag møttes lagene på nytt i den første av tre innledende kamper i EBSL divisjon B. Norge var med på notene i 1.periode, kom til flest skuddforsøk, men det stod 0-0 etter de 12 første minuttene. Utover i andre periode tok Tsjekkia mer og mer over initiativet i kampen. Tok ledelsen 0-1 sju minutter ut i perioden, og brasset inn ytterligere to mål før perioden var over. Norge kom aldri opp på sitt beste og Tsjekkia ledet 0-6 før Norge fikk sitt trøstemål med fem sekunder igjen å spille av kampen.

Norge møter Romania i morgen torsdag kl 11.00. De fikk heller ingen god start på turneringen og tapte sin åpningskamp med 3-8 for Estland. En meget viktig kamp hvor Norge ikke har råd til å tape, hvis de skal ha et håp om å gå videre fra turneringen.

Denne artikkelen er sponset av

NaprapatTeamet