Måned: april 2024

FUVO/Fenstad FK 2 G13 lekte seg til storseier i seriepremieren

4.div Gutter 13 år Lillestrøm 5 – FUVO/Fenstad FK 1-11 (0-7)

FUVO/Fenstad FK stiller med to lag i klassen gutter 13 år. Fredag serieåpnet andrelaget med bortekamp mot Lillestrøm 5. Det var en spent gjeng som spilte årets første 9er kamp.

Ledet med sju mål til pause

Det tok ikke mange minuttene før man skjønte at her hadde man sjansen til å dra hjem med tre poeng i sekken. William Fernandes Høgda satte standarden med sin 0-1 scoring etter fem minutter. Oliver Berger Dystland fulgte opp med å doble ledelsen noen minutter senere, men det var først i minuttene mellom 21. og 31. minutt at målene virkelig rant inn. Jorius Gecas putta to baller i nota, mens William Fernandez Høgda, Liam Manoah Eriksen og Oliver Berger Dystland scoret ett hver slik at pauseresultatet etter de første 35 minuttene var 0-7 til FUVO/Fenstad 2

Vant med ti mål

Gjestene brukte litt tid på å komme i gang etter pause. Det skulle gå tretten minutter før Daniel Solstad la på til 8-0. Lillestrøm gikk rett i angrep og reduserte til 1-8, men da svarte FUVO/Fenstad FK med å feie inn to nye mål i løpet av tre minutter. Begge signert William Fernades Høgda, som dermed ble kampens toppscorer med fire nettkjenninger. Ti minutter før slutt fastsatte Mateo Rørvik Lie sluttresultatet til 1-11 i favør FUVO/Fenstad FK.

Neste kamp for FUVO/Fenstad FK 2 er torsdag 2.mai, hjemme mot Rælingen 4.

FUVO stilte med følgende Lag. Mathias Skoglund Larsen, Matheo Rørvik Lie, Edwin Ruud Helbø, William Fernandez Høgda, Joris Gecas, Sebastian Kamrowski ,Vegard Arnestad, Daniel Solstad, Magnus Engen og Leo Poll.

Denne artikkelen er sponset av

Seier og tap for Haga G16

Haga G16 april 2024

 To fartsfylte kamper, som endte med en seier og et tap

Søndag var det Kjelsås 3 som gjestet RSA-hallen, og Haga stilte med følgende lag (mål i parentes): Emilio Markussen (6), Mathias Andreassen, Johan Thoresen (1), Jonas Søreng (1) Nicholas Reklev (3), Benjamin Sefring (7), Henrik Sakshaug (10), Marius Qvigstad (3), Tobias Olsen (keeper), Joel Arnstad (spilte ikke pga skade).

Hagagutta tok føringen, og scoret etter 23 sekunder, i det som skulle bli en målrik kamp. Lik etter utlignet Kjelsås, og utover i omgangen fulgte lagene hverandre tett. Det ble utlignet på 5-5, 8-8 og 10-10, og lagene vekslet på å lede. Ingen av lagene ledet med mer enn 2 mål, og også her vekslet de på å ha 2-måls ledelse. Utrolig spennende! Til pause stod det 17-16 til hjemmelaget. 33 mål på 25 minutter sier sitt om at det var en kamp med høyt tempo og god underholdning til de som hadde tatt turen til hallen denne søndagen.

2. omgang ble like jevn, og etter 12 spilte minutter stod det 24-24. Fortsatt høyt tempo, og god uttelling for begge lag framover. På stillingen 25-24 til Haga, kom Kjelsås med 3 scoringer på rad, og flere var redd for at gjestene skulle feste grepet om kampen. Men bruntrøyene ville det annerledes, og med 2 scoringer, stod det 27-27, med 5 minutter igjen å spille. Det høye tempoet fortsatte, og begge lagene var effektive framover. De ledet hver sin gang, før det stod 29-29. Haga økte til 30-29 da det gjenstod snaue 2 minutter, men Kjelsås utlignet til 30-30 rett etterpå. Med under 1 minutt igjen å spille scoret Haga, og tavla viste 31-30. Kjelsås tok etterpå timeout, og gikk ut med mann mot mann i forsvar, men Hagagutta stod imot, og jublet for seier i en utrolig morsom og spennende kamp. Det er ikke ofte vi ser 61 mål på 2x 25 minutter.

 

Mandag var det Asker 3 som var motstander i RSA-hallen, og Haga stile med følgende lag; Emilio Markussen (3), Mathias Andreassen, Johan Thoresen (1), Jonas Søreng (5), Nicholas Reklev (6), Benamin Sefring (3), Henrik Sakshaug (5), Marius Qvigstad, Joel Arnstad, Tobias Olsen (keeper).

Også denne dagen var det hjemmelaget som tok ledelsen, og var oppe i 2-0 før Asker scoret. Haga fortsatte å være i føringen utover i omgangen, og ledet med 1 eller 2 mål til det stod 8-8 etter 11 minutter. På stillingen 10-10 var det bortelaget som overtok føringen, og de lå et par mål foran utover i omgangen, og ledet på det meste 12-16. Haga fikk den siste scoringen før pause, og da stod det 13-16.

Det var stor fart også i denne kampen, og før det var spilt 5 minutter i 2. omgang, var det scoret 7 mål, og tavla viste 16-20. Asker la om til et mer offensivt forsvar som Hagagutta slet med å finne ut av. Bortelaget økte ledelsen sakte men sikkert, og bruntrøyene ble mer og mer frustrerte, etter hvert som mange angrep endte med feilpasninger eller bomskudd. De siste 6 minuttene scoret hjemmelaget 1 gang, mens Asker satte ballen i mål 4 ganger. Da dommerne blåste for full tid, stod det 23-31 på tavla.

Artikkel og bilde er hentet fra Haga sin hjemmeside

Forhåndsinfo før kampen mellom Hvam og FUVO 2

Her fra 2022

Hvam – FUVO 2

Tirsdag 30.april kl 1900

Hvam Kunstgress

Tirsdag er det duket for årets første lokaloppgjør i 5.divisjon mellom Hvam og FUVO 2. Da lagene sist møttes i 2022 så endte sesongen med opprykk for Hvam fra 6. til 5.divisjon, mens FUVO 2 reddet plassen i 6.div etter seier i den siste serieomgangen. I 2023 var det FUVO 2 sin tur til ta turen opp fra 6.div til 5.div, slik at lagene igjen kan møtes til nabooppgjør.

Etter to kamper i årets 5.divisjon står Hvam med null poeng etter å ha tapt 0-4 hjemme for Gjerdrum og 2-1 borte mot Bjerke. FUVO 2 startet med å slå Skedsmo 2 4-3, men for så å tape 2-1 hjemme for Fet i forrige serierunde.

Mye stod på spill sist gang lagene møttes

Hvam slo FUVO2 3-1 på Funnefoss kunstgress sommeren 2022, men det stod betraktelig mer på spill da lagene møttes på Hvam kunstgress i den nest siste serierunden en regnfull og kald oktoberdag. Hvam kunne sikre seg opprykket, men FUVO 2 måtte vinne for å ha en sjanse til å overleve i divisjonen. Laget fra Opakermoen ville mest og tok en fortjent 2-1 seier.

Mange har spilt i begge klubbene

Overgangene mellom FUVO og Hvam har vært betydelig flere og enklere enn f.eks mellom FUVO og R&Å opp gjennom årene. I a-stallen til FUVO finner vi Neskollen-guttene Oliver Nøvik og Mads Rismoen. Begge har tidligere spilt for Hvam. Men det er ikke tvil om at det er betydelig flere hvamsinger som har vært innom FUVO. Nevner i fleng: Henning Torgnesskar, Heine Risvik Paulsen Julian Risvik Paulsen, Anders Norum, Simen Andreassen, Henrik Risvik Paulsen og Even Dahl. Det skal da imidlertid sies at de fleste var i Hvam først, før de tok en liten tur innom FUVO, for så å vende tilbake til Hvam. Kan også ta med Mantvydas Gecas, som  gikk til Hvam sammen med Alexander Persvangen før 2022-sesongen,men som nå er tilbake i FUVO, samt Simen Scharning ,som spilte for Hvam i fjor.

 

Tidligere oppgjør siden år 2000

2022

1-2  Hvam – FUVO 2

1-3  FUVO 2 – Hvam

2021

2-8  Hvam – FUVO 2

2008

2-4  Hvam – FUVO 2

5-2  FUVO 2 – Hvam

2007

3-8  Hvam – FUVO 2

3-1 FUVO 2 – Hvam

2005

4-4  Hvam – FUVO 2

2-2  FUVO 2 – Hvam

2000

5-2  FUVO 2 – Hvam

 

Her fra FUVO 2 – Hvam i 2007

Her fra Hvam – FUVO 2 i 2007

 

Denne artikkelen er sponset av

Einedomsmegler 1 2021

FUVO/Fenstad FK G13 spilte uavgjort mot Bøn

Gutter 13 år 1.divijson FUVO/Fenstad FK – Bøn 2-2

Etter to klare tap i de to første matchene, så ble forrige seriekamp mot Gjelleråsen en jevn affære, men også den kampen endte med tap. Torsdag tok imot Bøn til årets fjerde serierunde. Ett lag de tapte 7-2 for i en treningskamp tidligere i år.

FUVO/Fenstad FK med veldig god første omgang

Hjemmelaget gikk til kampen med et åpent sinn, vel vitende om at de ikke hadde noe å tape. Med full innsats fra start, så var de fullt på høyde med Bøn og det var ikke noe å si på at de tok ledelsen etter et kvarter. Et godt slått corner endte hos ??, som med et herlig volleyskudd sendte kula som en prosjektil i nettmaskene. En het kandidat til årets mål. Spillet bølge frem og tilbake og Bøn så en avslutning i mål, men da vartet keeper Magnus I Engen opp med en strålende redning nede ved stolperoten. Rett før pause vartet hjemmelaget opp med en fint angrep hvor ballen til slutt endte hos Oskar,, som  fra fire meters hold satte ballen sikkert i mål. Lagene gikk til pause med 2-0 til FUVO/Fenstad FK

Bøn slo tilbake i andre omgang

Bøn tok litt mer over periodevis i andre omgang, men den første store sjansen var det vertene som kom til, men denne gangen stod tverrliggeren i veien. I stedet reduserte Bøn kort tid etterpå til 2-1.  Bortelaget presset på i denne perioden og etter 52 minutter fikk de straffe etter en hands inne. Straffeskytteren var sikker som banken, dermed stod det 2-2. Begge lagene var nærme sin tredje scoring, men kampen ebbet ut med 2-2 og poengdeling.

Oskar Scharning setter her inn FUVO/Fenstad FKs andre mål

Det var alt i alt en god fotballkamp mellom to lag som kjempet til siste slutt for å dra hjem seieren.

Neste kamp for FUVO/Fenstad FK er lørdag 4.mai, borte Fjellhamar.

FUVO/Fenstad FK stilte med følgende lag: Magnus Engen, Vegard Arnestad, Sebastian Finstad, Irfan karimi, Oskar Mizban-Riiser, Oskar Scharning, Oskar Nordlie, Toby Øksenholt, Herman Skovereng, Daniel Solstad, Mathias Skoglund Larsen og Mattis Finstad Hansen

Denne artikkelen er sponset av

 

R&Å 1 jenter født 2009 gikk til topps i Slottsfjellcup

Begge R&Å-lagene gikk til topps i hver sin pulje

R&Å Jenter 2009 har i helgen vært i Tønsberg og deltatt med to lag i en av Norges største innendørs håndballturnering for aldersbestemte lag i aldersklassen 9-16 år. Lagledelsen kan meddele at de stilte med to blanda lag.

R&Å 1 og R&Å 2 møttes i semifinalen

Begge lagene gikk enkelt videre til A-sluttspillet etter tre strake seire og puljeseier. I kvartfinalen slo R&Å 2 ut Ramnes etter å ha vunnet 14-12, mens R&Å tok seg videre etter å ha knust Nordstrand 2 med sifrene 16-6. I semifinalen var det duket for et internt møte mellom R&Å 1 og R&Å 2. En jevnspilt kamp endte til slutt med 10-7 seier til R&Å 1, som dermed var klare for finale, mens R&Å 2 måtte nøye seg med bronsefinale.  Den endte for R&Å 2 sin del med et klart 20-11 tap for Tune.

R&Å 1 gikk ubeseiret gjennom turneringen

På veien til finalen har R&Å vunnet over Sandar, Asker og Nordstrand 1 i innledende og Ramnes og R&Å 2 i kvart og semifinale. Motstander Oppsal stod også med fem strake seiere, men der stoppet det også. For det er allment kjent at når R&Å-jentene kjenner lukten av gull, så er det ingenting som stopper de. De er som en gjeng bulldosere som også kan by på en finte eller to, men først og fremst er de ett lag, der ingen er sterkere enn det svakeste leddet.

Finalen ble jevn og spennende fra start til slutt, men R&Å hadde det lille ekstra som gjorde sitt til at de til slutt kunne juble for 15-13 seier og vinner av Slottsfjellcup 2024.

Vi får opplyst fra lagledelsen at de er stolte over jentene, både de som vant og ikke minst de som tapte bronsefinalen.  Det er en meget sterk prestasjon av begge lagene å komme til A-sluttspillet.

Seieren betyr også at en ny pokal snart er å se i pokalskapet på klubbhuset på Årnes.

Her mottar de pokalen for turneringsseieren

Denne artikkelen er sponset av

FUVO-keeperens utspark traff flyvende måke….

Det hender en sjelden gang at en tilskuer får en ball i ansiktet,men det å treffe en flyvende måke hører til sjeldenhetene. I det søndagens oppgjør mellom Træff og FUVO nærmet seg slutten, så måkte FUVO-keeper Mats Lindegaard i vei et utspark som traff en måke midt i planeten høyt oppe i luften. Det resulterte i at den datt ned som potetsekk på banen. Dessverre ble den såpass skadet at den måtte avlives før kampen kunne settes i gang igjen.

FUVO raknet i andre omgang

En betuttet FUVO-gjeng etter å ha tapt 6-0 for Træff

Det var to vidt forskjellige omganger FUVO leverte i bortemøte medTræff søndag. I første omgang leverte laget tett opp til terningkast fem, mens andre omgangen stod til terningkast en.

Kom til to store målsjanser før det var spilt et kvarter

FUVO fikk tidlig kampen inn i sin bane og kom til to store målsjanser ved Julian Jappe Henriksen, men hjemmelagets sisteskanse kom seirende ut av begge duellene. Træff hadde ballen mest, men skapte få store sjanser. Nesbuene var aggressive og påførte vertene flere brudd som igjen førte til gode overgangsmuligheter.

Til pause sto det allikevel 1-0 til hjemmelaget etter et innlegg fant veien inn i boksen til Martin Tornes Kjørsvik, som satte kula i nettmaskene etter 35 spilte minutter.

Adrian Thaci hadde mange dueller med Vegard Forren

Andre omgangen bar preg av tabber og dårlig markering

Andre omgangen startet på verst mulig måte for gjestene fra Opakermoen. Først endte et skudd via stanga til en umarkert Tornes Kjørsvik, som ikke hadde noen problemer med å breiside ballen over målstreken, og før det var spilt 53 minutter stod det 3-0 etter at en uheldig FUVO-keeper rotet ballen i eget nett. Begge målene var av den enkle sorten, som man under alle omstendigheter ikke har råd til å slippe inn skal man ta poeng i Norsk Tipping-ligaen.  Målscorer var igjen Martin Tornes Kjørsvik.

Det var ikke vanskelig å se at futen gikk ut av FUVO-spillerne etter den tredje scoringen. Det realistiske håpet og troen på både ett og tre poeng som var i pausen, var nå en saga blott.  Laget gikk rett og slett opp i liminga og etter 69 minutter var det dags for 4-0 ved Johan Pasit Skorge. Vondt ble til verre da Sivert Røberg satte inn hjemmelagets femte et kvarter før slutt og helmørkt ble det da Kristian Thorsheim Selmer fastsatte sluttresultatet til 6-0 om det 90.minutt.

6-0 gir ikke et helt riktig bilde av kampen. Hjemmelaget var meget effektive i andre omgangen og Træff på nær sagt alt. FUVO var fullt på høyde med topplaget i 45 minutter, men når det raknet det fullstendig i starten på andre omgangen.

Etter fire serieomganger ligger FUVO på 9.plass med fire poeng. Neste match er lørdag 4.mai, hjemme mot Gjelleråsen. Den kampen går etter alle solemerker på gress….

FUVO stilte med følgende lag: Mats Lindegaard, Tomas Holmestad, Besart Kaloshi, Henrik Fosvold, Eirik Kallan, Nicklas Brenna Karlsen, Birk Øian, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Julian Jappée Henriksen og Adrian Thaci. Benyttede innbyttere: Serok Ramathan Sado ,Mario Monteiro, Tobias Gram-Caspersen og Nicholas Gjerde

Ingen god dag på noen som helst måte for FUVO-trener Jørn Ole Korslund, som fra tribuneplass fikk se laget sitt på så hatten passet i andre omgang.

 

Denne artikkelen er sponset av

Bilder fra damekampen mellom FUVO og Skedsmo

Denne artikkelen er sponset av

 Fjelds FM mat

Hvam-damene møtte tidligere eliteseriespillere i første match

Hvam-damer 2024

7ér damer Hvam – Lillestrøm 3  2-20

Hvam-damene endte i fjor på en fin sjette plass, men møtte kretsens trolig beste lag i seriepremieren tidligere denne uka. Lillestrøm 3 slo Skjetten 11-0 i sin første kamp og stilte med tropp hvor samtlige ni spillere har lang erfaring fra øverste nivå i tillegg til at en god andel av de har landskamper. Isabell Bachor spilte kamp for damelaget til Lillestrøm så sent som i 2023 og har tidligere blant annet vært proff i Bayern Munchen.  Lagets kaptein heter Lene Storløkken og har hele 64 landskamper i beltet. Det var med andre ord Davids kamp mot Goliat, men i dette tilfelle var sjansen til at Hvam skulle dra hjem seieren godt under 1%.

Hvam scoret ett mål i hver omgang

Etter ti minutter stod det 0-5 på måltavla etter mål av kjente spillere som Isabell Bachor, Mari Knudsen, Lene Storløkken og Linn Skaalerud. Hvam kom seg etter hvert over målsjokket og etter 20 minutter reduserte Anne.Ida Bjørnvolden til 1-5. Da satte gjestene på turboen igjen og banket inn fem nye mål de ti siste minuttene av første omgangen. Til pause var stillingen 1-10.

Hvam holdt nullen i ti minutter i andre omgang

Hjemmelaget hold ”nullen” i ti minutter i andre omgangen, men så var det stopp. Målene rant inn som perler på en snor og to minutter før slutt stod det 1-20. Da var Hvam på en sjelden besøk på Lillestrøm sin banehalvdel og til slutt klarte Maja Burud å finne ballen til nettmaskene og fastsette sluttresultatet til 2-10.

Neste kamp for Hvam-damene er onsdag 1.mai, hjemme mot Leirsund

Hvam stilte med følgende lag: Karline Helseth Thomsen, Kajsa Viken; Frida Emilie Pedersen Tørrishaug, Martine Elise Ringereide, Anne-Ida Bjørnvolden, Maja Burud, Camilla Lund Stran, Charlotte Engen Mikkelsen, Madeleine Evaline Munthe Lerum, Karthiga Kumarsamy og Sunsanne Lund Strand

 

Denne artikkelen er sponset av

Einedomsmegler 1 2021

Forhåndsinfo før kampen mellom Træff og FUVO

Nicklas Brenna Karlsen og FUVO setter søndag seg på flyet med destinasjon Molde som mål.

FUVO tar søndag turen til Molde og møte med Sportsklubben Træff. En klubb som i likhet med FUVO fyller 100 år i 2024. Kun to måneder skiller lagene. Træff ble stiftet 1/10-1924, mens FUVO sin stiftelsedato er 6/12-1924.

Træff er den nest største klubben i Molde med ca 1000 medlemmer. Laget rykket i fjor ned fra PostNord-ligaen etter at laget kun vant en kamp på de sju siste matchene. De ledet 2-1 i den siste, som ville vært nok til å holde plassen, men raknet. Slapp inn tre mål hvorav to på overtid og rykket ned med ett poengs margin.

I år har klubben forsterket laget med blant annet Vegard Forren (eks Molde Southampton) og er også tippet å kjempe i toppen av tabellen sammen med Lørenskog. Disse lagene møttes for øvrig i forrige serierunde i en kamp som endte 1-1. Etter tre serierunder ligger Træff på tredjeplass med 7 poeng etter at laget slo Bjørkelangen i den første og Gjelleråsen i den andre.

Ellers kan vi nevne at både Christian Gauseth og Bernt Hulsker har spilt fotball for klubben

FUVO på sin side ligger midt på tabellen etter tap for Molde i den første, seier over Skedsmo i den andre og uavgjort mot Kristiansund i den tredje.

FUVO har fremdeles Oliver Nøvik og Magnus Mikkelsen på skadelisten, og dessverre er også Oskar Berg Nordstrøm tilbake der etter at han slo opp strekken i en rekruttkamp tidligere denne uken. En fjerde som er usikker er Mads Rismoen, som har slitt med en muskel i maveregionen den siste tiden.

 

Resultater lørdag

3-3 Gjelleråsen – Ready

1-1 Bjørkelangen – Skedsmo

1-1 Spjelkavik – Skjetten

1 Skjetten 4 2 0 0 4 – 1 1 1 0 4 – 1 3 1 0 8 – 2 6 10
2 Lørenskog 3 1 0 0 5 – 1 1 1 0 2 – 1 2 1 0 7 – 2 5 7
3 Træff 3 1 1 0 2 – 1 1 0 0 2 – 1 2 1 0 4 – 2 2 7
4 Lokomotiv Oslo 3 2 0 0 3 – 1 0 1 0 0 – 0 2 1 0 3 – 1 2 7
5 Aalesund 2 3 2 0 0 3 – 1 0 0 1 0 – 2 2 0 1 3 – 3 0 6
6 Ready 4 1 0 1 2 – 1 0 2 0 6 – 6 1 2 1 8 – 7 1 5
7 Funnefoss/Vormsund 3 0 1 1 3 – 6 1 0 0 2 – 0 1 1 1 5 – 6 -1 4
8 Bjørkelangen 4 1 1 0 3 – 1 0 0 2 0 – 3 1 1 2 3 – 4 -1 4
9 Hødd 2 3 1 1 0 7 – 6 0 0 1 1 – 5 1 1 1 8 – 11 -3 4
10 Molde 2 3 0 0 1 0 – 3 1 0 1 5 – 3 1 0 2 5 – 6 -1 3
10 Spjelkavik 4 0 2 0 1 – 1 0 1 1 4 – 5 0 3 1 5 – 6 -1 3
12 Kristiansund BK 2 3 0 1 0 3 – 3 0 1 1 3 – 4 0 2 1 6 – 7 -1 2
13 Gjelleråsen 4 0 1 1 4 – 5 0 0 2 3 – 5 0 1 3 7 – 10 -3 1
14 Skedsmo 4 0 0 1 0 – 2 0 1 2 1 – 4 0 1 3 1 – 6 -5 1

 

Denne artikkelen er sponset av