To historier som begge omfatter den ene gangen FUVO fikk tre røde kort

FUVO har etter det vi kan erfare kun en gang fått tre røde kort i en og samme kamp. Den første historien omfatter nettopp den kampen. Den andre historien er en fortsettelse av kampen, da samme dommer besøkte FUVO ett år senere….

 

AVSLUTTET KMPEN MED 8 MANN (Mai 2005)

Både dommer og flere FUVO-spillere kom i fokus da laget tapte 1-4 for Flisa 7.mai 2005. Allerede etter en halvtime måtte Hans Werner Sætran forlate banen etter sitt andre gule kort, men til tross for en mann mindre så utlignet Ole Georg Finstad til 1-1 i starten av 2.omg. Et kvarter før slutt var det Lars Helge Hoel sin tur til å ta turen i dusjen etter å ha pådratt seg sitt andre gule. Til tross for to mann mindre holdt FUVO 1-1 helt til det stod igjen ti minutter av kampen. Når dommeren så Flisa et meget billig straffespark, sprakk det fullstendig for FUVO-kaptein Trond Einar Finstad, som forklarte i klare ordlag hva han mente om akkurat det. Dermed dro dommeren frem det røde kortet for tredje dagen. Flisa gikk opp til 1-2 fra straffemerket, som til slutt ble til 1-4. Det hører med til historien at Flisa-treneren sa til FUVOs lagledelse at han egentlig hadde lyst til å sette straffesparket med vilje utenfor, men at tabellsituasjonen til Flisa gjorde sitt til at han valgte å score.

FUVO pådro seg 36 gule og 4 røde i 2005-sesongen, som var klart verst av alle lagene i avdelingen. Bjerke var snillest med 17 gule og 1 rødt kort.

 

JULEGAVE- HAR DU VÆRT SNILL DA?? (2006)

FUVO spilte 3 div kamp mot Flisa 07.05.05 og kampens dommer Per Anders Haugen fra Kløfta ga FUVO tre røde kort. Morten Heiberg skrev da følgende på FUVOs hjemmeside:

  • Jeg veit at dårlige lag ikke har dommeren med seg, men det får da være måte på til inkonsekvent dømming. Det blir i alle fall ingen julegave fra meg til Hr Haugen i år. Selv om jeg har et par ting som jeg gjerne kunne tenkt å overlevere han. FUVO tapte kampen 1-4.

18.06.06 FUVO vant 2-1 i hjemmemøte med Ottestad. I det Heiberg var på vei ned i garderoben tok dommeren tak i skulderen hans og sa følgende: Nå blir det vel julegave på meg likevel?

Lærdommen er at man må være forsiktig med det en skriver på sine egnehjemmesider, du veit aldri hvem som leser det.

 

 

 

Stem frem din favoritt til Publikumsprisen på Kultur- og idrettsgallaen

Under kultur- og idrettsgallaen fredag 6.april skal det deles ut en rekke priser. En av de viktigste, om ikke den viktigste, er publikumsprisen. FUVO har hele kandidater til prisen. Martin Skolbekken er nok en liten favoritt, men både Tom Hagen og Ole Skoglund er verdige kandidater.

Det samme er forøvrig alle kandidatene, som inkluderer musikere,primus motorere innen seniorkabereten, ildsjeler, lag og foreninger mfl.

 

Følgende er foreslått til publikumsprisen:

Ole-Kristian Tolleffsen

Martin Skolbekken

Ingrid Hele Østvold

Ole Skoglund

Tom Hagen

Kenneth Norum

Ole Erik Eier

Anbjørg Borgenholt

Røde Kors

Nes Ski

Nes Blues Club

 

Gå inn Raumnes.no og stem frem din favoritt: http://www.raumnes.no/nyheter/stem-pa-din-publikumsfavoritt-1.2283937

 

Nordicbet har stor tro på FUVO i 4.divisjon

 

NordicBet har vært ute med oddsen til 4.divisjon Akershus, og i likhet med stort sett alle andre så har plassert FUVO, Aurskog-Høland og Kløfta på topp. I bunnen har de som så mange andre plassert de samme fire lagene, men med små justeringer. Sørumsand og Fet ser på forhånd ut til å gå en tung sesong i møte, men heldigvis så skal kampene spilles først.

1,37 på FUVO er nok i overkant dårlig odds, så mye bedre enn de andre lagene er nok ikke Ørjan Heiberg sitt mannskap. Topp tre vil nok uansett kunne skille seg litt ut fra de andre.

NordicBet har imidlertid ikke så god tro på R&Å som Romerikes Blad, som tippet de på 4.plass. Her er oddsen satt til 32, som gir en delt 7.plass.

 

1

FUVO

1,37

2

Aurskog-Høland

8

2

Kløfta

8

4

Ull/Kisa 2

10

5

Eidsvold IF

18

6

Strømmen 2

25

7

Hauerseter

32

7

R&Å

32

9

Blaker

35

10

Skedsmo 2

50

10

Eidsvold Turn 2

50

12

Rælingen

75

13

Sørumsand

100

14

Fet

125

 

Fire historier fra slutten av 1960-tallet

 

Terje Skogli fikk sju U-landskamper for Norge

FUVO hadde mange jern i ilden på slutten av 1960-tallet. Den første offisielle konkurransen fant sted under en måned etter sammenslåingen i 1967. Hele 60 unge og gamle hadde funnet frem skiene og stilte til start i klubbrennet. Familien Ryrbråten, med brødrene Kåre og Jan Erik viste seg sterke på guttesiden, mens familien Veidahl, med Anne Lisbeth, Ruth og Eva viste seg som meget gode skiløpere på jentesiden. Ellers er det en historie fra da FUVO og Fenstad FK sleit med å få nok spillere til juniorkamp. 

Dagens tredje historie kommer er fra 1968, da arrangerte FUVO terrengløp ved Vøyen, med mange kjente navn som ble a-spillere noen år senere. I det samme året ble tidligere Funnefoss-spiller Terje Skogli tatt ut på U-landslaget.

 

FØRSTE OFFISIELLE KONKURRANSE (MARS 1967)

Første offisielle konkurranse etter sammenslåingen var 3.mars da klubben arrangerte klubb og merkerenn i ski. Hele 60 unge og gamle stilte opp, og vinnerne i de forskjellige klassene ble som følger: Klasse Gutter 10-12 år: Kåre Ryrbråten, G12-13 år: Jan Erik Ryrbråten, G14år: Johnny Fjeld, G15-16 år: Karl Skovereng, G17-35 år: Anders Jellum, G35 og eldre: Thor Berntsen. J10-12 år: Anne Lisbeth Veidahl, J12-13: Ruth Veidahl, Jenter 16 år: Eva Veidahl, Damer: Vera Thorsen.

 

FÅ SPILLERE MØTTE TIL JUNIORKAMP (OKT 1967)

FUVO klarte kun å skrape sammen 6 spillere til kampen mot Fenstad FK, som stilte med 9 spillere. Med et krav om at ethvert lag må stille med minimum 8 spillere, så vant Fenstad FK kampen på WO.

 

FUVO ARRANGERTE TERENGLØP (APRIL 1968)

FUVO arrangerte i april for første gang terrengløp ved Vøyen. Løpet var inndelt i klasser fra 10 år til 18 år. 35 personer fra klubben tok sjansen, der det var flest fra de yngste klassene. Klubben satser på å avikle flere løp, og at interessen blant de eldre blir bedre. Av spillere som senere ble A-spillere for FUVO kan vi nevne at Terje Tønnesen, Rolf Nordberg, Roy Fjeld, Ole Bomo, Rolf Bøhn, Per Bøhn, Hans Olav Bjørkmoen og Karl Skovereng deltok.

 

TIDLIGERE FUVO-SPILLER TATT UT PÅ U-LANDSLAGET (1968)

Tidligere FUVO-spiller Terje Skogli (VIF) fikk sin første av sju U21-landskamper for Norge da han 22.juni 1968 startet i 0-0 matchen mot Danmark.

Akkershus Fotballkrets fortsetter med samme regel på bruk av antall spillere på lavere rangerte lag.

 

NFF Akershus har i dag kommet med en klarhet angående bruk av antall innbyttere fra 4.divisjon og lavere, og hvor mange som igjen kan benyttes på et lavere rangert seniorlag.

Det er fra 4.divisjon lov å benytte inntil sju innbyttere. Disse kan byttes inn og ut. 

Et lavere rangert lag kan benytte inntil fem spillere fra troppen som spilte forrige match for det høyere rangerte laget. 

 

 

§ 2-11.Deltakelse på lavere seniorlag

 

(2) Spiller det høyere rangerte laget i serie, hvor det er tillatt med inntil sju innbyttere på elleverlag kan det totalt benyttes inntil fem spillere som ble benyttet på nærmeste høyere rangerte elleverlag i samme aldersklasse i siste obligatoriske kamp, frem til den neste obligatoriskefor det nærmeste høyere rangerte elleverlaget. Spiller det lavere rangerte laget ved seriestart en eller flere kamper frø det høyere rangerte laget, er det totalt inntil fem spillere som er benyttet på det lavere rangerte laget som er spillerberettiget for det høyere rangerte laget i første kamp.

 

(6) Fra det lavest rangerte elleverlaget til et sjuerlag kan det totalt, av de som har vært på banen, overføres inntil fem spillere fram til elleverlagets neste obligatoriske kamp.

 

§ 2-13.Antall innbyttere

Lag i 4.divisjon menn og lavere, 2.divisjon kvinner og lavere, samt lag i aldersbestemte klasser kan man benytte inntil sju innbyttere. En spiller som er byttet ut kan byttes inn igjen.

Les reglene i sin helhet her:http://https://lovdata.no/dokument/NFFF/nfffor/2014-03-09-3/KAPITTEL_2#%C2%A72-11

 

 

Patrick Haugen Veisten avsluttet årets sesong med 11.plass

Nesbuen, Patrick Haugen Veisten, avsluttet i dag en lang sesong med å bli nr 11 i NM i slalåm.  I den siste tiden har det gått slag i slag med konkurranser. I de ni siste dagene har 23-åringen kjørt sju renn. 

Det startet med en sterk 5.plass i Storslalom i et i FIS-renn lørdag 18.mars. Etter det var det to dager med trening før NM startet for fullt i Hafjell. Innimellom NM-rennene rakk han å kjøre inn til 8.plass i FIS-renn i utfor i samme bakke.

I NM oppnådde han følgende resultater:

I Utfor endte han på 15.plass

I Kombinasjonen endte han på 8.plass

I Super G endte han på 10. plass

I favorittgrenen Storslalåm, kjørte han ut i første omgang

Han avsluttet NM søndag 25.mars med å kjøre inn til en 11.plass i slalåm.

Romerikes blad tipper FUVO som vinner i 4.divisjon

Avisen har i en årrekke tippet tabeller hvor lag fra Akershus er involvert. Før 4.divisjon starter om en en drøy uke så har Romerikes Blad utpekt FUVO som seriefavoritt, mens bygdas andre representant, Raumnes & Årnes er spådd å komme på 4.plass.  Moa har avisen god tro på begge lagene fra Nes. Som flere andre, tror også Romerikes Blad at Aurskog – Høland og Kløfta vil bli de største utfordrerne til FUVO. I bunnen tror de Skedsmo2, Fet og Sørumsand vil slite.

 

Slik tror Romerikes Blad at 4. divisjon vil ende:

1.

FUVO

2.

Aurskog- Høland

3.

Kløfta

4.

Raumnes & Årnes

5.

Ull/Kisa 2

6.

Hauerseter

7.

Eidsvold IF

8.

Blaker

9.

Strømmen 2

10.

Eidsvold Turn 2

11.

Rælingen

12.

Skedsmo 2

13

Fet

14.

Sørumsand

 

Damelaget til FUVO fortsetter å imponere.

 

FUVOs damelag tok fredag kveld turen til grunnlovsbygda og møte med Eidsvold Turn. Et lag som i fjor endte på en imponerende 3.plass i 3.divisjon. FUVO har hentet de fleste spillerne fra Team Nes, som i fjor endte på 5.plass i 4.divisjon.  Hjemmelaget var med andre ord storfavoritter, men det skulle vise seg at Eidsvold Turn sleit veldig med å tre igjennom forsvaret til FUVO i første omgang.

FUVO-trener Trond Einar Finstad var stort sett fornøyd med prestasjonen til damene.

  • Vi spiller 3-3 mot et godt 3.divisjonslag.  Jentene leverer en meget god første omgang hvor vi fører kampen, skaper sjanser og slipper ikke Turn til muligheter.  Til pause ledet vi 2-1. Dessverre fikk vi to mål i mot i starten av andre omgangen, i en periode hvor vi sleit med å holde ballen i laget. Mange enkle feil ble gjort i denne perioden.  Jeg synes vi hever oss de siste 15 minuttene, da var vi gode, og fikk også belønning i form av en scoring på ett godt langskudd av Oda Folmo Myhr. Finstad sier til Nesfotballen at alt i alt var det mye positivt å dra med seg fra kampen, som sett under ett var en god prestasjon. Vi er i rute, sier treneren avslutningsvis.

 

Oda Folmo Myhr 2 og Ida Ormstad Nilsen scoret for FUVO

 

#FUVO #EidsvoldTurn #Nesfotballen

Fire historier fra starten av 1990-tallet

Denne ukes historier fra FUVO-boka er fra starten av 1990-tallet. Den første historien er fra slutten av 1991, like før Nes FK ble stiftet. Da arrangerte Romerikes Blad en kamp mellom Bygdelaget og Utflytterlaget, alle med tilhørighet til Nes. Den andre er fra 22.juli 1990, da Geir Frigård gjorde sin første eliteseriekamp fra start.

 Den tredje historien inneholder en historie med en tidligere klasse- og lagkamerat av Frigård, nemlig Thomas Ilseng og hans far Bengt. Den fjerde og siste historien stammer fra 1992, og inneholder noen «skryte» ord fra FF Nesbuenes primus motorer, Kjell Aasum og Per Johannesen, i retning av FUVO.

UTFLYTTER LAG MOT BYGDELAGET(1991)

I kjølevannet av samarbeidsavtalen mellom FUVO og R&Å arrangerte Romerikes blad en kamp mellom spillere som spilte i bygda, mot spillere som hadde en Nes-klubb som moderklubb(Utflytterlaget). På Bygdelaget var FUVO representert ved Tom Myrbråten og Stian Ilseng. I tillegg var Terje Skogli og Knut Hagen i lederapparatet. På Utflytterlaget, som først og fremst var spillere fra 2.div og oppover, var FUVO representert ved Magnus Aasbrenn, Lars Helge Hoel, Per Gunnar Haugen, Håvard Pedersen, Geir og Thomas Frigård. Ca 400 tilskuere møtte frem til oppgjøret som endte med 2-1 til Utflytterlaget. Geir Frigård scoret begge målene til seierherrene, mens Tom Myrbråten scoret for Bygdelaget.

Bygdelaget stilte med følgende lag: Rune Johansen(Haga), Bent Roterud(R&Å), Roy Andersen(R&Å), Roger Nilsen(FFK), Petter Karlsen(FFK), Per Arild Søly(R&Å), Ronny Fredriksen(Haga), Roger Myrbråten(FUVO), Tom Myrbråten(FUVO),  Kjell Engeflaen(FUVO) og Robert Tranum(FFK).

Innbyttere: Stian Ilseng(FUVO), Dag Drognes(R&Å), Pål Fjeld(Haga), Holger Hageberg(FFK), Rune Delbekk(Skogbygda) og Roar Kopperud(R&Å)

Utflytterlaget stilte med følgende lag: Jon Ingar Samuelsen(ex R&Å), Magnus Aasbrenn(ex FUVO), Lars Helge Hoel(ex FUVO), Jørn Rognstad(FFK), Tommy Grønvold(ex FUVO), Per Gunnar Haugen(ex FUVO), Peder Ole Brubak(ex R&Å), Håvard Pedersen(ex FUVO og R&Å), Jørn Kopperud(ex R&Å), Geir Frigård(ex FUVO) og Thomas Frigård(ex FUVO)

 

TIDLIGERE FUVO-SPILLER MED FIRE MÅL I ELITESERIEKAMP (JULI 1990)

Geir Frigård startet sin fotballkarriere i FUVO, og dunket inn mål i hytt og gevær i yngre dager. 22. juli i 1990 fikk han for første gang sjansen fra start for de regjerende seriemesterne Lillestrøm SK. 19-åringen takket for tiliten med å score alle kampens fire mål i 4-0 seieren. Dette var for øvrig første gang en LSK-spiller scoret fire mål i en kamp siden Tom Lund scoret det samme antall i 1978.

 

FAR OG SØNN INNKALTE TIL DRAKTSKIFTE (1991)

Alle spillerne hadde skiftet og var utpå matta for å varme opp, da alle ble ropt tilbake av Bengt og Thomas «Rusle» Ilseng. Draktene de hadde fått hadde ?krympet? i vask, og far og sønn hadde problemer med å puste.  Riktignok var dette bare en rekruttkamp, men et større draktsett måtte finnes frem slik at også to bla Ilseng fikk være med på moroa.

Dette var for øvrig samme sesong som Thomas ble skadet da han åkla over i trappa på vei ut av klubbhuset på Kløfta, like før kampstart.

 

FUVO HJALP FF NESBUENE I STARTEN (DES 1992)

I 1992 skrev FFN veteranene Kjell Aasum og Per Johannessen et innlegg i Raumnes hvor de etterspurte om FF Nesbuene fortjente kulturmidler. Det var først og fremst kritikk mot kultursjef Sigmund Nereng, og hans forskjellsbehandling i forhold til kulturmidler til idrettslag med medlemmer under 18 år. Nes FK fikk, mens FF Nesbuene ble utelatt. Videre skrev de følgende: Da FNN ble stiftet i 1979, var det Nes skolekontor og FUVO som hjalp oss med bane og avtaler. Kulturetaten løftet ikke en finger.

 

 

FUVO møter Gjelleråsen borte i cupen

FUVO slo som kjent ut R&Å 3-1 i 1. Kval til NM. I den runden møter man 3.divisjonslaget Gjelleråsen på bortebane. 

Gjelleråsen slo Hauerseter 3-2 borte  sin 1. Kval kamp.

Lagene møtte hverandre tidligere i år. Den kampen endte 1-1. Målscorer for FUVO i det oppgjøret var Baktiar Rzaev.

 

For to år siden møttes FUVO 2 og Gjelleråsen i 4.divisjon. I 2018 spiller FUVO 2 i 6.divisjon og Gjelleråsen i 3.divisjon, etter at de i 2017 rykket opp fra 4.div. 

I tillegg har a-laget til FUVO og Gjelleråsen har byttet plass etter at FUVO måtte ta den tunge veien ned fra 3.div i fjor.

 

Hele oppsettet kan man lese her: https://www.fotball.no/turneringer/nm-menn/2018/2.-kvalifiseringsrunde-nm-menn/