På Fenstad SK spilte Trond Einar og Ole Georg Finstad, mens Preben Finstad spilte for FUVO 2. For familiefredens skyld var det kanskje like greit at kampen endte uavgjort. Håkon Bråthen scoret for FUVO2, mens Morten Munkelien sørget for at kampen endte uavgjort.
FUVO 2 stilte med følgende tropp: Henrik Paulsen, Tommy Nordhagen, Håkon Bråthen, Dan Erik Karlstad, Eivind Husås, Marius Hammer, Magnus Thesen, Martin Skolbekken, Steve Johnsen, Anders Kvalness og Preben Finstad Benyttede innbyttere: Marius Brenna Johansen, Andre Woldsnes.
FSK stilte med følgende tropp: Thomas Bekkeli, Raymond Haugland, Rune Damstuen, Niklas Martinsen, Anders Estenstad, Raymond Sten Andersen, Kristian Aarem, Morten Munkelien, Trond Einar Finstd, Tor Holmgren, Pål Inngjerdingen, Ole Georg Finstad, Tobiasz Rzeznik, Danyel Badendyck, Hans Werner Sætran og Mahir Cagatay
Hele fire nesbuer var i aksjon fredag kveld da Ull/Kisa og HamKam møttes til sesongens sjette serierunde på Jessheim stadion. Stian Ringstad spilte fra start og scoret også kampens første mål etter 13 minutters spill. Dette var hans andre scoring for sesongen. Han ble for andre kamp på rad kåret til Ull/Kisa sin beste spiller.
Gjestene fra Hamar utlignet etter en halvtime og tok ledelsen rett etter sidebytte. Det så lenge ut til at Geir Friård sine disipler skulle ro i land sesongens tre første poeng, men fem minutter på overtid utlignet Henrik Kristiansen for vertene. Dermed endte kampen 2-2.
Ole Kristian Langås gjorde comeback etter en skade som har satt han ute i sesongens fem første matcher. Han gjorde en god innsats og vil helt klart bli viktig for Ull/Kisa utover høsten.
Kampens dommer var Eivind Bodding fra Haga.
Etter dagens serierunde ligger Ull/Kisa på 12.plass med 6 poeng, mens HamKam befinner seg helt nederst på 16.plass med 1 poeng.
Dette skrev Romerikes Blad om Rinstad sin innsats i kampen
Timet løpet fint før han enkelt satte inn 1-0-målet etter 13 minutter. Viste prov på gammel storhet da han satte opp sjansen til Torp etter halvtimen. Innblandet i det meste Kisa skapte, men ble smågutt i duell med Tobias Svendsen før 2-1-målet til gjestene. Tok ansvar og ledet offensiven da Ull/Kisa jaktet scoring på slutten. Framprovoserte corneren som ga 2-2. I ferd med å finne formen som ga ham proffkontrakt i Portugal. Fikk 6 på børsen
Dette skrev Romerikes Blad om Langås sin innsats i kampen
(32 min. + tillegg for Sebastian Remme Berge.) Fikk en drøy halvtime i comebacket etter skade og klarte seg fint. Fikk 5 på børsen
Det stoppet til slutt i kvartfinale og semifinale for de to R&Å lagene
De to jentelagene til Raumnes & Årnes nådde ikke helt til topps, men det var “næmen” ikke langt unna. For J14 endte cupdrømmen i kvartfinalen, mens J16 gikk enda et steg og røyk først ut i semifinalen. Begge lagene gjorde en heroisk innsats og satte Raumnes & Årnes på kartet. Etter nærmere 20 kamper fordelt på de to lagene er det en sliten, men meget fornøyd Årnes-gjeng som lørdag ettermiddag setter seg på bussen hjem til Nes. Nesinfo tar av seg hatten og stiller seg i gratulantkøen.
Veien til kvartfinalen for J14 J14 startet cupen med et brak. Fire seiere på de fem første kampene i gruppespillet, førte de opp på andreplass plass i gruppa. Med det ble de også klare for A-sluttspillet.
Der vant de en og tapte en, noe som betydde at de hadde kniven på strupen før fredagens match mot Tertnes. For andre gang på de tre siste kampene klarte jentene å vippe et jevnt oppgjør i deres favør. Da dommeren blåste av hadde jentene vunnet 9-8, og var med det klare for kvartfinalen.
I kvartfinalen stod en gammel kjenning fra gruppespillet på den andre banehalvdelen. Det østeriske laget GKL Walderviertel, var nemlig det eneste laget som slo Årnes-jentene i gruppespillet. Nå var det “Pay back time” Dessverre skulle det ikke gå slik. Østerikerne ble nok en gang for sterke og vant kvartfinalen med hele 14-5. Dermed var cupen over for 14 åringene. Men det var en blid og sliten gjeng som fort kom ovet tapet.
Veien til semifinalen for J16 J16 laget hadde trøblete vei til semifinalen. Det var heller ikke noe i gruppespillet som skulle tilsi at jentene nesten skulle gå hele veien til finalen. Laget kvalifiserte seg til A-sluttspillet gjennom å komme på fjerde plass i gruppa si. Heldigvis var det akkurat nok å gå videre. I gruppespillet tapte de den første matchen mot et italiensk lag, men vant den andre. Dermed måtte de i likhet med 14 års jentene vinne den siste kampen fredag morgen for å gå videre til kvartfinalen. En jevn kamp endte med ett måls seier til J16,som dermed var klare for kvartfinale.
I kvartfinalen møtte de Dronninglund IF2, et lag som kom til matchen med fem strake seiere i bagasjen. Men J16 jentene hadde ingen planer om å stoppe å overraske både seg selv og de som hadde tatt turen for å se kvarten. Kampen ble som en kvartfinale skal være, jevn spennende og med dramatikk til siste sekund. Kampen endte uavgjort, men i ekstraomgangene hadde nes-jentene det lille ekstra inne og vant til slutt 8-6. En fantastisk prestasjon, dermed måtte jentene bare hvile litt før de måtte gjøre seg klare for nok en kamp.
I semifinalen møtte de Hjallerup IF, som dessverre skulle vise seg å bli et littegran for sterke. Årnes-jentene ga danskene kamp til døra, men det holdt ikke helt inn og da dommeren tok fløyta til munnen for siste gang stod det 13-10 på dommertavla, i favør Hjallerup IF. Men for en progresjon. Fra å såvidt gå videre fra gruppespillet, til slutt være SÅ NÆRME en finale. En utrolig prestasjon i en meget stor internasjonal cup med lag fra hele 15 forskjellige land.
Begge jentelagene har gjort en strålende jobb og kvartfinale og med semifinale som resultat, er det nok flere enn jentene som trenger en ferie etter en hektisk håndballuke i Dronninglund Cup. Men for en oppkevelse det må ha vært for jentene, trenerne og ikke minst den supre heiagjengen som har vært med å heie jentene frem til den suverene prestasjonen jentene har levert.
FUVOs Gutter 14-lag ble tirsdag seriemestere, med to kamper igjen å spille. Laget har ti seiere på ti kamper, og er med sine 138 mål ett av de mestscorende lagene i Akershus, uansett alder og nivå. I tillegg kommer en 17-0 seier, mot et lag som senere har måtte trekke seg.
Gutta har satt klubbrekord 41-0, og har imponert alle på sin vei mot seriemesterskapet. De tre siste kampene har endt med 24-0, 14-1 og nå sist 10-2, borte mot Nittedal2.
Neste kamp for gutta er onsdag 8.oktober, hjemme mot Nordre Eidsvoll, for øvrig det eneste laget som har gitt laget litt motstand. Våroppgjøret endte nemlig med ”kun” 4-2 seier til FUVO.
Toppscorer er Sondre Emilsen med 43 mål, etterfulgt av Isak Tuhus Olsen med 33 scoringer. Det gror med andre ord godt bak målgarantisten gjennom de siste 35 årene, Kjell Engeflaen, og toppscoreren i Nesfotballen 2014, Kim Brenna.
Patrick Haugen Veisten håper å få inn rundt kr 100 000,-
Nesbuen Patrick Haugen Veisten drømmer om å representere Norge i et OL eller VM, men for å nå drømmen er han avhengig av at sponsorer er med på finansiere veien dit. Etter flere år på Europacuplandslaget, har han de siste årene stått utenfor.
Han forteller til Nesfotballen at den totale kostnaden med alt av reiser, overnattinger, utstyr og mat kommer på rundt 200 000 kroner i løpet av ett år.
Hvert samlingsdøgn koster ca 1000 kroner og vi har bortimot 200++ reisedøgn i løpet av ett år. Jeg er heldig og har utstyrssponsor som gjør sitt til at man kan legge litt ekstra i reiser og trening. For å kunne satse 100% videre håper jeg å få inn rundt kr 100 000,-
Gjorde comeback i verdenscupen i fjor
Patrick Haugen Veisten debuterte i verdenscupen som 21-åring i oktober 2016 og tok steg for steg de neste to sesongene. Hadde en liten nedtur i 2017/81-sesongen, som resulterte i at han ble vraket fra Europacuplaget. Året etter vant han ett FIS-renn og var seks ganger på pallen. Det var imidlertid bare begynnelsen på hva som var i vente.
Det var en revansjesugen Patrick Haugen Veisten som før 2019/20-sesongen i en alder av 25 år, ville vise Norge at han fremdeles har noe å by på. Han la ned hundrevis med treningstimer for å være best mulig forberedt før sesongstart.
Sesongen skulle vise seg å bli den beste i hans karriere. Han vant fire av seks FIS-renn, kom på tredje plass en gang og kom ikke i mål i det siste. I Europacuprennene viste han stor stabilitet og var stort sett bankers inne blant topp 15..
8.februar i år kjørte han inn til en meget sterk 3.plass i storslalåmrennet i Europacuprennet som fant sted Berchtesgaden i Tyskland. Flere av løperne han slo, har gode plasseringer i verdenscupen. Dermed var en ny barriere brutt. Han var i storform da han tre uker senere fikk sjansen i verdenscuprennet i storslalåm i Hinterstoder i Østerrike. Dessverre slo nervene inn og en meget skuffet nesbu måtte nøye seg med 55.plass. Dessverre var dette sesongens siste renn, da covid 19 slo inn og stoppet resten av sesongen. Uansett, så har Patrick Haugen Veisten fått bevist for seg selv alle andre at han har noe å gjøre i alpinsirkuset.
Koronaen lærte han å bli kreativ
Forbredelsene til sesongen 1920/21 er allerede i gang. Vi har tatt en liten prat med 25-åringen fra Neskollen for å høre hvordan han ligger an.
Hvor mange treningstimer legger du ned i løpet av en uke?
Ligger på 18-20 timer i løpet av en uke. Kommer litt an på hvor mye jeg jobber den uken også, men prøver å holde dampen oppe med to økter om dagen.
Oppladningen til årets sesong har ikke vært av den normale sorten. Hvordan har det påvirket deg?
Det påvirket meg en del i slutten av fjorårssesongen hvor det var viktige renn jeg ikke fikk kjørt, men nå føler jeg det ikke har vært noe stort problem. Jeg fikk et langt avbrekk fra ski og noe generell trening, som jeg tenker kan ha vært greit mor min del. Ettersom treningssentrene også ble stengt ganske tidlig fikk jeg mye tid til å fokusere på å være kreativ med treningen og ha bra trening uten masse utstyr. Det var en liten utfordring i seg sel, men jeg føler det har vært positivt og litt bort fra den «typiske» styrketreningen og heller bruke mer egen kroppsvekt og manualer for å styrke de svakere egenskapene mine. Sånn alt i alt har det vært en lærerik periode. Nå er det heldigvis ikke lenge før jeg reiser på første samling på lenge, Jeg er veldig klar for å komme meg på ski igjen og føler at jeg har gjort en bra jobb med treningen, så det blir et sjukt spennende år, sier en optimistisk Patrick Haugen Veisten til Nesfotballen.
Resultater i 2019/20
Verdenscupen (WC): 55 plass (fikk ikke kjøre 2.omgang)
Europacuprenn: 3.plass som best, 5 topp 15 plasseringer
Etter godt over fire måneder uten kontakttrening, begynner tålmodigheten å ta slutt for de fleste klubber. Bare i Akershus har 120 lag måtte trekke laget. Det igjen har medført at man har begynt å tenke i alternative baner.To ting har kommet oss for øre, begge ligger i såkalte gråsoner.
Det ene er at enkelte klubber på de tre øverste nivåene har blandet grupper (A,rekrutt og junior) og spilt kamper mot andre lag på samme nivå. Det andre er at flere og flere klubber nå ser mot utlandet. Etter at Danmark og deler av Sverige nå åpnet opp, så har flere klubber sett på muligheten for å reise dit på treningsleir for å trene med fullkontakt, samt få spilt en treningskamp eller to. Vi har vært i kontakt med Alf Hansen, som er direktør for utvikling og aktivitet i NFF, og stilt han to spørsmål.
1.Når ett lag fra Eliteserien, Obos eller PostNord spiller treningskamp, eventuelt treningskamp med andrelaget, må alle spillerne være under proffkontrakt, eventuelt B-kontrakt, eller kan man også benytte spillere fra rekruttstallen og juniorlag?
Spillere i toppfotballen har fått unntak fra 1- meters regelen gjennom toppfotballprotokollen. Du kan ikke blande spillere fra andre lag i klubben inn i den spillergruppen som spiller under toppfotballprotokollen.
2.Kan norske lag reise til Danmark eller Finland og trene med fullkontakt der. Eventuelt spille treningskamper? Med andre ord, må man følge norske lover i utlandet eller gjelder lovene i forhold til Korona der man er?
Vi anbefaler våre klubber å følge norske bestemmelser om smittevern. Da gjelder 1 meteren for voksne. NFF jobber for å få lov til å komme i gang med ordinære treninger. Inntil videre er ikke det ikke åpning for det i Norge. For øvrig kan klubbene følge de reisebestemmelsene som gjelder for norske statsborgere i utlandet.
Når ett lag fra Eliteserien, Obos eller PostNord spiller treningskamp, eventuelt treningskamp med andrelaget, må alle spillerne være under proffkontrakt, eventuelt B-kontrakt, eller kan man også benytte spillere fra rekruttstallen? Spesielt interessert i de to øverste nivåene sine treningskamper.
Bak fra venstre: Geir Svendson, Knut Svindahl, Per Brogeland, Svein A. Wiik, Rolf Nordberg, Roger Hallberg, Tor Aarem og Bjørn Johnsbråthen. Sittende fra venstre: Oddbjørn Lien, Geir Hellerud, Helge Gjessing, Jan T. Borgetein, Lars Sander, Kristoffer Kalsæg og Cato Strømberg.
Bildet er fra 1976, sist gang laget spilte på nivå 2.
Eidsvold Turn var som best på 70-tallet
Eidsvold Turn hadde sin storhetstid fra 1971 til 1976, hvor de spilte fem av seks sesonger på nest øverste nivå i Norge. Som best oppnådde de en 2.plass i 1974, plassen bak LSK, som senere skulle vinne det meste som kunne vinnes de nærmeste årene. Det holdt alikvel til kvalifisering til øverste nivå. Der ble dessverre Bodø/Glimt og Fredrikstad for sterke for Turnerne.
Forholdet melom Turn og ulike Nes-klubber har alltid vært meget godt. Dette skyldes at Turn i noen år var fotballens flaggskip, ikke bare på Øvre, men på hele Romerike. Derfor ble det sett på som en ære om nesbuer kvalifiserte seg for klubbens A-lag.
Klubben har i en årrekke hentet gode spillere fra Nes. Første spiller i nyere tid til å åksle Turn-trøya var Fenstad-spisssen Tormod Hagen, etterfulgt av den spenstige målmannen Per Ole Pedersen, teknikeren Knut Svindahl og taltentfulle Bernt Rognstad.
Senere har det vært mange nesbuer som har tredd på seg den blå Turn-drakten. Lars Helge Hoel har flest kamper med 270, noe som gir han en fjerde plass på adelsekalenderen. En annen som også fikk mange kamper var Tor Holmgren. Han endte på 213 kamper, som plasserer han på en ellevte plass på adelskalenderen.
I perioden 1996 til 1999 var det minimum fem spillere fra Nes i stallen, flere av dem meget sentrale.
Litt spesielt er det at hele fire brødrepar fra Nes har spilt for Eidsvold Turn. Det er Bernt,Pål og Jørn Rognstad, Jørn og Roar Kopperud, Geir og Thomas Frigård, samt Kim og Tom Robin Brenna
I 2020 er det dessverre ingen nesbuer å finne i Eidsvold Turn. Den siste spilleren som fikk kamper var Niklas Brenna Karlsen, som i fjor høst fikk sju kamper.
I løpet av de siste 50 årene er det kun fire år hvor det ikke har vært en nesbu på A-laget til Eidsvold Turn
Her har vi laget en oversikt over nesbuer i Eidsvold Turn fra 1970 og frem til i dag.
17 år gamle Ludvik Hoel forlot FUVO for å satse på fotballen i LSK våren 2019. Der fikk han god erfaring gjennom kamper for G16-laget, men da han begynte på NTG Kongsvinger på høsten, valgte han å melde overgang til KIL. Siden den gang har keeperen fra Skogbygda fått en håndfull kamper for KIL 2 og KIL G19.
Tidligere denne uken ble han kastet inn på KIL-treningene. Etter noen nervøse treninger til å starte med, viste han etter hvert hva som bor i han. Dette har resultert i at han mandag sitter på benken da KIL spiller sesongens femte serierunde i OBOS-ligaen.
Hoel forteller til KIL.no at det har vært et morsomt første år på Kongsvinger. Treningsmengden var tøff i begynnelsen, men det har han etterhvert tilvendt seg. Unggutten som er født i 2003 forteller videre at hverdagen med skole- og fotball har og er veldig morsomt, og noe han trives med.
Det er jo en drøm om å kunne spille på et høyest nivå som mulig, og da blir det en utfordring jeg gleder meg til. Jeg har alltid hatt et godt forhold til KIL, og alltid fulgt med så det å få være med A-laget på en seriekamp blir spesielt.
Nes har fostret mange spillere som senere har spilt toppfotball for Kongsvinger. Åge Fossum var den første som markerte seg som en goalgetter på 1960- og 70-tallet. Senere har Geir Frigård, Tommy Grønvold, Jørn Kopperud og Patrick Elvethun Hansen akslet den røde og hvite KIL-drakten.