Haugen Veisten med andre omgangens beste tid

Nesbuen Patrick Haugen Veisten gikk for to uker siden til topps i et FIS-renn i Hakadal. Siden da har han kjørt sju europacuprenn med varierende resultater. Mandag 26.februar gikk det imidlertid mye bedre da han kjørte ned til en oppløftende 11.plass i i storslalom i St.Moritz.

Etter en middels første omgang lå han på 29.plass. I andre omgang satt kjøringen som et skudd.og han gjennomførte andre omgangens beste tid.

Med tiden 1:11.36 klatret helt opp til 11.plass, kun et lite sekund bak pallen. 

 

#PatrickHaugenVeisten #Storslalom #FISrenn

Tidligere FUVO-keeper scoret to mål i Futsal

Her er Kenneth Rakvaag(nr 27) i aksjon for FUVO i oppgjøret mot Grue i 2014. Kom til to gedigne sjanser, men misbrukte begge. 

 

Her kan dere se Rakvaag sine to mål for FC Hulløy Bodø i helgens Eliteseriematch mot Nord-Sprint:  https://www.youtube.com/watch?v=DVnkyubONRI&feature=share

FC Hulløy Bodø lå forøvrig under med 1-3, men snudde til 5-3 seier i løpet av de tre siste minuttene. 

Kenneth Rakvaag har over 60 landskamper for Norge i Futsal, og har også vært utenlandsproff. Fikk 15 kamper for FUVO i 2014-sesongen

 

 

#KennethRakvaag  #FUVO #Futsal

NM-kampen mellom FUVO og R&Å er berammet til fredag 16.mars

 

 

 

Etter litt frem og tilbake er endelig 1.kvalifiseringskampen mellom FUVO og R&Å berammet.

Kampen spilles på Funnefoss kunstgress fredag 16.mars kl 19.00

 

Vinneren av oppgjøret går videre til 2.kvalifiseringsrunde, som skal spilles senest 4.april

Se frisparkekspert Ørjan Hopen score for FUVO.

Lørdag 24.februar møttes FUVO og Skjetten til treningskamp på Funnefoss kunstgress. 

Seks minutter før pause i økte Ørjan Hopen til 2-0 på en frisparkperle. Dessverre klarte ikke Ørjan Heiberg sitt mannskap å stå hele kampen ut og tapte til slutt fortjent 2-4 for Skjetten 

 

Her kan du Ørjan Hopen sitt frispark https://www.youtube.com/watch?v=dVD3fUaD17s

 

 

 

#ØrjanHopen #Frisparkekspert #FUVO #Nesfotballen

R&Å gikk på et knepent 2-3 tap.

To mål av Lasse Holum Hansen var ikke nok til seier

R&Å skulle egentlig tatt turen til nordenden av Mjøsa og møtt tidligere lagkompis Henning Torgnesskar og hans Lillehammer, men hjemmelaget klarte ikke stille lag.

Heldigvis stilte divisjonskollega Sander opp på kort varsel slik at det ble kamp for Svein Pettersen og hans mannskap. Kampen som ble spilt på Årnes kunstgras endte med 2-3 tap. Lasse Holum Hansen scoret begge målene til R&Å. Dermed må bygdas nest beste lag vente enda en uke før de får muligheten til å ta sesongens første seier. 

 

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Patrick Andreassen, Patrick Elvethun Hansen, Eivind Solhaug, Lasse Holum Hansen, Mads Elvethun Hansen og Thomas Wiksaas.

Benyttede innbyttere: Fredrik Autio, Martinus Granum, Sebastian Thøger-Andresen og Fredrik Stenbro.

Skjetten avgjorde med to sene mål(fullstendig referat)

FUVO stilte med en meget tynn tropp da de tok i mot Skjetten til treningskamp lørdag ettermiddag.   FUVO-trener Ørjan Heiberg påpekte imidlertid at det er positivt at fire juniorspillere fikk og har fått mye spilletid så langt i sesongen.

Men det er ikke til å stikke under en stol at savnet av toppscorer Kim Brenna var stort.  8 mål på fire treningskamper, forteller sitt om en goalgetter i målform. Nå scoret FUVO riktignok to mål og ledet til pause, men det når det først raknet litt på slutten, så klarte man ikke å skape noe som helst.

Vertene leverte en solid første omgang, hvor man lå godt defensivt strukturert i rammene og neket Skjetten rom.  Ørjan Hopen kom til kampens første mulighet da han feide av gårde et frispark som Skjetten keeperen måtte gi en retur på. Like etterpå reddet en for dagen meget opplagt Andre Thomsen en god Skjetten mulighet.  Etter ti minutters spill satt den for hjemmelaget. Hopen slo en presis corner som Fredrik Nilsen stusset inn i nettmaskene.

Bortelaget hadde ballen mest, men sjansestatistikken var jevnt fordelt. Det var allikevel FUVO som gikk opp til 2-0 med seks minutter igjen å spille. Stian Westerheim ble dratt ned like utenfor sekstenmeteren, dermed fikk Ørjan Hopen nok en mulighet til å teste venstreslegga. Med en herlig touch skrudde han ballen rundt muren og inn i mål. Like før lagene skulle gå i garderoben dro FUVO på seg et unødvendig brudd. Skjetten kjørte en kjapp kontring og vipps så reduserte de til 2-1.

FUVO-trener Ørjan Heiberg var brukbart fornøyd med de første 45 minuttene.

 • Kort oppsummert så gjennomfører  vi en ok 1.omgang. Ligger godt i rammene og nektet Skjetten rom. Det er også sterkt å lede 2-1 til pause, forteller treneren.  

Få minutter ut i andre omgang ble Baktiar Rzaev spilt igjennom alene med keeper, men brukte alt for lang tid før han avsluttet. Og selve avslutningen var det heller ikke mye å rope hurra for. Vertene holdt brukbart følge med gjestene i første halvdel av omgangen, men etter 63 minutter utlignet Skjetten til 2-2. Like etterpå kom Skjetten til en dobbelsjanse hvor begge avslutningene smalt i tverrliggeren.

Da FUVO tok ut Stian Westerheim og Skjetten satte innpå blant annet Martin Rosenkilde og Ole-Christian Moltzau, ble det klasseforskjell på lagene. Skjetten kom etter hvert til en del innlegg, men FUVO-forsvaret holdt brukbar stand helt til kampuret vippet 85 minutter, da tappet Martin Rosenkilde inn en corner. To minutter senere fastsatte gjestene sluttresultatet til 2-4.

 • Vi hadde god defensiv struktur i en drøy times spill, men vi fikk det tøft mot slutten. Vi orket ikke/klarte ikke å flytte beina raskt nok. I tillegg kom Skjetten til litt flere innlegg enn jeg kunne ønske meg. Strukturen glapp mer og mer opp og det var sånn sett ikke helt ufortjent at Skjetten til slutt gikk seirende ut av matchen, sier Heiberg til Nesfotballen etter kampslutt.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ovar Skjevdal, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Fredrik Krogsæter, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Abdi(prøvespiller), Baktiar Rzaev og Mathias Vikane.

Benyttede innbyttere: Per Anders Vågan  og Henrik Bøhler Evensen.

FUVO tapte mot Skjetten

FUVO ledet 2-1 til pause, men fikk det tøft de siste 25 minuttene og tapte til slutt 2-4.

Fredrik Nilsen headet hjemmelaget i ledelsen etter 10 minutter. FUVO lå godt i ramma og hindret Skjetten fra å komme til de store sjansene. Seks minutter før sidebytte doblet Ørjan Hopen ledelsen på et frispark fra 20 meter.

Skjetten reduserte like før pause, og fem minutter etter hvilen utlignet gjestene til 2-2. 

FUVO fikk det veldig tungt de siste 25 minuttene. Bortelaget dominerte veldig, men det løsnet først helt på slutten av kampen.Martin Roskilde tappet inn 2-3 i det 83 minutt, og fire minutter senere fastsatte  Skjetten sluttresultat til 2-4.

 

Mer kommer senere.

 

 

 

 

 

Tidenes fotballegender i R&Å

Olve Hansen til venstre og Asbjørn Falstad til høyre, 

 

Undertegnede hadde for et par år siden dialog med flere Årnes veteraner med tanke på de 11 beste spillerne som har dratt på seg den blå R&Å-drakta. De kom fram til 11 spillere, men avstod fra å nummere dem. Det er ingen spillere fra dette årtusenet, spillerne som er valgt ut er fra 1950-tallet til litt utpå 1990-tallet.

 

 1. Kjell Westby: (Slutten av 1940-tallet og nesten hele 1950-tallet) Var med på oppturen for yngres lag på slutten av 1940-tallet, hvor han blant annet var med på å bli kretsmester. Var i flere år bankers på kretslaget som yngres. Fikk en pangstart med a-laget som han var med å rykke opp fra daværende 2.divisjon i 1949. Var seniorlagets store stjerne da klubben hadde sin storhetstid på begynnelsen av 1950-tallet. 

 

 1. Arvid Skjølberg: (Slutten av 1950-tallet og starten på 1960-tallet) Stort talent som var ettertraktet av de store Oslo-klubbene. Prøvde seg også i Lyn i en periode. Kretsmester med juniorlaget i tre år på rad (1953-1955), og var da også fast på kretslaget.  En bærebjelke da laget rykket opp i 1961 og på nivå tre , året etter.  Klubbens beste i tidlig på 1960-tallet.

 

 1. Asbjørn Falstad: (1950- og 1960-tallet)Bankers på senior kretslaget i flere år fra 1953 og fremover, sammen med blant annet Kjell Westby. Var med opprykket fra 4.divisjon i 1961. I den sammen sesongen slo laget blant annet Strømsgodset i begge oppgjørene. I den første matchen scoret Falstad to av målene. Det gikk litt tyngre de neste sesongene med to nedrykk, men i 1965 var det tid for et nytt opprykk, denne gangen fra 5.divisjon.  I kvaliken var Asbjørn den store spilleren og scoret 7 mål på de fire kamper. Det er ikke få mål han scoret med hodet i sin lange karriere som varte i nærmere 20 år.

 

 1. Egil Thon:(Fra slutten av 1950-tallet til langt utpå 1970-tallet)Sies å ha nærmere 1000 kamper for R&Å, som er klart flest i klubben.  Kretsmester med juniorlaget i 1955 og 1957, samme året som han debuterte på a-laget. Fire år senere i 1961 var Thon med på å rykke opp til 3.divisjon. Laget gikk inn i et par svake sesonger, men Egil var allikevel fast inventar på kretslaget i 1964. Året etter var han med på et nytt opprykk, denne gangen fra 5.divisjon.  I 1969 ansatte R&Å den tidligere VIF-spilleren Einar Bruno Larsen som spillende trener. Med han på laget opplevde Egil Thon sitt tredje opprykk, også denne gangen fra 5.divisjon. Også denne gangen var han på kretslaget i 5.divisjon. Han fortsatte å være en dominerende spiller til langt utpå 1970-tallet.

 

 1. Arild Nilsen: (1960-tallet og litt utpå 1970-tallet)Småguttkretsmester i 1957 og guttekretsmester i 1959. I det siste året spilte Nilsen på kretslaget, hvor han spilte i flere år, både i yngres og som senior. Var med på opprykkene i både 1965 og 1969.

 

 1. Øyvind Andersen:((1970-tallet) Knallhard stopper som spilte på kretslaget og deltok også i 1968 på forbundets guttesamling i Horten.  Juniorkretsmester i 1967 og 1968. Fikk med seg opprykket til 4.divisjon med a-laget i 1969 og var på starten av 1970-tallet en da de mest sentrale spillerne på R&Å.

 

 1. Olve Hansen. (Fra slutten av 1960 til midten av 1970-tallet)Kom til R&Å fra Fenstad FK i 1967 og var lagets store goalgetter og skytterkonge. Toppscorer i de fleste av de åtte årene han spilte for klubben, før han vendte tilbake til Fenstad FK. I 1969 ble det opprykk til 4.divisjon, spilte i samme sesong fast på kretslaget, mens han året etter spilte på presselaget.

 

 1. Hans Fredrik Holth(1970- og 1980-tallet) Teknisk spiller som var hjernen på midtbanen i en årrekke. Fra tidlig 1970-tall til langt utpå 1980-tallet. Prøvde seg i Sørumsand litt høyre opp i divisjonene, samt FUVO da de spilte i 4.divisjon, men vendte i begge tilfellene å gå tilbake til R&Å. Fikk med seg tre opprykk. I 1977 og 1984 fra 6.divisjon og i 1986 fra 5. til 4.divisjon.

 

 1. Dag Drognes: (1980-tallet + 1991) Syk venstreslegge som han titt og ofte benyttet. Spilte aldri en dårlig match. Det luktet mål hver gang laget fikk frispark fra 30 meter og innover. Var sentral i forsvaret i begge opprykkene på 1980-tallet. (fra 6.div i 1984 og fra 5.div i 1986). Gjorde comeback i 1991, og fikk med seg sitt tredje opprykk i sin siste sesong.

 

 1. Ola Årnes. (1970 og 1980-tallet)Goalgetter som leverte varene i en årrekke. Tok over som lagets målgarantist etter Olve Hansen vendte tilbake til FFK. Var med på opprykket fra 6.divisjon i 1977,men valgte å prøve seg i 3.divisjon med Eidsvold Turn i 1978. Vendte tilbake til R&Å etter ett år.  Fikk med seg to nye opprykk i henholdsvis 1984 og 1986.

 

 1. Roy Andersen.(Fra midten av 1980-tallet til litt utpå 1990-tallet)Klar og tydelig leder, men først og fremst en lagspiller med stor L. Forsvarsspiller som ble brukt som både back og stopper. Flink til å dra med seg resten av guttene. Fikk med seg opprykket i både 1987 og 1991. Ble med over til Nes FK da de tok over R&Å sin opprykksplass i 3.divisjon i 1992.

 

 

Med forbehold om feil.

Hvam med to sterke seiere denne uken

Nykommer Kevin Pihl har funnet målformen i sin nye klubb. Denne uken har han smakket inn tre mål. (Foto: Hvam IL)

 

Hvam ligger meget godt an før årets 8.divisjon sparkes i gang om drøye to mnd. Denne uken har laget spilt to treningskamper. Mandag trakk de det lengste strået i et jevnt oppgjør mot Sand, som i fjor befant seg i 7.divisjon.  Laget viste klasse ved å snu 1-2  til 6-4 seier.

Tony Kristiansen scoret to mål, mens Gøran Haga, Kevin Pihl og Bjørn-Tore Solvoll scoret de andre målene. I tillegg scoret Sand et selvmål.

Torsdag var det tid for nok en match mot et lag fra høyre nivå. Kurland, som i fjor spilte i 6.divisjon, tok i mot Hvam til kamp på kurlandsparken. Vinterkulda var tilbake, men nok en gang leverte Hvamsingene et målrikt oppgjør. Hvam stilte med utespiller Simen Andreassen i mål, og han fikk en tøff start mellom stengene.  Allerede før kampen var ti minutter gammel lå den første ballen i nota bak Andreassen. 1-0 til Kurland holdt seg til pause, men tradisjonen tro så viste Hvam seg som det beste laget i andre omgang.

Som mot Sand så snudde de underlege til seier. Hvam scoret to ganger litt ut i andre omgangen, men Kurland slo tilbake og utlignet til 2-2. Hvam var imidlertid ikke ferdige for dagen og puttet to mål til, slik at sluttresultatet ble 2-4.  Det betyr at Hvam har scoret 18 mål på sine fire treningskamper så langt i sesongen. Målscorere mot Kurland var Kevin Pihl 2, Tony Kristiansen og Gøran Haga.

 

 

Hvam stilte med følgende lag mot Sand:

Alexander Veisten, Henrik Langbråten, Vegard Berge, Steffen Breen, Aleksander Trondsen, Gøran Haga, Fredrik Olsen, Håkon Rolstad Nilsen, Anders Norum og Bjørn-Tore Solvoll

Benken: Øyvind Sannerud-Moe, Even Dahl, Kevin Pihl, Tony Kristiansen, Kristoffer Aarhus, Tobiasz Rzeznik og Simen Andreassen.

——-

Hvam stilte med følgende lag mot Kurland:

Laget: Simen Andreassen, Anders Norum Vegard Berge, Tobiasz Rzeznik, Øyvind Sannerud- Moe, Gøran Haga, Martin Holter, Håkon Rolstad Nilsen, Kevin Pihl, Bjørn-Tore Solvoll og Tony Kristiansen. Benken: Aleksander Trondsen, Even Dahl, Kim Svebakken, Steffen Breen