Tilbakeblikk. Fenstad FK nesmestere siste gang i 1991

Nesmestere 1991: Fenstad FK

Bak fra venstre: Robert Tranum, Tom Skogseth, Petter Karlsen, Tom Roger Bekkeli, Tom Roger Kvernmo,Frode Kalsen, Holger Hageberg,Odd Egil Brenna og Tom Høiby. Sittende fra venstre:Jørn Rognstad, Kjell Myhr,Frode Jensen, Jan Arne Brenna, Erik Sørgård, Jonny Wilhelmsen, Audun Klauseie, Roger Nilsen og Kjell Arne Hagen

 

Nesmester i 1978,1984 og siste gang i 1991

Fenstad FK har ikke vært å se på seniorfotballen på noen år nå, men en gang  i tiden var de å regne med blant Nes-lagene. Klubben som stort sett gjennom hele 1970- og 1980-tallet, helt litt utpå 1990-tallet, befant seg på nivå seks, det være seg 5. og 6.divisjon.

Klubben har tre Nesmesterskap å se tilbake på. 1978, 1984 og siste gang i 1991.Selv om man ikke har kåret noen Nesmestere på noen år, så er det nå hele 27 år siden Fenstad FK sist gang kunne feire et Nesmesterskap i seniorfotballen.

På veien til finalen  i 1991 slo Fenstad FK ut FF Nesbuene med 4-2 i innledende, etter to scoringer av  både Robert Tranum og Frode Jensen.  Målene for FF Nesbuene  var det Øivind Haugen og Morten Johansen som stod for.

I semifinalen slo de erkerival Fenstad SK med 6-2. Målscorere for Fenstad FK var Robert Tranum 3, Jonny Wilhelmsen, Kjell Myhr og et selvmål, mens Trond Svindal og Johnny Kemi scoret for Sporten.

I finalen møtte de FUVO, som på sin vei til finalen slo ut R&Å og Haga.

 

Finale: Fenstad FK – FUVO 3-1

Den var på den tiden det fremdeles var en del tilskuere som tok turen til Nesmesterskapet. Hele 320 betalende fant veien til Haga stadion for å overvære finalen mellom Fenstad FK og FUVO, som begge befant seg i 5.divisjon.

Fenstad FK startet selve finalen klart best og allerede etter fem minutter spill dunket Jørn Rognstad ballen i nota. Fem minutter senere var det Robert Tranum sin tur til å doble ledelsen. Fenstad FK hadde full kontroll og lot FUVO nesten ikke komme til i første halvdel av første omgangen.

Sju minutter før pause ga kjell Engeflaen et lite håp til sine lagkamerater da han reduserte til 2-1, men FUVO var ikke lenge med i matchen, for minuttet senere ble Fenstad FK tildelt straffespark, som Jan Arne Brenna satte sikkert i mål.

Andre omgangen ble en jevnere affære, hvor begge lag kom til gode målsjanser, men flere mål ble det ikke og Fenstad FK kunne juble for klubbens tredje Nesmesterskap.

Robert Tranum fra Fenstad FK ble toppscorer i Nesmesterskapet med 6 mål, mens Roger Myrbråten fra FUVO ble kåret til turneringens bete spiller.

Totalt var det over 1000 betalende tilskuere som fulgte Nesmesterskapet i 1991.

 

Denne artikkelen er sponset av:

 

Årets kvinnelige utøver Solør MCK 2019. Susanne Martine Ødegaard

Susanne Martine Ødegaard her sammen med Årets utøver Thomas Sigvartsen

23 år gamle Susanne Martine Ødegaard kombinerer to idretter som man kanskje ikke forbinder med hverandre. Hun har de to siste sesongene spilt fotball for FUVO, hvor hun var med å rykke opp fra 4. til 3.divisjon i 2018. Hun la fotballskoene på hylla for en liten stund i fjor høst, men har nå gjort comeback i Hvam. Fotballen har hun kombinert med roadracing, hvor hun blant annet har tatt bronsemedalje i Nordisk Mesterskap.

Solør MCK skriver følgende på sin hjemmeside

ÅRETS KVINNELIGE UTØVER 2019

Nok en av klubbens trofaste utøvere som nå har entret de voksnes rekker etter flere sesonger som juniorfører. Dette er også denne gangen en roadracingfører.

Hun har i 2019 sesongen kjørt 4 løpshelger og sette har resultert i 7 pallplasser (2 første-, 2 andre-, 3 tredjeplasser og 1 sjetteplass på 9 starter).

I Nordisk Mesterskap ble hun historisk med sin BRONSEMEDALJE da dette var første gang det er kåret mestere i SSP 300 Senior! I tillegg var hun med å kjørte 4-timers klubbløp sammen med to venninner på en svært overbevisende måte. De plasserte seg som nummer 8 i et felt på 15 team, og jenteteamet kjørt med 300 kubikks sykler i konkurranse med 600- og 1000-kubikkere!

MERITTLISTE 2019

  • BRONSE i NORDISK MESTERSKAP – Klasse Supersport 300 Senior
  • SØLV i ÅPEN CUP – Klasse Supersport 300 Senior
  • GULL i REGIONSMESTERSKAPET – Klasse Supersport 300 Senior
  • GULL i KLUBBMESTERSKAPET – Klasse Supersport 300 Senior

 ÅRETS KVINNELIGE UTØVER SOLØR MCK 2019: Susanne Martine ØDEGAARD

Skogbygda slo Fenstad SK i årets første treningskam

Foto fra et tidligere oppgjør mellom lagene

Skogbygda – Fenstad SK 6-2 (2-0)

Skogbygda tok lørdag imot Fenstad SK til sesongens første treningskamp på Funnefoss kunstgress. Begge lag hadde mange forfall pga vinterferien.

Kampen startet med sjanser til begge lag, men etter 20 minutter tok Skogbygda ledelsen etter en strålelende kontring som endte med et godt innlegg som ble enkelt satt inn i mål. Fenstad SK måtte dessverre bytte tre man forholdsvis tidlig med skader. Dette gjorde sitt til at laget sleit med å finne rytmen, det var derfor ikke ufortjent at Skogbygda scoret nok en gang før pause og kunne gå i garderoben med en fortjent 2-0 ledelse.

Rett etter sidebytte reduserte Alexander Holen til 2-1 på et perfekt slått frispark. Men rot hos Fenstadsøkningene gjorde sitt til at Skogbygda kunne gå opp i 3-1. Gjestene ga på ingen måte opp og etter 65 minutter vartet Alexander Holen opp med et nytt godt frispark, men denne gangen var tverrliggeren i veien. Magnus Kvalness oppfattet situasjonen raskt og satte inn returen.

Like etterpå måtte Jan Niklas Hagen forlate banen med brekt håndledd. Dette gjorde sitt til Skogbygda tok tilbake initiativet i kampen og styrte det meste som skjedde utpå matta. De ti siste minuttene scoret de tre mål og vant kampen 6-2

Mål for FSK. Alexander Holen og Magnus Kvalness

Mål for SIF: Niklas Martinsen 2, Kenneth Nordli 2, Markus Sæter og Espen Buberget

 

SIF-treneren fornøyd med store deler av matchen

Skogbygda-trener Daniel Heimnes var selvfølgelig mest fornøyd, selv om han også synes kampen bar preg av å være årets første.

  • Det var tidvis veldig bra, og tidvis ganske så rotete. Første omgangen synes jeg var bra, vi spilte oss til flere digre sjanser og kunne fint ledet med mer enn de to målene vi gjorde før pause. Samtidig synes jeg vi hadde god kontroll på Fenstad defensivt.
  • Andre omgangene begynte veldig rotete, der vi ikke evnet å ta tak i ballen helt i starten og vi virket litt stressa. I denne perioden fikk Fenstad også sin andre redusering. Etter målet tok vi oss sammen og fikk kampen inn i vårt spor igjen. Herfra og ut kontrollerte vi kampen fint.
  • Alt i alt er jeg fornøyd, spesielt da det er første kampen for året. Scorer noen fine mål, slapp kun inn på dødball, og fikk øvd på det jeg hadde håpet på før kampen. Noe rusk i maskineriet som vi må jobbe med utover våren, men en veldig fin start på årets sesong, fastslår SIF-trener Daniel Heimnes til Nesfotballen

 

FSK-treneren var mest bekymret for alle skadene

FSK-trener Stian Olsen var ikke like fornøyd, men størst bekymring var nok alle skadene laget pådro seg i matchen. Muskelskade i låret på Sebastan Thøger-Andresen og brekt håndledd på Jan Niklas Hagen bekymrer mest. Dessverre ser det ut som Hagen mister resten av oppkjøringen og mulig noe av seriestarten.

  • Med en del spillere ut og en del nye inn så var det i tankene at det kom til å bli en del usikkerhet og ikke så mye flyt, er noe jeg var klar over før kampen startet.
  • Vi var med en liten stund da vi først reduserte til 1-2 og senere 2-3, men da de siste skadene kom, så tok Skogbygda over og kjørte resten av kampen. Puttet tre mål på de siste 10 minuttene og vinner 6-2. Alt i alt var dette en kamp langt under det nivået vi har inne, men heldigvis var dette kun en av flere treningskamper.

Totalt fikk vi fem skader i denne kampen, men jeg håper inderlig at det ikke fortsetter sånn inn mot neste treningskamp som er førstkommende helg mot Sand 2 på Funnefoss Kunstgress. Til den kampen skal og må vi heve oss mange hakk, sier FSK-trener Stian Olsen til Nesfotballen etter kampslutt.

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

Haga Gutter 13 slo topplaget

Bildet: Bak f.v.; Trener Per Rune Holmøy, Daniel Gruszczynski, Denis Atanasov, Benjamin Sefring og Patrik Holmøy. Foran f.v.; Ruben Kværner, Marius Qvigstad, Tobias Olsen og Wilhelm Gjertsen.

Haga – Langhus 21-17 (10-9)

Det var et litt redusert Hagalag som skulle bryne seg mot Langhus tirsdag, kun 1 innbytter. Når de spiller på topp, så kan de slå de fleste. Langhus hadde vunnet alle de 5 kampene de hadde spilt etter jul. Vet aldri hva disse andre-lagene stiller med. Ei heller denne gang.

Første omgang var jevnspilt, og ingen av lagene greide å dra ifra. De fulgte hverandre i målprotokollen og byttet på med å lede. Dog aldri mer enn med 2 mål.  Rett før halvtid, kunne Haga score sitt tiende for omgangen, og fastsette pauseresultatet til 10-9 til vertene.

I pausen fikk Hagaguttene beskjed om å støte lengre ut på skytterne til Langhus, samt være litt mer tålmodige fremover. Fortsette med kantoverganger, og plasskifter bak på banen.

Var imidlertid bortelaget som startet best i den andre omgangen, og de scoret 3 kjappe, uten at hjemmelaget greide å svare. Men så satte bruntrøyene igang med spillet vi vet de kan. Anført at lagets, og kampens, toppscorer Ruben Kværner satte bruntrøyene 5 kjappe scoringer og var plutselig 3 foran gjestene. Dette spillet fortsatte bare, og de dro mer og mer ifra.  2-3 minutter før slutt stod det solide 21-14 til Haga på måltavla, og kampen var avgjort.  Gjestene reduserte 3 ganger mot slutten, og pyntet på sluttresultatet til 21-17. Men en vel fortjent hjemmeseier mot et godt bortelag.  Veldig morsomt at 2007-gutta leverer og matcher nivået til de ett år eldre spillerne.

Til helga venter 2 kamper og begge på bortebane; Vestby og HK Eidsberg.

 

Artikkel og foto er hentet fra Haga sin hjemmeside

Nes IK opp på 5.plass

Gamle Oslo – Nes IK 3-8 (0-1,1-2,1-5)

Nes IK tok sin andre strake seier da de søndag slo tabellnabo Gamle Oslo med 3-8. Nesbuene startet best og kunne gå til pause med 0-1 ledelse etter scoring av Endre Melby etter 14:41.

Gamle Oslo utlignet til 1-1 kort tid inn i midtperioden, men helt på tampen av omgangen puttet Christian Juel Sivesund to pucker i bak vertenes målvakt. Jørgen Arnesen hadde assist til begge målene som gjorde at Nes IK kunne gå i garderoben med 1-3 ledelse.

Det var fremdeles kamp da lagene inntok Jordal treningshall for den tredje og siste perioden. Men fem minutter ut i perioden hadde Nes Ik scoret to mål og mer eller mindre avgjort matchen. Endre Melby satte inn det fjerde etter 33:56, før Michael Srogoncik la på til 1-5 etter 35:52. Hjemmelaget reduserte til 2-5, men kampens toppscorer, Christian Juel Sivesund, tok ansvar og satte inn sitt tredje og bortelagets sjette etter 40:20. Gamle Oslo fikk et siste trøstemål før Nes avsluttet kampen med å score ytterligere to mål. Først ved Dan-Mathias Randem Svendsen, før Michael Srogoncik fastsatte sluttresultatet til 3-8 til nesbuene.

Mål. Christan Juel Sivesund 3, Michael Srogoncik 2, Endre Melby 2, Dan-Mathias og Randem Svensen

Assist: Jørgen Arnesen 4, Thomas Haslie 2, Mats Aleksander Henriksen, Vemund Knusten og Simen Knutsen

Nes IK stilte med følgende lag. Remi Aleksander Olsen, Jørgen Arnesen, Odd Arne Øye, Dan-Mathias Randem Svendsen, Endre Melby, Christian Juel Sivesund, Michal Srogoncik, Thomas Haslie, Mats Aleksander Henriksen, Vemund Knutsen og Simen Knutsen

5.div

1 Jordal 11 8-0-3 98-43 16
2 Sandefjord 10 8-0-2 54-41 16
3 Rosenhoff 11 7-1-3 86-49 15
4 Aker 11 5-1-5 49-51 11
5 Nes IK 11 5-0-6 67-62 10
6 Gamle Oslo 11 5-0-6 47-66 10
7 Skedsmo 2 11 4-0-7 49-58 8
8 Forward SPK 10 0-0-10 29-109 0

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Per Eggum ble hedret med gjev pris på kretstinget

Per Eggum ble hedret med kretsens gullmerke med liten krystallball (Foto NFF Akerhsus)

På mandagens kretsting ble Per Eggum fra R&Å mandag hedret med kretsens gullmerke med liten krystallball. Ole Skoglund fra FUVO mottok den samme utmerkelsen.

Denne prisen tildeles personer som har gjort en betydelig innsats for over tid, som etter styrets oppfatning bør hedres for sin innsats for kretsen og/eller en av kretsens klubber. Dette kan være en leder, lagleder, trener, kioskansvarlig, anleggsansvarlig etc

 

Hvam Bordtennis rykket opp til 1.divisjon

Hvam IL Bordtennis 1.lag fra venstre Per Øivind Bodding, Wojciech Wysocki, Jonas Andresen, Per Svensson, Christer Mårtensson og Bo Freychauss. Fotograf er Egil Hauge

Hvam bordtennis har fortsatt å fly på en medgangsbølge etter opprykket fra 3.divisjon i fjor. Laget startet sesongen glimrende og har fortsatt å gønne på resten av sesongen. Før helgens kamper på hjemmebane ledet laget serien ett poeng foran Para NBTK 2 og tre foran Kjelsås BTK 2 på tredjeplass

Lørdag slo Hvam bunnlaget Oppegård BTK med 6-4, før de senere slo Sarpsborg BTK med samme sifre. Para NBTK 2 på sin side måtte nøye seg med ett tap og en seier. Kjelsås BTK 2 vant også begge sine og hadde en liten mulighet til å snyte Hvam seriemesterskapet.

Før de to siste serierundene på søndag hadde Hvam opparbeidet seg en ledelse på tre poeng ned til Para NBTK 2 og Kjelsås BTK 2.  Nesbuene måtte nøye seg med uavgjort mot Fokus BTK 2, mens Para NBTK 2 tapte og var med det ute av gullkampen. Kjelsås BTK 2 på sin side vant, dermed skilte det to poeng foran det siste serieomgangen som gikk mellom nettopp Kjelsås BTK 2 og Hvam. Gjestene fra Oslo var overlegne og vant 8-2, men Hvam tok de to nødvendige poengene i kampen de trengte og rykket opp på bedre målforskjell. Para NBTK 2 tok tredjeplassen.

Vi gratuler Hvam IL med opprykk til det nest øverste nivået

Følgende har vært med å sikre opprykket for Hvam IL – BTG:

Jonas Andresen
Guyla Martinecz
Per Ø Bodding
Per Svensson
Bo Freychauss
Jan Klemendorf
Christer Mårtenson

Her finner du listen over årets lagspiller 

2.div avd B

1 Hvam 14 8-3-3 80-60 19
2 Kjelsås BTK 2 14 8-3-3 79-61 19
3 Para NBTK 2 14 8-1-5 82-58 17
4 Fokus BTK 2 14 6-4-4 69-71 16
5 Rana BTK 14 6-2-6 66-74 14
6 Sarpsborg BTK 14 3-5-6 69-71 11
7 B-72 14 3-4-7 68-72 10
8 Oppegård BTK 14 2-2-10 47-93 6

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

Bildeserie fra kampen mellom Lørenskog og FUVO V

Å

 

Hvam knuste Flisbyen 2 i OBOS-Cup

Martin Holter og Hvam hadde ingen problemer med å feie Flisbyen av banen

Hvam spilte denne uken sin andre kamp i OBOS-cup. I den første matchen møtte de Fet, et lag som i fjor rykket ned fra 4.divisjon. Hvam-gutta ga laget fra Fetsund god motstand, men måtte til slutt se seg slått med 3-4. Torsdagens kamp gikk på Lillestrøm Kunstgress mot Flisbyen 2, som laget også møtte i fjorårets 7.divisjon

Flisbyen 2 – Hvam 0-5

Det skulle gå en halvtime før nykommer Hans Kristian Hofsrud sendte gjestene i ledelsen 0-1. En stilling som holdt seg til det gjenstod tjue minutter av kampen. Da fikk Hvam virkelig hull på byllen og målene rant inn. Fjorårets toppscorer Fredrik Olsen doblet først ledelsen, før laget avgjorde matchen med tre scoringer fra 77. til det 84. spilleminutt. To av målene ble scoret av innbytterne Marius Hansen og Niklas Skogly, mens Marius Rognerud ett. Hvam gikk opp på en foreløpig 1.plass på tabellen, men blir nok forbigått av Fet, som har igjen å møte Flisbyen. Men uansett så Hvamsingene levert to gode forestillinger mot lag som spiller i en divisjon over det laget selv skal spille i 2020.

Mål Hvam: Hans Kristian Hofsrud, Fredrik Olsen, Marius Hansen, Marius Rognerud og Niklas Skogly

 

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Paulsen, Simen Andreassen, Mats Herberg, Håkon Rolstad Nilsen, Heine Paulsen, Sebastian Landheim Karlsen, Martin Holter, Simen Holter, Marius Rognerud, Fredrik Olsen og Hans Kristian Hofsrud.

Benyttede innbyttere: Marius Hansen, Kevin Pihl, Robin Einarsen og Niklas Skogly

 

Referat fra Hvam sin facebookside

Hvam 3-4 Fet
Det var duket for årets første tellende kamp på mandag da Fet, nylig nedrykket fra 4.divisjon, kom på besøk til Hvam Idrettspark. Det skulle bli en tett og jevn kamp mot tøff motstand.

Hvam var uheldige med et støttepasning som gjorde at Fet kom igjennom på venstrekanten og fikk banken ballen inn foran mål. Der vant dessverre Fet-spissen duellen og ga blåtrøyene ledelsen etter 7 minutter. Hvam fikk noen minutter senere frispark utenfor 16-meteren til Fet, og Gøran Haga skrudde ballen pent opp i krysset til 1-1. Det var høyt tempo i kampen, og Fet kom dessverre igjennom og satte inn 1-2 etter tjue minutter. Gøran var heldigvis ikke ferdig scoret for dagen, og banket inn 2-2 på halv-spretten noen minutter før pause.

Man følte seg trygge på at det skulle være uavgjort ved pause, men dessverre så gikk Fet opp i ledelsen til 2-3 på en corner rett før dommeren blåste til pause.

Andreomgangen startet bra og Hvam var mye mer med i kampen i andreomgang. Dessverre kontret Fet inn 2-4 etter 75 minutter, men Hvam ga seg ikke. Det siste kvarteret kjørte Hvam på, og hadde flere store sjanser. Marius Hansen pirket inn en redusering rett før slutt, og dessverre ble det dagens siste scoring. Uavhengig resultat, bør Hvam ta med seg at de spilte jevnt mot et lag som rykket ned fra 4.divisjon og det lover godt for fortsettelsen.

Mål: Gøran Haga x2 og Marius Hansen


Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen – Simen Andreassen, Mats Herberg, Håkon Rolstad Nilsen, Heine Risvik Paulsen – Gøran Haga, Simen Holter, Martin Holter – Kevin Pihl, Fredrik Olsen, Niklas Skogly.

Benyttede innbyttere: Kim Svebakken, Stian Bøsterud, Robin Einarsen, Anders Vedlog Norum, Marius Hansen, Tony Kristiansen

 

1 Hvam 2 1-0-1 8-4 3
2 Fet 1 1-0-0 4-3 3
3 Flisbyen 1 0-0-1 0-5 0

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Strålende 8.plass sammenlagt til Tiril Udnes Weng

Tiril Udnes Weng fra Nes Ski har levert en meget god Ski Tour med flere gode plasseringer. Søndag var det dags for avslutningsøvelsen 15 km jaktstart. 23-åringen gikk et sterkt løp, lå lenge på 7.plass, men tapte sluttspurten mot finske Krista Parmakoski og endte på 8.plass.

Therese Johaug har vært suveren under hele touren og i mål var hun tre minutter og 40 sekunder foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, som kom rett bak. Tiril kom i mål 9 minutter og 14 sekunder bak Johaug, til en fantastisk 8.plass sammenlagt.

 

Tvillingsøster Lotta Udnes Weng kom i mål  på 14.plass, 10 minutter og 18 sekunder bak vinneren

 

Denne artikkelen er sponset av